dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoProtestmars tegen dierenmishandeling in Suriname

Protestmars tegen dierenmishandeling in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Leden van de stichtingen “Henk Abrahams” en “Dierenbescherming Suriname” hebben donderdag een vreedzame protestmars gelopen vanaf het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, vervolgens langs het Ministerie van Justitie en Politie, en uiteindelijk naar De Nationale Assemblee. Ze hebben zich op alle drie plekken erover beklaagd dat het land nog teveel dierenleed toestaat en dat dierenmishandeling ongestraft blijft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Als ze op 8 december 1982 op zo’n beestachtige manier de mensen konden vermoorden, wat zijn dan de dieren. Wat een mentaliteit. Suries oeng no bing tang so. Suries(een deel)hebben geen gevoel meer, voor wie/wat dan ook. Dit is niet de Su die wij kenden voor de jaren 80…. Suries sta op en vecht hiertegen. Dierenleed is ook mensenleed. Wij moeten dit stoppen, dit kan zo niet doorgaan Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 2. Goed werk van de stichting vernoemd naar de sympathieke Henk Abrahams, ik heb daar alleen maar bewondering en sympathie voor. Maar bij het lezen van deze familienaam vraag ik me onwillekeurig af wanneer ze ook eens gaan protesteren tegen de beruchte Abrahams die op een beestachtige manier te keer is gegaan met onze staatskas?


  Maak melding
 3. Was laats op vakantie in Suriname, het land is geweldig mooi,
  Maar ik ging huilend naar Nederland terug ,wat een honden leed.
  appart nog waar mensen in verkeren,dat er mensen zijn die een hond achter de auto binden en zo over de grond sleuren tot die dood is.
  Kan er nog niet goed over praten, honden met botten door hun lijf met huidziekten, geen eten geen water niets is er voor ze, honden die op erg oude leeftijd overal op straat gedekt worden.
  Als ik vroeg waarom zijn er geen waterbakken neer zetten, waar honden kunnen drinken, krijg je als antwoord ze zoeken het maar zelf uit.
  Ik begrijp dat als je als mens al niets heb, neemt dattoch niet weg dat ze voor hun hondje moeten zorgen.


  Maak melding
 4. Vraag om een wet met een dierenafdeling binnen de politie. Stel een verbod op op de slacht van dieren en verhoog de tax op vlees, vis en eieren.
  Voer dierenbelasting in. Houders van honden, katten, zangvogels, konijnen moeten hier belasting voor betalen en ook de poep van hun dieren opruimen.
  Honden en katten moeten verplicht een ID dragen aan hun halsband.
  Voer een verbod in op de slacht van koeien en stieren en verklaar de koe tot de Nationale Mensenvriend.


  Maak melding
 5. @Moe Van,

  Je bent me voor geweest.

  Het eerste wat opvalt als je als toerist de stad in rijdt, zijn de uitgemergelde, tot op het bot verwaarloosde zieke honden.
  Ziek of niet ziek, vaak zie je dat 2 honden aan elkaar vastzitten met in hun kielzog een horde geile reuen die ongeduldig en agressief hun beurt afwachten.
  Ongestoord – door de duizenden vliegen die zich tegoed doen aan de etter van de diepe wonden – trekken deze honden van hoek tot hoek om zich te vergrijpen aan doorgaans één teef die notabene al ettelijke worpen achter de rug heeft.
  Vaak komen een paar van deze honden om in het verkeer en liggen dagen lang weg te rotten op straat.


  Maak melding
 6. @ Globetrotter en Moe Van

  Vroeger had je in Suriname de zogenaamde hondenpolitie (dagoe skowtoe) die honden oppakten waarvan de eigenaren geen “penning” (zoiets als hondenbelasting) hadden aangeschaft voor de honden.
  Deze werden met de hand gevangen en in een wagen, voorgetrokken door een ezel, weggemoffeld en later op de dag afgemaakt (Kleine Saramaccastraat).

  Nu zijn er zoveel honden en vrijelijk rondlopen waardoor er een expansieve groei is van het aantal loslopende honden die geen eigenaar hebben.
  Ze worden doodgereden, doodgeschoten, sterven verschrikkelijke dood door honger en dorst (in de droge tijd).

  Maar er zijn nog ergere en grotere loslopende “honden”zonder eigenaar die vrijelijk loslopen ondanks hun achtergrond en historie en nog steeds het volk in gevaar brengen door hun handelswijze en wijze van denken en manipuleren etc.
  Ook hieraan word niets gedaan.


  Maak melding
 7. Wie mishandelt er nou dieren in Suriname?
  Ik heb wel gehoord dat men een vis genaamd Apaimara wil mishandelen, maar verder zijn mij geen gevallen bekend. De Picolets, Twat twa’s, kwie kwie, krobia en kolibrie zijn beschermd. De gele bek is mascotte van de Chinezen en de Krobia van de marrons, de VHP beschermt al jaren de olifant en de team van Herrenberg heeft sympathie voor de krokodil met haar reuze bek.
  De honden worden gebruikt als seksuele voorlichting voor kinderen op straat en de katten worden gebruikt als toonbeeld van zindelijkheid. Vleermuizen achtervolgen ’s nachts fietsers en wijzen hen de weg en Haitianen zijn de nieuwe werkezels. Ratten dienen als voorbeeld voor bevolkingsgroei en Labaria’s zijn het nieuwe voorbeeld van de creatie van een gemengd ras.
  Dus mensen leren best veel van dieren in Suriname.


  Maak melding
 8. Beste Moe Van, je hebt gelijk als je zegt dat wij in Suriname niet op zo’n overdreven manier met onze huisdieren omgaan als Nederlanders, onze honden en katten mogen bij ons b.v. normaal niet in huis komen en we laten ze al helemaal niet bij ons onder de lakens kruipen, maar zoals je beschrijft dat we in Suriname met onze dieren omgaan, komt me niet bekend voor, maar misschien heb je gelijk en ben ik, net als de pro Zwarte Piet Nederlanders, zo afgestompt dat ik het gewoon niet kan zien. Het is daarom goed dat jij als buitenstaander ons met onze neus op de feiten drukt, waardoor ook onze ogen open kunnen gaan.


  Maak melding
 9. Vanwaar ineens deze demonstratie tegen dierenmishandeling? Ze hebben verder niks van zich laten horen laatste jaren.

  Is misschien het beest van een van hen laatst mishandeld?


  Maak melding
 10. “we laten ze al helemaal niet bij ons onder de lakens kruipen”.

  Ach, het is een koud land. Een beetje extra warmte is toch mooi meegenomen. Kun je besparen op de verwarming.


  Maak melding
 11. Wat weten Surinamers nu van dierenbescherming?

  Als er een jachtverbod bestaat bepaalde dieren
  beschermde diersoorten- en plantensoorten

  Planten- e/o Dierenhandelaren die beschermde flora en fauna gewoon naar het buitenland smokkelen.

  dierensmokkelaars,

  Zie de stropers!

  zie hoe de poknokkers met kwik omgaan in het milieu en flora en fauna, de gronden beschadigen, watervervuilen, de hele bodemvergiftigen;
  zie hoe bomen worden omgehakt en rondhout naar het buitenland wordt geexporteerd
  Zeldzame flora en fauna bedreigd wordt en hoe stropers en handelaren groot geld mee verdienen en verdwijnt;
  zie hoe buitenlandse onderzoekers naar Suriname komen en met kennis en ervaring van Surinamers over flora en fauna verzamelen en hiermee in hun thuislanden naam maken en geld groot geld verdienen.

  Zie hoe DDB/de overheid vergunningen geeft aan familie, vrienden, de gangsters om de natuur te vernietigen in het stuwmeer met de scalians en in de rivieren en water vervuild wordt, gift in riviervissen, flora en fauna komt en het water niet meer te gebruiken is,

  wie houdt, wie voor de gek?

  DDB en de gangsters verdienen overal hun geld mee en wie dat niet wil inzien, moet maar ziende blind blijven en horende doof blijven.

  De verliezers is het vervuilde land Suriname en de Surinamers, die hiermee hun eigen graf graven, want in een vervuilde land, natuur, flora en fauna, hoge kwikdampen in Groot-Paramaribo bij goudondernemingen, overal afval, overal vervuild met huisvuil, grofvuil, restanten van benzine, enz, enz, zullen heel Suriname/rs dood gaan.

  Overal vervuild in Suriname, Groot-Paramaribo lijkt op een grote vuilnisbelt, de natuur, flora en fauna, de lucht wordt vervuild met kwikdampen, dieren- en plantensoorten gaan dood, vervuilde oppervlakte en grondwater, de bodem vervuild, enz, enz,
  Noem iets op dat niet vervuild is in Suriname.

  De familie van Abraham moet opzouten en Ramon Abraham vertellen dat hij die 110 miljoen us -dollar die hij verduisterd heeft van het ministerie van OW terug betaalt en dat justitie en politie hem voor deze daad opsluit en voor het gerecht moet komen.

  DDB en the Gangsters vermoorden mensen, hebben geen respect voor de grondwet van de republiek Suriname, mensenrechten, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de rechtsstaat, democratie, internationale wetten, die hoger staan dan nationale wetten,

  Surinamers moeten worden opgevoed en heropgevoed, ik vrees dat het te laat is. Money talks.

  Suriname is een roversnest, die met deze actie de werkelijke problemen die DDB, Ramon Abrahmas, the gangsters doen probeert af te leiden.

  DDB & The Gangsters horen in de gevangenis voor de misdaden tegen de mensheid, ja toch? zie hun paleizen, waar ze in wonen, zie de dure vierwiel en gepimpte auto’s die ze rijden, zie hun buitenvrouwen, zie hoe ze het SLM-vliegtuig als hun prive-eigendom beschouwen, zie hun hoge salarissen, zie hun goudvelden, zie hun houtvelden, ziehun scalians die met kwik alle rivierwater vervuilen, zie hoe ze dieren en planten in de rivieren dood laten gaan, enz, enz, enz.

  Surinamers blijf scherp en houdt u ogen en oren goed open en gebruik uw hersenen.

  Algemene Verkiezingen voor de DNA
  Maandag, 25 mei 2015
  Flago, Flago, Flago!, Stem massaal op:
  – VHP, NPS, PL, DA 91, SPA, KTPI, BEP

  Time4Chan(ge)


  Maak melding
 12. 2 jaar geleden tijdens onze vakantie lag er in de berm tussen de weg en het kanaal een nest net geboren pups , hebben bij de meest nabije politiepost in de Corantijnpolder (Nickerie) melding gedaan, wordt je G.V.D. gewoon uitgelachen , de hufters, 2 dagen later waren de meesten al doodgereden, geen mens die er naar omkijkt,
  Nickerie het distrikt waar de meeste Hindoes wonen, die volgens de Veda’s dierenleed moeten voorkomen, en wel naar de Mandir ik kan het niet begrijpen, de erfhonden krijgen meer klappen dan vreten, helemaal niet gek dat ze er tussen uit naaien als ze de kans krijgen en gaan zwerven


  Maak melding
 13. lapzwHans,
  Had die pups toch gewoon meegenomen.
  Dan waren ze niet doodgereden en waren ze nu wellicht ook deelgenoten van de naaicultuur van de Surinaamse zwerfhonden.
  Jij gunt mij Bruno ook niets.


  Maak melding
 14. Zo kan het OOOOK !!!!

  http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1469665/2012/07/13/Hondenbruiloft-in-New-York-kost-200-000-euro.dhtml

  De een zal het OVERDREVEN vinden en de ander weer NIET maar uiting van DIERENLIEFDE kan dus ook middels een HUWELIJK !!!

  Tenslotte voor alle DIERENBEULEN in Suriname, zo kan het dus OOOOK namelijk; http://www.waffies.be/hondenkleding/kostuums/

  Het wachten is op de eerste hond in Suriname verkleedt als ” KOTO MISI “en een hoofddoekje op met de betekenis ” Let them Talk ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding
 15. DE ENIGE WENS.

  OP EEN OGENBLIK BEN JE ALLEEN.
  ONDER KAMERLICHT, JE RAAPT WOORDEN OP.
  EVEN STIL VAN VERLANGEN, KRIEBELEN JE OGEN.
  JE MOND GAAT LEVEN, HET HART IS GERAAKT.
  SMEKEND FLUISTER JE WAT KLEINE WOORDJES.
  EEN MOMENT WAAROP JOUW BRUINE BLIKKEN,
  DE LUCHT DOORZOEKEN, NAAR WAT JE ZIET.
  DIE KLEINE WOORDJES VERDWIJNEN NIET ECHT.
  ZE KOMEN TERUG, BEHAGEN JE DROMEN.
  EN BEKLEVEN JOUW LEVEN.
  GEEN WENS DIE JE UITTE GAAT VERLOREN.
  VOORAL GEFLUISTER MET KLEINE WOORDJES…….

  ZOVEEL IS HET ME WAARD OM LEED TEGEN DIER EN MENS TE STOPPEN, MAAR IK KAN HET NIET ALLEEN….


  Maak melding
 16. Heb uw naaste lief ook de dieren…..Eet ze dan niet op, slacht geen kippen meer noch koeien noch enig ander vierpotige en-of gevleugelde dieren, noch insecten en voorts alles die tezamen de fauna op deze aarde vertegenwoordigen. Hehe, nu worden we allemaal planteneters noh…..A NO MIE.

  Toch wil ik opbiechten, dat ik vroeger niet lief was voor honden, want zodra ik een hond zag op mijn erf nam ik meteen mijn katapult ter hand met een dikke steen, of als ik de kans toe kreeg dan mé beri skopu ghi na dagu, en zodra een hond me zag, soso bruya, dan rende hij alle kanten op behalve de goede kant zodat ik altijd mijn zin kreeg. Dan had dat beest maar bij zijn baas moeten blijven en niet op onze erf moeten komen leuren. Dan hoorde mijn buren alweer zoals gewoonlijk het vertrouwelijk geluid van….kai kai kai kai kai, en dat vonden ze leuk ook, want ze dachten op dat moment “dat doet onze django alweer, un libi a boy yere, na mi boy…
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES