Nieuwe Sranan-Odo-uitgave van uitgeverij VACO

5

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij VACO een oogstrelend Sranan Odo-boekje met 170 Odo’s: Mama-odo’s, Odo’s over flora en fauna maar ook over de liefde, prachtig vormgegeven in luxe geschenkeditie.

De Odo’s zijn verzameld en voorzien van betekenissen in het Nederlands door Sherwood Feliksdal die het idee aandroeg om enkele kleine Odo-series uit te geven, kleurrijk geïllustreerd met als doel om vooral de jongere generatie Surinamers op een levendige manier aan te spreken. In nauwe samenwerking is dat idee bewerkt tot een brede verzameling van 170 Odo’s waar 277 stuks tot in detail perfecte foto’s aan werden toegevoegd.

Het boekje is opgezet als geschenkboekje dat vooral tot doel heeft de cultuur van Sranan Odo’s levendig te houden. Alle Odo’s zijn voorzien van een uitleg c.q meest toepasselijke spreekwoord in de Nederlandse taal.
De foto’s in dit boekje betreffen flora en fauna die in Suriname voorkomen of elders voorkomende varianten daarvan. Ze zijn geselecteerd op hun binding met Suriname en hun schoonheid en/of uitstraling.

Achterin het boekje is een handige beknopte index opgenomen met een selectie van steekwoorden in het Sranan en het Nederlands zodat de lezer snel iets kan opzoeken. De luxe gefoamde omslag is voorzien van enkele foto’s uit het binnenwerk. Ze zijn in hoogglans op de gelamineerde omslag geaccentueerd.


5 REACTIES

 1. Suriname heeft een deel van het Amazonewoud, één van de meest soortenrijke(inclusief vele medicinale planten) en complexe ecosystemen op Aarde. Hoop dat het mooie Surinaamse woud voor altijd beschermd kan blijven.


  Maak melding

 2. Vaco is een heel goed boekenwinkel, helaas zijn ze blijven steken in 1975 en je kan je aankopen niet eens pinnen of met een CC betalen. Jammer dat ze zoveel mislopen AD 2014.


  Maak melding

 3. DIREKT aanschaffen zodra ik weer in SURMARBO ben !!!

  @ KlaasVaak

  Volkomen mee eens.
  Het Surinaamse oerwoud is heel imposant en verdient danige BESCHERMING !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Het is wel jammer dat de firma VACO geen link doorgeeft om het boek via internet te kunnen kopen, met bv een vertegenwoordiging in Nederland. Of weet de auteur niet eens dat er een heel grote gemeenschap Surinamers buiten ’s Landsgrenzen woont, die mogelijk ook zo;n handwerk in bezit zou kunnen/willen hebben? Ik vind dit een gemiste kans.
  Mogelijk dat er alsnog hier aandacht aan besteed zou worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.