maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAward voor Trouw-redacteur Perdiep Ramesar

Award voor Trouw-redacteur Perdiep Ramesar

-

Does Travel & Cadushi Tours

Hagenaar Perdiep Ramesar heeft de Divali Award 2014 gekregen vanwege zijn werk en inzet als journalist, schrijver en opiniemaker. Dat meldt Omroep West. Zijn opmerkelijke en soms kritische verslagen over Surinaamse Hindoestanen zijn belangrijk voor de emancipatie van deze gemeenschap. Met zijn reportages maakt hij taboes bespreekbaar. Daarmee is Ramesar volgens de jury een rolmodel en bruggenbouwer voor een nieuwe generatie Hindoestanen.

De Divali Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die bijdraagt aan de emancipatie van zuid-Aziaten in Nederland. Vorig jaar reikte stichting Dunya de Divali Award uit aan de directeur van het Lucent Danstheater, Henk Scholten. De prijs werd uitgereikt door het PvdA Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing.

Volgens de omroep prees Jadnanansing Ramesar voor zijn deskundigheid en zorgvuldigheid. Ondanks bedreigingen aan zijn adres blijft hij voor dagblad Trouw schrijven over radicalisering. Ook treedt hij bij de landelijke radio en tv op als deskundige over dit onderwerp, zoals hier bij het EO programma Knevel en Van den Brink:

Ramesar heeft zich ook ingezet in de strijd tegen vrouwenhandel en daarover internationaal gepubliceerd. De Haagse journalist begon zijn werk bij AD Haagsche Courant en is tegenwoordig onder adere redacteur bij dagblad Trouw.(Via: Omroep West)

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. Ik lees het AD ook niet, maar vind het geweldig, dat Perdiep Ramesar deze award heeft gekregen.
  Met name binnen de Hindoestaande gemeenschap zijn veel taboes nog onbespreekbaar.
  Ik hoef die taboes niet op te noemen, want iedereen kent ze.
  Soms krijg ik wel eens de indruk, dat in ieder geval een aantal Hindoestanen het kastestelsel nog steeds niet kunnen loslaten.
  Dat Perdiep Ramesar dit soort thema’s bespreekbaar maakt – en ook nog wordt bedreigd – vind ik helemaal te gek.


  Maak melding
 2. In een woord Top! Pradeep, hindoestanen zijn succesvol maar mogen ook beloond worden . In veel dingen blijven wij achter terwijl wij heel veel in ons mars hebben. Succes!


  Maak melding
 3. kolibri
  In een woord Top! Pradeep, hindoestanen zijn succesvol maar mogen ook beloond worden . In veel dingen blijven wij achter terwijl wij heel veel in ons mars hebben. Succes!
  >
  >
  Kolibri
  Je bent zo blij als een kind maar deze meneer is geen HINDOE maar een MOSLIM. Waarom claimen jullie hindoestanen altijd de vruchten van mijn Indiër moslims Broeders. Wanneer ze iets goed doen dan zijn de Indiër moslim op eens hindoestanen, wanneer er iets slechts gebeurd dan zijn de Indiër moslim terroristen en horen ze niet bij omdat zij gewelddadig zijn volgens de hindoes!


  Maak melding
 4. @MASALA, je schrijft::::::Je bent zo blij als een kind maar deze meneer is geen HINDOE maar een MOSLIM.

  -Het volgende wil ik jou meegeven:::een Hindoestaanse gezin uit 7 mensen waarvan 2 meisjes en 3 zonen en ouders allen Hindoestaan zijn.
  Een van de meisjes is vandaag gehuwd met een moslim en heeft dat geloof ook aangenomen.

  -Wil je nu vertellen dat dit kind geen Hindoestaan meer is maar een moslim?????


  Maak melding
 5. Massala, in mijn ogen zjjn ze hetzelfde. Het heeft hier niks temaken met de afkomst. Kijk naar bollywood waar de meerdeee acteurs een moslim achtergrond hebben, maar ze woeden gewoon gezien als indiase helden. Door mensen zoals jij die de verschillen claimen van afkomst zit er veel shit in de wereld. Ik ben in ieder geval blij dat hij het goed doet .


  Maak melding
 6. @Masala,

  We zullen die Perdiep aan een inspectie moeten onderwerpen. Z’n broek laten zakken en z’n lid moeten bekijken. Is hij besneden, dan kunnen we met zekerheid zeggen wat hij is (moslim). Zo niet, dan kan hij zich wel eens op latere leeftijd hebben laten bekeren.

  @Ira,

  Een Hindoe die zich bekeert tot de Islam is inderdaad geen Hindoe meer, maar een moslim. Vaak transformeren de bekeerde Hindoes zich tot de ergste vijanden van het Hindoeisme. Immers, ze moeten hun loyaliteit bewijzen aan de nieuwe gemeenschap door zich vreselijk af te zetten tegen hun voormalige religie. Raciaal zijn ze nog steeds hindoestaan, maar ideologisch zijn het Allah-ho-Akbar yellers geworden.
  Het mooie loflied ‘Bhagavat Bhagwan Ki Hai Aarti’ is vervangen door ‘Mohammad Rasoel Allah’, oftewel een degradatie van rechtstreeks God aanbidden naar het aanbidden van z’n zelfbenoemde boodschapper. God heeft nl nooit gezegd dat Mohammad z’n boodschapper was. Dat heeft Mohammad zelf beweerd.
  Dat Hindoe-meisje dat met een moslim is getrouwd moet nu: rundvlees eten, mag geen beeld of portret van een God in huis meer hebben, mag nooit meer luisteren naar de Ramayan, Gita of de Saptashati maar alleen maar de Koran aanhoren en reciteren, op bezoek bij haar ouders moet ze zich nu onthouden van een gezamenlijk gebed, mag geen kippenvlees meer eten bij haar ouders, broers en zusje omdat het niet halal is enz.
  Zo zie je hoe een bekering een persoon en m.n. de voormalige relaties, zelfs met ouders, broers en zusjes, ontwricht.
  Daarom: NOOIT bekeren! Ik snap niet wat Hindoe meisjes of jongens bezielt om zich te bekeren tot de Islam of het Christendom. Misschien het feit dat de reinheidsregels daar erg simpel zijn, dat men dat aantrekkelijk vindt. Geen gedoe met aparte pannen en potten voor een katha, geen gedoe met zich onthouden van vlees, vis, ei in dagen voorgaande aan een katha, geen gedoe met zich onthouden van alcohol, seks enz, geen gedoe met het bereiden van persad enz. Lekker simpel houden dus want alles is toegestaan zoals in Islam en Christendom. Vandaar dat deze religies nooit de echte spirituele diepgang hebben ontwikkeld zoals het Hindoeisme.


  Maak melding
 7. jhee waar gaat het hier feitelijk om, wat maakt het uit wat die man nu is ; moslim- hindoe -creool- javaan- jood
  kan men nooit wat positiever zijn als een landgenoot betreft in de prijzen is gevallen in dit geval Dhr Perdiep
  het hele bijbelse verhaal wordt hier naar voren gehaald
  volgens mij zijn sommige mensen hier het spoor kwijt ,
  de essentie van dit verhaal is die man heeft een AWARD GEWONNEN punt uit ,


  Maak melding
 8. @gladys,

  Deze man heeft een prijs gewonnen voor het doorbreken van taboes binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Hoe doorbreek je taboes van Hindoestanen door het aan te kaarten bij christenen in een oerchristelijke – soms Hindoe bashende – krant?

  Het lijkt mij dat deze man uitstekend geoutilleerd is om juist de taboes van christenen te doorbreken, schrijvende voor een christelijk publiek. Durft hij dat?


  Maak melding
 9. En alweer legt een gewone gebeurtenis de verdeeldheid onder Surinamers pijnlijk bloot. Nu vanuit een andere hoek.

  Waarom zo moeilijk doen? Volgens mij is waardering het enige wat hierbij past. Zo simpel kun je ermee omgaan ongeacht je mening over andere zaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES