Man van God maakt geloven steeds moeilijker

10

PARAMARIBO, 5 nov – Ramsoender maakt het zijn landgenoten knap moeilijk. De man die van God zelve openbaringen krijgt, is steeds minder goed te volgen.

Ooit zei de ondernemer met politieke ambities dat God een droom had. Suriname moet een ‘grote’ natie worden. Laten we eerlijk zijn, dat is niet voor elkeen weggelegd, zo exact weten wat zich afspeelt in die bovenkamer der bovenkamers. En het ook nog kunnen vertalen voor al die simpeler geesten, dat maakt stil. En net wanneer we geloven het allemaal door te hebben, is er weer zo’n aanslag. Een aanslag dan op ‘slechts’ onze onstoffelijke vermogens.

Stoffelijk, tastbaar, poging. Het lijkt steeds meer een boze droom. Wie had dat nu kunnen voorzien? Het wordt de gelovige niet bepaald makkelijk gemaakt. Is er werkelijk sprake van een groot complot? Of heeft de roepende in de woestijn last van ruis? Onverzettelijk als de visionair, de ziener, geacht wordt te zijn, volhardt hij. Het zijn de anderen, altijd weer die anderen. Hoe onwaarschijnlijk het ook meer en meer begint te lijken.


10 REACTIES

 1. Niet alleen Ramsoender, maakt het de mensen moeilijk, ook de auteur van dit stukje doet er flink aan mee, ook gezien het aantal reacties hierop, wat wil hij nu eigenlijk zeggen


  Maak melding

 2. De artikelen hier worden steeds en steeds meer een puzzel. Wie is Ramsoender? Worden wij geacht hem te kennen?
  Zo in te schatten is het een van de zovele christelijke profeten die weer eens een (natte) droom hebben gehad.
  Wat heeft deze Ramsoender nu weer voorspeld? Of moeten we een andere bron gaan raadplegen daarvoor van Waterkant? Juist, jaag ons weg Waterkant, misschien blijven we dan ook definitief weg.


  Maak melding

 3. Ook in VSA zou de zoon ondervraagt worden wat hij met een uzi doet op de foto.Of hij zich bekeerd heeft tot de ISIS.
  Als de zoon van mijn tegenstander zich met een UZI laat fotograferen en dat ook in de media plaatst,zou ik mij ook vragen stellen ja.


  Maak melding

 4. Wanneer een zakenman God gebruikt dan doet hij dat om wat te bereiken.In dit geval is het veel macht,want geld heeft hij genoeg.
  In hoor dat de lijder van de regering met Bellie meegaat naar de Interpol conferentie.Dat vind ik dapper! Jhauw moet ook gewoon verhaal gaan gaan halen bij Lall.


  Maak melding

 5. Tja, God straft alleen degenen die in hem geloven, en Ramsoender zou toch vroeg of laat aan de beurt zijn zoals alle gelovigen. En de hel is vanaf meet af aan gestationeerd onder zijn hersenpan zoals deze ook onder de hersenpan van elke gelovige gestationeerd is, wachtend op een gelegenheid zich te manifesteren en de gelovige te kwellen .

  Dat deze Jhauw niet spoorde wist ik al, maar God wist dit nog niet, want de meeste Surinaamse en buitenlandse gelovigen beginnen nu allengs daaraan te geloven. Vooral mensen die steeds roepen een roeping te hebben ontvangen van God zijn mesjogge en explosief gevaarlijk, los gezien van het feit fat gelovigen over het algemeen gevaarlijk, dom en idioot zijn, het voorbeeld volgend van hun God, die als hij bestaat, dommer is dan de achtereind van een ezel. Bijvoorbeeld in de middeleeuwen propageerde God volgens zijn gelovige aanhang van destijds, dat de aarde zo plat was als een sestertiën. Hoe kom kan een zogenaamde oppermacht nog zijn? Zo zijn er ontelbare idioterieën en goddelijke domheden die op de conto staan van God.

  Maar onthoudt Oh gelovigen; wees tevreden met uw lot anders krijgt u niets meer van God. Ik hou erg veel van gelovigen, omdat gelovige mensen voor mij net Pipo de clowns zijn, die telkens met open ogen pardoes tegen de muur oplopen en zorgen zodoende voor mij en mijn achterban altijd hilariteit. Ik verheug me nu al op de volgende pret die komen gaat; joepiee!
  django


  Maak melding

 6. Voor de zeikers, het moet zijn; hoe “dom” kan een zogenaamde oppermacht zijn….en ; los gezien van het feit “dat” gelovigen over het algemeen……

  Sorry, mijn Natuurlijke denkkracht is vaak sneller dan mijn vingers en kost het mij altijd heel veel moeite om deze bij te houden. Men kan dit vergelijken met zijn Bijbelse uitspraak kort voordat hij Pai-Pai kreeg en zwaar werd mishandeld door de gelovige aanhang in naam van Kajafas (kerkvoogd die eerst de titel droeg van hogepriester, tegenwoordig “Paus”); “de geest is sterk maar het vlees is zwak.”
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.