Warm weer stuwt energieverbruik omhoog

19

PARAMARIBO, 9 okt – Het nationale energieverbruik neemt in hoog tempo toe. Volgens energiebedrijf EBS ligt het vermoedelijk aan het warme weer. Noodmaatregelen lijken niet veraf meer.

Tenminste niet als er geen verandering komt in de mate van verbruik. Dan wordt het weer tijd voor load shedding of het om beurten uitschakelen van de toevoer naar woonwijken. “Alarmerend hoog”, noemt EBS het stroomverbruik van het moment. Daarom bestaat de kans dat het bedrijf weer over gaat op het systematisch uitschakelen van buurten. Buitentemperaturen schommelen tussen de zes en dertig en acht en dertig graden Celsius.

Weliswaar is er licht aan het eind van de vrij lange tunnel. EBS beschikt over niet al te lange tijd over meer energie vanuit de dieselcentrale van Staatsolie. Daar wordt nu een distributiesysteem voor opgezet. Maar voor het moment kan de stroomvoorziening niet worden gegarandeerd. Load shedding blijft een optie als het verbruik niet snel afneemt.

19 REACTIES

 1. We gaan een super highway met fly overs maken hoor ik die wolf indiaan nog zeggen. We gaan voor 30 Eutjes een tramverbinding aanleggen. Ja, een dom volk kan je makkelijk leiden en laten lijden. Een beetje met graan strooien rond verkiezingstijd en die domme ganzen zijn weer verkocht…Tide tamara we pina go moro fara!… whoehaaaa!


  Maak melding

 2. -EBS, u weet zelfs nu dat de lichten bij het OCER gebouw van de NDP Bouterse dagelijks aan staan, maar dat er GEEN energie voor betaalt wordt. Hoeveel is dat per maand???
  Schakel die alvast maar uit.

  -Hiervoor heeft men gewaarschuwd en toch heeft deze regering geen acties ondernomen. Jammer


  Maak melding

 3. Alle NDPérs moeten hun airco’s ,ingevolge opdracht van hun baas, terstond uitzetten.Als dat niet gebeurd,zullen ze geroyeerd worden.
  Ik wil dat zij de opdracht nu uitvoeren!


  Maak melding

 4. @pokal tongo,

  Ben je geil? Zoek dan de eerste de beste geit uit in je neighbourhood. Die load-shedding (duisternis) zal je goed van pas komen.


  Maak melding

 5. @ Jesse, snuffel jij ook aan de hond. Je weet precies waarover je praat. Volgens mij zit jij met je lul aan de kont van de hond. veel plezier.


  Maak melding

 6. @gladvis,

  Zoals jij met zoveel ervaring praat erover. Nee, dan moet ik bij jou komen kijken hoe dat gedaan wordt. Doe je het met of zonder condoom? Laat je je vrouw en dochter toekijken?


  Maak melding

 7. @ Jesse,
  nee hoor, niet ik praat uit ervaring, maar uit jouw woorden merkte ik op dat jij deze ervaring volop hebt. zoek het niet bij anderen, maar bij jezelf.
  Volgens mij laat jij niet alleen je vouw en dochter toekijken, maar ook jouw moeder. dus ervaring zat. veel plezier nogmaals.


  Maak melding

 8. Het is zo heet in Zonnig Suriname dat de hitte het weldenkend vermogen van sommigen aan de kook brengt. Daarom gaan ze alleen maar rottigheid uitkramen.
  Neem ze aub niet kwalijk want het is echt bloedheet.

  Zelfs de dieren zijn stil.
  De zinkplaten op het dak hoor je kraken van de hitte en het water uit de kraan is te warm om te drinken.
  Maar… De Noordoost passaat laat ons niet in de steek! Die verkoelt van buiten en van binnen en in de lucht kun je de sterpunten met hun lange staarten zien dansen en duikelen op de golven van de wind…..
  Mooi Suriname!

  Off topic, maar dat zijn we al een tijd.


  Maak melding

 9. Lau Kie

  Als je tranga beré hebt dan moet je niet uit je bovenste drukken.
  Kom tijdens de load-shedding (duisternis) even langs dang mi sa loes a tranga beré djie joe.
  Als je niet beter weet tap joe smoel want alles wat je zegt is not done en getuigd van een nagenoeg niet aanwezige schoolopleiding noch sociale inkeerbaarheid.


  Maak melding

 10. @pokal tongo,

  Hoe moet ik je dan herkennen? Je bent zo zwart dat je in de duisternis niet zichtbaar zal zijn. Misschien als je kreunt samen met die geit, dan zal ik wel door hebben dat je in de buurt bent. Man o man, dat je die load-shedding gebruikt om je af te loaden op die geit. Sommige mensen nemen hun kansen echt op het gevaarlijke af.


  Maak melding

 11. Ik lach me rot met deze mensen hier! Maar toch staat een ding vast en hoop dat jullie daar ook mee eens zijn: dit is op de laagste niveau mensen misleiden. En het aller ergsteis , de meeste geloven en trappen erook in.


  Maak melding

 12. beste mensen suriname moet gewoon een goed oplossing vinden voor het stroom en hulp van geleerde uit buitenland de gepraat over dat rijke mensen dag en nacht licht aan heb en hun moeten minderstroom gebruiken en de arme mensen worden de duppe van is een slap gelul verhaal de rijke mensen hebben hard moeten leren en werken om wat te bereiken in het maschapij maar als de lui mensen op zen reet thuis zit en niet wil werken en denk alleen aan roof en vrouwen ja dan zoek je zelf dus bek dicht houden sukkels want door de geleerde en rijke draai de wereld en deze mensen hebben de universiteit gedaan of hbo havo en dan verdienen ze ook een goed leven want je beschuldig alle rijke mensen in de wereld dus denk na voor dat jullie zoo een opmerking maken ik ben niet rijk maar ga ook niet de schuld in de rijke mensen duwen maar maak jullie je niet druk want hezbhola de terrorist die zal suriname wel helpen want die wil samen werken met suriname is nu al stiekem en ook de aanhangers van binladen die komen ook er bij dan is het verhaal compleet suriname krijg veel stroom vuile terorist vrienden veraders judas tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.