Gerard Spong: Nederland maakt vuile handen

63

PARAMARIBO, 9 dec – “Nederland maakt vuile handen door de verhoudingen met deze corrupte regering in Suriname aan te halen. We zijn het aan niemand verplicht om samen te werken met een boevenstaat.” Dit zegt advocaat Gerard Spong over de herstelde diplomatieke banden tussen Suriname en Nederland.

Den Haag kon politiek niet meer in de fout gaan. “De aanstelling van Ernst Noorman als nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname is een misplaatst en verkeerd signaal van goede wil”, zegt Spong tegenover De West. Dat de betrekkingen bekoelden, had een aanleiding. En die aanleiding is niet veranderd. Het strafproces rond de decembermoorden vlot nog steeds niet, vanwege de invoering van de amnestiewet.

Toch was het terugroepen van de vorige Nederlandse ambassadeur daar om begonnen. Nederland heeft intussen weer een ambassadeur op post in Paramaribo. Dat zou dus niet moeten. “Wat mij betreft moet Nederland alle betrekkingen met de regering Bouterse bevriezen. Het is een relatie tussen een rechtsstaat en een corrupte dictatuur met een democratische camouflage”, aldus Spong.

63 REACTIES

 1. Helemaal gelijk heer Spong. Dit geeft weer een duidelijk aan hoe hypocriet de Nederlandse regering is. Wat is in die jaren veranderd na het terugtrekken van de Ambassadeur? Niets. Nederland blijft doorgaan met het blunderen op diplomatiek gebied… Principe geldt niet bij politiek voering. Alles draait om geld en macht.


  Maak melding

 2. Nederland, Bouterse en Brunswijk zijn ‘3 peas in a pod’ , op politieke podia zeggen ze nooit met elkaar samen te zullen werken, maar wanneer puntje bij paaltje komt werken ze samen, wassen ze elkaar schoon of bevlekken ze elkaar niet, waarom denk je anders dat Nederland de ware toedracht van de coup voor 60 jaar achter slot en grendel zet, waarom denk je dat Bouterse TRIS militairen decoreert en waarom denk je dat Bouterse en Nederland, de 2 handen op één buik, niet samenspannen om Brunswijk een loer te draaien, desnoods met behulp van de Fransen?


  Maak melding

 3. Spong je bent een idioot heb je nog steeds niet door dat niemand den haag serieus neemt.Poetin niet de amerikanen niet brussel niet enz enz.Je hebt op het verkeerde paard gewed.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 4. Wederom laat de Nederlandse overheid blijken geen ene malle moer om mensenrechtenschendingen te geven. Zie maar de nauwe handelsbetrekkingen met landen zoals China, Rusland,
  Iran en dergelijke landen.
  De heer Spong spong is iemand die geneigd is om ongefundeerde uitspraken te doen. We herinneren de uispraken van de heer Spong die in alle stelligheid beweerde dat Bouterse nimmer in staat zou zijn om als president van Suriname buitenlandse reizen te maken. Inmiddels weten we wel anders. Hoe vaak heeft de heer Spong beweert dat Bouterse op elk moment gearresteerd zou worden? Ontelbare keren.
  Er is geen enkel land dat sinds het aantreden van Bouterse heeft aangekondigd Bouterse te zullen arresteren. Geen enkel land!
  We hebben ervaren dat we sommige beweringen van Spong dus niet al te serieus moeten nemen.

  Maar wat betreft de huidige hypocriete houding van de Nederlandse overheid heeft Spong zeker een punt.

  Wat waren namelijk de woorden van de toenmalige Nederlandse minister van buitenlandse zaken Rosenthal toen de amnestiewet werd aangenomen?; ‘ de aanname van de amnestie zal gevolgen hebben voor Suriname en mijn gedachten gaan naar de nabestaanden van de december slachtoffers’
  Prompt werd de Nederlandse ambassadeur terug geroepen, de ontwikkelingshulp werd stopgezet en alle diplomatieke betrekkingen werden stopgezet.

  Maar nu blijkt dat de Nederlandse overheid financieel voordeel kan halen uit diplomatieke samenwerking met Suriname zijn er plotseling geen enkele blokkades meer voor de Nederlandse overheid.

  Dat de Nederlandse overheid op voorsprak van de heer Spong op dit moment gaat besluiten om alle betrekkingen met Suriname te verbreken is een utopie.
  Voor de Nederlandse overheid gaat de VOC-mentaliteit boven
  het opkomen voor mensenrechtenschendingen.
  En dat weet de heer Spong donders goed.


  Maak melding

 5. Spong,

  Tee yu no sabi a diepie fu a tori, wang agoe srefi betre yu!
  Loop niet te hard staple, het nest waar jou koningin uit voort is gesproten is ook niet om naar huis over te schrijven. Als het eropaankomt buk jij wel 90 graden!
  Het probleem van de Surinamer is de Surinamer zelf.
  Nog nooit eerder heeft een Surinaamse regering blijk gegeven het zonder jullie pierie pieries te kunnen stellen!


  Maak melding

 6. Naar verhouding hebben die grapjassen al ondubbelzinnig het talio beginsel toegepast en komen nu de VERMOORDE onschuld uithangen. Judassen zijn het, stuk voor STUK!


  Maak melding

 7. Neen Jongens. Het gaat om de Economie. Nederland heeft al die tijd gedacht dat in Suriname niets meer te halen zou zijn na de afschaffing van de slavernij. Ook de latere Nederlandse bedrijven, die het land hebben verlaten hebben geen goede pensioenvoorzieningen voor hun ex-werknemers achtergelaten (Bruynzeel, Billiton, etc.) Nu heeft Suriname een jaarlijkse economische groei van 4%, terwijl die van Nederland bij 0% of negatief blijft steken. Ook is Nederland gaan inzien dat die Chinezen zeer anticiperend denken. Om hun bevolking nu en in de toekomst te kunnen blijven voeden investeren zij in de hele wereld. Ook hebben de spleetogen Suriname ontdekt en zijn zelfs hard op weg Suriname te veroveren. Nederland is nu bang om de boot te missen en haalt bakzeil, maar ze vergeten e’e’n ding en dat is: toen Suriname ze nodig had gaven zij niet thuis. Integendeel. Ze hebben Suriname laten vallen. Gelukkig dat Suriname, in tegenstelling tot onze suikerplantage Marienburg die geen machineonderdelen van Nederland kreeg, deze klap heeft overleefd. Dit had zeker tot gevolg dat Suriname volwassen en wijs is gemaakt en dat Suriname in de toekomst een voorzichtige onderhandelingshouding tegenover Nederland zal innemen.. Ja, soms moet politiek wijken voor de economie. het geld dat stom is maakt recht wat krom is.


  Maak melding

 8. spong moet zijn bek dicht houden hij zit in Nederland zijn grote geld te verdienen en wat moet er gebeuren met de suri s in su dood gaan ze doen nog wat daar om het land op te bouwen en men heeft spong niet nodig spong rot op


  Maak melding

 9. En zulke mensen als spong blijven maar aan hun zelf denken zijn en dat was vroeger ook zo voor de jaren 80 maar het gaat alleen maar om bouterse laten we het over het land Suriname hebben hoe kunnen we het samen tot een mooi land maken maar dat is D.D.B wel mee bezig want men in 15 jaar niet heeft kunnen doen doet D.D.B het wel mensen laten we een keer op houden en wat positief gaan denken en samen het land gaan op bouwen en al is het met wat kennis van nederland het maakt niet uit kom op man


  Maak melding

 10. @Glenny “Postief denken”, Sranan opbouwen begint bij
  HERSTEL rechtsstaat ! Bouta + medemassamoordenaars
  direct naar de Krijgsraad ! Zware straffen opleggen voor hun massamoorden !
  Dan starten met opbouw van ons land zowel geestelijk,
  als sociaal-economisch !

  Zonder rechtsstaat blijft Sranan een “prasi-oso republiek”
  zonder mensenrechten !

  De rechtsstaat verdient een onbesproken leiding !

  Weg met criminelen in de leiding van ons land !

  PS : Wat moet de Sranan Jeugd met een veroordeelde
  Drugspresident die Internationaal WANTED is,met ook
  nog een binnenkort voor drugshandel, wapenhandel
  en terrorisme veroordeelde zoon ???


  Maak melding

 11. Wat hou “nederland maakt vuile handen”?????????

  Wat is dit? Gerard, mijn broek zakt door jou uitspraken omdat je nu plots een leeghoofd blijkt te zijn?????

  Als je alles zo goed weet he, dan weet je ook dat NEDERLAND de hoofddader is, dat dankzij Nederland de moorden zijn gepleegd.

  Heeft Nederland ooit schonen handen gehad?
  Doe eens wat aan het feit dat rechters gekleurden al veroordelen op basis van hun kleur/afkomst. Kijk maar naar Nederland die Opstelten het hand boven zijn hoofd houdt en dat daarmee wordt bevestigd dat een hoge ambtenaar straffeloos kinderen mag misbruiken. Democratie in Nederland, schone handen van Nederland??? Spreek je eens uit over wat er in Nederland gebeurt ipv te doen dat alles in Nederlands koek en ei is. Ga oordelen over de miljoenen die aan de vakantieparadijs van de koning is uitgegeven in de tijd dat de crisis heerst.

  Oordeel eens hier in en over NL, neen daar heb je de ballen niet voor, lullen kun je …….

  jij als advocaat in Nederland met dit soort uitspraken??

  Lik me reet


  Maak melding

 12. @Paraman
  “Als het eropaankomt buk jij wel 90 graden!”
  —————————————————————————
  Als JIJ 180 graden gaat bukken is er minder hout nodig.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 13. Bij het ‘straffen’ van Suriname nadat
  Bouterse president werd en nadat de
  amnestiewet werd aangenomen heeft de Nederlandse overheid een kapitale inschattingsfout gemaakt.
  De ‘straf’ van Nederland was bedoeld om de economie van Suriname zwaar te treffen om zodoende de Surinaamse overheid zover te krijgen om met hangende poten Nederland om genade te smeken.
  Maar de Surinaamse economie heeft stand gehouden. ook zonder de ontwikkelingshulp uit Nederland.
  Het lukte de Surinaamse overheid ondanks de ‘straf’ van Nederland om zelfs economische groei te bewerkstelligen.

  ‘Ho eens even’ dacht de Nederlandse overheid bij zichzelf. maar DAT was niet de bedoeling.
  Er was plotseling wel geld te halen uit Suriname dus de Nederlandse overheid wist niet hoe snel ze hun inschattingsfout moesten herstellen. Er werd een enorme charme offensief op touw gezet om de Surinaamse overheid te enthousiasmeren en terug te winnen.
  Die Nederlandse charme offensief heeft zelfs Bouterse’s stoere praatjes als sneeuw onder de zon doen smelten. Immers de Nederlandse ervaring en expertise was zeer welkom om zijn droom om Suriname tot ontwikkeling te brengen te verwezenlijken.
  Ballast Nedam, NMO Vervat, Strukton, ING, etc, etc.. allemaal Nederlandse bedrijven die Suriname wederom hebben herondekt als
  land die de Nederlandse drang naar
  geldelijk gewin kunnen verwezenlijken. En waarom ook niet he?
  Om de woorden van iemand op deze forum te gebruiken; Geld stinkt niet he.
  De Nederlandse overheid laat deze sprookwoordelijke gezegde helemaal tot uiting komen.


  Maak melding

 14. Nederland is hypocriet, het strafproces rond de decembermoorden vlot nog steeds niet, vanwege de invoering van de amnestiewet en dat veroordelen ze tenstelligste. Intussen worden de banden wel aangehaald met de surinaamse regering en om het helemaal af te maken onze president staat nog steeds geboekt als most wanted.
  Hoe geloofwaardig is Nederland. Suriname moet gewoon doorgaan, Nederland kan met Rutte aan het gas.

  @Linglong, oppassen met uitspraken als lik me reet. Spong is een liefhebber baja.


  Maak melding

 15. @Lingalonga Dankzij Nederland zijn de moorden gepleegd,
  jawel ja DOOR DDB en zijn Drugssoldaten !

  Suma sutu nanga deng gon, den UZI ??

  Sroto den Sranan massmurderer bun langa !

  Pot’verstan dji den KIRIMAN !

  Weg met de drugsveroordeelde-massamoorverdachte-
  Interpolgezochte-president !


  Maak melding

 16. Dit is duidelijk ze hebben mijn reactie weg gehaald.
  Waarom?Omdat ze de waarheid niet willen weten.
  Het is duidelijk wie de beheerder van deze forum is.


  Maak melding

 17. Sjang als je die redimusus de waarheid vertelt dan beginnen ze meteen te schuimbekken. Die 15 losers waren stuk voor stuk landverraders maar weinigen hier willen het horen. Ook deze Spong is een huilebalk. Je hoort hem alleen op 8 december daarna houdt hij zijn smoelwerk dicht. Op 8 december heeft deze foetu boi een moment of fame. Deze advocaat van de duivel moet zich schamen.


  Maak melding

 18. Ik kan me vergissen natuurlijk maar ik geloof dat ik op NOS ineens dit jaar geen enkele vermelding van de herdenkingen heb kunnen lezen, dit terwijl er andere jaren toch steevast wel wat beeld en tekst aan besteedt werd. Hier mee zou de omroep stichting wel helpen om de publieke opinie in Nederland wat in te dammen. Dat zou ook al wat naar onfrisse inmenging kunnen rieken. Het Nederlandse volk loopt meestal heel mak achter hun journalistiek aan om zich een mening te vormen over andere oorden.


  Maak melding

 19. Ja vind ik ook mnr Spong, NL zou met een heleboel mensenrechten schendende landen geen zaken meer moeten doen. Blijven er nog maar een halfvol handje zakenpartners ove
  r.

  U moet ook geen geld meer verdienen aan het verdedigen van criminelen hoor mnr Spong


  Maak melding

 20. Hahaha, Gerard Spong mi boi, wat bent u toch een brave jongen en helaas niet bekend met de Nederlandse geschiedenis, anders had u wel geweten dat de Nederlandse bewindsvoerders de hypocrieten zijn van de eerste orde precies zoals het Christendom en het Vaticaan.

  Nederland heeft een reputatie te verdedigen als het land dat altijd overal haar voordeel heeft weten te halen en als de gelegenheid zich voordoet het liefst met tomeloos geweld (zie de VOC verslagen) of men nou bevriend is of niet. De huidige afstammelingen van diegenen, die kruistochten organiseerden en buitengaats op uit trokken om vreemde volkeren te overheersen en te onderwerpen aan hun gezag, hebben het familiebloed overgeërfd dat te pas en te onpas omhoog komt, want het bloed kruipt alleen daar waar het kruipen kan.

  Kijk hiertoe maar goed naar de geschiedenis van de figuren die het Nederlandse Kabinet en de regering bemannen, dan zult u subiet realiseren wat ik bedoel.

  Meneer Spong ik heb respect voor u om het feit dat u opkomt voor recht naar waarheid en tevredenheid, maar wees voortaan serieus in deze man. Nederland en gevoel voor Recht, staat gelijk aan Water en Vuur. Het is altijd al zo geweest en dit zal ook altijd zo blijven totdat de aardbodem onder de Nederlandse conservatieveilingen open gaat en zij voorgoed in de aardbodem verdwijnen.

  Ik wist vanaf eerste instantie al dat de terugtrekking van de Ambassadeur uit Suriname door Nederland een farce was, een rookgordijn van hoela hoep. Ik was aan het aftellen hoe lang het zal duren eer de Nederlandse regering zich bloot zal geven. En ja hoor, het is uitgekomen zoals ik had voorspeld.

  Daarom wees gewaarschuwd; vertrouw nooit uw gelovige medebroeders of zusters want zij zijn veel slechter, gehaaider en meedogenlozer dan u, dit omdat religie hun kwaadaardigheid voedt en deze aanwakkert zodra de tijd om te handelen aanbreekt waarin ze hun voordeel kunnen halen.

  Ditzelfde gedrag geldt ook voor de Surinaamse regering want zij die het hoogste woord voeren in het DNA en zij die gezeteld zijn in de uitvoerende organen, waarvan sommigen chocoladebruin en anderen zo donker zijn als Zwarte Piet, hebben Hollands bloed in zich stromen, aldus zeer veranderlijk en verraderlijker dan een slang onder een knippaboom. En logisch dat de Nederlandse en Surinaamse regering elkaar matchen.
  django


  Maak melding

 21. @Srafu

  Een baviaan kan beter nadenken dan jij….. typisch blanke reetlikkers als jou hebben we niet nodig in Suriname. Houd de pedo’s in Nederland. Kennelijk kunnen we de waarheid niet aan en kennen we het verschillen tussen fictie en feiten niet. Waarom wil Nederland het dossier niet prijsgeven? Waarom moet het immer dicht blijven?

  Ik maak uit jou bericht op dat jij niet in staat bent rationeel te denken waarbij feiten als uitgangspunt wordt beschouwd. Mensen als jou wil het graag op de man afspelen.

  Als Gerard Spong een rechtschapen man is he, die ook nog de rechter uithangt in Nederland, o ja, ja…. doe dan wat aan dat niemand minder dan Opstelten een ex justitie top man het hand boven zijn hoofd houdt!

  Waarom al die ss’ers als rechters in Nederland die gekleurden veroordelen op basis van hun huidskleur?

  Ja ja de wet en waarheid maakt mij vrij!


  Maak melding

 22. Nederland, Frankrijk , USA, enz, enz. doen met veel criminele landen of landen waar mensenrechten niet gelden zaken, voorbeelden waren/zijn: Egypte, Libie, China, Irak, Iran, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Venezuela, Cuba, enz, enz.

  Nederland, USA, Frankrijk weten dat je zaken als het om lijders gaat met een bedenkelijke reputatie je een lange termijn visie moet hebben en het ijzer smeden als het heet is. Zie maar Libie, Egypte, Irak, enz. De zakelijke en diplomatieke betrekkingen onderhouden en de inlichtingendiensten houden politieke en militaire zaken scherp in de gaten en als door sociaal e/o economische enz, oorzaken escaleren en het volk in opstand komt, dan is het kijken hoe of wat te doen of niet te doen.

  EU, USA hebben ook Rusland scanties opgelegd en dit is merkbaar in Rusland, waardoor de economie en de mensen keihard geraakt worden. Ook voor Cuba geldt dit en daar is het ook een aflopende zaak, omdat Fidel zo goed als dood is en zie dan wat de gevolgen hiervoor voor Venezuela betekenen en anderen die denken dat de vooruitgang van links moet komen.

  Spong heeft gelijk, maar er zijn ook andere manieren om het doel te bereiken, dat men wil bereiken. Het staat toch duidelijke wie aan het langste eind trekt.

  Het communisme e/o dictature hebben zich nergens in de wereld gehandhaafd, het brengt geen ontwikkeling, de mens komt niet tot ontwikkeling, geen vrijheden, enz, enz, enz. Frankrijk, USA en Brazilie zullen nooit toestaan dat in hun (achter)tuin een linkse land komt. Anderen hebben het geprobeerd in Latijns-America en is nergens tot bloei gekomen.

  DDB en de gangsters grijpen zich nog hieraan vast, maar Bigbrother, Frankrijk, Nederland, Brazilie hebben hem in zijn greep. Hij heeft geen kant waar hij op kan gaan. Hij/Zij zit als een rat(ten) in de val. Ook hun leeftijd hebben die (hoog)bejaarden niet mee!

  Leve de democratie, rechtsstaat.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 23. Sjang
  Dit is duidelijk ze hebben mijn reactie weg gehaald.
  Waarom?Omdat ze de waarheid niet willen weten.
  Het is duidelijk wie de beheerder van deze forum is.
  ============================================

  Het schijnt dus vaker voor te komen.


  Maak melding

 24. Django, ik denk dat je met dat religieuze er een beetje naast zit, de enigste goden die door de huidige regering met name de VVD, de PVDA stelt geen ene reet meer voor, zijn de Mammon en de oude Mercuries, geld en handel is het enigste wat telt voor die principeloze graaiers in de ned. politiek, wat dat betreft lijken de Nl. regering en die van Su. behoorlijk op elkaar, en moet ik Spong dus helemaal gelijk geven.
  Zowel de Ned. als de Su. bevolking wordt door hun regeringsleiders genaait bij het leven. niet voor niets zal er 27 januari op het binnenhof in Den Haag een massale demonstratie plaats gaan vinden. en dat is iets wat ik nog zo snel niet zie gebeuren in Paramaribo


  Maak melding

 25. Elk land kijkt waar zij voordeel kan halen. Zo ook Nederland. Ze zijn tenminste flexibel en herstellen hun fout.
  Wel zou het goed zijn om Bolkestein en Verhagen persona non grata te verklaren vanwege hun beledigende uitspraken over het land Suriname.


  Maak melding

 26. Parbo, wat een onbeschoft, respectloos mannetje ben jij zeg, om die 15 mensen die wel het intellect en het lef hadden om tegengas te geven aan een omhoog gevallen sergeant, met de term losers te betittelen is jou nickname soms ontleed aan dat Biermerk en ben je constant onder invloed, wat een gebral zeg


  Maak melding

 27. damn right,Mr. spong ik heb dit ook allang door en besproken in mijn kring dat “nederlanders” het blanke deel dan lafaards zijn en gelijk heb ik ook!


  Maak melding

 28. Niet de handen zijn vuil, het hoofd is vuil. Vuile handen kan je nog wassen, maar hoe je brein te reinigen? Daar is geen zeep voor.

  De Westerse landen hebben de afgelopen 300 jaar echt TOTALE ZEGGENSCHAP gehad over de wereld. Waren het goede mensen geweest, dan hadden ze met hun almacht eenheid onder de mensen gesmeed en welzijn en welvaart voor iedereen. Maar wat ze hebben gedaan is stelen van de arme landen en verrijken van hun eigen landen.
  Wat een gemiste kans op welvaart voor de hele wereld.
  Blanken zullen NOOIT vrede op de wereld kunnen brengen. Waarom niet? Omdat al hun ontwikkelingsmodellen zijn gebaseerd op concurrentie: uitschakelen van anderfe mensen die minder gehaaid zijn. Blanken raken in paniek wanneer ze samen moeten werken en moeten delen. Dat gaat dan ook nooit gebeuren.
  Daarom is het belangrijk dat niet-blanke landen aan de macht komen, zowel economisch aks ook militair. Maar niet China, want de Chinezen denken net als de blanken.


  Maak melding

 29. Heeeeeel veel mensen die in 2010 hadden beweerd dat Nederland nimmer zaken zal doen met een bananenrepubliek met een crimineel aan het hoofd moeten hun woorden nu inslikken. Spong was er een van!
  Er wordt informeel nu al zelfs gesproken over een Nederlandse parlementaire delegatie die Suriname zal bezoeken.
  Het spreekwoordelijke gezegde ‘zeg nooit nooit’ slaat als een boemerang terug in de gezichten van velen.


  Maak melding

 30. Spong heeft gelijk, hij is iemand met principes.
  En dat heb je niet veel in de huidige kabinet van Suriname.
  Het zijn idioten die machtsdronken zijn en zijn tevens ook de grootste criminelen van het land.


  Maak melding

 31. In Nederland bepaalt niet de regering het beleid, maar het bedrijfsleven. Indien de grote bedrijven de regering opdragen om weer zaken te doen met Suriname, dan heeft Rutte geen keus en moet hij hun bevel opvolgen. Zo niet, dan kan hij herverkiezing vergeten. Zo werkt het in de Westerse landen.


  Maak melding

 32. @Linglongdingdon Sranan massamoorden zijn door DDB
  en soldatenmaffia gepleegd : Neks “op de vlucht”, Neks
  “Nederland heeft moorden gepleegd” gewoon NIET LIEGEN
  en als MANNEN naar de Krijgsraad gaan !

  De massamoord in Moiwana, is zeker ook gepleegd door marsmannetjes volgens u !

  Massamoordenaars ondersteunen mag, maar beweer
  dan geen onzin over mensen, die wel achter de rechtsstaat
  staan en mensenrechten verdedigen !

  Ned dossier Bouta bewijst alleen maar dat Desi
  NEDERLANDER was ten tijde van de massamoorden !
  Kan in NEDERLAND, bij verstek, berecht worden voor
  moord op oa de nederlandse journalist Frank Wijngaarde !

  Uit dossier blijkt ook dat Bouta samen met de Ned MID de
  Surinaamse democratie heeft vernietigd ! Het was een
  koloniale coup !

  Ned staat moet fors bedrag aan schade aan Sranan betalen
  indien deze feiten op tafel komen. Vandaar Ned getreuzel !
  Dit heeft niets te maken met de DADERS van de
  massamoorden, die zijn gewoon bekend : Desi en zijn
  gedrogeerde soldaten !

  Denkt u eens rationeel :
  Na in een rechtsstaat gepleegde massamoorden, komen
  daders voor de rechter en indien feiten bewezen worden
  geacht, volgt vonnis voor zeer landurige opsluiting !

  Neks no fout !! Sroto den kiriman fu a people !


  Maak melding

 33. Nederland heeft ca 16 miljoen mensen te voeden en Suriname?
  Dus het is logisch dat hier geld op tafel moet komen en dat gaat boven alles in welk land je ook leeft. Ik ben trots op Nederland die denken wel verder dan hun neus lang is. Als Suriname dat ook doet dan zijn wij op de goede weg. Jammer voor alle foutieve gedachten die je allemaal hier hoort. Suriname gaat voorgoed een stap voorwaarts en dat telt.


  Maak melding

 34. @Agoe Dagoe, Blanken zullen nooit vrede op de wereld kunnen brengen.

  Nee dan Afrika, vindt jij dat ze daar zo vreedzaam met elkaar leven, of je moet het ontvoeren van jonge schoolmeisjes en verkrachten en verhandelen, hele dorpen uitmoorden de normaalste zaak van de wereld vinden


  Maak melding

 35. @Srafu

  Prima allemaal, maar ik ben het niet eens met jou.
  Nederland heeft Bouterse geïnitieerd en geadviseerd om onze democratie om zeep te helpen en vervolgens heeft Nederland zich terug getrokken en zijn mannetjes naar NL gehaald om de schone schijn op te houden. Ook de Nederlandse ambassade wist ALLES en vertrok onmiddellijk naar het buitenland toen hij wist dat e.e.a. zou gebeuren in Suriname, alle verantwoordelijken in Nederland wisten alles. Er was geen weg terug voor Bouterse en hij heeft gehandeld naar zijn beste kunnen en weten. Helaas, en oprecht helaas en erg pijnlijk voor de nabestaanden, maar er zijn doden gevallen.

  Mijn rationele opvatting is:
  Bouterse is er toe aangezet dat het plegen van een staatsgreep, hij is in de steek gelaten door Nederlands die hem adviseerde en uiteindelijk zover had gekregen.

  Ik hoop dat er genoeg mensen met een gezond verstand zijn die begrijpen dat het plegen van een staatsgreep doden en gewonden met zich meebrengt. Immers, niemand zit te klappen in de handen blij blij blij als er een staatsgreep wordt gepleegd.

  Het kan best zijn dat Bouterse om zijn eigen veiligheid gewaarborgd wilde hebben en zo doende zijn vijanden heeft laten uitschakelen.

  En als u zo waar de waarheid aanhangt…….waarom moet het dossier in Nederland immer gesloten blijven? Waarom gaan wij niet protesteren om de waarheid boven tafel te krijgen en waarom wijzen wij altijd naar Bouterse?. Een ieder wil de positie van President Bouterse ter discussie stellen…. moorden, drugshandelaar, martelaar en ga zo door….

  Maar als er een land is waar de rechten van de mens aan de lopende band worden geschonden, dan is dat NEDERLAND.
  Nederland is een leugenaar, Nederland is een groot leugen!
  Als wij voor de wet en waarheid in NL staan ja, waar is de waarheid dan?

  Tot de dag van vandaag gaat Nederland door met het schenden van de mensenrechten. Van rechters tot de top van justitie. Kijk maar naar Zaak Demmink…. Opstelten, arme kinderen worden door die gore vieze oude blanke misbruikt in het buitenland en onze minister van justitie Opstelten doet uitspraken alsof hij erbij was.

  Als Bouterse voor jullie allemaal zo slecht is, waarom gaat onze Suriname vooruit?. Bouterse heeft bewezen dat wij geloven in onze kunnen en niet in koloniale machten (in die hoeren en pedo land, waar ambtenaren arme minderjarige kinderen in het buitenland straffeloos mogen misbruiken…….)

  Dus donder op van Suriname als je daar woont en als je in NL woont zou ik zeggen, lik maar die blanke lolly


  Maak melding

 36. Op basis van bepaalde feiten die zich tussen 2010 en 2012 hebben plaatsgevonden in Suriname heeft Nederland een bepaalde afweging gemaakt en besloten maatregelen tegen Suriname te treffen. So far so good.

  Hoewel aan die feiten die zich tussen 2010 en 2012 niks is gewijzigd besluit Nederland heden ten dage om Suriname toch gunstig te stellen.

  De opstelling van Nederland tegenover Suriname kun je gerust betittelen als een dubbele moraalkwestie.

  Eerst was daar het welbekende dominees vingertje daarna kwam de onvermijdelijke handelsgeest naar boven drijven en die overwon.


  Maak melding

 37. @dubbele moraal

  Nederland zeker een dubbele moraal… de gewone man die kinderen in NL misbruikt wordt zwaar gestraft, maar als nota bene haar top van justitie Demmink arme kwetsbare minderjarige kinderen in het buitenland misbruikt, dan is dat in Nederland NIET strafbaar…..Ook heeft in het verleden aantoonbaar zeker 1 rechter een minderjarige misbruikt,….vrijheid gegeven voor sex met minderjarige. Iedereen wist ervan maar o o o we zien, horen en zwijgen, want als je rechter bent mag je minderjarigen misbruiken………..en dit was het moraal van mijn verhaal


  Maak melding

 38. Politiek NL weet waarom ze dat doen, omdat ze in het verleden zelf fouten hadden gemaakt nml.;
  1 Staatsgreep/Invasie gepleegd in 1980
  2 Coup gepleegd in 1982 en
  3 Binnenlandse oorlog gevoerd in 1986
  Ze willen dat alles vergeten en een nieuwe relatie ondergaan met SU en dat mag.
  SU wil hun ook vergeven voor alles, maar ze moeten helpen om die bovengenoemde punten voor altijd op te lossen.
  Opmerking: De wereld is corrupt en geen enkele land kan zeggen dat ze corrupt vrij zijn.


  Maak melding

 39. The Dutch Rules!

  Ze gaan ermee naar bed en ze staan er mee op.
  Of het nou een zwarte Piet of een slavernij discussie betreft, eeuwig is het
  Nederland.

  Klopt ja, Het is Nederland, die met behulp van de goddelijke creool bouta, zijn
  eigen landgenoten om zeep heeft geholpen.
  Het zijn ook de Nederlanders die de dienst uitmaken in suri, als adviseurs van de goddelijke creoolse president.

  Het zijn ook de goddelijke creolen, die het land naar de sodemieter helpen.
  Waarschijnlijk komt het door het Nederlands bloed in hun aderen.

  Nederland O, Nederland…..
  De suri’s kunnen er geen genoeg van krijgen!
  There is a thin line between a love and hate……


  Maak melding

 40. meneer pronk heeft helemaal gelijk,,

  de nederlandse regering en die kliek daar boven zijn allemaal geld wolven alleen geld telt en de rest kan barsten zie maar aan die maxima ze is ook zo ’n gels wolf principes hebben ze niet..

  etiek,moreel kent een hollander niet slechts als de belangen van nederland gediend kunnen worden..

  het gaat alleen om geld..

  als nederland zo begaan is met het suri volk,waarom voeren ze dan een visum belijdt met de strengste regels voor de surinamers..


  Maak melding

 41. hans
  @Agoe Dagoe, Blanken zullen nooit vrede op de wereld kunnen brengen.

  Nee dan Afrika, vindt jij dat ze daar zo vreedzaam met elkaar leven, of je moet het ontvoeren van jonge schoolmeisjes en verkrachten en verhandelen, hele dorpen uitmoorden de normaalste zaak van de wereld vinden
  ================================================

  In vergelijking met barbarij die koloniserende landen daar ten toon gesteld hebben tot amper 50 jaar geleden gaat het er heel vredig aan toe ja.


  Maak melding

 42. Meneer Spong moet niet vergeten dat er nog minstens 200.000 Surinaamse Nederlanders zijn die wel blij zijn met een bemoeienis. We hebben hoe dan ook nog steeds familie in Suriname wonen die we heel graag zonder al dat gerotzooi over en weer graag nog willen bezoeken. Dit moet geen politieke spelletje gaan worden waar wij straks allemaal de zure vruchten verplicht moeten gaan eten. Meneer Spong moet zijn persoonlijke vendetta staken, als hij straks over de 80 is gaat hij toch naar zijn eigen roots terug willen kunnen.
  We zullen zien wie wie overleefd, Bouta vs Spong


  Maak melding

 43. @Linglongdonkaw, U blijft MAKKELIJK lullen over staatsgreep,
  dan massamoorden plegen en daarna GEEN Verantwoording
  willen afleggen in een rechtsstaat !
  Het maakt niet uit wie een coup pleegt en met wiens plan, of
  op wiens advies, Het kan en mag niet in een democratische rechtsstaat, daar houdt men verkiezingen en maken wij
  mekaar niet dood !
  Daders van moord moeten ten allen tijde worden berecht en
  bestraft !

  Vandaar bestraffing van al deze NDP-massamoordenaars,
  waarvan sommigen ook bewezen interanationale harddrugs-
  dealers zijn !

  Steeds trachten de handlangers van de massamoordenaars
  nep-argumenten aan te voeren ! 8 dec massamoord en
  Moiwana-massamoord zijn Sranan-problemen, haal er geen andere landen bij, zoals Nederland die Desi heeft bijgestaan
  bij zijn koloniale coup ! De daders van deze massamoorden
  zijn Sranan militairen plus enkele politici !

  Desi is zo onschuldig dat hij bang is vrij te reizen en het
  nodig vindt een Nep-amnestiewet aan te laten nemen door
  DNA. Deze wet is gewoon NIETIG, want in strijd met een grondwettelijkik verbod !

  Landen waar moorden ongestraft blijven (er zijn daar geen mensenrechten) komen niet vooruit ! Zie vele AFRIKAANSE LANDEN, waar moord en doodslag aan de orde van de dag is.

  De Nep-vooruitgang van Desi bestaat uit MEGA-begrotings-tekorten, MEGA onnodige uitgaven en MEGA-corruptie !
  De bevolking is al voor 25 % gekort op de in inkomsten door
  een MEGA-devaluatie !


  Maak melding

 44. @Esmerald

  Jij gaat met Nederland naar bed en niet de Surinamers. En niet de Creolen helpen Suriname om zeep maar de mulatten die denken dat ze blank zijn.


  Maak melding

 45. @Black Rules.

  Dus…. wat is je punt!

  Wat is het verschil tss een creool en een mulat?
  Beiden zwart -wit.

  Zoek een ander argument noh.
  Jullie hebben allemaal blank-bloed door jullie aderen stromen.
  Hetzij gewenst of ongewenst.

  Laat me raaien, je hebt ook nog een Hollandse achternaam, Van der Zwart, whahahahahahahaha,…

  Kom met jezelf in reine, het bloed kruipt waar het niet …etc. etc..

  Je DNA, is zwart-wit, you can change that!


  Maak melding

 46. Wat zijn de reacties toch verbitterd en het taalgebruik van sommigen beneden peil. Als dit het niveau is waarop Suriname moet bouwen, dan vrees ik het ergste. Spong heeft zeker recht van spreken omdat mede dankzij hem de Surinaamse grondwet tot stand is gekomen. En als blijkt dat de Surinaamse regering die grondwet naast zich legt door oorlogsmisdadigers straffeloosheid te bieden, dan is het werk van Spong voor niets geweest. Anderen maken Nederland het verwijt als zou dit land geen interesse meer in Suriname hebben en dat dankzij de Chinezen de economie opgebloeid is. Dat Nederland geen aandacht meer in Suriname zou hebben is onjuist. Een bezoek aan de opslagloods maakt dit duidelijk. Maandelijks worden duizenden pakketten vanuit Nederland naar Suriname getransporteerd en veel Surinamers zijn ook afhankelijk van hulp vanuit Nederland. Indien Nederland het slecht voor heeft met Suriname, zou Nederland de logistiek van die hulp niet mogelijk maken. Surinamers moeten niet zo emotioneel reageren en eens nadenken over de toekomst in plaats van in het verleden te blijven hangen. Een land als Indonesië staat op eigen kracht en behoort tot het land met de sterkst groeiende economieën in Azië. Dat land is ook door Nederland, misschien wel meer dan Suriname, uitgebuit. Er is een groot verschil met Suriname. De Indonesiër kijkt liever vooruit en laat het verleden rusten. Misschien geen slecht idee als de Surinamer dit ook eens ging doen. Spong heeft groot gelijk als hij de hypocriete houding van de Nederlandse regering bekritiseert.


  Maak melding

 47. 10 dec. 2014

  Wat doet Gerald Spong voor zijn eigen mensen, hier in
  Nederland ? Laten wij eerlijk zijn : Geen moer !!!

  Trekt hij bijv. jonge advocaten van Surined komaf mee, om zo op zijn niveau als top advocaat te komen ? Neen !!!

  Vermoedelijk begrijpt Gerold Spong de economische situatie waarin Nederland nu in zit niet. Srika heeft vaker hierover gepost en verwijst naar die postings.

  Nederland is nu bezig sociaal en zeker economisch te overleven en zoekt ook overal ter wereld naar mogelijkheden haar economische inkomsten te vergroten en ook te garanderen.

  Denk hierbij aan bezoeken van de toenmalige koniging Beatrix aan Arabische en Aziatische staten waarvan die leiders bloed aan hun handen hebben en daar het woord ‘mensenrechten’ niet in hun woordenboek voorkomt.

  Denk aan de bezoeken van koning Willem-Alexander aan bijv. Venezuela en Colombia. President Maduro staat als een erge dictator bekend, waar zijn tegenstanders geliquideerd worden en in Colombia waar arme inheemsen hardhandig van hun gronden verwijderd worden,

  President Maduro werd omarmd, gekust en samen gedronken en gegeten ! Ja, in het economisch belang van Nederland voor de garantie van de olie naar de raffinaderijen op Curaçao (Shell).
  En van Colombia voor de garantie van goedkope steenkool naar de haven van Rotterdam en deels ook wordt gebruikt in Nederland. In verhouding verscheept Colombia wereldwijd de meeste steenkool naar de haven van Nederland.

  En wat te bedenken van de Nederlandse militairen in Mali, die gelijktijdig met hun militaire taken in dat land het grootste waterproject van Mali voor de Nederlandse regering binnen proberen te krijgen?? Gaat het alleen dan om beschermen van mensen, of gaat het tevens ook om beschermen van eigen Nederlandse belangen ?

  Ja Gerald Spong, dit noemt men in de economische geografie ‘ economisch overleven en zonder aanzien ‘ , en daar gaat de Nederlandse regering voor.

  Suriname is historisch, cultureel en zeker economisch zeer aantrekkelijk voor Nederland. Denk aan de vele grondstoffen, zoals goud, aardolie, koper, bronwater, hout, enz..

  Nederlandse ondernemers willen ook hier een graantje meepikken en hebben ervaren dat het negeren van de huidige regering in Suriname een kapitale fout geweest is.

  De diplomatieke betrekkingen zijn nu hersteld en zien in Suriname nu Nederlandse investeerders in de rij staan.Enkelen zijn al aan de slag in Suriname !! Een zeer goed teken voor een toekomstige samenwerking, wel op basis van gelijkheid en redelijke winst.

  En dit stukje, denkt Srika, begrijpt Gerold Spong vermoedelijk niet. Voor Nederland geldt nu de sociale en economische overleven, in een wereld van andere concurrenten. En als, in de Surinaamse situatie, Bouterse dat kan bieden of Santhoki maakt de Nederlandse ondernemer en dus de Nederlandse regering niet veel uit. Money talks !!!!!

  Mocht de huidige regering in Suriname na 2015 aan de macht blijven en Gerold Spong gaat zo door met zijn kritiek, kan het zo danig worden dat de Nederlandse regering dit als zeer hinderlijk zal zien en hem, Gerald Spong, juridisch of politiek, de mond zal snoeren.

  Srika hoopt, dat Gerald Spong de hierboven beschreven situatie goed zal begrijpen.

  Zo niet, vergeet dan de minpunten ook niet !
  Srika


  Maak melding

 48. SRIKA wat lul je weer dom.Die man vecht tegen een dictator voor Suriname,dezelfde mensen die hem verafschuwen.Toch zet hij er zijn hart en ziel voor Su in.SRIKA vraag jezelf eens af wat doe jij voor Suriname en Surinamers.


  Maak melding

 49. Rechtsstaat terug in Sranan ! Stop alle geouwehoer !

  Berechting Massamoordenaars zsm HERVATTEN !

  Niemand staat boven de WET ! Vooral de massamoor-
  denaars niet !

  Kom op met Sreeningswet en Anti-corruptiewet dan is
  het afgelopen met Criminelen in de leiding van het land !

  Crininelen zullen Sraan NOOIT tot ontwikkeling brengen,
  zij willen macht om uit de jail te blijven !
  Deze drogahandelaren, Desi en Ronnie voelen geen ene
  moer voor de noden van het volk !

  Zie hun steeds maar toenemende ONNODIGE UITGAVEN
  totdat Sranan financieel instort !!

  “Moni de” is de kreet van de dombo’s met hun vele
  spookambassades, allemaal “cover-ups” !

  Let op : DINO vindt zijn vader al veel te oud, terwijl hij
  zelf nog een heel leven voor zich heeft !
  Dus un teki un ai luku en un arki nanga un jessi !


  Maak melding

 50. @KeihardeKokosnoot Massmuderer-Lover komt er ooit
  iets inhoudelijks uit uw kronto-ede ??

  Bestraf de coke-massamoordenaarsbende !

  GEEN martelingen en moorden meer op onschuldige en
  ongewapende Suri-staatsburgers !

  Krijgsraadszitting voortzetten, eis OM en bestraffing
  van de bloedhonden ! Alamala richting Santo Boma !

  PS : DINO vraagt om nog meer babydoekjes voor de
  overgevoelige huid !!


  Maak melding

 51. 11 dec. 2014

  Beste @Jimmy,

  Je vraagt mij wat ik zelf doe voor de Surinamers.

  Als jij al jaren op dit forum zit, zou jij al begrepen moeten hebben dat Srika in Nederland al jaren lang, zonder een betaling te vragen, studenten uit Suriname en uit de Surineds motiveert en adviseert hun HBO of Universiteit met succes af te maken en prikkelt hun kennis aan Suriname aan te bieden.

  Bijvoorbeeld de laatste twee jaren hebben zeker drie medisch afgestudeerden (Msc) hun diensten aan Suriname aangeboden.

  Een werk nu voor de psychiatrische inrichting in Suriname; de twee anderen willen liever zelfstandig beginnen, maar krijgen geen medewerking van het Ministerie van Volksgezondheid krijgen.

  Het komend jaar studeren weer twee af, waarvan 100% zeker is dat zij richting Suriname gaan om daar te werken. Hoewel zij hier in Nederland na hun afstuderen het recht hebben om nog twee jaren in Nederland te blijven en te mogen werken.

  Dit werk zou werk moeten zijn, zeker voor de studenten uit Suriname, voor de Surinaamse ambassade in Nederland. Maar wij weten dat zij nog steeds in een winterslaap verkeren.

  Vanuit Nederland biedt Srika ook zijn diensten aan in Suriname, maar het bedrijfsleven en de politiek in Suriname moet hier nog voor rijpen. Zij nemen liever nog een witte adviseur in dienst, dan een uit hun eigen diaspora. Jammer !!

  @Jimmy, Srika denkt je zo voldoende te hebben geïnformeerd.
  Srika


  Maak melding

 52. Het begin van de einde van de carriere van Spong .
  Val nooit en te nimmer het uitgestippelde beleid van DEN HAAG !!!
  Mark my words !!!
  Effe nog en Spong vertrekt richting ” Boel – ga- riid – je ” !!!
  Het probleem van Olland nu is nl.; hoe moet het nu verder met de zgn . club van nabestaanden , want zij hebben in de hedendaagse optiek van Ollandse ” surinaams – beleid ” , GEEN TEGEVOEGDE WAARDE MEER !!!
  Tan teki , krakti !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Surinme Vrij . NU !!!


  Maak melding

 53. Sweet mofo ,
  Het enige wat Spong in Su deed , was het willen re-vitaliseren van de Ollandse rechts orde en dat op instigatie van Olland !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 54. Sempa,
  Ik ben het niet eens met uw reactie. De grondwet van Suriname is tot stand gekomen op initiatief van de Surinaamse regering zelf ZONDER bemoeienis uit Nederland.
  Kunt mij een wetsartikel opnoemen waaruit ik zou moeten afleiden dat daarmee het Nederlands belang gediend wordt ? U moet uitstekend in staat zijn om uw standpunten met feiten te onderbouwen en u niet door emotionele droeftoeterij te laten leiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.