Randjietsingh (VHP): Bouterse onacceptabel

74

PARAMARIBO, 18 okt – Desi Bouterse is als presidentskandidaat niet acceptabel voor de Verenigde Hervormde Partij, VHP. Dit zegt parlementariër en VHP-bestuurslid Radjkoemar Randjietsingh. Partijgenoten van Bouterse mogen hem dan wel koste wat kost opdringen.

Zoals Ricardo Panka, fractieleider in het parlement van de Mega Combinatie, waar de NDP in deelneemt. Die vindt dat eender welke partner Bouterse te slikken krijgt. Maar zo simpel lijkt het niet te worden. “Als Desi Bouterse wederom voorgedragen wordt als presidentskandidaat, zal het voor ons onacceptabel zijn om een eventuele samenwerking met de NDP aan te gaan”, zegt Randjietsingh tegenover Dagblad Suriname.

Samenwerken wordt moeilijk vanwege een reeks bezwaren. Ten eerste is er de grondwet. Daarin staat dat iemand die voor een misdrijf terechtstaat of veroordeeld is, geen presidentskandidaat mag worden. “Als Panka nu nog zegt dat Bouterse een tweede termijn aan moet zitten, wordt het dan een dobber”, aldus Randjietsingh. De VHP zit ook in een partnerschap met andere politieke partijen. Die delen bepaalde principes, zoals respect voor de rechtsstaat.


74 REACTIES

 1. Randjietsingh
  Je hebt recht op meningsuiting maar uiteindelijk bepaalt de kiezers en de meeste Surinaamse kiezers kiezen voor NDP van Bouterse.
  Randjietsingh je hebt twee keuze 1 je accepteert de wil van het Surinaamse volk als de NDP en VHP als nr1 en 2 eindigen je samen een coalitie vorm. 2de keus is je houdt het parlementbankje samen nmet je VHp mensen de komende 5 jaar weer warm als oppositie zonder een positie!


  Maak melding

 2. Randjietsingh
  Je hebt recht op meningsuiting maar uiteindelijk bepaalt de kiezers en de meeste Surinaamse kiezers kiezen voor NDP van Bouterse.
  Randjietsingh je hebt twee keuze 1 je accepteert de wil van het Surinaamse volk als de NDP en VHP als nr1 en 2 eindigen je samen een coalitie vorm. 2de keus is je houdt het parlementbankje samen met je VHp mensen de komende 5 jaar weer warm als oppositie zonder een positie!


  Maak melding

 3. Volk van Suriname,
  Stem nooit op de NDP.Al tracht de NDP je om te kopen ,doe het niet!!
  Immers het is niet dat het land wat voor je gaat doen maar jij moet wat voor het land doen. Help Suriname bevrijden van bouterse en co.
  Het zijn croiminelen die in de gevangenis horen en niet om over land en volk te regeren . Ze doen het niet om ‘slandsbelang maar EIGENBELANG .!Ze doen het om Amnestie hun amnestie te beschermen !
  Amnestie ligt niet in ‘slandsbelang maar puur eigenbelang ,boutabelang.
  Stem niet op de ndp of combinatie van ndp. Stem VHP EN COMBINATIE !!
  Wij moeten wat voor ons land doen ,alleen wij kunnen verandaring brengen !!!Help Suriname bevrijden van Bouterse!!!!


  Maak melding

 4. Randjietsingh is een van de eerste patjakkers, die op 26 februari 1980 in de Memre Boekoe kazerne rondstruinde om te zien wat er was van zijn gading.
  Wie heeft zich onder andere te Commewijne grote lappen grond toegeëigen toen vaststond dat er een brug zou komen over de Suriname rivier? Het was overigens niet mijn zoon, die vond dat hij het examenwerk moest KOPEN. Ik heb ook geen ambtenaren aangewend om prive werkzaamheden uit te voeren.
  “Look who’s talking”!


  Maak melding

 5. HUH : ”Samenwerken wordt moeilijk vanwege een reeks bezwaren. Ten eerste is er de grondwet. Daarin staat dat iemand die voor een misdrijf terechtstaat of veroordeeld is, geen presidentskandidaat mag worden.”

  How the fuck is hij dan toch president geworden, oh ja de wetten lapt deze regering aan hun patta noh ? Want elke keer bler ik dat hij met zijn voorgeschiedenis geen eens in aanmerking voor Pres had MOGEN komen, en nu blijkt dat hety WEL is vastgelegd in ONZE grondwet ???????????

  hee fawaka, het is gewoon over en sluiten met DDB als Pres
  kom op zeg !


  Maak melding

 6. @ Mijn naam is Suriname

  er is verdorie in de grondwet vastgelegd dat een persoon zoals DDB geen eens in aanmerking MAG komen voor het presidentschap, dus niks geen 5 jaar erbij we gaan ons nu gewoon eens aan de wetten houden ipv dat deze regering ze met hun schoenen betreedt en het aan hun schoenen lapt…

  dus dat…. mars met deze regering en vooral deze Pres.

  super slecht voorbeeld, als hij WEER wordt herkozen is het een schande voor het land een voorbeeld zo van : Kijk je kan nog zo’n luguber verleden hebben maar no spang je kan gewoon de hoogste PIET in het land worden”

  ja noh 🙁 weg met dit super slechte voorbeeld…..

  NIET geschikt PUNT.


  Maak melding

 7. vhp ers ,front plussers

  verzoeke deze pan met poep nog even in zijn waan te laten

  des te harder de ontwaking zijn voor hem op 25 mei dat het afgelopen zijn

  na 25 mei zal de Niet Deugende Partij niet meer in staat eisen te stellen ,idem ditto voor de abop

  25 mei is Doom Day voor deze partijen

  DE VHP is in opmars en niet meer te stuiten
  Deze 2 leiders zullen Santokhie smeken om hun op te nemen in de regeercoalitie

  ik wil zien of deze pan met poep nog net zo een grote muil zal opzetten

  R.I.P. Niet Deugende Partij


  Maak melding

 8. koemaartje droom maar lekker verder…..DESS for PRESS 2015
  als het geen indiaan press wordt, wordt het een CHINEESE PRESS 2015…..,葡萄牙语记者在苏里南 …..i love su woon en werk……geld geen probleem,is een deal met OOM D,,,,,,2015 for PRESSSSSSSSSSSSS…..


  Maak melding

 9. De soep wordt niet zo heet opgegeten als het gedient wordt.
  randjiet niet zo een grote mond dimmen .
  als het er op aan komt zal ik je herinneren ok jou achterban.


  Maak melding

 10. Ray,
  Heb jij nog niet door dat wij jullie niet nodig hebben. In Suriname bepalen zij die tot stemmen gerechtigd zijn en geen economische vluchtelingen!


  Maak melding

 11. @Mijn naam Is SURINAME!, dat Bouterse vandaag aan de macht is heeft niets te maken dat de meeste kiezers toen op hem hebben gestemd. Doe je huiswerk beter.

  -Bouterse mag best wel weer winnen, maar ik hoop niet dat de familieleden in Suriname de rest van de familieleden in het buitenland zullen lastig vallen als er straks geen olie en toiletpapier te vinden is.

  -Ik kan de NDPérs wat vertellen:::::::niet Brunswijk kan het land lam leggen, maar het zijn de Hindoestanen die de hele economie in de war kunnen schoppen dus zou ik maar oppassen, omdat een grote deel van de economie in handen is van de Hindoestanen.

  -De Hindoestanen en Chinezen runnen vele belangrijke zaken en als dit op slot gaat breekt de hel los in Suriname.

  -Waarom denkt men dat Bouterse zo graag met de Hindoestanen samen wilt gaan werken????Panka moet zijn grote mond maar eens dicht gaan plakken met zijn domme uitspraken.


  Maak melding

 12. Bouterse gaat de geschiedenis in als de meest incompetente president ooit in Suriname. Deze man is niet in staat Suriname tot grotere hoogte te brengen.
  Suriname heeft miljoenen dollars verlies geleden door wanbeleid van deze man.
  Beslissingen worden genomen en later terug gedraaid.
  voorbeelden.
  1. Contract met Ballast Nedam, zonder goed te lezen ondertekend deze man een contract en werd later terug gedraaid, waardoor de staat Suriname miljoenen boete aan Ballast Nedam terug moet betalen.
  2. De waardevastheid van de pensioenen gestopt, en na protesten genoodzaakt was het terug te draaien.
  3. De begroting indienen en hals over kop het weer terug trekken.
  4. De bevoegdheden van VP plotseling beperken en later weer terug trekken.


  Maak melding

 13. @Ira,

  De economische macht in Suriname ligt niet in handen van de hindoestanen en de chinezen, maar in de hand van Uziemamma.
  Elke hindoestaan en chinees weet in wiens handen Uziemamma ligt.


  Maak melding

 14. Ey domme Ray, na VHP go suku taki nanga NDP jere, aksi yu vorie. Nu hij de hoop begint op te geven of eigenlijhk de realiteit onder ogen begint te zien, zoekt hij toenadering tot de NDP, daarmee zijn Frontpartners een flinke trap in hun hol gevend! Zijn achterban is de economische macht kwijt en wenst niet nogeens 5 jaar te wachten tot ze weer gunningen krijgen en kunnen graaien.


  Maak melding

 15. Lees alleen maar onzin… Wil van de volk ?? Suriname kent geen rechtstreeks gekozen president. Als de vhp Bouterse uitsluit dan is dat hun goed recht. Ik snap de argumenten wel.

  Moet nog maar zien of er verkiezingen komen. Bouterse kan zich geen nederlaag permiteren.


  Maak melding

 16. De waarheid is hard noem mij keihard.
  De waarheid moet gezegd worden en dat is de hindoestanen zijn niet de grootste groep in Suriname.
  VHP kan nooit de grootste groep worden met alleen maar hindoestaanse stemmen en niet vergeten de Indiase moslims worden als hindoestanen geteld maar die stemmen niet op de etnische VHP het is bewezen dat hun basis de NDP is waar ze in de top goed zijn vertegenwoordigd. De Javanen stemmen niet op de VHP maar op de PL en KPTI. De indianen stemmen niet op de VHP. De chinezen stemmen niet op de VHP maar NPS en NDP. andere etnische groepen in Suriname stemmen niet op de etnische VHP en de Creolen stemmen Niet op de VHP maar op ABOP, BEP. NPS., NDP. De VHP zal de verkiezing nooit winnen en ik ben niet eens met mijn naam is Suriname. de NDP moet nooit met de etnische VHP samen werken. de Onzin van Insider VHP in opmars het lijk wel een leegloop de ratten verlaten het zinkenschip de zogenaamde VHP topmannen lopen over naar de NDP en zeggen hun VHP lidmaatschap op RAY noemt ze achteraf verraders of zegt dat de NDP ze geld heeft aangeboden als dat zo is weet in niet maar Ray vertelt os dat de hindoestanen doen alles voor geld en het waren niet de WAARHEID woorden maar RAY zijn Posting. INSIDER als de VHP in opmars is dan moet het wel gesteund worden door alle groepen en je weet net zo goed als ik geen 1 Creool gaat op de VHP stemmen zelfde geld ook voor de Javanen. Het zou mij niet verbazen als de VHP meer zetels haalt dan 2010 want NDP van Bouterse toont tastbaar voorruitgang iets wat wij in 35 jaar VHP en NPS niet hebben gezien en wij hoeven niet te PROPAGANDEREN zoals Ray, NDP toont meer resultaten dan al die jaren VHP en NPS en wie naar SURINAME gaat en met de bevolking praat zal zien ze denken net zo over. IRA ik heb je posting gelezen over in Venezuela staan ze in de rij voor wc papier je lult uit je Beerput bek toon met een link aan dat ze in de rij staan voor wc papier met Venezuela gaat het goed dankzij de Zuid-Amerikaanse Caribische samenwerking. Het westen hebben de Zuid-Amerikaanse en Caribische landen niet meer nodig en de Surinamers zullen nooit in de rij staan voor WC papier de tijden daarvoor zijn voorbij toen waren alleen maar afhankelijk van Nederland en die hebben ons een wijze les getoond hoe ze de Surinamers kunnen vernederen en kapot maken om zogenaamd Bouterse te straffen. Lees de economisch nieuws van buitenlandse economische analisten en ze zeggen Bouterse doet het goed en Suriname is STABIEL daarom wilt Nederland zwaar investeren in Suriname. Nederland smeekte Suriname om hun zakengelastige in Suriname tot Nederlandse ambassadeur te accepteren en de Nederlandse regering slijmt bij Bouterse omdat ze weten dat Santhoki de verkiezing niet gaat winnen en op een verliezende hyena moet je nooit gokken. Nog meer slechtnieuws voor VHP zie link met de ontwikkelingsgelden die in de portemonnee van de NPS en VHP verdween hadden we zulke projecten kunnen realiseren http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25663


  Maak melding

 17. Die man is een boef. Zoon is een boefje. Hoe in vredes naam kan iemand nu nog overwegen om op hem te stemmen.

  Suriname, wordt wakker, jullie maken jezelf belachelijk in de wereld. Desi Delano is een grappenmaker 1ste klas.


  Maak melding

 18. @Keihard de Waarheid, ik zou graag van jou willen weten op welke partij de mix personen moeten stemmen of voor wie zij gaan stemmen. Dit omdat je alles in cultuurverband brengt.

  -Grappig genoeg zijn de Hindoestanen wel niet de grootse partij in Suriname , maar de afro Surinamers. Nu wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de binnenland creolen en de stadscreolen.

  -De Javanen blijven Javanen, hun geloof is anders, maar ze zijn wel een geheel.

  =Een ding is voor mij als persoon zeker en dat is het feit dat ik niet op een “crimineel, moordenaar of amnestie persoon” zal stemmen. Ik heb mijn waarde en normen en deze ga ik niet schaden.


  Maak melding

 19. @Paraman

  Gaat het hier om een wijs mens of iemand die lijdt aan een geestesziekte. In het laatste geval is een bezoek aan Prof. Waterval een oplossing. Er is eerder betoogd dat randjietsingh gronden heeft toegeëigend . Tot op de dag is geen enkel nuchter persoon in geslaagd om dat met bewijsstukken te staven.

  Waarom bespreek jij je eigen zoon niet. Je moet dat maar eens doen. Ik kijk naar uit.

  Knoop het goed tussen je oren. Bij rechtstreeks kiezen van President verslaat Randjietsingh een ieder.

  Het zijn de idioten die ondanks consensus een coup binnen de VHP hebben gepleegd.

  Nota bene met ene mijnheer met een straf(moord) of tuchtdossier,verdwijning 80kg cocaïne en handelen met Segebai.


  Maak melding

 20. 18 okt. 2014

  Het volk heeft altijd gelijk ! Een volk is de culminatie van wijsheid en weet uiteindelijk haar juiste keus te maken !!

  In de komende verkiezingen in Suriname zal het volk haar wijsheid weer tonen. En dan heeft Suriname en al haar burgers het te accepteren. Want het volk heeft altijd gelijk !

  Extra mededeling:
  Aan de antagonisten en protagonisten van Srika : Srika gaat voor enkele weken er even uit. De piet is volbracht, het wordt zeker anders, en nu even wat anders doen. Onderwijs onder Surineds roept!!!Tot ergens in november ! Esje !!!!!
  Srika


  Maak melding

 21. wie gaat bouta weg halen niemand omdat deze man en zen zoon een grote duivel is en goed bevriend is met hezbhola en terorist surinamers jullie zijn gewaar schuuwd die dag dat de mooi land in handen van de teroristen val en hezbhola dan heb de volk groot probleem wat ik nu hoor we bemoei niet met zulke dingens maar vergeet niet dat de surinaams kinderen het is hun toekomst wat weg genomen word door de duivel bouta en straks door hezbhola en dan is hezbhola president van suriname waarom zoo graag wil men een moslim bank openen in suriname surinamers slapen als het te laat is dan zullen velen surinaams vrouwen afgeperst worden en in hoeren tent gezet worden of verkocht door deze teroristen lees op inter net wat ze niet allemaal doen samen met pakistaan en bouta en zijn aanhangers die hebben schijd aan de volk want een duivel raak altijd bevriend met duivels en niet met onze goede god die vrede wil in het wereld europa slaap ook alles word gedacht kom niet zoo ver maar als te laat is dan pech tjauw


  Maak melding

 22. @Srika,

  Het volk heeft niet altijd gelijk.
  Een extreem voorbeeld. Het volk verkoos Hitler en moest daarna veel lijden ondergaan. Hetzelfde in Italie met Mussolini.
  Ook een volk vergist zich behoorlijk van tijd tot tijd en heeft zeker niet altijd gelijk, is mijn mening.


  Maak melding

 23. @ Ira,het klopt dat hindustanen en chinezen een belangrijke rol spelen in de su economie. Echter moet je ook verder kijken. Koopgedrag van de bevolking speelt ook een cruciale rol. Als die geen vertrouwen hebben in de economie is het ook niet best. Des te meer als het volk geen inkomen heeft.


  Maak melding

 24. Srika,

  Een volk is een cumulatie van wijsheid.
  Welk volk bedoel je ?
  Suriname is geen volk, maar een optelsom van etnische culturen, die elkaar het licht niet in de ogen gunnen.
  Integenstelling tot heel veel andere landen kennen wij niet het wij gevoel.
  Volgens mij is dat een enorm gemis.
  En wat betreft jouw missie over Zwarte Piet.
  Tegen de uitspraak van een lagere rechter in Nederland, dat Zwarte Piet racistisch is, is hoger beroep aangetekend.
  Misschien moet je nog eens weer aan de bak.


  Maak melding

 25. 19 okt. 2014

  Beste Rudinho,

  Je laat met jouw posting je masker vallen en geeft direct jouw identiteit vrij.Die zwarte piet is reeds aan het veranderen, gradueel, maar zal niet meer in die authentieke vorm verschijnen. Reken maar daar op !!

  De komende weken mag jij en de anderen zich verder uitleven op dit forum. Srika neemt een time-out. Periodiek is dat noodzakelijk om zo niet te blijven hangen in bepaalde denkbeelden, en uiteindelijk een frisse beeld te behouden in het eigen denken en posten.

  Srika post niet verder !!!
  Srika


  Maak melding

 26. begin quote “Paraman

  Randjietsingh is een van de eerste patjakkers, die op 26 februari 1980 in de Memre Boekoe kazerne rondstruinde om te zien wat er was van zijn gading.eind quote ”

  dus er is een geheugen voor 1980? er zijn nog een paar dingen meer gebeurd in 1980 en daarna nog een paar dingen meer in de jaren na 1980, als je toch eenmaal bezig bent herinneringen op te halen.


  Maak melding

 27. Wie is deze tjamar randjiet(sing). Mijn logo Bouterse voor president.
  Elke kut hindostaan beantoord zijn afkomst met de antwoord ik ben een indieér. Neem nou india de huidige president Modi een volkeren moordenaar waar alle hindoes op gestmd hebben. Deze VHP waar dieven en schurken , landrovers en oplichters de dienst uitmaken willen de grote jongen uithangen. Gezien deze honden zich na 100??? zoveel jaar immigratie nog steeds indieér voelen,waarom rotten ze dan niet op uit su.Dus de volk maakt het uit wie president wordt en niet een tjamar.

  Tj


  Maak melding

 28. IRA
  iedereen bepaalt op welke partij die stemt, WAARHEID ga je niet vertellen zoals RAY op wie je moet stemmen het is jou keuze. Waarheid zegt alleen maar dat de Verenigde Hyena’s Partij nog nooit wat voor andere volken in Suriname heeft gedaan behalve voor zichzelf en zijn eigen mensen en dat is een feit. Verenigde Hyena’s Partij heeft voor het eerst een hand uitgestoken naar andere volken in Suriname nu het niet mee regeert. Verenigde Hyena’s Partij roept de andere bevolking Broeders en Zusters terwijl hun Broeders en Zusters niet in hun partij zijn vertegenwoordig, waarheid antwoord voor de Verenigde Hyena’s Partij zoek op wat broeders en zusters betekend voordat je dat uitspreek en handel er na want als je denkt dat je zo stemmen zal winnen dan onderschat je de Surinaamse bevolking . IRA jou vraagt was op wie moeten de Mix mensen stemmen, voor zover ik weet zijn de Mix niet speciaal, wanneer een je ouders creool is blijf je altijd creool hoewel vele het anders zien, vraag maar aan de blanken die zullen je duidelijk maken dat je een zwarte bent meer niet en de blanken zijn goed in het stigmatiseren van mensen. Mensen die er Blank uitzien maar een van de ouders is een Creool worden als zwart beschouwd en jij denk dat die donkere MIX speciaal zijn absoluut niet, de vraag aan de donkere MIX moet zijn Ben je een toekomstige verrader of blijf je jou Zwarte broeders en zusters trouw tot je dood tegen ons Vijanden!


  Maak melding

 29. Andre
  Ira,het klopt dat hindustanen en chinezen een belangrijke rol spelen in de su economie. Echter moet je ook verder kijken. Koopgedrag van de bevolking speelt ook een cruciale rol. Als die geen vertrouwen hebben in de economie is het ook niet best. Des te meer als het volk geen inkomen heeft.

  )
  )
  Andre
  De tijd van alleen monopolie van hindoestaanse ondernemers is voorbij. De chinezen zijn de grootste partij en die zijn eerlijker dan de hindoestanen. Je hebt nu een groep Brazilianen, west afrikanen, turken, Haïtianen en Nederlanders die aan de deurkloppen om de hindoestanen tot NUL te brengen in het ondernemerschap. Natuurlijk zullen de Roties en bara tenten voorlopig blijven bestaan. De Haïtianen zijn in Suriname in de RIJS sector en in landbouw aanwezig en in opmars. De chinezen zijn in het landbouw en binnenkort hebben de hindoestanen helemaal geen economische macht meer in Suriname en dat is een goede zaak.


  Maak melding

 30. -Gek genoeg valt het mij op dat die ebola virus landen bij elkaar brengen. Ook het gevecht die nu gaande is in verschillende landen brengt culturen weer bij elkaar.

  V.B:
  -Ik had altijd gedacht dat Fidel Castro nooit contact zou opnemen met de VS::::HAVANA – Cuba is bereid met de Verenigde Staten samen te werken in de strijd tegen ebola. Dat heeft de voormalige leider van de communistische heilstaat zaterdag in een krantenartikel laten weten.

  -Bouterse heeft het al ook goed gemaakt met Nederland, omdat Frankrijk een grote mislukking is/was. Dit is niet te ontkennen.
  Bouterse probeert nu ook richting de VHP te gaan, omdat deze partij de enige partij is die een beleid klaar heeft en vel kennis in huis heeft. Ik ben benieuwd.

  =In Irak waar de Soeiten niets van de VS wilden hebben en ze altijd als de grootse vijand zien willen nu juist samen gaan werken. Ze zien de dood aankomen, omdat zij niet machtig zijn tegen de oorlog. Alleen de VS kan helpen.

  -Ik hoop ooit voor vrede voor een ieder op deze wereld.


  Maak melding

 31. khan

  jouw gedachten gang zou heel goed passen bij de afvallige moslims van de I.S.
  je zou beginnen met een stuk piemel van je laten afhakken
  jij bent gewoon een halaal geslacht varken
  by the way je piemel halaal laten afhakken


  Maak melding

 32. khan

  is het waar dat je een van de buitenechtelijke kinderen van de crimineel roger khan bent
  hoogst waarschijnkijk ben je in een of andere bordeel verwekt


  Maak melding

 33. De RECHTSSTAAT Sranang zegt : Geen Desi, geen Somo,
  geen Ronnie !

  Suma sab lesi, sa lesi a Grondwet baka !

  SCREEN a heri Sranang-polititiek, dan w’e go moro fara !!!


  Maak melding

 34. De surinaamse kiezers bepaalt wie wel of geen president mag zijn / worden van Republiek Suriname .
  Dat is wat men verstaat onder ” DEMOCRATIE ” !!!
  In 2010 werden geheime verkiezingen gehouden en de MEGA-COMBINATIE is conform het democratisch stelsel als winnaar uit de bus gekomen .
  Conform dezelfde surinaamse grondwet waar Randjiet op doelde werd de geheime verkiezingen gehouden en als resultaat werd de voorzitter van de NDP tot president gekozen van de Republiek Suriname .
  Wat Randjjiet nu oreert is het predikaat ” contra-dictie ” waardig en terrecht !
  Is de wereld ook op de hoogte dat in de jaren 80 , Shanti ( president-kandidaat van VHP ) een burger had doodgeschoten ???
  Benne beniewd .
  Suriname Voorwaarts !!!


  Maak melding

 35. semca

  als je teruggaat naar 2010 danheeft niet de megacombinati de president gekozen

  dat is pas gebeurt nadat somo en brunsie het verraad hebben gepleegd

  pas dan is de pres gekozen

  hetgeen betekend dat het overgrote deel no bin wani bouta

  bouta is gekozen door ;

  omkpoperij
  verraad
  manipulatie
  gierigheid

  of wil je mij vertellen dat dit niet waar is


  Maak melding

 36. Hoe staat het met de plannen van Dino Boutere om president te worden….

  Hij had echt serieuze plannen.. zo was in Parbode 2 jaar geleden te lezen.

  Gezien de mentaliteit van de Surinaamse politici en ee deel van de Surinaamse bevolking kan zelfs Idi Amin en Sadam Hussein nog president van Suriname woren


  Maak melding

 37. semca

  degene die door de door jouw genomde vp is doodgeschoten was een crimineel

  de mensen die door jouw pres zijn vermoord waren onschuldige;
  vrouwen
  kinderen waaronder zuigelingen
  ouderen zwangere vrouwen hele dorpen onschuldige journalisten advocaten collegas denk aan horb
  standrechtelijke executies drugshandel verkrachting en ga maar door

  zijn zoon heft nu ook bewezen hoe goed deze lijder [vader des vaderlands] toch is,


  Maak melding

 38. ik wil wel voor de ndp stemmen maar onder de volgende voorwaarden

  een hoge positie met een vorstelijk salaris

  vette onderhandse gunningen

  10000 ha grond
  dienstwagen
  gratis bb met r
  en als ik het hele jaarbudget v e ministerie laat verdwijnen ,doen alsof er niks aan de hand is


  Maak melding

 39. @henk molenaar,

  De suri’s vergeten ook dat de wereld globaliseert. Wat heb je aan een president dat niet geaccepteerd wordt. Precies 1 van de redenen waarom Suriname op de kapitaalmarkt niet meer kan lenen en de kip met de gouden ei (staats olie) wordt nu geslacht.
  Lonnie en Somo hadden trouwens ook interesse in de vacature.
  De komende maanden is het feest in Suriname. Dollar biljetten en de zakken met aardappelen/uien vliegen je om de oren.
  De vraag is heeft de gemiddelde surinamer een sterke ruggengraat. Heb een hard hoofd in.

  @Sempa, de surinaamse kiezer had ook niet gevraagd om amnestie wergeving. Sterker nog de amnestie wetgeving stond niet eens op de verkiezingsprogramma van de ndp. Over kiezersbedrog gesproken. Dat de vhp nu duidelijkheid verschaft is alleen maar te prijzen.


  Maak melding

 40. Koos
  Zal ik jou racisme ontmaskeren, je hebt het over de wereld globaliseert en de president wordt niet geaccepteerd.
  Nu zal ik KOOS ontmaskeren voor de racist die hij is. Met de wereld bedoelt koost de westerse landen met andere woorden de blanken landen zijn in zijn ogen de wereld en derest telt niet mee. We weten dat Bouterse door heel Zuid-Amerika en Caribische landen wordt geaccepteerd als de president van Suriname. Bouterse wordt in Azië en continent Afrika geaccepteerd als de president van Suriname. De landen die moeilijk doen zijn de westerse landen dankzij hevige lobby van Nederland om Suriname economisch te isoleren omdat de bevolking zijn democratie recht heeft uitgeoefend en tegen de wil van Nederland voor de partij van Bouterse heeft gekozen. Wie zegt dat Bouterse geïsoleerd is weet niet waar die over praat. voor de racisten KOOS en Henk molenaar en derest de westerse landen zijn niet de wereld, De wereld verstaat men onder iedereen op deze planeet. alle mensen zijn belangrijk ongeacht rijkdom of hoe hun land aan toe is en niet alleen de blanken die jij in je woorden subtiel als de wereld beschouwd. De mensen van de wereld zijn China, India, continent Afrika ,Zuid-Amerika alle levens tellen mee dus koos hou je racisme bij jou en kom ons niet vertellen dat we het verkeerd hebben begrepen want deze woorden komen vaker voor in al je oude posting zogenaamde westerse beschaving die denkt dat het alleen de blanken de wereld vertegenwoordigd. We weten uit geschiedenis dat de donkere mensen in India, Australië, Afrika door de blanken altijd als sub human werden beschouwd en wie denk dat de tijden zijn veranderd moet naar het zwartepiet debat kijken hoe de BLANKE RACISME subtiel naar boven komt!


  Maak melding

 41. @ insider ,
  In jouw optiek mag een crimineel doodgeschoten worden , zonder voorgeleid te worden voor het gerecht en het ten uitvoer brengen van een uitgesproken vonnis door een wettig militair-tribunaal waarbij de dood er volg is voor jouw een schending van de rechten van de mens ???
  Is de wereld op de hoogte dat de ter dood veroordeelden deel hadden genomen met subversieve activiteiten met het oogmerk om het wettig nationaal gezag van de Republiek Suriname omver te werpen en de macht over te nemen en dat onder het regie / instigatie van jouw Olland ???
  Nergens op deze wereld wordt een landverrader geknuffeld of over hun bolle wangen geaaid .
  Leest de geschiedenis van Olland betrefffende de periode van de Duitse – bezetting wat voor een behandeling de Ollandse landverrader(s) kregen .
  En ben jij ook op de hoogte dat er in Suriname c.q Fort Zeelandia tig-tal vermeende aanhanges van het Duitse -Rijk / NSB-ers zonder vorm van proces standrechtelijk werden ge-executeerd door de JANTJES ???
  Vervolgens , is de wereld ook op de hoogte dat de onschuldige burgers die de dood hadden gevonden tijdens de zuiverings actie van het Nationaal Leger een welbewuste en doordachte taktiek was van Jungle Commando en dat geschiedde wederom op instigatie / regie van jouw jouwOlland ,
  Bovengenoemde taktiek behelst twee (2) doelen , nl. ;
  – Willens en weten werden de weggevluchte dorpelingen van Moiwana door de Jungle Commando onder bedreiging met vuurwapens en de dood , gedwongen om terug te keren naar het dorp om bij het gewapend trefffen met het Nationaal Leger te gebruiken als ” MENSENSCHILD ”
  Dit kan en moet vertaald worden als het schenden van de inividuele rechten van de mens en het predikaat ” oorlogsmisdaad ” waardig
  – Olland het in zijn regie gehoopt dat de wereld de visie van Olland omtrent het surinaamse gebeuren klakkeloos zouden overnemen en hierdoor de kwestie Suriname op het Internationale agenda zou plaatsen en vervolgens een Ollandse militaire – interventie doen rechtvaardigen .
  Dinky na tori tranga , bun tranga !!!
  Te so fara , ini a moro tin .
  Sranan lobi na Soso lobi !!!


  Maak melding

 42. @ Koos ,
  Het is waar dat surinamers niet rechtstreeks hun president mag en kan kiezen .
  De president wordt gekozen in De Nationale Assemblee of middels de VVV .
  Maar , in jouw Olland wordt het Staatshoofd ” GENETISCH ” bepaalt .
  Ja hoor , het is jouw democratie en mag het bij de Surinamers anders zijn ???
  Mega-regering heeft geen amnestie-wet vervaardigd maar de Amnestie-wet verruimd !!!
  Dat zal jij nooit snappen mien jong !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  I and I love SU , onvoorwaardelijk !!!


  Maak melding

 43. @ Henk de MOL ,
  Wie de surinamers als president willen kiezen en hebben is een democratisch recht van de surinamers zelf .
  Doet het bij jouw enorme pijn dat Republiek Suriname nooit en te nimmer meer een kolonie van Olland wordt of zal zijn ???
  O ja , Olland heeft nu ook een ambassadeur in SU en die mag ook net als de overige diplomaten de hand van de president /opperbevelhebber van Republiek Suriname vasthouden en schudden .
  En nu mag en krijgt jouw Olland de gelegenheid om te laten zien of het een ” servet of een tafellaken ” is !!!
  Snappie , malafide MOL !!!
  Ik hou van Republiek Suriname , zonder rem ( leest; onvoorwaardelijk )!!


  Maak melding

 44. Simple : Bewijzen/verzachtende omstandigheden of bewijzen voor noodweer etc moet de Massamoordenaar van jouw NDP (de
  notoire couppleger Bouta) naar de Krijgsraad brengen.

  Hier met loze verdachtmakingen over staatsgrepen
  rondstrooien mbt de vermoorde ongewapende STAATSBURGERS heeft geen zin.
  De MASSAMOORD door Desi staat vast.
  Waarschijnlijk zijn de lijsten met onschuldige staatsburgers
  ook in overleg met de Kolonisator gemaakt !

  De bedoeling was het volk te verlammen door bekende staatsburgers in koelen bloede te VERMOORDEN !

  De BVD en de MID hebben Bouta van Oranje ondersteund en geholpen met zijn staatsgreep. Hij was toen ok nog
  Nederlander in Nederlandse dienst !
  (zie zijn pensioengegevens)

  Vandaar dat Holland de Opperbevelhebber Ferrier, toen onze President, heeft teruggeroepen ! (Hij mocht niet optreden
  tegen de Massamoordenaars)

  PS : den yeye fu deng dede sma e njang a verstang fu den
  kirimang ! Teki yu ai luku !!


  Maak melding

 45. @ Slafu ,
  Daar jouw persoon min of meer toegeeft dat de ex-koloniator debet is aan het organiseren en doen plegen van een staatsgreep in een bevriend staatkundig onafhankelijk land kan in principe enkel maar op een manier vertaald en vervat worden als ” Internationaal Terrorisme ” en druist in tegen de ” Internationaal Rechts Orde ” !!!
  Enig idee waarom ” Dossier Suriname ” , ondanks de verjaring , bij wet verlengd moet worden met nog eens 25 lange winters ???
  Waarom mogen de surinaamse – en de ollandse gemeenschappen de inhoud niet weten wat in het bewuste dossier vastgelegd zijn ???
  Wat deed een kolonel buitendienst t.w kolonel van Tussenbroek , in de jaren 80 op het surinaamse grondgebied ???
  Vakantie houden ???
  Tell me , benne benieuwd ,mien jong !
  De waarheid maak je vrij , maar voordat het doet ….
  Het maak je kwaad .
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  DOSSIER SURINAME VRIJ , NU !!!
  I and I Love SU


  Maak melding

 46. @ Slafu ,
  Indien de toenmalige president / opperbevelhebber J.F.Ferrier door de ex-kolonisator liet terug roepen en daaraan gehoor gaf , betekenen dat de zgn. President van de Republiek Suriname enkel maar een marionet was en SU een satelietstaat van Olland .
  Jouw posting lezende kan men het niet anders interpreteren .
  Dinky na tori bun tranga , krakti !!!
  Sranan Lobi na Soso Lobi !!!


  Maak melding

 47. Een ieder die respect heeft voor het leven kan niet moorden indien zijn eigenen belangen in gevaar komen. In een democratisch land zul je je moeten verantwoorden voor een rechter. In Suriname is het internationaal bekend hoe ze met vermeende moordenaars om gaan. Ze bezorgen elkaar amnestie en geven elkaar de hoogste onderscheiding die het land kent.
  De een heeft tijdelijke waarde voor degene die buitenstrafvervolging moet blijven en de andere decoratie heeft zijn waarde blijvend verloren.


  Maak melding

 48. @ Sempa : Morgen jouw en hele familie uitgemoord door
  “soldaten” en dan kunnen de heren vertellen dat jullie een
  coup wilden plegen !

  Geen proces houden maar feest ! Leve de rechtsstaat !

  Valk was adviseur van Bouta of omgekeerd ?

  PS : Holland gaat Bout helpen na verklaringen Roger
  Khan over betrokkenheid pres bij zaak Dino !
  Preet Bharara komt WEL met bewijzen op de JUISTE
  plek ! Bij de Rechter !!!


  Maak melding

 49. @Sempa,

  Van een regering mag je verwachten dat over iedere aangenomen wet goed nagedacht is. Ik kan daar kort over zijn.

  De amnestiewet werkt juridisch niet, politiek niet, maar ook maatschappelijk niet. Er is verdeeldheid in de samenleving en helaas bereikt deze langzaam een kookpunt, omdat uit de hoek van de moordenaars een ieder die tegen amnestie is tot landverrader wordt bestempeld.

  De enige oplossing voor dit probleem is dat vrouwe Justitia een oordeel hierover velt. Het verkrachten van vrouwe Justitia (zoals jouw president geregeld doet) zet geen zode aan de dijk. In Suriname zijn mensen voor minder veroordeeld maar voor meervoudig moord krijg je amnestie. Dit is aan niemand uit te leggen.


  Maak melding

 50. De VHpers wederom 5 jaar lang met hun grijpgrage armen ver verwijderd van de Staatsruif (volkseigendommen) is het beste wat de SUse gemeenschap kan overkomen.

  VHp blijf bij je belofte!!


  Maak melding

 51. VHP heeft gelijk. Aan Bouterse kleeft er teveel vuil om een schone regering met hem te kunnen vormen. NDP moet zelf zo verstandig zijn om Bouterse te dumpen. Dan kan NDP makkelijker met de rest van Suriname samenwerken. Dump deze foute man.


  Maak melding

 52. @E. Bhola, je raakt min of meer de spijer op zijn kop. De NDP moet drastisch hervormd worden. Oude mastodonten als Bouterse, Herrenberg, Abrahams, Boerenveen etc etc moet eerst geloosd worden. Deze mensen zijn een gevaar voor de staat. Ramon de Freitas had gelijk.

  Een hervormde NDP kan prima met iedere ander partij samenwerken.


  Maak melding

 53. Beste mensen,::::vooral voor de NDPérs het volgende:::

  -Er is een mondvol dat Bouterse de 3 wetten heeft aangenomen en dit met zo’n haast zonder erover na te denken wat de consequenties hiervan zullen zijn.
  De zorgkosten voor jongeren van 0 tot 16 jaar en ouderen vanaf 60 zal gratis zijn, dit betekent dat de staat de premie zal betalen.

  Wel ik kan een ieder vertellen dat dit tot juni volgend jaar betaald zal worden daarna moet een ieder de kosten zelfs gaan betalen.

  Er is al een berekening gemaakt dat het de staat geld gaat kosten, omdat er juist meer mensen zijn bijgekomen om zich gratis te laten verzekeren.
  Het dreigt een flop te worden als men niet snel ingrijpt.


  Maak melding

 54. @Sempa Dossier Suriname Vrij: Bouta blijkt dan Nederlander
  te zijn ten tijde van de DecemberMassamoord! De couppleger had gewoon de nederlandse nationaliteit !

  Moet eigenlijk IN Nederland vervolgd worden voor MOORD op
  bijvoorbeeld de journalist FRANK WIJNGAARDE !

  Uit de geheimhouding blijkt ook dat Nederland zijn couppleger beschermt !

  Nederland is bang voor MEGA-schadeclaim van de staat
  Sranang !

  PS : de schadeclaim komt er sowieso wanneer Sranang weer echte een rechtsstaat is onder leiding van EKTE nationalisten !


  Maak melding

 55. Zolang hier in dit land de grondwet niet gerespecteerd wordt, en mensenrechten geschonden worden, blijven criminelenen en moordenaars in aanmerking komen om in het parlement te komen, en in het ergste geval zoals met Bouterse het geval is, nog president worden van een land.


  Maak melding

 56. @ koos ,
  Amnestie-wet is een creatie van de Front-re-gering en vloeit voort uit de koker van Den-Haag .
  Was een van de eisen die gesteld werd voordat het Kourou-akkoord werd gesloten tussen de Front re-gering en het door Olland gefaciliteerde en gefinancierde zgn. Jungle Commando en uiteraard onder het auspicien van de toenmalige kolonisator .
  De huidige nationaal regering heeft met overgrootte meerderheid in “De Nationaal Assemblee ” enkel maar de Amnestie-Wet verrruimd en niet vervaardigd zoals tegenstaanders de hele wereld wil doen geloven !!!
  In feite is het een tijdbom die Olland in de surinaamse gemeenschap heeft laten doen plaatsen .
  En Su snapt wat de intentie’s van Olland waren / zijn .
  Voor een heleboel mensen is dat niet te bevatten en dat geldt ook voor Koosje .

  PS ; Republiek Suriname heeft ” geen Parlement ” maar een ” Assemblee “


  Maak melding

 57. Slafu ,
  Snap jij het nog niet ???
  Het organiseren en doen plegen van een militaire staatsgreep in een bevriend staatskundig onafhankelijk land druist in tegen de Internationale Rechts Orde en het brut vertrappen van de rechten van de individuele surinaamse mens en ingezetenen .
  Resumerend ; Olland houd zich bezig met ” Internationale Terrorisme ” !!!
  De bewering van het bang zijn voor schade-claims is niet het voornaamste koppijn voor jouw Olland waarom ” Dossier Suriname ” niet wereldkundig bekendheid mag genieten maar wel ” de weg naar het internationaal gerechtshof ” .
  En die houdt domicilie in Den – Haag !
  Ironisch he ???
  Dinky na tori bun tranga , Krakti !!!
  Sranan Lobi na Soso Lobi


  Maak melding

 58. @ Ira ,
  Toen wij nog een kolonie was van jouw Olland hadden de bezetters als hun fazallen het nodige zorgverzekerings-stel kunnen bewerkstelligen voor het surinaamse volk .
  waarom hadden / hebben zij dat niet gedaan ???
  Nu krijgt de surinaamse bevolking een nationaal regering die de noden van de achtergestelden probeert te verlichten en hoge prioriteit geeft , loopt jij hier te muggeshiften !!!
  Er was nooit iets of niks en nu er getimmerd wordt aan een sociaal-zorgverzekeringstelsel is het ook niet goed in jouw optiek .
  Oja , vrije meningsuitting en dat is jouw bijdrage .
  Solly !!!


  Maak melding

 59. denk erom de hindoestaan is nu wakker geworden,ze hebben duidelijk geleerd van het verleden,, hoe zij door alles en iedereen belazerd zijn geworden..

  dus nu of nooit..


  Maak melding

 60. Eindelijk iemand die het zegt. Moord en drugs verdachte met criminele zoon is geen geschikte presidentskandidaat. Niet mijn president maar die van de abanies. Bouterse maakt van Suriname een rovershol.


  Maak melding

 61. Figuren als Sempa verdraaien de waarheid en zijn zo hypokriet als maar kan zijn.

  Bv. in een van de postings verwijt hij een andere poster dat deze zich niet aan de (grond)wet houdt omdat die gezegd zou hebben dat ze DDB maar zonder proces moeten doodschieten. In dezelfde reactie geeft hij wel aan dat DDB niet vervolgt moet worden. M.a.w. als DDB ongewapende burgers die kritiek uiten martelt en doodschiet dan mag dit wel volgens hem, maar als iemand dan oproept dat DDB terecht moet staan voor die wandaden en als dat na 30 jaar betrachten niet lukt maar gewoon doodgeschoten moet worden dan staat die hypocriete Sempa gelijk te stampvoeten en ‘onrecht” te roepen.

  De WHO moet met spoed de epidemie waardoor een grootdeel van de bevolking van SU grote problemen met het functioneren van hun hersens heeft aanpakken. De gevolgen zijn immers niet te overzien: doodgeschoten, onverklaarbare hartstilstand of zonnesteek in de schaduw, verdwaald in het bos, …….. t/m kwikvergiftiging


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.