Verdachte Sital baalt van amnestiewet

30

PARAMARIBO, 4 nov – Badrisein Sital, verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden, wil niets weten van de amnestiewet. De revolutionair van het eerste uur weigert zich achter de wet te verschuilen. Het proces tegen Badrisein Sital, moet zo snel mogelijk hervat worden.

Hoewel, het is een vrij late reactie. De amnestiewet is ruim twee jaar terug ingevoerd. Tot voor kort was er maar één verdachte die publiekelijk protesteerde. En ook de daad bij het woord voegde en tegen de opschorting procedeerde. Het protest zwelt dus aan. “Ik heb niets te maken met de amnestiewet. Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid, waarbij ik mijn naam verschoond wil krijgen”, zegt Sital tegenover Dagblad Suriname. Het laatste zegt ook verdachte Edgar Ritfeld.

Het is ook waarom de oud-militair tegen opschorten is. Intussen kreeg Ritfeld gedaan dat zijn proces is hervat. Sital zegt nu dat als het aan hem lag, de wet nooit behandeld en aangenomen was in het parlement. Dat de wet bescherming in zich bergt voor andere verdachten, waaronder zijn partijvoorzitter en kameraad Desi Bouterse, is van geen belang: “Het zal mij een worst wezen.”


30 REACTIES

 1. Mijnheer Sital, roep een persconfenrentie uit, en leg wie wat deed en wie de moorden, branden heeft uitgevoerd op wiens bevel en uw rol en bijdrage als er een was. En dan alle vragen eerlijk beantwoorden. En natuurlijk mag de televisie en radio vrij uitzenden wat u zegt.

  Anders is het allemaal verschuilen onder de rok van je presie amnestie desie onder het mom van zogenaamde onschuldigheid dat niemand geloofd. We begrijpen dat na al die jaren de geesten beginnen te knagen aan uw geweten . Als je de Jaggernath Lachman straat rijdt en even richting sarwa oedai kijkt de gezichten van Mr John Baboeram, Gebroeders Oemrawsing en Surindre Rambocus naar u kijken.

  Alleen de waarheid kan u en uw familie bevrijden. Anders ben je en je volgende generaties voor altijd verdoemd in je karma.


  Maak melding

 2. Alle Surinamers die in een democratische rechtsstaat willen leven en vanuit gaan dat de grondwet van de republiek Suriname de hoogste nationale wetten van Suriname bevatten, de trias politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht de basis is en internationale wetten ook voor Suriname van toepassing zijn, baalt van de Amnestiewet.
  De amntestiewet is veel lager dan de grondwet van de republiek Suriname en heeft daarom geen enkele waarde. Voor moord moet men voor de rechtbank verschijnen en DDB heeft zich hieraan schuldig gemaakt. Op 8 december 1982 heeft hij standrechterlijk executie laten uitvoeren op 15 onschuldige en anders denkenden.

  Sital komt wel laat in actie, maar liever te laat dan nooit. Hopelijk dat er nog meer verdachten het licht zullen zien.

  Wat alle gewapende machten in de Republiek Suriname kunnen leren uit het 8 december 1982 moorden van DDB en van de Moiwanamoorden en de 25 februari 1982 staatsgreep, dat ze dit soort zaken nooit moeten nadoen. Het hoort niet thuis in een rechtsstaat en zal je alleen maar verdoemenis geven.


  Maak melding

 3. Iemand die AANWEZIG was moet gewoon opstaan,naar voren treden en ALLES oprakelen wat er zich in die bewuste nacht van 7 op 8 december 1982 heeft afgepeeld.

  Vervolgens zal ” Desiderius ” het tegendeel moeten bewijzen. Op die manier zal zijn mate van betrokkenheid en aanwezigheid op die bewuste dag vrij duidelijk worden.

  Hoewel, ieder weldenkend mens weet dat ” Desiderius ” op 8-12-1982 aanwezig was in het ” ABATTOIR “.

  Indien afwezig, waar was ” meneertje ” dan op het moment van de SLACHTING tijdens de AVONDKLOK ???????????

  In zijn nest onder de deken en gekleed in een PAARS gestreepte pyama zeker !!!!!!!!!!!!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. @Ram Singh, dat is idd wat hij moet doen. Maar dat zal hij nooit doen, omdat hij weet dat de waarheid belangrijke verdachten vrij zal pleiten. Hij heeft de boot gemist of is eruit getuimeld en slaat nu wild om zich heen. Je moet nagaan, dat hij een van de weinigen van de groep van 16 is die het politiek niet heeft gered. Hij wil zijn deel en denkt het nu middels dreigen en chantage af te kunnen dwingen. Kom op Badrisein, spiet kom! Daaar schieten we tenminste mee op en niet met dat gehuilebalk van jou.


  Maak melding

 5. als je schoon schip wilt maken, doe dat dan inderdaad open en eerlijk in het bijzijn van de pers, en niet alleen maar een beetje roepen, of is er toch nog angst voor de baas en zijn addergebroed


  Maak melding

 6. Badrisein toont duidelijk aan dat de MASSAMOORDENAARS
  van het Sranangvolk nog steeds onze democratie verwurgen
  als Aboma’s !

  Met dank aan kortzichtige politici die buitenlandse steun
  weigerden bij herstel democratie en recht en orde, na de
  Bouta-Holland-coup en dito onderdrukking !

  PS : Het is een troost voor land en volk dat zeer binnenkort
  een groot aantal van deze bejaarde Massamoordenaars zullen
  sneuvelen !


  Maak melding

 7. @Paramannetje Jouw MEGAmoordenaar met PAMPERS is
  overrijp ! MEGAmoordenaar is MEGABaby geworden !

  PS: Zoon Dino-terrorist-drogahandelaar-wapenhandelaar-
  landverkoper-aan-Hezbollah is aan de munduku’s !


  Maak melding

 8. Hmmmmmmm a mooi , papa aan de luiers(pampers) en zoon lief aan de doekjes.
  Leider van de revo papa DiDiBrie is weer kind geworden. Er wordt op hem gepist, maar je hoort/ziet hem niet. Zie: Sital, Dhahoe. Dors, e.a. De grote Dino, zoon van papa DiDiBrie Leider van CTU, is even klein geworden als zijn DiDiBrie pa; hij kan geen kant uit, ook is er geen hulp onderweg. Het is goed voor ‘m mik a sidong rustig pé a dé. De bosland creool(citaat Belly) in het binnenland kan rustig zijn in/op de goudvelden. Rest nu nog het oppakken van de trotse vader en zet hem naast de zoon op wie de hele DiDiBrie familie en trawanten trots was/waren. Ik ben er zeker van dat ze dat niet meer zijn. Hij zei toch zelf dat hij, niet eens wist wat Dino deed. De trotse DiDiBrie pa wist ook niet dat hij Dina, geen leider meer was van CTU, wie houdt wie voor de gek? Hahahaaa. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Je ziet dat binnen de NDP iedereen aan het calculeren is geslagen en de eigen positie zo sterk mogelijk probeert te maken. Degenen die zich volstrekt kansloos achten verlaten als ratten het zinkende schip. Anderen, zoals Doe khie, zijn intussen monddood gemaakt en op een zijspoor gezet maar kunnen het mierennest niet verlaten omdat ze erg chantabel zijn (geworden).
  Het rommelt flink binnen de NDP en komende maanden gaat er een flinke waarschuwing, met de bekende brieven en al, gegeven worden. Wie niet luistert zal het weten.


  Maak melding

 10. Na Mi,er is in Suriname maar 1 die de meeste aanspraak maakt op een langdurige gevangenisstraf , net al zijn lieve zoontje in de U.S.A., de een voor massamoord en drugs de ander voor drugs en wapen handel en banden met terroristen


  Maak melding

 11. Sital, toen je je poot brak bij het springen met een parachute had je je naam moeten verschonen als nep militair. Probeer je daden te verschonen. Nu je oud wordt en dichterbij de poorten van hel staat begin je te bieten.


  Maak melding

 12. nami

  even een reminder jhauw is geen vhp er maar heeft zijn eigen partij PING

  dat jhauw gestoord is ontken ik niet

  dus jouw reactie over dit onderwerp getuigd van domheid en napraterij van ongeschoolde ndpers


  Maak melding

 13. @Wimpie

  Ik weet wie ik allemaal van harte welkom heet bij de VHP.
  Moordenaars en tegen wie criminele zaken lopen zijn helemaal niet welkom.
  Ze horen in de gevangenis thuis en zijn absoluut geen lijders,ook geen politieke lijders.
  Het doet mij een genoegen Sital te zien kwijnen want de last die hij sinds 1980 met zich meedraagt weegt nu heel zwaar op zijn gevoelensgewetens.
  Leuk te zien dat de moordenaars elkaars verdoemenis zullen blijken te zijn .
  Maar bedankt hoor Sital je hebt bewezen dat Amnestie in Eigen belang is en niet volksbelang.
  Maar jou vergeven en zullen wij nooit doen . Jij verdiend straf!!


  Maak melding

 14. @Na Mi

  Ach ,het onderzoek wordt gedaan door de NDPERS,belfort en de politie.
  Ik heb dit verwacht dat Jhauw de schuld zou krijgen , niks nieuws hier,
  Nu moet de politie toch de naam van de huurling bekent maken,ja toch?!
  Wij willen toch ook weten wie de hurling is,ja toch?!
  Wij eisen van de politie een foto van die huurling , als zij het hebben tenminste.


  Maak melding

 15. Beste WKN bezoekers valt het jullie niet op dat het aantal dissidenten binnen het NDP kamp toeneemt ? De Freitas, Samson, Palhad en nu Sital.

  Overigens werd de amnestiewet ook niet door iedereen binnen het NDP omarmd. Het is een tikkende tijdbom onder de samenleving en de NDP parlementariërs weten dat dondersgoed.

  Steeds meer mensen durven openlijk afstand te nemen van Bouterse en zijn revo maatjes. Bouterse is verlamd, de man is bij verstek veroordeeld, hij wordt verdacht van misdaden tegen de mensheid en hij is in Europa en de VS niet welkom. Ook zoonlief gaat voor de eeuwige nadagen de bak in. Daarnaast voelt hij de hete adem van Santhoki in zijn nek. Een nieuwe termijn als president is niet van zelfsprekend. Voor de NDP is het buiten kijf. Ook bij een eventuele coalitie met de VHP wordt Desi Bouterse weer president. Dit zei parlementariër Ricardo Panka recent in de media. Voor de VHP was dit onacceptabel.
  Maw een samenwerking is uitgesloten.

  Desi heeft in 2015 slechts 3 keuzes:

  1) afkondigen staat van beleg zgn. legale coupe
  2) vluchten
  3) verkiezingen winnen met een ruime meerderheid, die kans acht ik klein

  Een echte vent neemt zijn verantwoordelijkheid, maar goed Desi is een lafaard. Ik gok optie 1. Mooiste zou zijn als Suriname verlost wordt van alle pluche geile bejaarde bestuurders. Of ze nu uit het NDP kamp of Front komen. Wegwezen !


  Maak melding

 16. @Insider

  Heel goed gezegd ,,Jhauw is geen VHPer.
  Hij is gewoon een ondernemer die moet toezien hoe al het werk gegund wordt aan China en anderen en hij als Surinamer genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten.


  Maak melding

 17. Ay…brada nanga sisa. Deze Bad Sital die heeft ook bloed aan z,n vingers. Hij was ook bij betrokken bij de Decembermoorden proces.
  Wil hij nu witte voetjes tonen aan de gemeeschap,dat hij heilig is.
  Deze man moet gewoon straf krijgen.Hij verdient dat!!!!!


  Maak melding

 18. sital heeft een kuil gegraven voor een ander en valt er zelf erin..

  hij heeft alles verloren door vals te spelen en nu bromt hij alle dagen in zijn na-dagen..

  de tijd is voorbij sital,je hebt verkeert gegokt en nu zit je op hete blaren..

  kijk wat je kunt doen voor je zelf,jepie no dé moro,alle troeven zijn uitgespeeld..

  je baas ddb zit op sterven na dood,alleen de bevrijding nog richting Scheveningen..

  er wordt al lang op hem gewacht..


  Maak melding

 19. SITAL moet bekend maken wie de 8decMOORDLIJST hebben
  samengesteld na langdurig vergaderen/van wie BOUTA en Co
  de kladlijst hebben ontvangen !

  De Krijgsraad beslist wie schuldig is !

  PS : Een Ekte legerleider die niet ingrijpt na,
  “NIETop zijn bevel” gepleegde brute massa-
  moorden op ongewapende burgers, is voor
  HONDERD PROCENT SCHULDIG !!!


  Maak melding

 20. Het lijkt mij alsof de politieke belangen van Mr B.S niet behartigt wordt en hij begonnen is met wraak acties tegen de Voorzitter.
  Ipv een eenheid te vormen wordt er verdeeldheid georganiseerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.