SLM wil twee toestellen op Mid-Atlantische route

49

PARAMARIBO, 9 okt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, wil een tweede vliegtuig inzetten op de Mid-Atlantische route. Dit zegt SLM-directeur Ewald Henshuijs. Er moet nogal wat voorwerk worden verricht, maar een twee toestel is geen luxe.

Het is pure noodzaak, omdat het bedrijf een reservetoestel nodig heeft. Als het ene toestel uitvalt, kunnen passagiers alsnog worden geaccommodeerd. Het laatste is een kwestie van pure overleving. Een schadeclaim is zo opgelopen. “Veranderde wetgeving dwingt ons om deze richting op te gaan. Bij elke vertraging moet ik zeshonderd euro per persoon betalen aan honderden passagiers en hen alsnog vervoeren”, zegt Henshuijs tegenover de Ware Tijd.

Door de aangescherpte wetgeving in Europa zijn de inkomsten dan ook fors gedaald. Vandaar ook de noodzaak om een extra toestel in te zetten op de Mid-Atlantische route. Er is nog wat voorwerk te doen, maar gehoopt wordt op een aankoop volgend jaar. Onder meer is nog toestemming nodig van de regering. Ook moet worden uitgekeken naar de beste optie voor de aankoop van een toestel. Ideaal is een nieuw toestel in eigen beheer.

49 REACTIES

 1. Goede zaak.
  Als de prijzen ook omlaag aangepast worden gaan meer mensen met hun vliegen. (vb 25 % korting)
  Hadden ze trouwens al lang moeten doen of een op standby hebben staan. is ook een optie.


  Maak melding

 2. Dan hebben ze 2 reservetoestellen nodig. Een die permanent op Zanderij staat en een die permanent op Schiphol staat. Misschien dat ze kortere vluchten kunnen maken in Europa. Schiphol-Rotterdam-Eindhoven-Dusseldorf-Londen-Brussel. En in Suriname kunnen ze korte vluchten maken, naar Guyana, Antillen, Brazilie zodat die toestellen ook nog gebruikt worden.


  Maak melding

 3. ook kunnen de prijzen naar beneden en dat zou ook een stumulans zijn dat vele surinamers hun familie in su kunnen bezoeken .de monopolie die klm en slm op deze route hebben is een goudmijn voor de slm klm en dat moet ophouden .dit noem ik misbruik maken van je positie .en het opvallende is dat de surinaamse regeringen nog de nederlandse ondanks klagen van vele burgers niets aan deze prijs op drijvers doet .


  Maak melding

 4. Allen,

  Wij hier in Nederland moeten gewoon met z’n allen zeggen dat wij een maand niets meer boeken naar Suriname, dit om SLM en KLM te dwingen de prijzen te verlagen.
  MAAR:
  Helaas MOETEN er mensen naar Suriname in verband met ziekte of sterfgeval van famillie of vrienden.

  Wie komt er met een Super idee hierover ???


  Maak melding

 5. SLM heeft natuurlijk ook door dat vanwege gebrek aan concurentie op deze route passagiers flink uitgebuit kunnen worden.De regering doet alsof zij ruzie heeft met Holland,maae als het op uitkleden van Suri’s gaat kan zij heel goed samenwerken met Nederland.
  Regering van Suriname bedankt!


  Maak melding

 6. Henshuis mag nog van geluk spreken dat Dino, gezien zijn kinderschare, zo vrijlustig is, na zijn vrijage met Hezbollah in Panama nam de reislust van zijn vader zienderogen af, was dat niet gebeurd dan had Henshuis grotere zorgen aan zijn kop; de schadeclaims waren nu sky high of hij moest niet naar één maar naar twee extra vliegtuigen op zoek. Dino hoeft zich ook geen zorgen te maken wat betreft zijn hobby, in de Amerikaanse gevangenissen zal hij, goedschiks of kwaadschiks, jarenlang helemaal aan zijn trekken komen.


  Maak melding

 7. @koos,

  Die Bolle van jou is nog erger. Hij heeft helemaal een vliegtuig ter beschikking voor alle prive-reizen. Bovendien wordt hij niet gezocht, dus kan hij normaal met een gewone vlucht mee.


  Maak melding

 8. Ik hoop, dat dit voornemen doorgaat, want dat zou voor iedereen, die vliegt op de Mid-Atlantische route een goede zaak zijn.
  Er is alleen 1 maar: ook SLM is een staatsbedrijf en kan niet zelf beslissen over de aanschaf van toestellen.
  Dat is een zaak van de regering en daarmee heb je tegelijk het probleem benoemd, waarmee alle staatsbedrijven te maken hebben.
  Als een regering van welke samenstelling ook andere prioriteiten stelt, heb je het nakijken.
  Overigens hoop ik, dat met de eventuele aanschaf van een “nieuw” toestel ook de service en klantvriendelijkheid bij de SLM omhoog gaan, want die is echt naadje.


  Maak melding

 9. Een haalbaarheid studie heeft aangetoond dat een tweede kist niet volledig kan worden benut op deze route omdat de vraag achterblijft vanwege de prijs en de service die hieraan gekoppeld is. Kijk maar naar Arke reizen.
  Ik vlieg naar Las Vegas voor 1.600 euro voor 2 personen, dus voor 800 euro p.p, en dit is inclusief hotel.
  Ga je naar Suriname dan kost alleen de vlucht p.p.850 euro p.p en daar is hotel niet inbegrepen.
  Kijken wij naar de reisafstand en het aantal reisuren dan is Las Vegas 11 uur vliegen en Duriname 9 uur.

  De tweede vliegtuig is voor dada en zijn plastiek zak met witte meel.


  Maak melding

 10. SLM doet er goed aan om alvast te beginnen met één goede toestel in de lucht in plaats van tien aan de grond… Typisch een domme directeur die in volumes denkt, in plaats van kwaliteit.


  Maak melding

 11. @Jesse, jij domme paarse kakkerlak, het verschil is als onze koning op reis gaat niet halve Schiphol op tilt staat. Jouw president kan nergens met goed fatsoen zijn smoelwerk laten zien.

  – Staatsolie kan makkelijk een nieuw toestel kopen

  Aai baja volgens mij zit je zwaar aan de crystalmeth. Zelfs een fanatieke coke snuiver komt niet tot zulke conclusies. In jouw beleving kan Staatsolie ook broodjes bakkeljauw verkopen op de markt.

  – SLM moet een lowbudgetcarrier worden. Dan kunnen ze met 3 toestellen KLM helemaal uit de markt vliegen”

  Whahaaaaaa, whahaaaaaaa, ik kom niet meer bij van het lachen. Een prijsvechter, lowfare-, lowcost-, no-frills-, budget-, lowbudget-, no-nonsense- of discountmaatschappij genoemd, is een luchtvaartmaatschappij die volgens het no frills-concept werkt, waarbij de overheadkosten laag gehouden worden en de extra diensten niet bij de prijs zijn inbegrepen. Deze maatschappijen vliegen veelal vanaf een kleiner vliegveld in verband met lagere luchthaven- en afhandelingskosten.

  Om voor een lagere prijs te kunnen vliegen zijn veel diensten bij low-cost-maatschappijen niet bij de prijs inbegrepen, zoals bagagevervoer en drankjes en eten aan boord. Deze diensten kan de passagier vooraf bij het (elektronische) ticket bijkopen of aan boord aanschaffen. En dat op een trans Atlantische vlucht van 9 uur vliegen ??? En je weet het he, het is niet toegestaan eigen etenswaren te nuttigen.

  Zie je het voor je, een SLM tst dat landt op Maastricht Aachen, Eindhoven of zelfs Groningen. Schiphol gaat hem niet worden want dat is te duur.

  Doe je zelf een lol en doe eerst iets aan research ipv bullshit te verkopen.


  Maak melding

 12. pfffffff ….. daar gaan we weer. het heeft niets te maken met een tweede toestel. leer eens een keer goed plannen. je weet ruim vooraf wanneer een toestel voor langere periode voor onderhoud uit de lucht is dus tref je ook ruim van te voren maatregelen…..dat doe je toch ook thuis in je normale huishouding. met drie toestellen voor de regio en dan nog vertragingen en annuleringen.


  Maak melding

 13. Lackin moet ervoor zorgen dat SLM een verregaande jointventure aan gaat met TAM Linhas Aéreas.

  Traditionele luchtvaartmaatschappijen zoals de KLM, zijn in de recente geschiedenis samen gaan werken in luchtvaartallianties. Door de toenemende globalisering en de vraag van de reiziger om overal ter wereld van A naar B te kunnen reizen met het vliegtuig, hebben een markt geschapen voor verregaande samenwerking. Vanwege politieke motieven kunnen luchtvaartmaatschappijen uit verschillende werelddelen niet met elkaar fuseren, maar in de praktijk maakt dat voor de reiziger weinig verschil.

  Op dat vlak heeft SLM de boot gemist en de problemen beginnen nu op te stapelen. Een 3e toestel is een tijdelijke lapmiddel.


  Maak melding

 14. Zo slecht is het nog niet om er een 2e toestel bij te hebben, ook een vliegtuig heeft onderhoud nodig, en hoeft een situatie als een 3 weken geleden zich voordeed niet te ontstaan dat het hele vluchtschema van zowat de hele week ontregeld was doordat het SLM toestel in Frankrijk voor groot onderhoud aan de grond stand en heel veel reizigers met vertraging naar Amsterdam konden met de schadeclaims ten gevolge.
  Laat dat 2e toestel standbye op Zanderij staan, dan kan deze wanneer het toestel wat uit Nederland moet komen door wat voor omstandigheden dan ook vertraging, “wel” op tijd vertrekken voorkomt een boel ergenis en schadeclaims


  Maak melding

 15. @koos,

  Jou Bolle Willem krijgt alles gratis toegeworpen en staat boven de wet, dus life is free voor hem en zijn familie, al vele generaties lang. Bovendien, na een verzuurd gezicht van B. A. Triks, hadden ze een nieuwe PR-gezicht nodig, dus kwamen ze uit op LaTina, die voor 3 dingen moet zorgen: kinderen baren, mannen aantrekken en PR doen. Helaas heeft LaTina niet voor een male kunne zorgen of zou die Bolle een zeikerd zijn? Je weet toch wat die voetbaltrainer Wiel Coerver zei? Dat de zeikerds altijd alleen maar dochters krijgen.

  Staatsolie kan zelfs jouw onderbroeken wassen.

  LowBudget zal hard nodig zijn gezien de verminderde financien van de Surined. Het is maar hoe SLM het wil invullen.

  Dus: laat je vastgeroeste kop olieen en wordt wat minder kont-likkerig naar Bolle toe. Verdedig alleen de Waarheid, niet Bolle of LaTina!


  Maak melding

 16. dit soort verhalen horen wij al meer dan dertig jaar..

  we worden dagelijks al belazerd en betalen de duurste ticket op deze aard bodem..

  v.b. de k.l.m. is jarig zowel in sme 65 jaarals in nederland 95 jaar en wat heeft het dombo volk er aan..

  over de hele wereld geeft de k.l.m. kortingen tot wel 40 % naar uw bestemming van/naar sme gebeurt er niks,terwijl er dagelijks vluchten zijn van kln slm naar en van sme..

  wij suris blijven de uitbuiting accepteren en klachten steen en been als enkelingen.. .

  en nu hoor je weer zo één lul verhaal voor volgend jaar ..


  Maak melding

 17. Jesse,

  Wat heeft de ned. koningshuis met deze discussie te maken ?

  Ticketprijs naar suriname kan goedkoper, maar een low budget maarschappij gaat hem niet worden. Wil je som dat slm staan
  plaatsen gaat invoeren + max 10 kg bagage pp


  Maak melding

 18. slm gebruik je verstand indien je die nog hebt,,

  Corendom of Lufthansa wilde allang vliegen naar/van sme ,waarom geven jullie die mij. dan geen toestemming ..

  je hoeft maar één tientje per passagier te verdienen op deze mij. en verder niks doen,dan kun je die hele s l m .gebeuren opdoeken met al die boeven bende..

  zie maar hoeveel je per dag in kas krijgt,zonder niks te doen..


  Maak melding

 19. @koos,

  Vergelijk van die Bejaarde met die Bolle is iets wat jullie graag doen, dus de kater moet niet de vos verwijten.

  Jullie halen zelf die Bejaarde (Bouterse) overal bij en wanneer jullie Bolle dan erbij wordt gehaald dan vinden jullie dat erg. Waarom?

  Een Lowbudget carrier kan ook diverse klassen en tarieven hebben. Mensen zullen er veel voor over hebben om die 9 uur het te doen met wat minder luxe. Gewoon veel slapen!


  Maak melding

 20. @Jesse

  Hoe durf je onze koning te vergelijken met een stuk stront als Bouterse, een massamoordenaar / coke baron. Je bent het spoor bijster mi mang.


  Maak melding

 21. @koos,

  Dus jij gaat er vanuit dat die Bolle helemaal zuiver op de graat is? Dat hij niet heeft geprobeerd z’n schoonvader – aan wie het een en ander kleeft – schoon te poetsen? En wat nog meer allemaal smerigs hij van die o zo poeslieve opa Bern Hardt heeft geleerd?

  Vergelijk van staatshoofden is juist jullie hobby. Dan blijkt dat die Bolle een veelvoud aan staatsgelden opslurpt dan die Bejaarde.


  Maak melding

 22. Jesse,

  Wederom sla je de plank mis. Die zgn Bolle kost idd geld maar hij brengt ook geld in het laatje. De bekende handelsmissies hebben de nederlandse bedrijfsleven voor honderden miljoen euro’s aan orders opgeleverd.

  Vertel ons eens wat Bouterse tot nu toe heeft opgehaald ?


  Maak melding

 23. @koos,

  Het is die Bolle geraden ook om ook wat geld in het laatje te brengen, want hij wordt niet verkozen, maar voor het leven benoemd. Probeer hem maar via verkiezingen weg te krijgen. Lukt je niet. Die Bejaarde kunnen we wel via de stembus wegkrijgen.


  Maak melding

 24. Koos , ik snap eigenlijk niet dat je nog ingaat op dat gebeuzel van die notoire Holland en Koningshuishater , die gast zijn belevingswereld en gedachtengang kun je toch niet veranderen, is alleen maar water naar zee dragen, onverbeterlijk. Iemand die zo gefrustreerd is en last heeft van dat soort obsessies, moet je gewoon in zijn eigen vet gaar laten smoren, gewoon negeren


  Maak melding

 25. Dat tweede toestel zal op kosten van de Surinaamse belastingbetaler en alle reizigers die Suriname aandoen worden aangeschaft.
  Want SLM schrijft reeds vele jaren rode cijfers en moest meerdere malen met Staatssteun op de been worden gehouden. We kunnen er dus vanuit gaan dat de reeds zeer hoge airport tax van Zanderij nogmaals wordt verhoogd om het toestel te kunnen bekostigen.


  Maak melding

 26. SLM bestaat al 61 jaar. Een eigen tweede toestel lijkt mij niet verkeerd en het zou zelfs beter zijn als SLM haar vloot zou uitbreiden naar drie of vier eigen vliegtuigen, gezien de bestemmingen die SLM wekelijks aandoet. Daarbij zou SLM een behoorlijke inhaalslag (lees: winst) maken als zij haar vloot uitbreidt en tevens de tarieven verlaagt tot een acceptabel bedrag waardoor uiteindelijk veel meer passagiers ervoor zullen kiezen om met SLM te vliegen, zowel binnen als buiten de regio.


  Maak melding

 27. zolang ze een paar leuke stewardessen op die toestel zetten ben ik aan..op de overige toestellen zijn het in de meeste gevallen ” almost the granny’s ” en de hele familie die de dienst uitmaken.


  Maak melding

 28. Ik zelf vlieg nooit met de slm. Een stelletje verwaande hoogmoedige idioten die als luchthoeren werkzaam zijn aan boord van een vlucht. Deze arrogante honden hebben ervoor gezorgd dat ik een vlucht heb mee gemaakt. 2 Dec 1975 eerste vlucht SLM . Trouwens de cabine personeel weerspiegeld niet de Surinaamse samen leving. Het is een en al negers en halfbloedjes die je als luchthoeren bedienen. Tevens kan de slm mij nooit garanderen dat een vlucht oprijd vertrekt. Dus voor mij zekerheid, veiligheid en


  Maak melding

 29. Ik zelf vlieg nooit met de slm. Een stelletje verwaande hoogmoedige idioten die als luchthoeren werkzaam zijn aan boord van een vlucht. Deze arrogante honden hebben ervoor gezorgd dat ik een vlucht heb mee gemaakt. 2 Dec 1975 eerste vlucht SLM . Trouwens de cabine personeel weerspiegeld niet de Surinaamse samen leving. Het is een en al negers en halfbloedjes die je als luchthoeren bedienen. Tevens kan de slm mij nooit garanderen dat een vlucht oprijd vertrekt. Dus voor mij zekerheid, veiligheid en service dus kies ik voor de klm. Trouwens het is laf om de koninklijke huis hierin te betrekken

  Tj
  .


  Maak melding

 30. Een tweede toestel is een tweede hoofdpijn. Ze moeten er rekening meehouden dat ook een reserve toestel kan uitvallen.SLM is niet bestand tegen Europese of Amerikaanse wet en regelgeving qua luchtvaart.


  Maak melding

 31. Ik ben een Surinamer in hart en nieren, vroeger stond ik erop met de SLM te vliegen al was het alleen maar om hun veel smakelijker eten, maar sinds DDB bij tij en ontij het vliegtuig kan claimen voor zijn flutreizen die niets tastbaars opleveren, koop ik nog liever een ticket bij de KLM en neem ik hun flauwe hap voor lief. Ik wil het risico namelijk niet lopen om me mateloos te ergeren vanwege DDB zijn grappen grollen en grillen.


  Maak melding

 32. Beste posters,

  Ik zou iedereen willen aanraden niet meer in te gaan op de postings van Jesse.
  Als jullie dat niet doen valt hij vanzelf stil.
  Hij reageert nooit op de inhoud van een artikel, maar alleen op wat anderen posten en vervolgens begint hij te schelden.
  Ergens is het met deze man verkeerd gegaan: tijdens zijn opvoeding, in zijn schoolperiode, tijdens zijn vroege volwassenschap of ergens anders, maar discussieren met deze man op dit forum is teveel eer.


  Maak melding

 33. @Rudinho,

  Analyseer je eigen postings maar eens. Dan zul je zien dat jij en enkele anderen een blinde geloof hebben in Bolle Willem & Co en geen enkele terechte kritiek dulden op dit gezelschap. Dus mijn sterk beargumenteerde kritiek wuif jij zelf af met blind geloof op het slaafachtige af. Wie ie er nu gek?


  Maak melding

 34. Jesse,

  Ik ben in voor elke vorm van kritiek, maar niet voor ongefundeerde scheldpartijen op wie dan ook.
  Ik probeer op basis van de inhoud van een artikel op de Waterkant te reageren en niet op zaken, die daar helemaal niets mee te maken hebben.
  Misschien zou jij dat ook wat meer moeten doen, dan alleen maar anderen voor rotte vis uit te schelden, want zo zie ik het.
  Ik kan er prima mee leven, dat jij een andere mening hebt, dan ik, maar posters die niet dezelfde mening hebben als jij moet je niet direct gaan uitschelden, want dat komt heel primitief over.
  Volgens mij past dat ook helemaal niet in de multi-culti gemeenschap van Suriname.


  Maak melding

 35. @Rudinho,

  Wees niet te streng voor jezelf. Je bent een mens, geen God.
  Waarom jezelf beperkingen opleggen? Je bent toch Santokhi niet? Zelfs hij komt terug op z’n zelf opgelegde limieten. Bolle Willem legt zichzelf in ieder geval nooit beperkingen op, zeker niet financieel. Dus aangezien je een bewonderaar bent van hem, volg dan zijn voorbeeld, zou ik zeggen.


  Maak melding

 36. Henshuijs bedoeld te zeggen dat als “koning willem” de tweede alias d,dibrie straks alle landen moet doen, moet er een ander vliegtuig klaarstaan om gedupeerde passagiers naar hun bestemming te vervoeren en zo boetes etc.te voorkomen.


  Maak melding

 37. DAT HEB IK AL JAREN GELEDEN AL VERKONDIGD. 2 BOEING 757 AANSCHAFFEN EN VLIEGEN ERMEE, MAAR NIEMAND LUISTERDE NAAR MIJ…NU KOMEN ZE PAS EINDELIJK ACHTER DAT MIJN IDEE JUIST WAS……


  Maak melding

 38. SLM moet een normale onderneming worden zonder
  veel vakbondsinvloed en of teveel politieke bemoeienis !

  Goed inzicht in de markt en een goede manager !

  PS : Stop deze zaak indien het verliesgevend blijft
  doormodderen !


  Maak melding

 39. Dit is gewoon een “LARIEKOEK ” verhaal van Henshuys,de SLM staat al jaren rood.Van winst is er al geen jaren sprake.Wanbeleid,mensen op posten die weinig of geen kennis hebben..Waar halen ze het geld vandaan?Waarom gaan ze geen samenwerking aan?Alleen zullen ze het nooit redden!
  Laan ze eerst maar deskundigen in dienst nemen,en mensen zoals Henshuys en Brunings eruit kieperen,die totaal geen visie hebben.


  Maak melding

 40. Slm 1 machine op de midatlantische route. Hoeveel man heeft alspersoneel een salaris. Niet vergeten allerlei allemaal zakenvullers die ook profiteren . De slm is niet winst gevend. Op doeken .

  Tj


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.