Eerbetoon bij monument ter nagedachtenis Decembermoorden

15

Gistermiddag werden in het Fort Zeelandia te Paramaribo bloemen en kransen gelegd bij het Monument ter nagedachtenis van de vijftien slachtoffers, 32 jaar geleden. De ceremonie, die plaatsvond bij Bastion Veere, werd ook bijgewoond door oud-president van Suriname Ronald Venetiaan(FOTO).

decembermoorden-2014bdecembermoorden-2014c


15 REACTIES

 1. Dat eerbetoon is belangrijk voor alle nabestaande.
  Wat nog veel belangrijker is, is dat de daders gestraft moeten worden.
  Deze lopen al veel te lang op vrije voeten, dit terwijl men weet wie het zijn, maar de nabestaande voelen nog dagelijks de pijn en het verdriet!
  Wanneer komt er nu eindelijk gerechtigheid, wanneer worden de daders nu eindelijk eens opgepakt en berecht?
  Deze vraag worstelen de nabestaande mee, maar ik ben bang dat ik ze moet vertellen dat er in Suriname geen gerechtigheid is, niets nieuws helaas!

  Alle nabestaande wens ik, recht uit mijn hart, heel veel sterkte en weet dat Masra Gado wel rechtvaardig is! Hij zal uiteindelijk de schuldigen berechten, daaraan zullen ze niet ontkomen.


  Maak melding

 2. Dirk,
  Zal de pijn en verdriet verdwijnen als die vermeende daders ook worden doodgeschoten?
  Sta jij er wel bij stil dat delen van die zelfde nabestaanden een binnenlandse oorlog hebben opgestart op 21 juli 1986 en langer dan 6 jaren in stand gehouden, ten gevolge waarvan wel meer dan het tienvoudige van 15 aan doden is gevallen. Wie daarvoor verantwoordelijk?


  Maak melding

 3. Paraman, niemand heeft beweerd dat de schuldigen doodgeschoten moeten worden, ze moeten gestraft worden dat is duidelijk, maar ze doodschieten zou een te lichte straf voor ze zijn, ze levenslang opsluiten zou een gepaste straf zijn. Het is ook duidelijk dat jij alleen in termen van doodschieten kunt denken, jij bent in wezen dus ook een moordenaar.


  Maak melding

 4. Zoals in de eredivisie heb je clubs die meerjarig kampioen zijn.
  Dat is een prestatie. Maar om altijd kampioen te blijven dat is een hele opgave. Analoog hieraan zijn sommige individuen erin geslaagd uit de handen van het gerecht te blijven om niet berecht te worden voor het plegen van misdaden. Maar om altijd te kunnen ontspannen dat is een grote opgave. De berechting is aan de beurt als het ontsnappen stopt. De natuur neemt terug wat je van haar hebt ontvangen, dat is het evenwicht en is gelijk aan: Het Recht Heeft Gewonnen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. Er zijn leden van sommige stammen die NOOIT iemand kunnen vergeven als hun iets wordt aangedaan. Het kan zelfs 30 jaar geleden zijn. Eén zo’n stam draagt een hoofddeksel met veren.

  In het dierenrijk bestaat er ook zo een exemplaar: het behoort tot het soort apen. Als je hen iets aandoet vergeten en vergeven ze je niet.

  Het dierlijke neemt bezit van genoemde stamlid. En dieren hebben minder verantwoordelijkheid en keuze dan een mens.
  Dus je kan wel je conclusie trekken.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Waar is de hoofddader, de lijder van het land,die deze tragische hoofdstuk in de geschiedenis van Suriname heeft geschreven op deze dag?!
  Is hij het land ontvlucht of ergens in een holletje gekropen?!!


  Maak melding

 7. Het eerbetoon is belangrijk voor iedere Surinaamse burger die in een democratische rechtsstaat wil wonen, de grondwet van de Suriname belangrijk is even als, internationale verdragen, mensenrechten, trias, politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en voor wie deze 15 slachtoffers, helden een grote voorbeeld zijn en dat hun voorbeeld en strijd ook hun strijd is en er voor zullen strijden tot de dood op volgt.

  Ook hun strijd die ze hiervoor met hun leven hebben moeten bekopen en rechtvaardigheid en dat ze die plaats en eer krijgen die ze verdienen.

  Democratie en vrijheid, trias politica, mensenrechten, internationale verdragen eist een harde strijd voor erkenning en het genot om erin te leven.

  Volk van Suriname/Surinamers: u wil toch niet in een autoritaire staat, dictatuur wonen, zoals in Venezuela, Cuba, Zimbabwe, Libie, Egypte, Noord – Korea, Rusland, Equatoriaal Guinee, enz, enz, enz. Landen waar de dictator, familie, vrienden stinkend rijk is en u in hele grote armoede leeft en woont.
  Laat mij woorden een waarschuwing voor u zijn en zeg niet achteraf dat u het niet wist. Op 25 mei 2010 hadden anderen u gewaarschuwd voor DDB. U ziet hoe hij u zand in de ogen gestrooid heeft. Niet een van zijn luchtkastelen heeft hij waar gemaakt.

  DDB denkt aan zijn enige belang en dat is niet in de gevangenis van USA, Nederland en Suriname te komen, voor drugshandel naar Nederland en hij hiervoor door de rechter van de rechtbankt in Nederland tot 11 -jaar gevangenisstraf is veroordeeld. In USA wil de DAE hem ook voor de rechtbank hebben ook voor drugstransport naar de USA en voor wapenhandel voor het verzetgroepen in Columbia ( wapens die hij ruilde voor drugs) en in Suriname voor de 8 december 1982 moorden en de Moiwana86 moorden.

  DDB is de grootste en zwaarste crimineel die Suriname gehad heeft de afgelopen 34 jaar en hoort in de gevangenis in Suriname en in het buitenland te worden opgesloten.

  Weg met DDB en de Gangsters

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen Voor De DNA in Suriname
  voor de (jonge)kiezers van Suriname:
  stem massaal op:
  VHP, NPS, DA 91,SPA, PL, KTPI, BEP

  Hoera, Hoera, Hoera!
  Leve de democratische rechtsstaat, de Grondwet van de Republiek Suriname, Internationale Verdragen, Mensenrechten en eerlijk alles verdelen voor iedere Suriname, klein, jong of oud,
  Een volk dat voor DDB de tiran zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan is dooft het licht.

  DDB is een wolf in schaapskleding
  DDB is een oude vos die zijn (borstel)haar verloren heeft, maar niet zijn streken
  Als DDB de passie preekt boer pas op uw ganzen.

  Stem bewust en massaal op
  flogo, flogo, flogo, stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP

  Fri, Fri, Fri!, Sranankondre Fri!

  Weg met DDB en de Gangsters!, die zichzelf, familie en vrienden verrijkt heeft/hebben en het totale Surinaamse volk in heel grote armoede laat leven.

  Recht en Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Surinamer/s!


  Maak melding

 8. Het is maar net hoe je de slachtoffers wil afschilderen. Indien je ze als landverraders afschildert, dan hoef je ze natuurlijk niet te herdenken.
  Wil je ze als behoeders van de democratie zien, dan is herdenking een plicht!
  De huidige machthebbers zien hen als landverraders, dus geen herdenking door de regering.


  Maak melding

 9. correctie;

  39 jaar i.p.v. 34
  34 jaar moet zijn 39 jaar, gerekend vanaf 25 november 1975.

  Voor iedereen die in een rdemocratische echtsstaat wil wonen zijn deze personen helden en is hun strijd ook u strijd. Deze 15 slachtoffers stierven voor een democratische rechtsstaat.

  Wie de lijn van Venezuela, Cuba, Eqquatoriaal Guinee, Rusland, Noord-Korea, Libie, Egypte, Zimbabwe, enz, enz, enz wil volgen moet het zelf weten. DDB en de Gangsters volgen deze lijn. Deze lijn is overal in de wereld mislukt en leidt tot grote armoede, hongersnood, ziekten, krotten, geen ontwikkeling, geen vrijheden, het land niet uit kunnen, angst, onderdrukking, geen vrijheden, Surinaams geld dat geen waarde heeft, lege winkels, geen valuta, wissel, wissel, wissel, geen medicijnen, avondklok, opgepakt te worden en worden afgerasseld en te worden opgesloten, vermoord te worden en DDB hoeft daarvoor niet voor het gerecht, enz, enz, enz.

  Denk terug aan de staatsgreep van DDB op 25 februari 1980.
  DDB is zich voor te bereiden om van een land te maken als de genoemde landen.


  Maak melding

 10. @Hojot Vergeving volgt NA berechting door de rechter !
  In een rechtsstaat die mensenrechten koestert en
  beschermt !

  Vergeet niet dat het MOORDEN nog steeds doorgaat,
  onlangs zijn VIER verdachten, neergemaaid/doorzeefd
  door CTU en politie, het waren ongewapende verdachten !

  Bekommert de president zich over deze vermoorde
  Surinamers of de PG ?
  Er is niet eens een diepgaand onderzoek, zaken worden
  gedekt tbv criminele-partij-figuren !

  PS : Sribi srafu’s ini a kondre, un wiki ! Mek a dungru gwe !


  Maak melding

 11. sme is stuur loos , geen leiding ,geen bestuur,geen orde geen rust..

  de criminelen zijn wel is waar aan de macht,maar kunnen niks,doen niks,zitten hun tijd uit te zitten ook machteloos en het volk is ziende blind horende dood en wacht maar af..

  wat er komen zal..

  de tijd tikt door en door de mensen worden ouder en ouder ..

  in verdriet gaan ze zielig ten onder..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.