zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mijnt zelf naar goud

Suriname mijnt zelf naar goud

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 nov – Publiek bedrijf Grassalco gaat op grote schaal naar goud mijnen. Er is bijna een miljoen dollar geïnvesteerd in een mijn- en raffinagesysteem. Het moet een milieuvriendelijke industrie worden dat ook nog als voorbeeld moet dienen.

Het kwikvrij mijnen zal model staan voor de duizenden goudzoekers in het binnenland. Volgens minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen is er al te lang op de verkeerde manier gemijnd. Het is tijd het anders te doen. Grassalco opereert in het gebied Maripaston, in het district Para. Het mijngebied werd al jaren illegaal geëxploiteerd door goudzoekers. Die krabden de bovenlaag weg. Grassalco zal er weer mijnen en meer uithalen dankzij een nieuwe methode.

Daardoor is het mogelijk resten goud uit het gemijnde gebied te halen dat de goudzoekers lieten liggen. Met hun op kwikgebruik gebaseerde manier van winnen. kan niet alle goud worden getrokken. Grassalco kan het dus wel. Het bedrijf wil de komende jaren ook dieper bezig zijn. Het bedrijf is volledig staatsbezit. Suriname is een stille partner in de mijnoperaties van multinationals Iamgold en Newmont.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Goed!, maar laat Grassalco het goud voorlopig in de grond laten of op heel kleine schaal winnen, totdat de goudprijs stijgt, dan kunnen ze een betere rendement uit halen.


  Maak melding
 2. daar gaan we weer het mooie surinaamse natuur verkrachten met jullie goudkoorts. waarom pak je niet inplaats van 5%,60% van die canadesen.en hoeveel heeft jim hok al aan goud in zijn broekzak gestopt.alleen als erg dom bent! ga je schrijven GO FOR IT,mi mars.waardeloos volk die dit soort dingen toelaten in zo een schitterend land.


  Maak melding
 3. Dit heet: GELOOF IN EIGEN KUNNEN.
  Wie kwam er weer mee. En wie heeft nu weer in navolging bij Staatsolie weer genoeg VERTROUWEN in een jonge Surinamer. Eerst Jahrap en nu Akiemboto.
  Over 10 jaar zullen de mensen van vhp en NPS weer aankomen dat het niet uit de koker van een bepaald persoon komt. Die naam mogen de Negativisten helemaal zelf invullen bij hun commentaar.
  Maar ik blijf zeggen: SOSO LOBI GI UNU


  Maak melding
 4. Goed begin.

  Nu met de kennis die nu opgedaan wordt er voorzorgen dat er niemand meer met Kwik werkt.
  Het blijkt te kunnen.

  Aangezien Grassalco een min of meer officieel bedrijf is, lijkt het de moeite waard ook te beginnen met het enigszins formeel houden van toezicht op de kleine goudmijnbouw.

  Dit initiatief geeft ook weer eens aan hoeveel schade de kleine goudmijners aanrichten of wel wat zij laten zitten in de restaarde.

  Het is schandalig dat minister Hok nu durft te zeggen dat er al te lang op een verkeerde manier gemijnd is. Hoeveel predicaat van onvermogen kun je je zelf als minister geven.


  Maak melding
 5. Wat als het goud over 100 jaar op is? Dan zal het land goud moeten importeren. Dus laat dat goud in de grond en delf het alleen voor de eigen (toekomstige) industriele behoefte. No sir a sanie!


  Maak melding
 6. Vertel mij hoe kan een bosneger een goudmjn opzetten in het land van indianen.vanaf dat die bakras jullie hebben gebracht als uitzendkrachten gaat het achteruit in mijn mooie Suriname.en de mensen die hier schrijven dat het vooruitgang is en positief voor Su die wonen nog in bomen.zet een andere press aan de macht dan kan je mooi contracten met schonere fabrieken sluiten.zijn jullie in Su echt zo dom dat je dit soort dingen als goudmijnen een vooruitgang vinden.dan begrijp ik ook de luiheid van bepaalde een groep in Su.Ga lekker werken aan vooruitgang want dit is niet de manier.1 ding moeten jullie in Su goed in je hoofd zetten dat alleen de indianen zullen overleven als weer de pleuris uitbreekt.


  Maak melding
 7. hmm hier zit hezbhola en de teroristen er achter se pompen geld in suriname en weet wat hun doen want tenslot willen hun dat suriname een moslims land word en iedereen zal zich moeten bekeren tot de duivel islaam hoe isis nu doet en wil in iraak dus surinamers wees maar niet blij want bouta en de regering heb suriname al naar de klote geholpen met veel lening die ze niet kunnen betalen en de hand geschud met de jihaad teroristen en amerika hou suriname in de gaten als tijd rijp is kom amerika bouta en zen mensen op halen tot in hun hol hoe ze ook sadam en binladen hadden op gepakt met hun grote bek het is wel jammer dat de wereld niet in zie dat heel zuidamerika is van de indianen en hun heb recht op hun land en de goud groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES