VHP: mens met handicap mag toekomst zelf bepalen

22

PARAMARIBO, 3 dec – Kinderen en volwassenen met een handicap hebben net als iedereen verwachtingen, ambities en talenten. Hun bijdrage aan de samenleving doet niet onder voor die van anderen. Ze hebben het recht om hun mogelijkheden te benutten en hun toekomst zelf te bepalen.

Dit stelt de Verenigde Hervormde Partij, VHP, in verband met de Internationale Dag van Personen met een Beperking. Iedereen waar ook ter wereld kan gehandicapt raken. Weren en stigmatiseren heeft nadelige gevolgen voor de maatschappij. Verlies van rechten mag daar geen gevolg van zijn. Daarom roept de VHP de regering op om de rechten van mensen met een handicap in haar beleid te waarborgen en de deur te openen naar een wereld en ontwikkeling voor iedereen.

Er valt in Suriname zelf nog veel te doen. “De rechten van kinderen en volwassenen met een beperking in ons land en de wereld worden nog steeds op grote schaal geschonden. Laten wij ook als burgers van ons geliefd land Suriname samenbundelen tot een sterke groep. Een kind met een beperking heeft recht op een waardig en zo zelfstandig mogelijk leven. Elk kind met een beperking heeft recht op aangepaste zorg, onderwijs en training waardoor het in staat is een bevredigend, volwaardig en behoorlijk leven te leiden.”

22 REACTIES

 1. Kijk eens aan dat is nou een prachtige VHP idee zo is er nog hoop voor Ray, MUJRIM en RUDINHO, Ira en JOJO het is showtime. Geeft ze allemaal een goede uiteinde spuitje, wat mij betreft mogen ze hetzelfde spuitje gebruiken die men gebruikt om de Honden in te Slapen!


  Maak melding

 2. You Go Vhp !!
  Bravo.Proficiat !!
  Waar de Njang Dringie Partij denkt om de boel om te kopen met een trein die nooit komen zal ,doet de VHP werk op basis van humanitaire gronden.
  Proficiat VHP ,bedankt voor het gedenken van burgers met beperkingen !!
  Thank You!!


  Maak melding

 3. @Keihard de Waarheid

  Welke spuitje geeft je baasje jullie dan
  -Lieg maar door spuitje
  -spuitje hoe oneerlijk te zijn –
  -jokkebrok spuitje
  -amnestie spuitje
  Rarararaaaaaaa……


  Maak melding

 4. Ray,

  Misschien kan Santo een beroep doen op die LaTina met haar microfinance. Een paar kleine gehandicaptenbedrijfjes die tasjes en bezempjes van pina en zo maken, moet wel mogelijk zijn.


  Maak melding

 5. Waarom geen dwangbrief naar de voorzitter DNA om het VN verdrag te bekrachtigen.

  Mooi weer spelen met initiatiefwet om voetballers dubbele nationaliteit te gunnen.

  En het is ; Personen met een beperking.

  Jullie VHP zullen altijd achter de kont van anderen lopen.


  Maak melding

 6. @Jesse
  Zo je wil dus liever de lijder worden van het land met bonus de titels dragen Moordenaar en Amnestie ?!
  Wan t is het niet dat deze titels het maken dat je liever de MOORDENAAR BOUTA aanbid?!
  Jesse ,heb je echt geen principes?!


  Maak melding

 7. @Rufus

  Iets voor de mensen met beperking doen is toch iETS Goeds?
  Het is toch beter dan hooggeschoolde burgers vermoorden en dan met Amnesgtie rond te lopen netals een ONBESCHAAMDE HOND ALS BOUTA JE BAASJE?!


  Maak melding

 8. Wees eerst objectief. Het verdrag ligt al 12 jaren in de lade van de Regering.
  Het is nu alleen maar aanmoedigen,bedeltocht,om personen met een beperking een status te regelen.

  Is het gewenst dan politiek te bedrijven.

  Alleen al bedankt voor het lezen.


  Maak melding

 9. Ray,

  Je bent je balans kwijt. En het wordt helaas steeds erger met je. Ik zou het jammer vinden indien je wordt opgenomen. Ik hoop het niet.
  Jammer dat je een zwart-wit denker bent die een hekel heeft aan grijs. Die LaTina draagt ook nooit grijs. Ze wil zeker niet overkomen als een grijze muis. Of misschien heeft iemand haar geadviseerd dat grijs haar niet staat. Is dat ook het geval bij jou Ray? Heb je ook het advies gekregen, zwart of wit maar nooit grijs?


  Maak melding

 10. Het lijkt er hier wel op dat er een stel minkukels op deze site zitten die het de mensen met een beperking niet gunnen dat ze het wat beter krijgen, gelijk weer lekker negatief doen tegen een op zich goed voorstel, alleen komt het voor hun uit de verkeerde hoek, is dit het progresieve van de paarse horde?


  Maak melding

 11. Jesse

  @Keihard,

  Boutje gebruikt dat spuitje toch om zichzelf te injecteren met witgoed?
  )
  )
  Jesse ik heb voor jou en je hele familie een KERS WIT Gloedje, het heet cyanide.
  Je hoef het maar 1maal gebruiken en duizenden naakte vrouwen wachten op jou in paradijs. Verlos ons van jou DOMHEID voor een betere wereld!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.