Start bouw Academisch Medisch Centrum Suriname

36

President Desire Bouterse (l) en president Ahmed Mohammed Ali van de Islamic Development Bank, IsDB, (m) gaven begin deze week samen het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe Academisch Medisch Centrum Suriname(AMC-SU) op het zelfde complex van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het project wordt gefinancierd door de IsDB voor US$ 60 miljoen. Het gaat om een integraal project, waarbij AZP ook een renovatie ondergaat.

Mohammed Ali zegt zich ervan bewust te zijn dat Suriname meer behoefte heeft aan ondersteuning en dat de IsDB bereid is meer te investeren in het land.


36 REACTIES

 1. Mooi dat isdb bereid is meer te investeren in suriname. Maar pas op dit doen ze niet zomaar. De moslims zullen zich gaan kolonialeseren in suriname en gaan van hieruit hun activiteiten ontplooien. Usa hou ze in de gaten. En bouma laat van suriname geen moslimstaat maken!
  Weg met die moslims en theedoeken. Deze mensen horen niet thuis in de westerse wereld.


  Maak melding

 2. Desi Bedankt!
  Suriname gaat vooruit en voor de Moslims Haters. Moslims die in Suriname geboren zijn, zijn Surinamers. ik ben niet vaak op waterkant want het stoort mij dat een groep hindoestanen alsmaar kritiek hebben op MOSLIMS en alle moslims als terrorist bestempeld. Een echte moslim hart is zuiver en alle geloven hebben een paar slechte appels om hun heen!


  Maak melding

 3. -Alles wat ten goede komt voor een land zal ik toejuichen, maar kan iemand mij vertellen in ruil waarvoor dat geld wordt uitgeleend, omdat dit niet gratis is.

  -Zie de zoveel leningen bij de Chinezen en zie ook hoe verspreid deze groep in het hele land bouwen en zaken hebben en ook nog wonen.

  -Het is te hopen dat al die leningen terug betaalt worden, omdat deze regering bekend staat om vele schulden te maken en het land naar de knoppen te brengen.


  Maak melding

 4. @De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD, de dochter van wijlen Pengel heeft inderdaad alle leden van de NPS opgeroepen om zich aan te sluiten bij de NDP.

  Vergeet niet dat deze vrouw ooit lid was van de NPS in hart en nieren en vandaag haalt ze een ieder neer.

  =Het verschil van deze mevrouw is dat zij een meningsverschil heeft met anderen, maar het is niet zo dat de partij niet goed is. Deze mevrouw wilde net als haar vader de macht hebben binnen de partij.
  -Ik hoop dat zij een goede baan binnen de NDP krijgt.

  -Ik zou mij eerder druk maken over de partij NDP, omdat de oude gaarde nog steeds aan de macht is en aangezien we richting Venezuela kant opgaan is het maar afwachten wat er gaat gebeuren.

  In Venezuela staat men in de rij voor toiletpapier.


  Maak melding

 5. Irene Pegel €€€ is een onbetrouwbaar secreet. Nu de Freitas een boekje open heeft gedaan over NDP wordt madam van stal gehaald. Hou toch, deze lult alles de ether in voor een paar centen


  Maak melding

 6. aan het orakel der waarheid: bedoel je dat je het kritiekloos eens bent met wat deze regering je voorhoudt?

  weet je wat een onderdaan is en denk je dat er een verschil bestaat tussen onderdaan zijn en onderdanig zijn?

  denktip: de slavernij is voorbij!


  Maak melding

 7. hoe meer projecten hoe rijker deze gasten van de njang dringie presierie club worden. en niet te vergeten het leegplunderen van de C.B.S. financiën etc.ja mensen moeten omgekocht worden,en al deze privé projecten van de club kosten ook “geld” (staatsgelden)!!!


  Maak melding

 8. Islamitische Bank stelt harde voorwaarden. Let maar op dat er binnenkort in Suriname een Islamitisch Centrum wordt gebouwd, gefinancierd door de Islamitische Bank.
  De contacten met de IB zijn gelegd door de moslims binnen de NDP, neem ik aan.


  Maak melding

 9. Off Topic

  Staatsschuld verder opgelopen.

  PARAMARIBO – De monetaire reserves van Suriname zijn op een dieptepunt beland en lijken in een vrije val te zijn gekomen. Voorts zijn zowel de binnenlandse als de buitenlandse staatsschuld significant opgelopen. Dit blijkt uit de woensdag geactualiseerde data op de website van de Centrale Bank van Suriname, alsook het webportaal van het Bureau voor de Staatsschuld. Enkele …

  Foto: Centrale Bank van Suriname

  weken geleden bleken de monetaire reserves van Suriname binnen een maand tijd met omgerekend circa SRD 200 miljoen te geslonken en nu gaat het om een verdere inkrimping van bijkans SRD 260 miljoen. De internationale reserves zijn per ultimo september bepaald op US$ 662 miljoen, terwijl het in augustus en juli nog om respectievelijk US$ 739 miljoen en US$ 794 miljoen ging.

  Het is duidelijk dat de monetaire reserves zwaar onder druk staan en dat er een dalende trend waarneembaar is, omdat er regelmatig op de valutamarkt geïntervenieerd moet worden door de moederbank. Het is algemeen bekend, dat er een laag aanbod van Amerikaanse dollars is, wat te verklaren is door de heersende schaarste en grotere vraag bij handelaren, de prangende onzekerheid die er heerst en het verkwistend beleid van de regering.

  Per ultimo 2012 bedroegen onze monetaire reserves nog ruim US$ 1 miljard, maar uit de tabellen valt af te lezen, dat vrijwel elke daarop volgende maand, er een drastische afname daarin werd opgetekend. Als de definitie van de Wet op de Staatsschuld in acht wordt genomen, is voorts per 31 augustus de stand van de buitenlandse schuld circa US$ 1020 miljoen, oftewel SRD 3,42 miljard. Per ultimo juli bedroeg die schuld nog circa US$ 995 miljoen.

  De binnenlandse overheidsschuld is per ultimo augustus bepaald op US$ 541 miljoen, oftewel SRD 1813 miljoen, hetgeen een stijging van ruim SRD 3 miljoen is ten opzichte van een maand eerder. Deze recente statistieken weerspreken overigens DSBdirecteur Sigmund Proeve, die een dag eerder een sneer naar de pers uitdeelde. Hij stelde dat het monetaire beleid van de governor van de Centrale Bank van Suriname prudent is en sprak zijn teleurstelling uit over berichten in de media die anderszins insinueren.

  Er komt een diamanten kerst aan


  Maak melding

 10. Loekoe fa pres en loekoe a sma nanga a microfoon. Pres e dinkie “boi if a sma aksi mi boi dang mi ka want a kleine boi no mang doe neks moro want a smoko kier a mang hatelijk en mi tongo fasi en no abi a spierkracht moro”


  Maak melding

 11. Kijk wiens hand onder staat. Bouterse maakt zich ondergeschikt,..Suriname is al verkocht en de Surinamers hebben het niet ineens in de gaten.
  Dino was al bezig met de voorbereidingen terroristen Suriname binnen te halen.En papa ? Die wist van alles!


  Maak melding

 12. Pengels dochter heeft gelijk dat Bouterse op Pengel gaat lijken. Zijn broekmaat wordt steeds groter en na jaar zal hij ook XXXXL hebben.


  Maak melding

 13. Ik hoop ze hebben ook afdeling voor honden en varkens geneeskunst. Maar dat zal die islamitische man niet willen. Hij wil geen knor-knor in die medisch center.


  Maak melding

 14. De waarheid is hard noem mij keihard.
  Ik heb geen problemen met moslims en die moslim fobie van de VHP verbaasd mij niet. geschiedenis leert ons dat de VHP hindoestanen tegen alle volken in Suriname racistisch zijn de moslims zijn de volgende in de rij. Ik zal mijn eerlijke mening geven ik ruil graag ieder VHP Hindoestaan in voor een moslim en ik garandeer jullie de racisme in Surinamer daalt met 99,9 procent en dat is mijn mening!


  Maak melding

 15. alle brandhaarden in de hele wereld worden veroorzaakt door de primitieve, achterlijke ideologie van de islam. Barbaarse slachtpartijen, onthoofdingen, aanslagen zijn aan de orde van de dag. En meervoudig moordenaar Bouterse haalt ze met klaroengeschal het land binnen. Suriname is een ziek gezwel op de wereldkaart.


  Maak melding

 16. @koos,

  wie is tegenwoordig te vertrouwen in su.voor wat $$$$$ of €€€€.
  geef je groot gelijk,de paartijd is aangebroken dus je kunt van alles verwachten van de rioolratten.


  Maak melding

 17. Mijn naam is Suriname en Keihard de Waarheid,

  Heel veel Hindoestanen in Suriname zijn moslim !!
  Binnen de Hindoestaande cultuur zijn er twee groeperingen, de een hangt het Hindoeisme aan, de andere de Islam.
  Waarom dachten jullie, dat er zoveel moskeeen in Suriname staan ?
  Niet alleen voor de Javanen hoor.
  Dit even als opfrissertje voor jullie kennis van de vaderlandse geschiedenis.


  Maak melding

 18. De waarheid, ik hoop dat er een dag komt in su dat jij geen wooeden meer zal hebben als moslim extremisten in su jou op oppakken en jou vernederen in bijzijn van fam en gezin voor zover jij die hebt. Je het het over hindoestanen. Die zij over de hele wereld een gerespecteerd volk. Waar zie je de naam een gerepecteerde moslim , of afrikaan of chinees ….. vertel me.


  Maak melding

 19. Rudinho, wat voor stommiteit verkondig je alweer? Jij zegt: ‘ Binnen de Hindoestanse cultuur zijn er twee groeperingen, de een hangt het Hindoeïsme aan, de andere de Islam.

  Je bedoelt binnen de Surinaamse gemeenschap heb je o.a. het Hindoeïsme en de Islam.

  Want dan had je het ook kunnen omdraaien en hebben gezegd: de Islamitische cultuur zijn er twee groeperingen, de een hangt de Islam aan, de andere het Hindoeïsme. Dat zou ook een en dezelfde stommiteit zijn geweest.

  Hindostaanse cultuur heeft niets te maken met de Islam cultuur en omgekeerd.

  De Hindostaanse cultuur belijdt met haar mond maar levert geen daadwerkelijke bijdrage naar andere culturen toe, maar de Islamitische cultuur wel in de praktijk. Denk je da de Amerikaanse Moslims ook geen beroep deden op deze desbetreffende bank?

  Dat er gestoorden dwars door alle culturen rondlopen zijn feiten. Zie maar onze zo ‘geprezen’ Christelijke cultuur met haar GEWELDADIGHEDEN en de Islam als goede tweede.

  Over lenen gesproken: we leven allemaal in een soort ‘leenwereld’ en ‘profiteren’ er allemaal van.

  In Nederland wordt er jaarlijks elf (11) miljard euro onverantwoord geleend door personen die het niet terug kunnen betalen. Dat is niets vergeleken bij de zestig (60) miljoen die Suuriname leent voor het op peil brengen en houden van haar Ziekenhuis.

  Het is een zeer goed initiatief van deze Surinaamse regering. Alhoewel ik het begrijpelijk acht, dat in het bijzonder de Hindostanen er grote moeite met dergelijke initiatieven hebben, vanwege hun ‘kasten denken’ stelsel, waarbij de een zich boven de ander verheven voelt.

  Resumé: lenen is een wezenlijk begrip binnen de economie wereldwijd. De hele wereld profiteert daarvan. Dat het niet ‘zaligmakend’ is weten wij ook met z’n allen.


  Maak melding

 20. @Law mang.Dja
  Yé kirie mi dja man; yu tjaring yongu.
  dus volgens yu, a mang dédé in feite letterlijk en figuurlijk keba !!!!!!!!!!

  Letterlijk en figuurlijk a mang é pisi na in ing broekoe.
  Loekoe fa a mang e waka. Langzaam a mang e schuifel nanga a rehter foetoe want a incontinent luier e moeilijk a mang foe waka snel.
  A kleine pa no mang stefie moro te mamanting en overdag a sorie half 6
  Yeah man neks a no de moro daarom a mang no e dansie ook toe moro want srefie schuur a no mang schuur moro soso fredé dat a sma sa firie a luier.


  Maak melding

 21. Uncle,

  Over het feit, dat lenen een wezenlijk begrip is binnen de economie verschillen wij niet van mening.
  Maar als je teveel geld leent, kom je vroeg of laat in de problemen.
  Ik vind, dat Suriname teveel geld leent.
  Wat ik met de stromingen binnen het Hindoeisme bedoel, zal ik met het volgende voorbeeld aangeven.
  Mijn ene buurman is Hindoestaan en belijdend moslim, mijn andere buurman is belijdend Hindoestaan naar de Hindoestaanse traditie.
  Beiden zijn Hindoestaan, maar belijden een andere religie.
  Als jij dit een domme opmerking vindt, laat ik die maar voor wat die is.
  En wat betreft het ziekenhuis: ik vind het fantastisch, dat er een nieuw academisch ziekenhuis wordt gebouwd, want het huidige is niet meer van deze tijd, afgezien van een paar uitstekende specialisaties.


  Maak melding

 22. beste mensen ga terug in de oude tijd dan zie je dat de javanen en indonesia vroeger bhoedisme waren en later cristen en toen moslim en gedwongen door de verhaal van persie of arabieren en zoo ook de hindustanen waren allemaal een soort hindu geloof de naam hindu kom uit iraan die gaf het naam hindukush ook toen de hindustanen moslims werd was ook te maken met de inval van persie of arabieren in azie een klein stuk van india en mensen werden gedwongen om moslim te worden zoo als isis nu doet met de cristen koerden die een klein beetje cristen geloof heb en de hindu geloof mensen word wakker want deze barabaren moslims hezbhola en de teroristen weten wat ze willen word wakker we waren allemaal van azie 1 volk en we waren geen moslim geloof indonesia heb ook cristen hindu en bhoeda maar meerder is moslims en gelukkig in india zijn de meesten hindu en cristen bhoeda dan moslims maar leven wel met elkaar nu nog goed alleen pakistaan zit iedereen op te hitsen terwijl pakistaan geen moslims waren dom koppen we vechten tegen ons eigen mensen door de moslims die dit voor elkaar krijg is jammer dat bouta en dank dino de duivels dat suriname in handen is gevallen van de moslims barbaren ik weet er is 1 god en laat iedereen in waarde wat voor geloof dan ook maar eerlijk is eerlijk kijk de wetenschap en vroeger is al uit gekomen en bewezen dat indonesia en de moslims hindustanen en javanen geen moslims waren van geloof maar bhoedisme en de hindu had een geloof wat net als de turks koerden want koerden die nu in gevecht zijn met de isis duivels zijn de hindustaans broeders kijk goed de geschiednis en zelf de koerden zeggen dit onze talen zijn heel veel zelfde en wij kijk ook naar de zon als we bidden hun ook koerden zijn ons familie en daarom zijn de koerden vechters ze zullen isis verslaan het zijn de sterke koerden ons familie van voor ouders van uit persie tijd ook japan heb met ons te maken dus alle moslims in suriname denk na wat jullie voor ouders waren wat voor geloof groetjes


  Maak melding

 23. @Roberto
  Waar heb je het in godsnaam over?
  Ik kan geen chocola maken van je schrijven. Gebruik aub KAPITALEN, kleine letters, en leestekens om het de lezer makkelijk te maken.


  Maak melding

 24. @ Pokai tongo.

  Yu musu fu dé Brada /Sisa ; mi taigi ding mattie fu mi na Café,
  ding man fadon na tapu a gron nanga lafu !

  Wan taki no lafu tumusie tranga ; want dalijk wo ka tu !!!!!
  Soso lobi nanga fatu dja man, take care Brother / Sister.


  Maak melding

 25. Elk bevriende natie die in Republiek Suriname investeren worden valselijk beticht van het willen koloniseren van SU .
  Wat zeer frrraapppant is , is dat Olland niks in SU investeert maar wel SU met alle geweld wil re-koloniseren .
  Surinamers , Ontwaakt !!!


  Maak melding

 26. En toen mijn opa doodziek lag in het binnenland kreeg hij geen medische hulp , rede omdat hij geen E.B.G – er was .
  Maar de Almachtige voorziet alles !!!
  Yes , alles wat goed is te betrachten en dat geeft aan SU waardij !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!


  Maak melding

 27. ( mijn naam is SURINAME)dat is wat ik bedoel met deze hersenloze Surinaamse bevolking.Dit is je ziel verkopen aan de duivel want straks gaan ze ook bepalen dat er een moskee op elke hoek komt.dit geloof moet je bij de wortels uitroeien.moslim is geen geloof maar een vloek voor de mensheid.Desi zijn zoon was al bezig met Iran.Een moslim hart is varkens hart. Wanneer gaat Suriname stoppen met handen ophouden eerst de chinesen nu nog erger, zaken doen met duivels gelovigen.


  Maak melding

 28. Jimmy,

  Je hebt een probleem.
  Volgens mij ben je zwakzinnig hier.
  Je bent denk ik misbruikt door je overgrootvader, vader, broers etc…..
  Nu reageer je dit op de moslims.
  Zoek psychiatrische hulp.zielige vent


  Maak melding

 29. Faaaaaaaaaaa wa ka Dre giem torie. Dus da hoe dang? Dus a zaak(Ziekenhuis) no é kong noh? Het is toch wat met deze Zaka-zaka DiDiBrie. Zo zie je dat alles wat in handen komt/valt van deze DiDiBrie verandert in stof of bloed. Ha ha haaaaai, hij zegt heel vaak dat ing na gado piking. Ai gado law toch…… Als we door gaan met deze DiDiBrie; oeng dédé oeng no daaa libi. Een matie van mij zou zeggen; ie dédé in a film. Dank je de koekoek DiDiBrie voor de afgelopen tijd, waarbij jij DiDiBrie het voor het zeggen hebt in Su. Maar op 25 mei 2015 a sa k’ba gie joe en alle andere abanies om je heen. Volk stem op het FRONT ongeacht wie er allemaal in het FRONT zit. Ding kang tak san ding wanie wie é go foe wien ding ja. DiDiBrie heeft het zelfde gedaan nml: Een zo groot mogelijke coalitie gevormd, toen het hun nog niet lukte, hebben ze deze ZELFE CHANTERENDE Somo binnen boord gehaald om de winst binnen te halen . Toen was het in hun voordeel. En nu zou Somo niet terug mogen keren naar het FRONT. Wel wi \e tikie Somo gewoon baka. en op naar 25 mei 2015. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 30. Hadden ze in Suriname geen beter persoon aangewezen om de start voor de bouw van het academische ziekenhuis te verrichten.
  Een man met een slecht verleden krijgt de gelegenheid om zicht weer belangrijk te maken voor zo een belangrijke gebeurtenis schande voor het land zelf.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 31. MIKE alles goed duivel.ik heb lieve ouders die mij mooie vrije opvoeding hebben gegeven.Dat je moeder eingelijk je tante is,en toen ze na 12 maanden drachtig zijn jou ter wereld bracht,en dat je hersens niet zijn volgroeit daar kan je niks aan doen.Ik leef met mijn hart en niet volgens de verhalen uit een boek vol leugens.Dan heb ik meer van loes en mama geleerd.en als je wakker wordt kijk naar je nichtje die naast je lig,dan snap je mij.veel plezier met de vloek van je geloof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.