maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Moeite met een boslandcreool als minister’

‘Moeite met een boslandcreool als minister’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 okt – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie denkt te weten waarom de oppositie hem steeds weer op de korrel neemt. Met name de VHP van oud-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi heeft er een handje van.

Als het niet de manier van misdaad bestrijden is dan is het de wijze van omspringen met de rechterlijke macht. De laatste kritieke golf geldt het terugdraaien van de ontslagen van politierekruten. Dat het maar blijft komen, moet een – simpele – verklaring hebben. Die schijnt zowaar gevonden te zijn ook. “Het lijkt alsof ze er moeite mee hebben dat een boslandcreool minister is van Justitie & Politie”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.

Met de algemene verkiezingen in het vooruitzicht zal het er niet beter op worden. Belfort ziet de andere zijde van alles bedenken om hem in een kwaad daglicht te stellen. “Zij hebben moeite met een boslandcreool als minister van Justitie & Politie. Zo hebben zij ook gedaan met de vorige minister Martin Misiedjan. Ik ga niet meer reageren op die aanvallen. Zij alleen mogen bepalen op Justitie & Politie.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

71 REACTIES
 1. Bellie zit nu met een bek ” zonder” tanden…

  Weer een goed voorbeeld dat deze man niet capabel genoeg is, hij kan amper uit zijn woorden komen en hanteert een zeer zwak excuus.
  Acceptatie inzake zijn tekortkomingen hebben plaatsgemaakt voor schuld veroorzaakt door derden.

  Maar tja wiens” rijst” hij eet..diens kont hij likt.


  Maak melding
 2. Armand op basis waarvan denk jij dat Belfort goed bezig is. De cijfers bewijzen het tegendeel. Su is 1 grote boevenbende. Zelfs met meervoudig moord kom je nog goed weg.


  Maak melding
 3. @Koos,

  Wie zijn de rechters ? En ga niet beginnen over kogelbrieven. Deze corrupte rechters saboteren de rechtstaat Suriname. Belfort is nog niet klaar met ze.


  Maak melding
 4. dit zijn tipische rasistisch opmerkingen,steeds de schuld aan anderen geven..

  je weet donders goed,dat je niet geschikt bent voor een functie,dan moet je de eer aan je zelf houden en niet blijven zitten om het geld..

  wie zijn die ,,, ze,,het is het volk die oordeeld en niemand anders..

  dus rot op man..


  Maak melding
 5. In Suriname hebben we geen problemen met ministers die hun werk naar behoren doen en zich normaal gedragen, met dorpsgekken, en het maakt niet uit of ze uit Asidonopo, Calcutta, Casipora of Tambaredjo komen, hebben we een probleem, vooral als die dorpsgekken de meest idiote beslissingen nemen, die iedereen in Suriname, die geen gepantserde wagen en bodyguards heeft, in gevaar brengt.


  Maak melding
 6. Ach gut, gaat hij nu zielig doen, wordt hij gekonfronteerd met zijn foute beslissingen gaat ie een beetje de underdog spelen, wordt hij niet gediscrimineerd door ander, doet hij hetzelf wel


  Maak melding
 7. Voor mij maakt het niks uit of er Djoeka of een Orang oetang Minister wordt,als hij maar zijn werk goed doet !
  Misiedjan is wel is waar een z.g een Drs, maar Bellie, doe zijn werk ook al niet goed ! Dus weg ermee,aan zulke klootzakken heb je ook niks aan !!!!!!

  Armand ; wat bedoel je met ‘´ Je doet het goed,krijg jij maar ook de ……klootzak ´´of ben je ook als blind ?????


  Maak melding
 8. ” Edje “, wake up and smell the coffee. YOU ARE NOT CAPABLE for the job !!!!

  Jou voorganger, ” Martin Ras Tafari Makonnen II “, heeft hetzelfde bewezen aan de Surinaamse samenleving.
  Waar de INCOMPETENTIE aan ligt ??? Ik zou zeggen steek eenvoudigweg de hand in EIGEN BOEZEM !!!

  God natt och sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 9. Hoezoo Armand, deze rechters saboteren de rechtsstaat Suriname, een rechtsstaat waar een moordenaar zichzelf amnestie verleent, en wil die Belfort, een legertje djoeka’s op de rechters afsturen, past wel binnen de intimidatie techniek van Belforts baasje


  Maak melding
 10. bellie had even het gevalletje met de rechters in spe vergeten, dus gooit hij het nu over een andere boeg.

  den doe mie den blaka nengre o boi deng doe mi mi no mang bari, wordt het nu …


  Maak melding
 11. Ai mi bala bellie wat moet men hierop zeggen,sma takkie if joe no sab dansie dang a pokoe no boeng, jij geeft alles en iedereen de schuld bala, ga met mensen praten die in hun smoel zijn getrapt, vrouwen die zijn verkracht, hardwerkende mensen die beroofd en vernietigd zijn achtergelaten ga daar jou smoesjes vertellen dan zal je zien wat ze met jou doen mi mang.
  Het maakt niet uit wie of wat je bent bala het gaat om de prestaties, men kan niet zeggen dat jij tot op heden wat gepresteerd heb buiten het bullebak maken naar jou collega.


  Maak melding
 12. @Hans, dank je wel voor het bijvallen…

  @Armand, sinds het aantreden van Belfort is de criminaliteit ongekend gestegen. Het enige wat die man doet is oproepen dat criminelen zichzelf moeten overgeven of hij gaat Sinterklaas spelen met belastinggeld. Wanneer gaat Belfort serieus boeven vangen. Wat mij betreft heeft hij cart blanche op het opsporen van criminelen. Desnoods komen die criminelen in een bodybag naar huis. Het is zielig dat Belfort nu de racisme troefkaart gaat spelen, slaat nergens op


  Maak melding
 13. @henk molenaar

  ik zou sylvana simons niet vergelijken met belfor, de afspraak is dat wij geen appels met peren vergelijken.

  sylvana simons heeft nergens gepretendeerd dat zij een wilde weldoenster is, zij is slechts bezig haar eigen leven te leiden, laat mij een zwarte vrouw zien de lang en gelukkig tevreden leeft met haar zwarte man. vertel dat maar aan mij of aan andere zwarte vrouwen die er langzaam maar zeker achter komen dat zij de zoveelste vrouw zijn van dezelfde persoon met het volgende nest.

  dus zoek aub een andere vergelijking. bijvoorbeeld met jezelf en belfor.

  en zoals ik al eerder zei: iedereen hier op waterkant snapt hoe een zwarte man werkt, waarom zou een zwarte vrouw niet mogen vinden dat zij geen behoefte heeft aan een veelwijver? ben jij er zelf ook een?


  Maak melding
 14. Bellie trekt racismekaart om kritiek te parreren, hoe dom kun je
  zijn ?? Vooral ook stadscreolen en chinezen lijden onder de toename van de overvallen en gijzelingen !

  Kom met antwoorden in de DNA en geef jouw visie op de
  wet Constitutioneel Hof, met platta broki leden !

  Waar is jouw opdracht tot onderzoek naar de MOORD
  op VIER verdachten ?? Hebben Hindostanen dat gedaan ???

  Doen de Hindostanen GEEN onderzoek naar de misdaden van Dino gepleegd op grondgebied van Sranang en zijn misdaden gepleegd tegen de staat Sranang ???

  Laat jij Bellie Hindostanen met strafblad/personenen die in aanraking geweest zijn met justitie, toe tot het korps ???

  Is jouw Hindostaanse vice-president niet ontmand door de
  creoolse pres himself ? Mag geen benoemingen meer doen !
  Of is hij in het geheim boslandcreool die wordt gepest door
  Bouta ?

  PS : Er zijn veel geschoolde boslandcreolen die jouw job als minister wel aankunnen !
  Die weten wel wat een rechtsstaat is !

  Kennen ook de trias-politica leer, waarbij er onder andere
  GEEN inmenging toegestaan is van de andere machten in
  de rechtsspraak !

  Bellie lees in de GW het VERBOD op inmenging in lopende rechtszaken door wie dan ook !
  Kom daarna ouwehoeren over jouw boslandcreoolse afkomst !


  Maak melding
 15. Bellie speelt nu de racistische kaart en dat is volgens mij niet slim.
  Hij moet als minister gewoon niet reageren.
  Dit maakt zijn positie – en die van zijn partij – naar mijn mening alleen maar zwakker.
  De Assemble is de plek, waarin hij zijn beleid moet verdedigen, niet de krant.


  Maak melding
 16. @Koos

  @Armand, sinds het aantreden van Belfort is de criminaliteit ongekend gestegen.

  Criminaliteit stijgt altijd als de ongelijkheid in een samenleving groter wordt. Minister Belfort aanpak is de juiste manier om de criminaliteit te beteugelen. En geen kul verhaal over meer repressie.


  Maak melding
 17. Zij hadden zich in het justitieel circuit van het land genesteld en speelden elkaar bij voortduring de bal toe. Dat kan nooit een gezonde situatie zijn in een multi culturele samenleving. Go for it Belley!


  Maak melding
 18. @ Paraman : Zij hebben zich in het CRIMINELE circuit van het
  land genesteld en spelen nu leiders van het land !

  Leve de jarenlange strafvonnissen die Desi en Ronnie op
  hun naam hebben staan.

  PS : Dino for vice-president in absento !
  Wij exporteren woning-overvallen en goud-wan-ordening !


  Maak melding
 19. Al zou Santokhi van mening zijn dat een Boslandcreool voor hem onacceptabel is als minister, wat ik overigens niet denk, dan nog zou ik dat als Boslandcreoolse minister nooit in de media ter sprake brengen, je haalt jezelf neer en je geeft als het ware toe dat Santokhi (of wie dan ook) gronden heeft om jou als Boslandcreool minderwaardiger/tot minder in staat te achten dan een Hindoestaan, wat natuurlijk nergens op slaat. Het enige wat je als Boslandcreoolse minister in zo’n geval kan doen is je nog meer inzetten om een zo goed mogelijke job te doen als minister, waardoor Santokhi (of wie dan ook) zijn mening moet herzien. Als je erover gaat zeuren als een verwend kind, zoals Belfort doet, dan maak je jezelf en je groepsgenoten alleen maar belachelijk.


  Maak melding
 20. Toen Prof Mr Dr Bellie koelies uit de rechtersopleiding gooide speelde niemand de race card, en plotseling denkt prof bellie een nieuwe troef te vinden.

  Mijnheer bellie je hebt gefaald, de criminaliteit is toegenomen tijdens jou mini ster schap en je vriendelijke verzoeken om criminelen zich vrijwillig aanmelden heeft niet gewerkt dus donder op met je criminele benoemingen.


  Maak melding
 21. Vraagje aan Belfort: wie verhindert steeds dat een Hindoestaan president van het land wordt? Waarom hebben we nog steeds geen Hindoestaanse president? Vanwege racisme?
  “presidentieel paleis no de koelie kampoe”. Van wie en van welke partij is deze uitspraak?


  Maak melding
 22. @ MUJRIM.

  Ik ben het niet met jou eens. Ga de politieke geschiedenis van Suriname goed lezen.
  Over het algemeen mag de grootste partij na de verkiezingen de president leveren.

  En zover ik weet wilde de voorzitter van de VHP tijdens de regeringen van Henk Arron en de VHP geen president worden.

  Ze waren wel dikke maatjes met elkaar. Wanneer ze ruzie met elkaar kregen in het parlement gingen ze in de avond uren samen een black label drinken in Torarica.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 23. Belfort je bent racistisch bezig.
  Je probeert Santhokie in een kwaad daglicht te stellen.
  Hij heeft als minister van Justitie veel beter gedaan dan jou en je voorganger misserdjan die openlijk heeft verkondigd drugs heeft gebruikt.
  Belfort wie zijn daders van berovingen, verkrachtingen en moorden.
  Waarom rept je daar nooit over, over de bosnegers.
  Hoeveel van die bosnegers lopen nog vrij rond die een zware misdrijf heeft gepleegd, waarom pak je hen niet op.
  Het doet je zeker pijn he.

  Je bent bezig om rassen tegen mekaar uit te spelen, je bent heel gevaarlijk bezig nu het einde van jullie combinatie dreigt uit mekaar te vallen in 2015.
  Je loopt in de voetsporen van Bruma die op het oranjeplein verkondigde om van Hindustaanse huid schoenen te maken ben je dat vergeten of had geen gehoorapparaat in die tijd?
  Jullie hebben een klote zooi van het land gemaakt.
  Vraag een ieder in Suriname wat het gesprek van de dag is?
  Regeren is niet iets voor jullie. Laat het denkwerk aan anderen over.


  Maak melding
 24. Oke, ik heb jullie allemaal aan gehoord.
  Belfort heeft niet gezegd dat hindoestanen racisties zijn. hij zei de vhp. En de vhp is een surinaamse partij voor elke surinamer, dus ook boslandcreolen. Waarom zien jullie het als Belfort / Creolen tegen hindoestanen. Waarom is het niet gewoon politiek. Waarom wordt bbd als creool aan gemerkt, terwijl hij zich als indiaan bestempelt.


  Maak melding
 25. “Zij hebben moeite met een boslandcreool als minister van Justitie & Politie.

  ha ha ha , Jammer Belfort , Uw bedel preek gaat niet door!

  Discriminatie begint bij je zelf!!!!


  Maak melding
 26. Belfort u moet aftreden, als minister van justitie mag u nooit racisties uitspraak doen over een politieke partij, het is haatzaaien. Beste Surinaamers doe met z’n alleen een aangifte tegen deze uitspraak.
  Suriname is de enige land in de wereld waar men niet gediscrimeerd voeld. Belfort is vergeten dat vorige minister president een boslandcreol was van de partij VHP en NPS (Front).

  De criminaliteit bij de boslandcreolen is hoger dan bij de andere bevolkings groepen en het is Belfort soortgenoot, dat is de realiteit. Netals in NL de Marokkanen. Juist moet Belfort extra hard werken om de naam van zn soortgenoten hoog te houden.


  Maak melding
 27. jullie surinamers houden ervan om makaar te beledigen het zit in jullie aart daarom gaan jullie nooit vooruit stelletje leeghoofden.een paar van jullie die hoge spelen blotte voeters vooral


  Maak melding
 28. Beste Armand,

  Je geeft aan dat criminaliteit stijgt als de ongelijkheid in een samenleving groter word. Armand, daar geef ik je nog gelijk in ook, maar laat de overheid nu verantwoordelijk zijn voor deze samenleving. Die ongelijkheid heeft de overheid zelf gecreëerd.
  Het is dezelfde overheid die met haar amnestiewetgeving een aanslag heeft gepleegd op de rechtstaat. Hiermee heeft ze een signaal naar de samenleving gestuurd dat misdaad loont in Suriname.

  Verder gaf je aan dat Belfort goed werk levert. Ik verbaas mij daarover. Het aantal strafbare feiten gepleegd in Suriname is in de eerste helft van 2014 gestegen ten opzichte van 2012 en 2013. Het gaat hierbij om gekwalificeerde diefstallen, inbraken, overvallen en levensberovingen. Het aantal berovingen is afgenomen.

  Dit blijkt uit een rapport dat het Korps Politie Suriname dat begin augustus 2014 bekend heeft gemaakt. Het geeft de halfjaarlijkse criminaliteitscijfers over de eerste helften van 2012, 2013 en 2014 weer.

  Een ministerie van Justitie en Politie ie er om te handhaven en niet iedere keer de oorzaak van veel problemen ergens anders neer te leggen wat Belfort geregeld doet. Hij is verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde en hij is er verantwoordelijk voor, dat mensen zich steeds minder veilig voelen in hun eigen huis en woonomgeving. Het onveilige gevoel leeft breed in de samenleving.

  Ben niet uit op de val van Belfort, maar de man moet significant een andere houding aannemen, namelijk een zero tolerance
  beleid. Zou haast denken dat hij hiermee zijn eigen achterban probeert te beschermen.


  Maak melding
 29. Dit is de verkeerde site waar jij om zelfmedelijden komt vragen Belfort,serial killer no 2 van Suriname?
  Heb je bv geen SANTO BOMA JAIL website?
  Daar Zal je een heleboel fans hebben, ga bij je criminele vrienden uithuilen als het niet de ndpers zijn die een dagje de racistische tevoorschijn halen dan doet Belfort het voor ze !!!
  BELFORT JE DEUGD NIET !!


  Maak melding
 30. @dE WARHEID IS HARD NOEM MIJ KEIHARD,

  Ik zal jede waarheid vertellen crimineel liefhebber die jij bent!
  Punt 1 ….alleen de hindostanen in Suriname worden beroofd door jou broeders.En wat voor straf krijgen ze van de boslandse creool mini-ster?
  Ah , ja een ulo en computerdiploma!
  Kunnen je broeders dit niet behalen gewoon door naar school te gaan net als de rest?Krijgen ze hun diploma’s als straf van Belfort,je ‘held’ , of als BELONING voor het rove ,stelen ,verkrachen?
  Wees blij dat jij een boslandse creool bent die niks heeft. Je broeders gaan je daarom dus niet komen roven !!!
  Jou broeders weten wie in Suriname werken en wie niet zoals zij zelf.

  DIT IS DE WAARHEID !!


  Maak melding
 31. Doordat deze minister totaal gefaald heeft kruipt hij nu in een slachtoffersrol.Wees toch een man minister en antwoord als een echte kerel! Waarom doe je zo verwijfd?


  Maak melding
 32. @De waarheid is hard noem mij keihard.DER en Armand

  Wedden dat jullie huizen tralie vrij is?
  En weet je waarom? tralie vrij betekent’ kom aub niet bij mijn stelen ik heb Niks,of ‘oooh….wij zijn netals jullie, wij stelen ook zelf van anderen.
  EEn schande om een crimineel liefhebber als Belfort als mini-ster te hebben !!!!!Hij beschermt juist de criminelen!!!!

  WEG MET HEM !!


  Maak melding
 33. Ik word mijn hele leven al bestolen door de hindoesten. En dank zij de houding van de creolen, kunnen de hindoestanen zich verrijken. Koop een hindoestaan bij een creool nee, maar de creolen staan in de rij om opgelicht te worden door die hindoestanen. Als de creolen zouden samen werken en elkaar vertrouwen zouden ze veel sterker staan. De hindoestaan wil alles voor nickerie hebben en doen. De creool wil wil algemeen en kijk niet naar mensen waarop ze lijken. Terwijl alle andere volkeren in suriname kijken naar mensen waarop ze lijken.


  Maak melding
 34. De waarheid is Hard
  Ik ben ook een creool maar niet als jou, met je domme opmerking over Hindoestanen, Denk eens goed na met welke soort mensen heeft Suriname momenteel de meeste problemen. Ga eens krant lezen met je HBO opleiding en laat je stomme hersenkraken als je die maar heb. Uitspraak van Beftort is Rasitische en Haatzaaierij


  Maak melding
 35. die leeghoofd ray je ben een blote voeter je moet je niet achter een computer verschuilen en mensen lopen te beledigen. en toch komen jou partij niet aan de macht,wie zijn de echte dieven in suriname jaren lang ben je vergeten of je neus bloed.


  Maak melding
 36. -Belfort, je praat over boslandcreool. Zie maar dat de eenheid onder de afro Suriname ontbreekt.
  Er is duidelijk aangegeven dat de creolen de afro Surinamers zijn.

  Venetiaan is toch ook een afstammeling van de mensen uit het binnenland???????

  =Wat mij opvalt van Belfort is het feit dat vanaf hij minister is geworden hij het steeds heeft over Santhoki alsof meneer Santhoki zijn leven zuur maakt. Dit noem ik zwakte van deze persoon.

  -Belfort moet eigenlijk niet zeuren, omdat hij zelfs weet wat hij gedaan heeft als het om corruptie gaat.
  – Amafo zelfs heeft toen ook corruptie gepleegd en Brunswijk had gedreigd dat men haar niet van haar post kon weghalen.

  -Waterberg heeft zijn vrouw met zijn wapen bedreigd, maar vanwege zijn functie is men gaan bemiddelen om het weer recht te zetten.

  -Er is nu al gedreigd dat als Brunswijk geen president wordt van Suriname het land eronder gaat lijden. Die persoon gaf aan dat er gebouwen in brand gestoken zullen worden en vele doden zullen vallen.
  Je zult ook niet meer zeker zijn dat waar je nu woont ook van jou blijft, omdat de groep binnenlandbewoners die niets hebben het kunnen betrekken en het eigen kunnen maken.:::Het zijn niet mij woorden maar is zelfs vertelt door een aanhang van Brunswijk.

  -Men praat bijna alles goed wat “verkeerd” gaat en als dit zo blijft zul je nooit geloofwaardig overkomen als “boslandcreool” meneer Belfort.


  Maak melding
 37. @De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD, mensen als jou brengen alleen maar haat in het land en tussen bevolkingsgroepen.

  ==Hoeveel creoolse bedrijven heeft Suriname waar je je boodschappen kunt gaan doen. Noem ze maar even op.

  -Hoeveel creoolse kinderen tegenover de Hindoestaanse kinderen hebben vroegtijdig de school moeten verlaten vanwege zwangerschap??????
  De groep creolen zijn vaak het groots als het gaat om onderdak die zij niet hebben terwijl zij een groot gezin stichten tegenover de Hindoestanen die vaak door hun eigen mensen geholpen worden.

  =Praat voor je zelfs als creool en betrek de ander niet erbij=


  Maak melding
 38. Bosriwalla
  Belfort je bent racistisch bezig.
  Je probeert Santhokie in een kwaad daglicht te stellen.
  Hij heeft als minister van Justitie veel beter gedaan dan jou en je voorganger misserdjan die openlijk heeft verkondigd drugs heeft gebruikt.
  Belfort wie zijn daders van berovingen, verkrachtingen en moorden.
  Waarom rept je daar nooit over, over de bosnegers.
  Vraag een ieder in Suriname wat het gesprek van de dag is?

  Regeren is niet iets voor jullie. Laat het denkwerk aan anderen over.
  ===========================================

  Natuurlijk heeft Santo het voor jou beter gedaan; hij lijkt immers op jou, toch.

  Het is ook niet vreemd dat de grootste economische criminelen van het land vrij rondlopen en dat je ze niet ziet, want die lijken ook op jou en op de heren boven in het Justitie apparaat.

  De drugs exporterende landbouwers en groentehandelaren?
  ach ja, die lijken ook op jou of zijn fam. toch?

  Regeren aan jou en je evenbeeld overlaten?
  Kijk maar naar India dan weten we genoeg.

  Nee bedankt; daar beginnen we niet aan!!


  Maak melding
 39. Bellie, VHP heeft moeite dat je niets doet aan de geweldsgolf die vaak door binnenlandse bewoners worden gepleegd. En dat is jammer. Je zou juist je stempel kunnen drukken door criminaliteit harder aan te pakken. En natuurlijk ook criminaliteit, dus te beginnen met je baas Bouta en corrupte lummers


  Maak melding
 40. Santhoki is ook een waardeloze klootzak,houd ook zijn hand boven hoofd van hindoestaanse agente die twee mensen dood had gereden.nu zit i in desi kont,de zelfde man die voor hem huurmoordenaars zocht.dus moet je nagaan wat voor waardelooze mensen het land willen regeren gewoon laag zijn ze.en nu ook nog een joeka die het gaat doen hahahaha.


  Maak melding
 41. abaisa

  oor dat je oer india spreekt moet jij je hand in Eigen boezem steken

  onderlinge stammem oorlogen
  afrikaanse landen waar 70% vd rouwen worden verkracht
  recentelijk nog 200 nigeriaanse schoolmeisjrs ontvoerd en verkracht
  jouw Eigen broeders hebben toendertij hun broeders als slaven verkocht
  verspreiders van aids en ebola
  een ander voorbeeld is Mozambique wat was het vroeger en nu
  in hoeveel afrikaanse landen creperen ze niet v d honger
  dus wat minder lullen over india
  onderlinge stammem oorlogen

  over die aap v e mois moisie barba gesproken
  zijn problem is simple te verklaren
  bellie had graag santokhie willen zijn aangezien santokhie op wereld nivo grote respect en waardering heft en dat kan bellie niet krijgen
  als je voor een cent geboren bent zul je nooit een stuiver worden
  bellie is gewoon afgunstig en jaloers op santokhi
  I rest my case jij racist uit de septic tank die zijn levenlang is opgegroeid met andermans stront vreten


  Maak melding
 42. abaisa als de hindoestane drugs exporteren wie zijn dan de gebruikers en de de dealers die dagelijks worden opgepakt
  wel deze lijken allemaal op jou
  en ook het bewijs dat de hindoestanen op een hoger nivo zijn als jij laswtra [behoor jij ook tot de groep die niet weet wie zijn vader is ]


  Maak melding
 43. de titel van deze topic had moeten zijn;

  moite met een INCOMPETENTE BOSLANDCREOOL ALS MINISTER
  er zijn genoeg competente boslandcreoolse broeders
  denk aan asabina Waterberg allendy etc

  het problem v belly is dat hij gewoon incompetent is en misidjan nog niet droog achter de oren was

  very simple


  Maak melding
 44. @Keihard
  Toen jij nog op je hbo opleiding zat waren de hindostanen intussen al afgestudeerd. Jij bent zeker begonnen naar school te gaan toen je de leeftijd van Brunswijk had bereikt.
  Brunswijk is nu pas opvergegaan naar de 2de klas lagere school en hij is parlementarier geworden ,hahahaaaaaa…maar volgens de boscreolen zoals jij is dit de universitaire Nivo,
  Wat deden jullie toen nog jullie jong waren?!
  Op de hoeken staan en de dames lastig vallen,stelen,roven ,moorden en verkrachten?!

  Ga je soortgenoten die in jou geloven voor de gek houden okay!


  Maak melding
 45. kijk ik heb er geen moeite mee,,maar als hij/zij ,,eerlijk,oprecht, neutraal,goed onderricht is,goede basis kennis heeft,omgang vorm heeft,kennis van zaken,geen crimineel is,of wel uit de onderwereld komt,,,dan mag deze of gene wat mij betreft aangesteld worden..


  Maak melding
 46. heeft die moordenaar toch gelijk,als hij beweert dat die djoekas geen ,,,fisie ,, hebben minder dan hij zelf..

  waar is het re-shuffelings belijdt gebleven..

  zijn we nu werkelijk uit ge re-shuffeld inclusief de moordenaar zelf..

  of zullen we wachten tot 25 mei a.s.

  welke minis-ter in deze poppenkast heeft wel de kapasieteit om goed te functioneren..

  zoveel crimies aan de macht en niemand wordt naar huis gestuurd..


  Maak melding
 47. Ik voel mij gewoon geroepen om even te reageren.
  Ik snap niet waarom surinamers onderling als die nou, hindustanen, creolen, boslandcreolen, javanen(in mindere mate) zijn elkaar zo afmaken op dit forum. Schaamteloos vind ik jullie. Waarom gaan jullie niet terug naar Suriname waar jullie elkaar face to face kunnen afzeiken. Dat lijkt mij beter dan al dat racistische gedoe op dit forum. En maar klagen over discriminatie, maar waar zijn jullie zelf mee bezig? En het allerergste van is dat er af en toe ook een verdwaalde bakra van zich laat horen. En het is ook allesbehalve fraai wat hij allemaal schrijft. En wie zorgt daarvoor? Jullie stomme surinamers.
  En bovendien, wat zeuren jullie over wie wel en niet minister in Suriname moet worden. Laten jullie dat aan de echte surinamers over en dat zijn de mensen die daar wonen. Jullie zeuren een heleboel terwijl jullie niets in te brengen hebben straks. Mijn stem zal op 25 mei 2015 niet meetellen zo ook die van jullie niet. Dus wat zeuren jullie nou, jullie hebben niks in te brengen dan alleen maar racistisch wezen op dit forum.
  Laten jullie het aan de surinamers in Suriname die recht van spreken en stemmen hebben over om te beslissen wie er wel of niet gekozen wordt als president. Zelf ben ik geen hindustaanse maar het maakt mij niets uit als Santokhie tot president wordt gekozen. Precies zoals het mij niets uitmaakt als een boslandcreool minister wordt. Wat maakt de boslandcreool minder dan de hindustaan of creool etc. Toevallig is Belfort wel iemand die een beetje teveel van zichzelf houdt. Maar dat mag toch?. Mensen, mensen, houden jullie een keertje op. Ik schaam mij diep, dat mijn landgenoten zich op een dergelijke manier gedragen.Foei toch!!!


  Maak melding
 48. @KEIHARD

  Ik ga niet in debat met schoften zoals jij.
  Ik heb respect voor iedereen ,ook de schoonmaker daar heb ik respect voor. Ze verdienen tenminste brood op eerlijke wijze. Altijd hebben de creolen zoals jij commentaar op wat de hindostanen doen. Zelfs voeren jullie niks uit,behalve dan roven,moorden en verkrachten.


  Maak melding
 49. LEZEN,LEZEN EN LEZEN…

  Boontje komt om zijn loontje’, zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi wanneer hij de kwestie rond het ontnemen van tekeningsbevoegdheid van de vicepresident onder de loep neemt en wat Ronny Brunswijk nu overkomt. Volgens Jogi moet niet vergeten worden dat de Abop-assembleeleden verraad hebben gepleegd in het parlement bij de verkiezing van de DNA-voorzitter. Dit heeft erin geresulteerd dat Jenny Simons van de NDP werd gekozen.
  Door dik en dun heeft de Abop de NDP ondersteund, ook al ging dit ten koste van scheuringen binnen de A Combinatie waar de Abop deel van uitmaakte toen. ‘Nu blijkt dat president Desi Bouterse, Brunswijk een natrap geeft.’ Volgens Jogi vergeet de president dat het Brunswijk is geweest die zijn medewerking heeft verleend voor aanname van de sociale wetten en vooral de amnestiewet. ‘Onbetrouwbaar zijn naar partners toe, niet loyaal zijn, hypocriet en vooral ondankbaarheid’ zijn volgens de VHP’er allemaal karaktereigenschappen van de NDP. ‘Eerdere partners van de NDP waaronder de KTPI, Nieuw Suriname en de PL hebben dit zelf moeten ondervinden.’
  ‘Dit gedrag van NDP zal zeker consequenties hebben voor de partij na mei 2015. Dan zal Bouterse weer cadeautjes uitdelen om partijen aan zijn zijde te kunnen krijgen. De NDP stelt Brunswijk voor twee keuzes: meerijden met de trein of eruit springen. Als ze eruit springen, zullen de politieke letsels te ernstig zijn. Dus zullen ze maar moeten blijven met hangende pootjes.’
  Volgens Jogi is er in het binnenland sprake is van een politieke strijd tussen de Abop en de NDP. De NDP is zich ervan bewust geworden dat indien de vicepresident, die zichzelf Abop’er noemt, voor de verkiezingen ontheffingen zal tekenen voor het aannemen van personen in overheidsdienst, dit de Abop ten voordele zal uitkomen. ‘De NDP heeft dit ingezien en heeft de Abop gedwarsboomd.’ Deze wijze van handelen door de NDP wordt door Jogi betitelt als ‘een oneerlijke strijd’.
  Het is geen geheim dat vlak voor de verkiezingen personen worden aangenomen in overheidsdienst. Sedert 1987 had de vp de tekeningsbevoegdheid voor het verlenen van ontheffingen. ‘Maar neen, zo zit de NDP in elkaar. Deze bevoegdheid moet bij de NDP liggen en bij geen enkele andere politieke partij.’


  Maak melding
 50. Vaak wordt beweerd dat de Surinaamse kiezers een selectief en korte termijn geheugen hebben. Deze bewering dekt slechts een deel van de lading.

  Bekend is dat er leerlingen zijn die in een bepaald vak slecht presteren, maar dat hoeft niet te komen doordat hun geheugen hen in de steek laat. Desinteresse kan de oorzaak zijn.

  Zo kunnen er ook kiezers zijn die geen belangstelling tonen voor bepaalde handelingen en gedragingen van politici. Neem als voorbeeld de dagelijkse berichten via de media over vermeende corruptiepraktijken.

  Ondanks de schijnbare overdosering blijkt uit een Idos -peiling dat een groot deel van de kiezers de heersende corruptie niet als criterium gaat hanteren om bij de komende verkiezingen zijn partij- of persoonskeuze te bepalen.

  Evenals de instituten Clad, Rekenkamer, Openbaar Ministerie en De Nationale Assemblee geven deze kiezers aan de heersende machthebbers een vrijbrief om de Staatskas leeg te “roven”. We kunnen moeilijk stellen dat hierbij sprake is van korte termijn geheugen.

  Presidentskandidaat

  Onze president heeft onlangs in zijn jaarrede bekendgemaakt dat de algemene verkiezingen op 25 mei 2015 gehouden zullen worden. Voor eenieder is het duidelijk dat de strijd zal gaan tussen NDP+ en NF+.

  De organisaties DOE en ABOP zullen hoogstwaarschijnlijk zelfstandig de verkiezingen ingaan. De NDP heeft haar presidentskandidaat reeds bekendgemaakt, waarbij geen gebruik is gemaakt van democratische spelregels.

  Ondanks het geschreeuw van de heer Brunswijk dat na de verkiezingen de partij met de meeste DNA-leden de presidentskandidaat gaat aanwijzen, is het duidelijk dat elke partij die met de NDP wil samenwerken de kandidatuur van de heer Bouterse zal moeten accepteren.

  Het is publiekgeheim dat de heer Bouterse onder alle omstandigheden en ten koste van alles nogmaals tot president van Suriname gekozen wil worden. Het 8 decemberproces hangt als het zwaard van Damocles boven zijn hoofd.

  Aan de NF+ zijde zien we dat de VHP vrij vroeg haar presidentskandidaat in de persoon van de heer C. Santokhi naar voren heeft geschoven en hem ook als zodanig presenteert tijdens het voeren van haar campagne.

  Het merendeel van de partners van de VHP verkondigt volhardend de aanname dat pas na de verkiezingen de presidentskandidaat aangewezen zal worden en wel door de partij die de meeste DNA- zetels heeft behaald.

  De heren Brunswijk, Somohardjo en Waterberg hebben te kennen gegeven president van het land te willen worden. De NDP heeft reeds een kandidaat aangewezen, waarom mag de VHP dat niet doen?

  Op de presidentskandidaat van de NDP is er geen of nauwelijks kritiek gekomen. Ook niet op de wens van Brunswijk, Somohardjo en Waterberg om president van Suriname te worden. Waarom richten de critici hun pijlen alleen op de kandidaat van de VHP ?

  Natuurlijk mag men van de VHP een meer democratische opstelling verwachten. Maar de noodzaak daartoe ontbreekt. Immers, nu is bekend dat in 2005 de VHP de aangewezen partij was om de presidentskandidaat voor te dragen. De NPS en PL gingen toen ermee akkoord.

  .

  Men kan niet ontkennen dat de VHP momenteel veel sterker is dan in het jaar 2005. Bovendien heeft zij thans binnen het NF de coördinerende taak welke de NPS altijd had.

  Is het dan niet logisch en redelijk dat de VHP ervan uitgaat dat zij wederom in de positie verkeert om de presidentskandidaat voor te dragen?

  Als de VHP de heer Santokhi naar voren schuift, dan kan men hem toch niet beschuldigen dat hij met alle geweld president wil worden? Het is de eerste keer dat de VHP gedurfd heeft om voor een te houden verkiezing een presidentskandidaat te presenteren.

  Binnen de VHP is er momenteel geen enkele andere kandidaat zichtbaar, die onverschrokken, uitdagend en met onwrikbaar vertrouwen de strijd tegen de heer Bouterse zou durven en willen aangaan.

  De door de VHP gemaakte keuze om de heer Santokhi als presidentskandidaat aan te wijzen, is begrijpelijk en zeer verantwoord.

  Voor of na de verkiezingen?
  Nu zijn er critici die de heer Santokhi kwalijk nemen dat hij zich zo nadrukkelijk als presidentskandidaat profileert. Ook aan zijn geschiktheid en integriteit wordt er getwijfeld. Als we de zondagse (opbel)programma’s via radio en tv volgen, dan heeft het land veel “deskundigen” op het gebied van politiekvoering. Kritiek maakt de geest sterk en is vaak terecht.

  Kiezers die geen last hebben van ” korte termijn geheugen” zullen zich nog de heer Jiwan Sital , ex-voorzitter van PVF, herinneren. Na de rellen tijdens de regeerperiode Wijdenbosch was de roep naar een kabinet met Telting en Jharap. Dat was de wil van het volk.

  In 2000 werden de verkiezingen gehouden. De politiek besloot de topfuncties toch in handen van politici te leggen. De kiezer was teleurgesteld.

  In 2005 hamerde Jiwan Sital om die reden dat de namen van de presidents- en vicepresidentskandidaat en parlementsvoorzitter voor de verkiezingen bekend dienden te zijn.

  Wat de politiek na de verkiezingsuitslag gaat doen, achten wij ondergeschikt aan transparantie naar de kiezer toe; de kiezers kiezen de president niet rechtstreeks, wel de DNA-, DR en RR leden. De DNA- leden of DNA-, DR- en RR- leden kiezen de president. Zij bepalen voor de kiezers wie de president wordt.

  Daarom is het belangrijk dat de kiezers van te voren weten wie hun presidentskandidaten zijn, want dan kunnen ze doelgerichter bepalen wie ze als DNA -lid, DR- lid en RR -lid willen hebben. De VHP heeft deze transparantie aan haar achterban gegeven door de naam van de heer Ch. Santokhi te noemen voor presidentschap.

  Elke kiezer weet nu dat na de verkiezingen de strijd om het presidentschap zal gaan tussen de heren Bouterse en Santokhi. Dat is naar de kiezer toe eerlijk en transparant. Welk bezwaar bestaat er daartegen?

  Transparantie
  De VHP is voor zover bekend tot nu toe de enige partij die bekend heeft gemaakt wat zij van derden aan donaties heeft ontvangen ( aantal auto’s van handelaren, € 25000 van PL -aanhanger Ghazi) .

  Het is een vaststaand feit dat politieke organisaties middelen van derden ontvangen. Zelfs een partij als DOE schreeuwt ook niet van de daken wie haar donoren zijn.

  Waarom moet die eis alleen aan de VHP worden gesteld? Waarom vragen de critici niet hoe de andere politieke partijen aan hun financiële middelen komen?

  Ook de entourage van de heer Santhokhi geeft sommigen aanleiding om zijn integriteit in twijfel te trekken. Hebben deze critici ook oog voor de entourage van de heer Bouterse?

  De splinter bij Santokhi wordt wel waargenomen, maar de balk bij de heer Bouterse wordt niet gezien. Handelt men te kwade trouw?

  Evenals de critici pleiten wij voor transparantie, maar dan gestoeld op een stukje wetgeving, zodat alle partijen genoodzaakt zijn openheid van zaken te geven.

  Verder is het vermeldenswaardig dat er geen profielschets voor een presidentskandidaat bestaat. Dus is het niet verantwoord om op onduidelijke gronden te twijfelen aan de geschiktheid van de heer Santokhi.

  Soms twijfelen wij aan de oprechtheid van de critici. Ze spelen eerder de man dan de bal.

  Als wij de heren Bouterse en Santokhi op de weegschaal plaatsen met als “maat”: transparantie, integriteit, betrouwbaarheid en rechtszekerheid dan slaat de balans door aan de zijde van Santokhi.

  Daarom is er niets mis met de presidentskandidatuur van de heer Santokhi. Neks no fout.

  Soerdj Badrising
  Jack Mohanlal


  Maak melding
 51. je vraagt je zelf af ,,,waarom loopt brunsie niet weg na zoveel vernederingen..

  je maat maakt jou mond dood en je mag geen beslissingen nemen die bevoegdheid is jou ontnomen..

  je leeft nu onder een dictator..


  Maak melding
 52. Onder leiding van Belfort is er 1.Nog geen gram coke uit een politiecel verdwenen.
  2.Geen zwerver vermoord in SU.
  3.Geen ene zoon of dochter van een politie inspecteur die onschuldige mensen dood rijdt, waarvan ma of pa de inspecteur weet dat zoon of dochter geen rijbewijs heeft. Enz enz enz ….
  4. Niemand die in een manja boom is doodgeschoten.
  Kan zo nog doorgaan……..
  Komen jullie maar op met die minnetjes!!!


  Maak melding
 53. Uit de emoties van de heer Belfort blijkt duidelijk dat hij zich geroepen voelt een kruistocht te houden tegen VHP’ers op zijn ministerie en om de invloed en greep van z’n eigen partij op deze ministerie blijvend en diepgaand te maken.
  In zijn beleving is JusPol een bolwerk van de VHP (geweest) en moet het nu een NDP bolwerk worden. Koste wat kost.
  Derhalve voelt hij voortdurend de drang om alles anders te doen dan zijn voorgangers. Socialer, liever zijn voor de crimineel, de verantwoordelijkheid voor ordehandhaving deels in handen van de crimineel leggen (oproep tot zelfovergave) enz. Oftewel, de VHP was te streng voor de misdadiger, de NDP begrijpt de achtergrond van de wetsbreker, wil diens hart winnen in de hoop dat hij zich daardoor betert, gepaard gaande met skill enhancing programma’s.
  De ouderwetse aanpak – maak de school af en een flinke draai om de oren door ouders/opvoeders bij lanterfanteren – is dus de VHP aanpak en begrip tonen en skill enhancement is de NDP aanpak. De tijd zal leren of de nieuwe aanpak en de ontmanteling van het zgn oude bolwerk de criminaliteit zal doen dalen. Of de kwaliteit van de nieuwe bestuurders beter zal blijken te zijn.


  Maak melding
 54. @John1000

  1. Mededaders Dino en medehoofdverdachte lopen nog vrij
  rond in Sranang !
  2. Besmette politieagenten worden toch benoemd !
  3. Staat achter schending Grondwet met Nep-amnestiewet
  4. Bezig met Constitutioneel Hof, waarvvan de leden tot
  vaste kern behoren van de Plata-Broki boys zonder opleiding
  5. Keurt standrechtelijk doodschieten van vier ongewapende verdachten goed
  6. Vond het prima dat de onwettige gewapende macht CTU
  achteraf zogenaamd onder ministerie van Justitie valt.
  Dino was prima hoofd CTU
  6. Stond toe dat Justitie en politie uit de buurt van Dino
  MOESTEN blijven. Resultaat zit nu Americanjail te huilen !


  Maak melding
 55. joihn 2

  uit jou posting maak ik op dat je of een slecht geheugen hebt of aan dementia lijdt
  ik zou je adviseren om specialistische hulp te zoeken
  houd op je zelf belachelijk te maken


  Maak melding
 56. @ Badar

  Ga in Badarie wonen met je racisme !

  Racisme tegen Hindostanen,tegen Creolen/Boslandcreolen
  of Sranangmang van welke afkomst ook is allemaal even
  erg en dom !

  Go lesi wan tu buku !!!


  Maak melding
 57. @ Ray >>>> nanga >>>> @ Keihard de Waarheid >>>>.

  Luister een brave Broeders houden jullie eens op met elkaar te bekvechten, in dit geval via de Internet !!!!!

  Wat maakt het uit wat voor opleiding iemand heeft ????

  Ik ken mensen met Academische opleiding, en ze deugen niet !!!!!!!!

  In het leven moet er allerlei mensen rondlopen ; ik bedoel mensen met verschillende opleidingen ; van hoog tot laag …..

  Dus un no wéri unu éde nanga law law sani .

  niet !!!!!


  Maak melding
 58. @MUJRIM

  Ik heb nog geen reactie van jou ontvangen naar aanleiding van mijn reactie op woensdag 15 oktober om 07.24? Dit ten aanzien van jou bewering.

  Dat dhr Jagernath Lachman tijdens de regeringen van Johan Adolf Pengel en Henck Arron geen president kon worden.

  Want jij beweert dat de creolen hem dat hebben belemmerd. Geef mij bewijs daarvoor.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 59. @Djamoe,

  De druk op een Hindoestaanse president was zo groot, dat maar weinig Hindoestanen de (atmos)sfeer geschikt vonden om als president in te stappen. Het is niet dat iemand zei van jij mag, kan en zal nooit president worden, het is de atmosfeer dat geschapen wordt door anderen die ten eerste de post voor zichzelf claimen en ten tweede hogere verwachtingen stellen aan een Hindoestaan als president dan aan een niet-Hindoestaan. Bovendien speelt vooral in Creoolse kring mee dat zij vinden dat zij de meest Surinaamse Surinamers zijn (de Hindoestanen zouden wat mindere Surinaamse Surinamers zijn) en dus automatisch het recht hebben op het staatshoofdschap.
  Ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES