zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Regering moet weg als parlement blijft falen'

‘Regering moet weg als parlement blijft falen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 nov – Als de regering er niet in slaagt haar begroting door het parlemnt te krijgen, moet ze weg. Dit zegt fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van de Nieuw Front-fractie in het parlement. Het parlement kan maar niet bijeenkomen.

Deze week is al twee keer opgeroepen tot vergaderen in het openbaar, maar het komt er maar niet van. De regeringsfractie faalt keer op keer in het op de been brengen van genoeg leden. Het parlement kan dan niet bijeenkomen, ook al omdat de oppositie niet meewerkt. De verwachting is dan ook dat de begrotingsdebatten moeizaam zullen verlopen. “Als de regering de begroting niet kan goedkeuren, moet zij aftreden”, zegt Randjietsingh tegenover Dagblad Suriname.

De fractieleider reageert op uitspraken van Theo Vishnudatt van de coalitie. Die zegt dat als het parlement niet bijeenkomt, de verkiezingen ook niet door kunnen gaan. De begroting voor de verkiezingen is immers opgenomen in het budget voor 2015. Vishnudatt wil kennelijk aansporen tot vergaderen. Randjietsingh laat zich niet afschrikken. De verkiezingen komen er ook zonder begroting van de regering. Aan een begroting voor de verkiezingen wil de oppositie wel meewerken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. @Ballesar
  Wie zitten er aan de knoppen. Wie luisteren er niet naar oprechte vragen van uit de DNA.
  Wie rotzooien maar door.

  Wie wind zaait zal storm oogsten.

  De oppositie is gemarginaliseerd door de regering Bouterse Ameerali.
  Nu krijg je de stuatie van dat David Goliath op de knieën dwingt.

  Dat is voor een operette militair helaas niet te begrijpen


  Maak melding
 2. @ Ballesar
  Welk gif wordt er gestrooid. Indien men Quorum verleend wordt er niet naar redelijke wensen, vragen en verzoeken van de oppositie geluisterd.Ze moeten immers hun BEK houden vindt u en vellen met U.

  De oppositie heeft inhoudelijke bezwaren tegen de wet met betrekking tot het constitutionele hof. Het tast de vrijheid / onafhankelijkheid van het gerechtshof aan en de benoemingsprocedure maakt het Constitutionele Hof een politiek platform dat beïnvloedbaar is. Daarnaast sluit de regering de belangrijkste partijen uit in het overleg en de selectie voor leden van het Constitutionele hof uit (de orde van advocaten en het OM) terwijl er wel politiek gelieerde personen benoemd zijn.

  Het is daarom zaak dat de oppositie koste wat koste voorkomt dat deze wet in deze vorm goed gekeurd wordt. Het is gezien de ontstane situatie (NDP leden die in opstand zijn (Palhad), NDP leden die hun positie middels chantage veilig willen stellen (Doekhie) of ziek/zwak misselijk en lui zijn) meer dan dom dit soort betwiste aspecten op de agenda te plaatsen zonder een vergelijk met de oppositie (zie Nederland hoe daar meerderheden gezocht moeten worden iin overleg met de oppositie).

  Er is duidelijk niemand die de regie heeft in het kabinet van de president, in de regering en in het parlement.
  Het moet u toch ook opvallen dat iedereen maar wat doet en roept.


  Maak melding
 3. Die Radjkoemar Randjietsing wil zeker de president van Su worden.
  Zonder te lezen en nadenken keurt hij alles af. Alleen maar een grote mond geven ipv de belangen van het volk te behartigen. Waarom legt hij de functie niet neer dan maandelijks je dubbele salaris op te strijken.


  Maak melding
 4. @JoJo
  beste man, mogen de Surinamers dit zelf uitzoeken zonder inmenging van buiten? Er zijn genoeg problemen op te lossen binnen jouw jurisdictie waar men je adviezen zeker goed kan gebruiken.


  Maak melding
 5. Mijn god en deze regering wil graag herkozen worden.

  Los van het feit dat ze niet deugen, kan iemand mij uitleggen waarom deze gasten herkozen moeten worden ? Niet eens slagen om voldoende parlementariërs op de been te brengen voor een vergadering maar wel flink cashen. Neks no fout toch… Walgelijke lui

  Deze plakband coalitie moet vandaag nog weg.


  Maak melding
 6. Waar heeft Bimbo en deze zelfde DiDiBrie 10 jaar lang mee gestrooid? A gif foe ding bing dé destabiliseer alla sanie, en iedereen moest meedoen en heeft meegedaan. Vandaag de dag vallen ze allemaal over en op elkaar. Maar het is goed misschien kunnen we horen wie allemaal een boot heeft gekocht en bij wie. HA ha haaaaii ding zaka-zaka. Oeng zaka-zaka weet je hoe één van de domoren van ABOP PRESIDENT VENETIAAN net genoemd heeft op de Su radio Apintie in dat program van Wayne Telgt…..hij noemde dhr Venetiaan een professor. En deze meneer domme Cambiel die maar overal en zomaar dingen roept op politieke podium somde het e.e.a. op wat er in het binnenland is bereikt met PRESIDENT VENETIAAN, maar dan vraag ik me af wat was voor ABOP de reden om toch het FRONT te verlaten en samen te gaan werken met deze Satan? Domoor Cambiel noemde ook wat de abop samen met de NDP heeft gerealiseerd hij kwam niet verder dan asfaltering van wegen in het binnenland, hierbij noemde hij ook de naam van MMMMIJNNNN VENE.In elk geval het is nu echt laat voor abop ding kier ding srefie. Opzouten deze regering met of zonder goed gekeurde begroting. Mik ding donderop, mijn part eerder dan 25 mei, anders 25 mei wi é go brrrrrroko ding. NDP/ABOP na didibrie boto so dus wi sa broko ding in a stem hok. Volk van Su oeng tak so; Stem a NDP/ABOP dies weg, want zolang ze aanzitten komt er geen enkel ontwikkeling in Su, want de één is dommer als de ander if joe tak over ontwikkeling. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 7. Op het moment dat het principe ‘no work, no pay’ geldt voor alle assembleeleden zal je zien hoe eensgezind coalitie en oppositie gaan vergaderen, het zo vervloekte quorumspook is, zonder noemenswaardige strijd, meteen dood en begraven. Zelfs Doekhie, in coma, in een rolstoel, gekoppeld aan een infuus, zal er dan voor zorgen dat hij altijd aanwezig is op de vergaderingen. Want onze assembleeleden houden, net als onze president, niet van vergaderen in onze assemblee, ze houden wel allemaal heel erg veel van ons geld.


  Maak melding
 8. @Abiasa
  1) ik heb nergens regeermacht.
  2) iedereen met een goed oor kan mijn adviezen en daden opvolgen dus ook de heer Bouterse.
  3) ik ben niet van buitenaf maar van binnen in.
  Beste Abiasa Suriname heeft mij al zoveel geld gekost dat ik nog 1 poging wil doen het terug te verdienen. Daar voor is een echte regering nodig en geen stelletje beunhazen.


  Maak melding
 9. Wanneer de stelende Rovende VHP Ratten hun bek open doen dan moeten we snel een INTIFADE organiseren om al die VHP ratten ASAP uitteroeien, om Suriname te behoede van haar rovers !


  Maak melding
 10. @HARDELEUGENAAR Nu roep je op tot uitroeiing van andersdenkenden, de VHPers ! Via een intifada !

  Jij bent lid van en verdedigt de juiste partij, de NDP, de partij
  waar de massamoordenaars en martelbendes de
  dienst uitmaken !

  En maar amnestie claimen na jullie MOORDEN en
  andere MISDADEN !


  Maak melding
 11. In nagenoeg iedere Westerse democratie stapt de regering op als de begroting niet wordt vastgesteld door het parlement.
  Dat staat gelijk aan een motie van wantrouwen en dan rest een regering maar een ding: namelijk vertrekken.
  Omdat Suriname vaak de uitzondering op de regel is wat betreft het doen en laten in democratische rechtstaten denk ik niet, dat het zover zal komen.
  Deze regering zal er alles aan doen om Bouta zolang mogelijk president van Suriname te laten zijn en daarbij zijn alle middelen geoorloofd.
  Zo niet, dan verliest hij zijn politieke onschendbaarheid en is hij weer WANTED.


  Maak melding
 12. Ik hoop dat de vele jongeren die voor de NDP hebben gekozen hiervan leren.
  Welke criteria ze moeten hanteren voor de verkiezingen van 2015. Wil je een partij met grote daadkracht of een partij die alleen grote luchtkastelen bouwt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 13. As mense van regeerpartei self niet koome ing DNA, terweil is hun partei belang, dang warom schult geefe aan andermans? Warom MC mense koome niet naar DNA? Is niet gesellig in DNA? Presiden hoef maar 300 meter te loope vanaf paleis. Tog hei kom niet naar DNA. Wat is aan de gang?


  Maak melding
 14. Wat heeft oppositie gedaan sinds 2010?
  Niks, helemaal niks.
  De NPS heeft geen oppositieleider, de VHP heeft Santokhi. Wat doet Santokhi? Reizen, reizen, reizen.
  Iemand vroeg Santokhi, waarom reis jij zo vaak? Hij zou gezegd hebben dat hij de SLM wil rijk maken, hahaha.
  Zogenaamd doet Santokhi idee-en op tijdens zijn reizen. Ze kunnen niks zelf bedenken, zoals aanleggen van tramlijn, bouwen van ziekenhuis, investeren in goudwinning enz.
  Enige wat ze kunnen is kritiek, kritiek en nog eens kritiek. Ze beseffen niet eens dat door al die onterechte kritiek hun support door de samenleving heel kritiek is geworden.
  Let maar op, Front gaat niet eens 10 zetels behalen. Ze onderschatten de politieke vermogens van de Surinamer.
  De Sranangmang heeft brood op de plank, doktersrekening wordt betaald, ouderen, kinderen en studenten worden verzorgd, het land wordt verbonden door bruggen en wegen en er wordt geinvesteerd in onderwijs, landbouw, industrie.
  Alleen de Frontiers hebben een rode lap op hun ogen. Daarom zien ze het paars niet zo goed. Ze zien het als zwart, vanwege hun rode ogen.


  Maak melding
 15. In Suriname doen ze aan Komedie en die regering moet niet serieus genomen worden.Dat is mijn stelling.In Suriname vullen ze
  alleen maar hun zakken.Visie hebben ze helemaal niet en economische kennis helemaal niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES