Samenwerking Surinam Airways en Eastern Air Lines Group

16

PARAMARIBO/MIAMI, 14 nov – Surinam Airways en Eastern Air Lines Group, Inc. maken melding van hun intentie tot strategische samenwerking op operationeel-technisch en commercieel gebied.
Eastern Air Lines was tot 1991 tesamen met United, Delta en American een van de “big four” luchtvaartmaatschappijen die de luchtvaartwereld in de Verenigde Staten voor bijkans 50 jaar domineerde. De maatschappij begon officieel in 1930 en opereerde tot 1991.

In 2011 heeft een groep ervaren airline managers de intellectuele rechten van Eastern Air Lines verworven en een businessplan ontwikkeld voor het her- activeren van de luchtvaartmaatschappij. De nieuwe Eastern Air Lines Group, Inc. zal met twintig B737-800 toestellen opereren vanuit haar thuishaven Miami. De eerste B737 wordt in het eerste kwartaal van 2015 verwacht.

Ed Wegel, CEO van Eastern Air Lines Group, stelt “zeer ingenomen en trots te zijn om met Surinam Airways samen te werken en elkaar te ondersteunen. Surinam Airways is een uitstekend bedrijf met ruime ervaring. Wij verwachten onze wederzijdse ervaringen te kunnen uitwisselen en samen te werken op het gebied van kostenbesparing, code-sharing en operationele ondersteuning.”

De directeur van Surinam Airways, de heer Ewald Henshuys, is zeer verheugd over deze samenwerking. “Surinam Airways staat voor samenwerking met betrouwbare partners. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een doeltreffende manier is om onze vertrouwde vleugels verder uit te slaan en kijken uit naar de samenwerking van onze teams in het vinden van synergie-voordelen.”


16 REACTIES

 1. SLM moet liever naar Dallas vliegen en daar verbinden met South West Airlines die met honderden vliegtuigen nog meer honderden kleine en grote steden aandoet.


  Maak melding

 2. Bla, bla blaaaaaa. We zullen zien! Waarom easteren. Verlaag de ticket prijzen en koop vervolgens een eigen machine. Nu ga je een maatschappij vragen die zelf problemen heeft.


  Maak melding

 3. “Surinam Airways is een uitstekend bedrijf met ruime ervaring.”

  Volgensmij is de man zwaar onder invloed want uitstekend zijn ze niet en ze komen nog steeds amateuristisch over. Dat is een feit dus de waarheid.

  @Ram Singh,

  Dat is juist het verschil. South West Airlines is een ervaren en goedlopend bedrijf. Ze hebben Surinam Airways niet nodig en kunnen het niet gebruiken. Eastern Airlines group moet het nog zien waar te maken.


  Maak melding

 4. het is allemaal leuk en waar,,maar wat hebben de suri/ned hier aan en de suris die naar ned. vliegen..

  hoeveel suris vliegen dagelijks uit sme naar de vsa..,,,

  en hoeveel vliegen naar ned.

  waarom geen derde maatschappij over de trans-atlantische route,dan kunnen we wel plezier beleven..


  Maak melding

 5. Oh la la brada nanga sisa, dit is zeker een pluspunt. Maar wordt er alleen een operatie op het westelijk halfrond. Waarorm wordt er niets over de Mid Atlantische Route gesproken door de SLM. Ik denk als die samenwerking komt op deze route, dan zal de Bigi Papa KLM een stokje in de kont duwen van SLM. Dus het profijt bij de Goudlijn moet niet schaden!!! Ay mi Gado!!!


  Maak melding

 6. sterker nog, ze hebben nog helemaal geen vliegtuigen. Het eerste (gebruikte) toestel komt op z’n vroegst pas half 2015!
  Het bedrijf is opzoek naar gebruikte toestellen om te gaan fungeren als chartermaatschappij. Voor alsnog weer veel luchtfietserij.
  en inderdaad dus een wassen neus!!


  Maak melding

 7. Eastern Airlines vliegt nu niet in Amerika en hebben ze dus ook nog niet bewezen hoe betrouwbaar ze zijn. Dus wat is er eigenlijk bereikt? Zoals gebruikelijk is het weer zand strooien in de gemeenschap hun ogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.