China UnionPay debet- en credit kaarten in Suriname

17

Het liep afgelopen week storm bij het aanvragen van de China UnionPay debet- en credit kaarten (CUP-kaarten) bij Southern Commercial Bank N.V. (South-Comm) aan de Tourtonnelaan. De South-Comm en De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) hebben dinsdagavond de co-branded CUP prepaid classic en CUP prepaid gold kaarten in hotel Torarica gepresenteerd als een waardige aanvulling op het betalingsverkeer. De CUP is een tegenhanger van Master Card en Visa.

Met de China UnionPay (CUP) creditcard kunnen de kaarthouders net zoveel doen als bijvoorbeeld de ‘Mastercard’ en de ‘Visa’. “De kaart is niet alleen bestemd voor Chinezen”, benadrukte Sigmund Proeve, directeur van de DSB Bank. “Het is van Chinese origine maar ondertussen wordt de kaart in meer dan 140 landen gebruikt.”


17 REACTIES

 1. Nu Europa en de EU de Russen economisch blokkeren, dumpen steeds meer Russen de Master Card en gaan over op de China Union Pay Card. Dit versnelt de val van de US$. De Chinese munt begint zich nu te ontpoppen als een mogelijke vervanger van de US$.


  Maak melding

 2. Surinam Patriot s

  Lees goed om wat voor kaart het gaat, het betreft een prepaid kaarten. Dus je moet eerst geld op storten voordat je kan pinnen. Dus juist steekt men zich niet in schulden, is geen credit kaart.

  Goede ontwikkeling daar je niet met cash geld op straat hoef te lopen.

  Dus patriot eerst goed lezen en dan oordelen.


  Maak melding

 3. @Mujrim!
  Er zit een kern van waarheid in.
  Want dit verhaal kwam ik ook een beetje tegen maar om andere redenen.
  Raadpleeg de site.

  How to Get a Credit/Debit Card Not Beholden to the US Government: China UnionPay
  by Jayant Bhandari

  http://www.internationalman.com/articles/how-to-get-credit-debit-card-not-beholden-to-us-government-china-unionpay

  I have never lived in the US, nor am I an American citizen.
  One might think that this should be enough of a reason for me not to have to fill out FATCA-related forms.

  Wrong.
  My non-US bank has just given me a two month deadline to complete an 18-page document related to US FATCA requirements.
  It doesn’t matter that I don’t trade in US stocks nor hold US dollars in this account. I still must comply.
  Imagine if every country in the world insisted on such a requirement from aliens who might have absolutely nothing to do with the US.
  You would be filling up FATCA-style documents for about 200 countries.
  Of course, you would be doing this in each of their languages, for the US insists that its must be filed in English.
  Only a government drowning in its perceived sense of exceptionalism would issue such demands on the rest of the world.


  Maak melding

 4. Globetrotter,

  Ik ben het helemaal met je eens, alleen hou ik mij bij mijn visa-card.
  Ook daarmee kun in de hele wereld betalen.
  Kan iemand mij overigens vertellen of ik met de CUP-card ook een ticket naar Miami, Amsterdam of Parijs kan boeken ?
  Ik moet eerlijk toegeven, dat ik nog nooit van deze card had gehoord.
  Ik geloof eerlijk gezegd, dat deze Chinese card nog wel even tijd nodig heeft om de wereld te veroveren.


  Maak melding

 5. @mujrim

  Een vaak gehoorde conclusie van mensen die hebben gezocht naar alternatieven voor de dollar als wereldreservemunt, is dat dit alternatief financiële chaos is. Behalve de praktische rol die de dollar speelt als schakel tussen alle valuta en goederenmarkten die de wereld kent, is er ook nog eens de Amerikaanse economie. Ondanks het feit dat het gegoochel met hypotheken en het gespeculeer van Wall Street de wereldeconomie bijna omver heeft getrokken, is het zonder Amerika lastig zaken doen.

  Hoewel er officieel meerdere wereldreservevaluta zijn, is er feitelijk maar één: de dollar. Op afstand staat de euro en in de verte de renminbi. Maar deze beide valuta zijn er simpelweg niet klaar voor het stokje van de dollar over te nemen aangezien Europe lijdt aan een gebrek aan centrale sturing en China aan een overdosis ervan. Ze zouden nog minder vertrouwd worden dan de dollar en grote financiële onrust zou het gevolg zijn. Er wordt daarom al tijden gespeculeerd over een nieuw soort valuta, die kan dienen als wereldreservevaluta.

  Conclusie: zolang het communisme regeert over de chinese munt zullen de financiele instellingen dit nooit als alternatief zien.
  De Russen doen noodgedwongen zaken met de chinezen, niet meer niet minder.


  Maak melding

 6. Ben het helemaal met Koos eens.
  Zolang China een communistisch land is, zal de CUP-card nooit in weterse landen worden ingevoerd, wat de problemen misschien ook mogen zijn met de dollar.
  De essentie zit ‘m in het communisme.
  Die staats- of bankvorm zal nooit de wereld veroveren.


  Maak melding

 7. @justme
  ik lees nergens dat je eerst zelf moet storten voordat je zo een kaart kunt gebruiken. ik begrijp wel dat je een debet kaart krijgt bvb voor je salarisrekening.

  verder maak ik mij zorgen over iedere vorm van krediet die mensen in de keel wordt geduwd. je kunt het maar een keer gebruiken en met een beetje pech heb je er de rest van je leven last van. dat is dan wanneer je slecht investeert.


  Maak melding

 8. Bijna alle nl staat ROOD, wij SU gaat voor GROEN.EUROPA is wasting time till 2020…
  de chinees zegt no pay no cure….CHINA thank jou for prepaid
  CUP 无薪无药可治…..I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 9. Deze kaart hebben de Surinamers hard nodig om een dagje Berg en Dal te kunnen bekostigen.

  Schaamteloos vraagt men USD 110,– voor een dagje uit in een 2** resort. Dat de prijs nu wordt verlaagd zet geen zoden aan de dijk. Het blijft een dure grap voor een gemiddelde Surinaamse gezin. Een gezin van 4 personen is een maandloon kwijt voor een dagje uit in een soort buitenverblijf voor gepensioeneerden.

  In Euro Disney ben je veel goedkoper uit en waan je jezelf in een sprookjeswereld thuis. Desondanks heeft ook Disney Paris heeft te lijden onder de economische crisis en dat is een slecht teken.

  In welke sprookjeswereld waan je jezelf op resort Berg en Dal ?

  Met deze woekerprijzen komt het toerisme in Suriname nooit van de grond. Een all-in dagprijs voor dit resort mag niet hoger zijn dan ” SRD 110,–” .

  Ik vind het bovendien een ongezonde praktijk dat in Suriname “SRD” de gangbare valuta is, terwijl in het dagelijkse verkeer hotels, resorts etc. toeristen (lees SuriNeds!) de afrekening schaamteloos presenteren in de duurderde ” USD ” ! !

  Dit is misleiding van de toerist, aangezien als bijvoorbeeld bij de prijs slechts staat vermeld ” 20 dollar “, je als toerist in een land waar de Surinaamse dollar de gangbare valuta is, redelijkerwijs mag aannemen dat men hiermee de prijs van 20 SRD bedoeld en niet de prijs van 20 USD !

  Voor toeristen (voornamelijk SuriNeds) is Suriname prijstechnisch een onvriendelijke toeristische bestemming.

  Quote

  Veel belangstelling voor nieuw concept Bergendal

  03 Nov, 2014

  Logde Bergendal Eco, Cultural & River Resort. (Foto: René Gompers) Sinds de introductie van het nieuwe concept van Bergendal Eco, Cultural & River Resort, wordt het bedrijf bedolven onder de telefoontjes voor informatie en boekingen. De verlaagde tarieven spelen daar een grote rol in. Het bedrijf start binnenkort een campagne om de verandering tot in de puntjes uit te leggen.

  “Bij velen heerst het idee dat het tarief voor het ‘all-in’ pakket van US$ 118 per persoon (transport, een overnachting, drie maaltijden en een historische boswandeling), is verlaagd naar US$ 90. Men denkt dus voor een lager tarief hetzelfde te krijgen”, zegt Ben D’Leon, sales en commercial manager van Bergendal. “De US$ 90 houdt in transport, een nachtje slapen en ontbijt”, benadrukt hij. Als personen zich met eigen vervoer naar het resort begeven vervallen de transport kosten van US$ 10.

  Bergendal is in het weekend afgestapt van het ‘all-in’ concept. Bezoekers waren gebonden aan vaste tijden van vertrek en aankomst en een lopend buffet. Nu mogen bezoekers zelf bepalen wanneer het complex wordt aangedaan en verlaten. Het bedrijf biedt nu ook verblijfspakketten aan. Het lopend buffet valt weg, er komen vier eetgelegenheden in de plaats waardoor het publiek, via een menukaart, kiest wat en wanneer iets te nuttigen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om vanaf US$ 22 een ‘lunch en diner’ van te voren in elkaar te zetten.

  “We komen met een uitgebreide campagne om de mensen uit te leggen over de veranderingen, wat het inhoudt en uiteraard over de voordelen”, kondigt D’Leon aan. “We doen dit uiteindelijk voor de gast. Hospitality is all about de gast tevreden stellen.” Aan de bestaande activiteiten als de kabelbaan en het kajakken zijn er tal van nieuwe bezigheden toegevoegd. Een kinderopvang , een ‘welness’ center, picknick en trouwmogelijkheden moeten helpen om de tijd doorgebracht in de jungle, aangenamer te maken.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 10. @ Michael

  Volkomen mee eens !!! De toeristen branche in Suriname staat BORG voor SCHAAMTELOZE GELDKLOPPERIJ !!!

  ” EURO en DOLLAR Geil ” zijn ze daar in het land. Aan de andere kant zijn het de ” SuriNeds ” die dit mogelijk maken. Stop gewoon met het bezoeken van deze zgn attractieve Oorden !!

  In Suriname behoort men met de SRD te betalen want dat is de munteenheid. I LOVE SU schreeuwen ze daar als breedbekkikker met z’n allen. Waarom dan geen liefde voor je eigen munt ????
  ” I LOVE SU ” wanneer het ze uitkomt natuurlijk !!!

  Eens wilde ik tijdens een vakantie in Colombia met Euro’s betalen aangezien mijn COP ( Colombiaanse Pesos ) op waren. Mooi NIET !!!

  Ik moest van het winkel personeel op zoek gaan naar een CAMBIO, de euros wisselen en terugkomen met hun GELIEFDE en GEWAARDE pesos.
  Dat was notabene toen (2008/2009 ) de koers van de Euro zeer hoog was.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. China mag dan een communistisch land zijn, maar heeft wel een kapitalistische economie. Denk aan Hong Kong.
  Bovendien komt de BRICS bank in China te liggen en is het geen communistische bank. De eerste directeur wordt een Indier.
  De Chinezen hebben de laatse jaren heel wat goud wereldwijd gekocht om hun munt sterker te maken als internationale munt terwijl het goud uit de US banken en Fort Knox mysterieus is verdwenen. Zelfs het Nederlandse en Duitse goud wat daar lag is er niet meer!
  Laatst is nog een Chinees met 2 kg goud opgepakt op Zanderij wegens het illegaal willen smokkelen ervan naar China.
  Het land dat straks het meeste goud zal hebben, zal de internationale munt leveren. Dat lijkt China te gaan worden.


  Maak melding

 12. Ja natuurlijk!! op deze manier kunnen de Surinamers heel veel producten uit China(one line) afnemen. Andere manier van betalen accepteert China niet vandaar!! AY a boi koni!! Sranagsma dong no ke!!! na soso burikie!!

  Suma dong????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.