Deel leerkrachten geeft ‘protestsignaal’

8

PARAMARIBO, 18 nov – Het is enigszins onrustig in het onderwijsveld. Personeel van verscheidene onderwijsniveaus is ontevreden over hun materiële voorzieningen. Het eerste protest staat te gebeuren, maar dan vanuit slechts een deel.

Alleen de Bond van Leraren in het middelbaar onderwijs is voorlopig bereid iets verder te gaan dan praten. De bond heeft de leraren opgeroepen een protestvergadering bij te wonen tijdens schooltijd. De veel grotere Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols, houdt zich nog even in. “Onze eerste aanzet is anders”, zegt Fols-voorzitter Marcelino Nerkust tegenover de Ware Tijd. Ouders van leerlingen op basis en secundair niveau hoeven zich geen zorgen te maken.

Dit was de afgelopen dagen wel het geval. Geruchten over protestacties in het onderwijs hangen al enige tijd in de lucht. Volgens de lerarenvakbond is het tijd voor actie. Er wordt al enige tijd gesproken, er zijn afspraken gemaakt, maar de uitvoering komt maar niet. “We waren optimistisch en zo hebben we het nieuws ook overgebracht aan de leden. Als we een beter positie moeten bereiken door strijd, dan zullen we strijden”, zegt bondsvoorzitter Wilgo Valies.


8 REACTIES

 1. In Suriname weet men niet wat EENHEID betekent.
  Daarom dat wij niks gedaan kunnen krijgen.
  Als de gehele samenleving zich zou samenbundelen in 1,dan waren we al lang bevrijdt van bouta die de boel blijft verzieken
  1 deel is bereidt de oorlog te verklaren aan de ndp lijder, de andere is al lang blij met cadeautjes van deze lijder.
  Eenheid maakt macht daar hebben de merendeels van de surinamers zeker niet gehoord. .


  Maak melding

 2. Ik lees dat personeel heef noodig meer materie voorsiening. Maar is dese materie voorsiening nodig voor onderweis personeel self of is materie noodig voor lesgeefe, soals sgoolbort, kreit, wisser, sgoolbangkje?
  As is voor leraar self, dang hoeveel hei kom tekort in de maant? Kan leraar niet beginne kleine kookbedreif in sgool dan hei verdien daarmee ekstra gelt met voetsel voor nasgool opfang?


  Maak melding

 3. het is tijd dat deze regering ontbonden wordt en een zaken kabinet in de plaats komt tot de verkiezing..

  heeft geen zin om door te modderen..,,wordt toch niks..

  verloren tijd niemand heeft er iets aan..

  de hoofd-verdachte-moordenaar wordt toch opgepakt en afgevoerd.,om elders be-veroordeeld te worden en opgeborgen..

  wij zijn te laf het te doen,, onze rechts systeem stelt geen reet voor behalve voor de minder bedeelden..


  Maak melding

 4. Kinderen in Suriname hoeven eigenlijk niet veel te leren. Gewoon een mango eten, de pit weggooien in vruchtbare aarde, 3 jaar wachten en de mango’s vallen vanzelf in je schoot. De natuur doet alles voor je.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.