woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomie"Allochtonen worden ruggengraat van Nederlandse economie"

“Allochtonen worden ruggengraat van Nederlandse economie”

-

Does Travel - naar Suriname

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) vindt het jammer dat de focus ligt op een kleine groep radicaliserende moslimjongeren in zijn stad. “Het overgrote deel van de allochtonen is ambitieus en wil geld verdienen. Die mensen vormen over tien tot vijftien jaar de ruggengraat van onze economie” aldus Van Aartsen.

“Den Haag telt 140 verschillende nationaliteiten. Ruim 50% van de bevolking is van niet-westerse afkomst. Met de overgrote meerderheid gaat het goed. Net als een eeuw geleden komt er een nieuwe klasse op, die ambitieus is en geld wil verdienen. Je ziet het terug in het aantal ondernemers dat een bedrijf begint, het aantal jongeren dat een opleiding volgt” aldus de burgemeester tegen Het Financieele Dagblad.

De VVD’er vindt dat er meer begrip moet komen voor de positie van allochtone jongeren op de arbeidsmarkt. Hij ziet de problemen dan ook vooral op een sociaal-economische manier en zo wil hij ze ook aanpakken. “We moeten banen creëren,” aldus Jozias van Aartsen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. 50% van de Haagse bevolking is allochtoon, ondernemend en vooruitstrevend. Daar kan Den Haag niet om heen.
  Wil je de stad economisch gezien draaiende houden dan zal je kansen moeten creëren. En daar is meneer van Aertsen zich terdege van bewust. Deze jongeren in een verdomde hoekje blijven drukken, werkt niet. Ze breken uit, ze willen vooruit, ze zijn niet tegen te houden. Anders gaat Den Haag naar de Filistijnen en heeft van Aertsen afgedaan als burgemeester.
  De opmars van de Allochtonen in Den Haag is niet meer te stuiten.


  Maak melding
 2. Allochtonen zullen nooit de economische ruggegraad van Nederland worden.
  Dat was vroeger niet het geval, dat is nu niet zo en zal in de toekomst ook nooit zo worden.
  Als Van Aartsen dit zegt, heeft hij daarmee bijbedoelingen, vooral om de situatie in Den Haag een beetje in de hand te kunnen houden.
  Hij heeft overigens gelijk, dat naar verhouding maar een klein aantal allochtonen overal in Nederland rotzooi trappen.
  Ooit waren de Spanjaarden, de Italianen en de Turken in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw ook allochtonen, maar die zijn volledig geintegreerd in de Nederlandse samenleving.
  Wat dat betreft, is er weinig verschil met Suriname als je in de geschiedenis terugkijkt.


  Maak melding
 3. Wacht maar rustig af! Wat wilders al wilde gebeurt nu al. Alleen hoor je niemand zeggen het komt door wilders. Dit is politiek. Wilders lacht in zijn vuistje, want wat nu in ned plaats vind is het beleid van wilders uitvoeren. En allochtonen maken jullie je borst maar nat. Er wordt nu al gewerkt aan een dat als je een rotzooi trapt kan je paspoort ingenomen worden.


  Maak melding
 4. @kolibri, wat is mis met het innemen van je paspoort als je rotzooi trapt ? Hadden ze veel eerder moeten doen. Veel mensen weten niet eens waar wilders voor staat. Mensen nemen niet eens de moeite om zijn partij programma te lezen.

  Neem van mij aan dat wilders uiterst links is. De man heeft ook nooit gezegd dat alle buitenlanders het land uit moeten. Wilders legt slechts zijn vinger op de pijnlijke integratie dossier.


  Maak melding
 5. Nog even en nederland is 1 grote islam kalifaat met de sharia die leidend is. Schrijf moksi meti maar op je buik. Wilders had gelijk, de islam is de grootste gevaar voor de samenleving. Die van Aartsen is knettergek.


  Maak melding
 6. Gezwets van Van Aartsen. Hij bagatelliseert de problemen van de Schilderswijk. De PVV roept al jaren, dat in deze wijk niet de Nederlandse wetten gelden, maar de sharia. Nu IS -Nederland tot dood aan de Joden opgeroepen heeft, beweert deze goedbetaalde paljas, dat het slechts een kleine groep radicaliserende jongeren betreft. Zijn domme uitspraken zijn koren op de molen van Geert Wilders, die zijn aanhang alleen maar zal zien groeien, omdat Nederlanders niet graag zien, dat een politicus met slappe knieen uit angst de Nederlandse normen en waarden verkwanselt. Nederlanders hebben al aangekondigd naar de Schilderswijk op te marcheren om desnoods de confrontatie met het tuig aan te gaan. Hoelang zal van Aartsen hen tegen kunnen houden?


  Maak melding
 7. Zijn ze eindelijk gaan inzien dat de allochtonen en niet de autochtonen Nederland uit de economische crisis kunnen leiden? Geef de allochtonen geld om uit te geven en de zieke Nederlandse economie geneest.
  Ja, liever ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald.


  Maak melding
 8. Mensen jullie moeten ook tussen de regels door lezen en goed begrijpen wat van Aartsen hiermee bedoeld.
  Met de woorden; ” Die mensen vormen over tien tot vijftien jaar de ruggengraat van onze economie”, bedoeld van Aartsen dat deze groep de werkpaarden & cash cows moeten gaan worden van Nederland.

  Deze groep moet de premie’s gaan opbrengen om de witte man zijn pensioen, AOV, WAO, etc. etc. te kunnen betalen !
  Zonder deze groep en vanwege de vergrijzing in Nederland wordt het bijzonder moeilijk c.q. onmogelijk voor de Nederlandse Staat om over 15 a 20 jaar voor haar burgers te zorgen.

  Dus eerst goed lezen en daarna ook begrijpen wat deze meneer hiermee wil zeggen.


  Maak melding
 9. Allochtonen kunnen wel de arme wijken van de grote steden domineren, maar daar stopt hun dominantie dan ook. Voor de rest moeten ze gewillig de Nederlandse baas volgen of anders naar de gevangenis of naar de sociale dienst. Erg veel verschil is er niet meer tussen deze twee instanties.


  Maak melding
 10. 14 sept. 2014

  Srika had al eerder gepost :

  Als Jozias van Aartsen de passie preekt, allochtoon let op jouw belangen !!

  Wat bedoelt dhr. Jozias van Aartsen eigenlijk te zeggen?

  Van Aartsen gebruikt het begrip ”ruggengraat” en vult zijn uitspraak verder niet aan met het begrip “ruggenmerg”.

  Anatomisch gezien, is het ruggengraat een voornamelijk lange en harde omhulsel , bestaande uit wervels, aan de rugzijde van vertebraten – waaronder de mens -, terwijl het ruggenmerg de holte in het harde omhulsel is waarin de belangrijkste zenuwbanen van het lichaam lopen, van of naar de hersenen toe.

  Het ruggenmerg is het controle en distributiecentrum van lichaamsactiviteit.

  Wat Jozias van Aartsen bedoeld te zeggen, is dat allochtonen in de toekomst de Nederlandse economie mogen aanzwepen, maar dat zij – allochtonen – geen toegang of invloed krijgen tot het centrum van het (politieke) beleid, aangaande de economie. Althans, zo analyseert Srika dit geheel.

  Vergeet de minpunten niet!!
  Srika


  Maak melding
 11. Wat een negatieve reacties hier allemaal.
  Ben blij dat van Aartsen dit nu inziet.
  Hopelijk dat ook meerdere dit inzien.
  Wat ik triest vind van de reacties hier, is dat allochtonen hier van Surinaamse origine ook zwaar aan het discrimineren zijn op anderen, met name hoe men over moslims praat.
  Deze meelopers of likkers van de autochtonen kennen geen geschiedenis. Denken alleen maar aan zichzelf. Weten ze niet dat het de gastarbeiders zijn Turken en Marokkanen die Nederland na de tweede Wereldoorlog hebben geholpen met de opbouw. Weten ze niet dat de Fransen Zeeland hebben bevrijd met heel veel Marokkaanse Franse militairen? Dit word altijd vergeten. Een klein groepje moslims verpest het voor de rest, en dan word de hele groep schuin aangekeken. Terwijl de Surinamers geen flikker helpen aan de economie, behalve eten, hoererij,stelen, drugs etc…. Wel zeuren over zwarte piet, maar werken ho maar. Als zwarte piet deden ze nog iets nuttigs. Dus laat het maar lekker hier een Dubai worden, en de negers enkele ticket naar ebola-land


  Maak melding
 12. De wereld is van iedereen!!!!
  Zo óók Nederland.

  De buitenlanders waren hier-zijn hier en zullen hier óók blijven!!!

  Wen maar er aan!!! Zonder dé buitenlanders bestaat Nederland niet. Wij hebben elkaar nodig…:):)….Alleen moeten de mensen beter mét elkaar leren leven. Elkaar niet tot last zijn, elkaar de ruimte geven, respecteren ect, ect…..

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 13. @Srika

  “Wat Jozias van Aartsen bedoeld te zeggen, is dat allochtonen in de toekomst de Nederlandse economie mogen aanzwepen, maar dat zij – allochtonen – geen toegang of invloed krijgen tot het centrum van het (politieke) beleid, aangaande de economie. Althans, zo analyseert Srika dit geheel.”

  Doe waar jij goed in bent en dat is Bouta jouw liefde verklaren. Maar kom geen ka -analyse over Nederland houden, omdat dit land terecht jouw liefje als drugscrimineel veroordeeld heeft. Heel Nederland vindt Umberto Tan een betere talkshow host, dan de kaaskop Jeroen Pauw. Hoe is dat dan mogelijk? In Nederland komt, ongeacht etnische afkomst kwaliteit altijd bovendrijven. Roue Verveer, de Antilliaanse stand -up comedian Jandino Jullian Asporaat en de Marokkaanse cabaretier Najib Amhali zijn bekende Nederlanders geworden, omdat hun humor de etnische grenzen overstijgt, waarbinnen zij geboren zijn. Maar als jij als Surinamer de misdaden van een psychopaat als Bouterse gaat goedpraten of met een IS vlag in de Schilderwijk dood aan de Joden gaat roepen, dan zal je alleen op onbegrip van de Nederlanders kunnen rekenen.


  Maak melding
 14. Hoe kan een kleine groep Buitenlanders de economische ruggengraat vormen van een land, ik denk ze bedoelen de ruggengraat in de gevangenis als gevangenen waardoor men meer bewaarders, cellen, parket politie nodig hebben en dat vorm de ruggengraat van de economie! De aantal allochtonen gevangen neemt toe en dat levert werkgelegenheid voor andere op!


  Maak melding
 15. @Frontliner!

  Noorse gedetineerden kunnen naar Nederland komen
  Nieuwsbericht | 08-09-2014

  Ook Noorse gevangenen kunnen in de toekomst hun straf uitzitten in Nederland. Dat maakte staatssecretaris Teeven vandaag bekend. Nederland en Noorwegen zijn in gesprek over de beschikbaarstelling van enkele honderden Nederlandse detentie plaatsen aan Noorwegen.
  De reden hiervoor is dat Noorwegen kampt met een tekort aan celcapaciteit, terwijl in Nederland juist veel leegstand is.
  Teeven is tevreden met dit voorlopige resultaat, omdat hiermee meer werk gecreëerd wordt bij de Dienst Justitiële Inrichtingen en leeggekomen gebouwen mogelijk een bestemming kunnen krijgen.

  Sinds februari 2010 zitten ongeveer 550 Belgische gedetineerden in de PI Tilburg.

  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/08/noorse-gedetineerden-kunnen-naar-nederland-komen.html


  Maak melding
 16. Wat een hatelijke reacties hier over de islam zeg! Zijn sommige Surinamers vergeten hoe ze behandeld werden toen ze net naar Nederland gingen vroeger. Toen werd er ook zo over ons gesproken. En dan hebben jullie het lef om zo hatelijk over een andere bevolkingsgroep te spreken? Schaam je!


  Maak melding
 17. 15 sept. 2014

  Beste @ Paulus de Boskabouter,

  Met het voorbeeld van Umberto Tan e.a. vergeet of verzwijg jij ook hun historie mee te nemen.(Daar kan Srika verder niet over praten. Die mensen kunnen hun geschiedenis en ervaringen beter zelf vertellen.)

  Daarbij moet je niet vergeten dat door het principe van etno-marketing de door jou aangegeven voorbeelden functioneel blijven, zolang zij voor het bedrijf voldoende geld verdienen. En zolang zij de geile verlangens van de te bereiken doelgroep kunnen bevredigen.

  Oh ja!, je vergeet die ”Kleine Viezerik” bij te noemen. Een zuivere uitvoering van de geile bevrediging van een groot deel van het tv-kijkend publiek en waarmee dus geld te verdienen valt.

  Binnenkort misschien ook een ”Bigie ede Bakroe” op tv.
  Srika


  Maak melding
 18. Surinamers, pak die nazis op deze site aan. Paulus de boskabouter, Koos de Jong en al die andere bakras beledigen jullie constant. Pak ze aan die wormen!


  Maak melding
 19. @Saira,

  Een behoorlijk aantal moslims van m.n. Marokkaanse afkomst zijn helemaal losgeslagen atheisten die niet terugdeisen voor moord- en doodslag. Misschien dat de inteelt hier een rol speelt.

  Weet je trouwens dat de islam een atheistische godsdienst is? De profeet Mohammed heeft God zelf nooit ontmoet, gesproken of gezien. Hij heeft alleen gesproken met een engel genaamd Gabriël. Deze Gabriël beweerde dat hij namens God sprak, maar heeft dat nooit kunnen bewijzen. Aangezien Mohammed dus nooit iets te maken heeft gehad met God en alleen met die engel van gedachten heeft gewisseld, is de islam dus een atheistische godsdienst of misschien een engelvererende godsdienst, maar geen Godvererende godsdienst.
  De koran is niet de tekst van God maar van die soloist Gabriël.


  Maak melding
 20. @Cees

  De gristenhonden zijn de grootste duivels uit de geschiedenis dus houd je achterlijke praatjes maar voor je. We hebben al genoeg debiele haatzaaiers in Nederland.


  Maak melding
 21. beste mensen al die gepraat natuurlijk heb mensen elkaar nodig waar dan ook in de wereld landen hebben elkaar nodig voor om producten oilie en ga zoo maar door ook moeten we met elkaar op deze aarde in vrede leven hoe god het wil maar wat zie je in de wereld alleen ruzie oorlog over vroeger de spanje engeland portugal nederland de slaaf tijd of kontrakt arbeiders uit azie india indonesia china die toen ook als slaaf gebruikt werd en vrouwen verkracht en veel meer maar we zijn nu heel veel na zaaten van deze landen we kijk niet terug maar voor uit wat gebeurd is gebeurd doet pijn maar kijk om je heen hoe veel gemix huwlijk zie je niet nu veel landen als suriname brasil molukken indonesia zijn allemaal gemix met de ene trouw met die ander met die dus nederland is ook ons land en de wereld is ook ons wereld maar wat wil de moslims islaam eigelijk alle vingers van de wereld en zen eigen wet zetten en in naam van alha laat je bom af gaan zoo als in amerika en in europa en dan sadam en dan binladen en de terotristen en nu isis en ook aanhangers uit europa achter de islaam isis en wie pak hun eigen mensen die cristen zijn de mensen biden op hun manier de iraak cristen is dit een probleem de probleem is de islaam lees de islaam koraan goed mensen dan kom je er achter vrouwen mogen niks en mannen alles is om te lachen en ik ben geen haad zaaier maar de islaam maak velen bang zijn ze te vertrouwen kijk maar in amerika de marokanen en anderen gingen lachen doen de flat neer ging en hingen vlag uit en schreeuw in naam van alha en foto van hun held binladen dit mag allemaal in europa en nederland dus de moslims hebben dit zelf verpest dat landen nu hun niet vertrouw en er zullen goede bij zitten klop maar wie en over de marokanen dat ze zoo stoer doen in holand ze zijn niks ze zijn al door de molukkers aangepakt met vechten en kwamen volgende dag niet op dagen waar de molukkers afgesproken haden en als de arastatie team hun niet zou beschermen dan zou de molukkers hun op eten met shadudhara de marokanen hebben alleen grote bek laat ze naar mexico gaan of amerika venuzvela dan kom hun pas achter wat echt hard is om te knoken en zullen huilen maar de molukkers zal voor nederland vechten met de surinamers en antilianen arubanen is ons plicht het zijn onze mensen dus de moslims hebben groot probleem straks en met alle zuidamerikanen die cristen zijn tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES