Chinezen willen eigen ziekenhuis in Suriname

78

PARAMARIBO, 13 sep – Chinezen in Suriname willen een eigen ziekenhuis. Volgens Ronald Hooghart, vakbondsleider en bestuursraadslid van ziekenfonds SZF, zijn de plannen vergevorderd.

Het ziekenhuis moet in Commewijne komen te staan. “Ze hebben het ontwerp en de financiering al gereed. Het enige dat ze nog nodig hebben is toestemming van het ministerie van Volksgezondheid om het plan uit te voeren”, zegt Hooghart tegenover de Ware Tijd. In het ziekenhuis moet hulp beschikbaar komen voor zowel Chinezen in Suriname als in de regio. Dat kan wat voordelen opleveren.

Hooghart hoopt daarom dat Volksgezondheid positief reageert. “Het gaat om een stuk ontwikkeling in het land. Chinezen gaan soms terug naar China om zich te laten behandelen voor uiteenlopende zaken, zelfs gebroken botten. Chinezen uit heel het Caribisch gebied zullen naar ons land kunnen komen voor behandeling, wat ook een meerwaarde zal zijn voor het toerisme.”

78 REACTIES

 1. ” Wat ook een MEERWAARDE zal zijn voor het TOERISME ”

  Hooghart zie je het voor je ? laat mij niet lachen. Chinezen die om TOERISTISCHE redenen naar Suriname zullen komen ???? Mister Hooghart, jou idee is nogal te hoog gegrepen vind je zelf niet ??

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Indianen in Sranang krijgen ook een eigen Ziekenhuis, baja !

  En de Plata Broki Boys ook !

  De Sranang doktoren begrijpen de kwalen van deze twee
  groepen niet goed, waardoor er foutieve behandelingen plaatsvinden !

  Aan de andere kant gaan er wel hooggeplaatste
  Boeroe-creoolse gekken naar het binnenland voor
  behandelingen door de Indianen !


  Maak melding

 3. Het kan liever met toestemming Lonnie Brunsie de Koning van Marwina, worden gebouwd in Albina.
  Het wordt na de oplevering een echte happening in Albina.
  Ronnie blij & de Chinezen blij.

  Eerste patiënt die zal worden opgenomen is ook onze Lonnie B.
  Hij krijgt gratis een behandeling middels Acupunctuur aan zijn grote buik.

  Ook Ronald Hooghart zal middels een Acupunctuur behandeling te Albina, als woordvoerder voor de Chinezen optreden.


  Maak melding

 4. Nergens in de wereld zijn de chinezen een meer waarde gebleken.Ook in Sur.niet.Ze mogen allen weg uit Sur en als ze Hooghart meenemen zou dat geen verlies zijn.De Suri’s zijn het opdringerig gedrag van de kinderen van MAO al LANG beu.
  Zo een ziekenhuis gaat de chinezen een mogelijkheid geven om meer chinezen binnen te halen.


  Maak melding

 5. Reageerders, odi odi.

  Na oplevering van het nog te bouwen Chinese Ziekenhuis te Marwina, worden straks te aanhangers van Lonnie B. zonder het te weten, middels Acupunctuur door de kinderen van MAO gesteriliseerd.

  Ook die Ronald HUGGY zonder HART heeft vandaag zijn zegje gedaan.


  Maak melding

 6. hallo hoogie,,gebruik je verstand als je die nog hebt..

  die rot chinezen hebben gewoon een suri paspoort en verder geen gelul..

  ze zijn gewoon surinamers en hebben gelijke rechten als iedere surinamer en moeten ook de zelfde ziekenhuis bezoeken dus geen APARTHEID meer in sme..

  ze moeten gewoon door jou huisarts behandeld worden en de zelfde ziekenhuis moeten liggen als jij..

  dus gebruik je verstand hoogie..


  Maak melding

 7. Hoeveel nieuwe chinezen wonen in Suriname? Waarom zou Suriname voor het handjevol nieuwe chinezen een ziekenhuis moeten bouwen.

  De Surinaamse ziekenhuizen en medische personeel kunnen deze handjevol nieuwe chinezen gemakkelijk aan, desnoods met medische specialisten/ondersteunend personeel uit China.

  De Surinaamse regering moet hier geen toestemming voor geven. Ook in westerse landen in de grote steden, waar hele Chinatown zijn heb je geen chinese ziekenhuizen. Daarom hoeft dit ook niet in Suriname. Als Suriname hieraan begint, zullen straks de nieuwe moslims ea er ook een willen en dan is het hek echt van de dam.


  Maak melding

 8. Behalve dat Suriname opnieuw gekoloniseerd wordt gaat nu blijkbaar ook de apartheid ingevoerd worden.

  Één van de weinige positieve punten van Bouterse is dat hij min of meer een einde heeft gemaakt aan de etnische politiek, hoewel er nog steeds partijen zijn die hun aanhang vooral vinden onder bepaalde bevolkingsgroepen. Nu wordt Suriname dus geleidelijk overgenomen door de Chinezen, als nieuwe elite, die druk bezig zijn een parallelle maatschappij op te bouwen.

  China investeert veel in projecten in- en de relatie met grondstofrijke landen, vooral in Afrika. China verwacht terugbetaling in natura over perioden van tientallen jaren. Een gevaar is dat grondstoffen in prijs gaan stijgen en dat de partners de afspraken met China “vergeten” als ze elders meer kunnen krijgen. Om dat te voorkomen zorgt China voor een grote aanwezigheid van Chinezen in die landen die de overheden van die landen onder controle kunnen houden. Dat is exact het scenario dat nu in Suriname speelt.


  Maak melding

 9. Het zijn deze trekken van de import-chinezen die voorkomen dat zij intregreren in de surinaamse samenleving.Zij voelen zich anders, zij gedragen zich anders en willen toch voor vol worden aangezien en eisen allemaal de surinaamse nationaliteitop .Wordt het geen tijd dat ze teruggaan?


  Maak melding

 10. Ik wil zoveel als mogelijk aangeven dat ik liever met Chinezen te maken heb die hard werken voor hun centen dan met de blaka snesies die rovend, stelend, verkrachtend en moordend het land onveilig maken.
  Je slaat gee blad om, om dagelijks te lezen dat er weer is ingebroken en iemand is mishandeld.

  Geef mij dan maar de echte chinezen


  Maak melding

 11. 13 sept. 2014

  Is dit een initiatief van de Chinezen zelf, of is dit een slinkse manier van Ronald Hooghart te profiteren van eigen (financieel) belang?

  Willen de nieuwe Chinezen in Suriname een eigen vorm van medische zorg? Laat dat die specifieke medische zorg vallen over verantwoording van een van de al bestaande ziekenhuizen in Suriname. De chinezen bouwen dan ergens een dependance, mogen een deel van het medisch personeel halen uit China, maar vallen wel onder verantwoording van de leiding van het al bestaande ziekenhuis in Suriname. Bijv. Academisch Ziekenhuis.

  Chinezen een groot stuk grond geven om daar te bouwen, te wonen enz. is meewerken aan het ontstaan van een Chinese KRIM in Suriname. Wat mankeert deze man met de naam van Ronald Hooghart?? Is dit, omdat hij vaker mag proeven van die zachte Chinese Peking – eenden?

  Vergeten jullie niet de minpunten in het Chinees te noteren !!
  Srika


  Maak melding

 12. Ook de kinderen van MAO zijn geen lieverdjes.Op dag basis sluizen ze 1 miljoen US dollar weg.Wat Sur.maakt tot een wingewest van China.En in hun drang naar bezit ontzien ze niets.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10691

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10693

  De Amerikanen en Nederlanders stonden al aan onze grenzen om onze hulpbronnen in te pikken brulde DADA telkens.Wel,de chinezen laten de Suri’s alles doen en uiteindelijk sturen de kinderen van MAO het door Suri’s verdiende geld naar China.
  Doe ze wat no!!!


  Maak melding

 13. Dit gaat nooit gebeuren wat deze nper roept.Suriname is een multiculturele land en dit kan en mag niet, hooghartig tik toekom voeren ding sessie. Deze man gaat met alle winden mee zolang het wat oplevert.hooghartig draai drie lees salto dan smeer ding sessie go vuil overloper.


  Maak melding

 14. Als een chinees met een envelop bij presie amnestie desie en zijn handlangers komt gebeurt alles wat zij willen. Zelfs import van apartheid. Ik denk dat we genoeg hebben van chinezen, de Chinese import werkt als een valutazuiger uit alle ontwikkelingen. De cassavefabriek van Chinese makerij heeft nog nooit naar behoren gewerkt en met opzet, want onder het mom van kwijtschelding en overname komen duizenden chinezen naar Suriname cassave planten en de fabriekt te runnen.
  Als deze chinese apartheid ziekenhuis komt wordt het einde van Suriname en het begin van de nieuwe Chinese kolonie Su Li Na Ma.


  Maak melding

 15. ik zie al een surichine vlag heel binnenkort wapperen in nu nog suriname.mijn eigen blakkamang brada’s is suriname aan het verkopen en straks krijgen de hardwerkende hindoestanen de schuld,trouwens zij zijn altijd de gebeten hond.


  Maak melding

 16. Goed idee! En, wat volgt?

  Eigen vliegveld.
  Eigen Leger.
  Eigen wegen.
  Eigen Politie.
  Eigen belastingdienst.
  Eigen OW.
  Eigen omgekochte mini-sters.

  O, neemt u mij niet kwalijk, die hebben ze al.
  Ook een eigen omgekochte mini-president.

  En wat dacht u van een eigen EBS genaamd EBCinSU.

  25 mei 2015, eigenwaarde terug.
  De Chinezen zijn welkom, maar behoren zich wel aan te passen.


  Maak melding

 17. Srika,

  Dit zijn consequenties, die verbonden zijn aan de leningen, die bij China worden afgesloten.
  Per lening komen er een paar duizend Chinezen bij, die niets nodig hebben om een eigen bedrijf te starten, maar wel allerlei vormen van zorg en niet te vergeten scholing, want de eigen cultuur moet worden behouden.
  Dus het liefst in eigen ziekenhuizen en scholen.
  In Afrikaanse landen hebben ze ervaring, hoe de Chinezen langzaam maar zeker hun eigen doctrine over een land leggen.
  Dat gebeurt in Suriname ook, want dit is nog maar het begin.


  Maak melding

 18. Volksgezondheid in China is in vele opzichten op het niveau van een derde wereld land, dus dat het goed is voor de ontwikkeling van Suriname is onzin meneer Hooghart. Maar als Chinezen in Suriname daar behoefte aan hebben, waarom ook niet. Maar aan de andere kant zijn de leefomstandigheden en luchtkwaliteit in Suriname zoveel beter dan in China, dat zo’n ziekenhuis niet nodig is.


  Maak melding

 19. @Hugo CHAVÉZ & @Jacobus (cobie)

  Misschien heeft Ronald HUGGY HOOG zonder HART contact gehad met een Chinese gulle gever.
  Want deze heeft het ook heel slim gespeeld met een groepje daklozen uit de VS.
  Ze kregen eerst US$ 300,- als geschenk.
  En na het lekker gratis eten & drinken kwam de aap uit de mouw.

  Want gisteren zag ik zo’n Chinees tijdens een nieuwsuitzending van RTL-4

  RTL Nieuws: 13 sep. 2014 om 19:30 uur

  http://www.rtlxl.nl/#!/zzzz/19c8cc67-95c6-352f-a5d5-1eed8b602bd8

  Zal dit onze Ronald HUGGY zonder HART ook overkomen?


  Maak melding

 20. Ik heb eens in het academisch ziekenhuis gelegen, het was geen pretje. Ik zou, als ik het geld had mijn familie, vrienden en eigenlijk alle Surinamers die ervaring willen besparen, ik begrijp die Chinezen dus volkomen, ze mogen, als ze het geld hebben, een goed draaiend ziekenhuis opzetten in Suriname, onder één voorwaarde; elke Surinamer, die het kan betalen (een goede verzorging kost nu eenmaal geld), moet ook, als dat nodig mocht zijn, in dat ziekenhuis verzorgd worden. Als Chinezen een ziekenhuis alleen voor Chinezen willen hebben dan moeten ze maar naar China oprotten, zijn ze helemaal gek geworden, we wonen in Suriname en niet in het Zuid Afrika van het apartheidsregiem. Dat Hooghart het in zijn hoofd haalt om dit verzoek van die Chinezen, op basis van de redenen die hij opnoemt, te ondersteunen, snap ik niet.


  Maak melding

 21. Kijk wat geld doet met deze idoiten. Als je zegt dat deze mensen zelfs hun kinderen verkopen voor geld , gaan ze gelijk lullen dat het gaat om lands belang . Ik hoop dat deze chinezen de slavernij weer nieuw leven inblaast in su.


  Maak melding

 22. inderdaad,de marrons verdienen het om een eigen staat op te richten en liefst in het TIGRIE gebied..

  daar zijn ze heer en meester en kunnen ze alles permieteren..

  z.a. eigen haven,,eigen vliegveld liefst internationaal,eigen douane post,politie,ziekenhuis, dokters,verpleegkundigen,gevangenis..

  vergeet de inkomsten niet,, met als hoofd inkomen,,,coca,,daarnaast prostituees,, want ze willen graag vele vele vele kinderen maken liefst dagelijks één..

  de familie brunswijk zal het lijder schap op zich nemen en heersen over het gebied voor eeuwig..

  wat zal het in de rest van het land sme rust gevend zijn en geen crimies meer in het land..


  Maak melding

 23. Ja en daarna de Creolen en Inheemsen, Hindoestanen en Javanen, een eigen ziekenhuis. Moet kunnen. O ja ook de Brazilianen een eigen ziekenhuis. Hoeven ze ook niet op en neer voor een behandeling terug naar huis.


  Maak melding

 24. De nieuwe chinezen willen niet integreren in de Surinaamse samenleving zoals de oude chinezen. De nieuwe chinezen willen Suriname overnemen en dit doen ze door hun eigen instituten oprichten je begint met zieken huis, je eigen school, hun eigen bank hebben ze al in Suriname , ze hebben vergevorderde plannen voor hun eigen Chinatown in Suriname met hun eigen politie macht, ze hebben hun eigen partij de chinezen partij. Iedereen die de geschiedenis bestudeerd zal zien dit zijn de plannen om een land over te nemen, zo hebben de blanken Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland , Australië, Zuid-Afrika en andere landen op overgenomen . en niet te vergeten Palestina die ze in Israël hebben verandert. Nu is het Wachten op wanneer ze Suriname definitief gaan overnemen en de bewoners massaal gaan vermoorden. NAMI en anderen hebben een vooruitziende blik China met zijn HAN chinezen zijn geen vredelievend volk zoals ze zich voordoen , ze hebben ook in hun buurlanden met geweld overgenomen zoals Tibet en sinkiang van de TURKSE oeigoeren. Wat de chinezen doen is massaal naar die landen gaan intrekken hun instituten openen en met de hulp van de chinezen leger het land inlijven. Suriname zullen de chinezen nooit met geweld overnemen want er zijn ruim 100.000 legaal en illegale chinezen in Suriname. De chinezen zullen zich kapot neuken en in 100 jaar heeft Suriname 5miljoen inwoners waarvan 4,2 miljoen van chinezen zijn. Suriname is de strijd aan het verliezen want de chinezen kopen de corrupte beesten om. De hindoestanen werken graag met de chinezen want ze denken dat ze samen zullen regeren maar wie de Chinese mythologie bestudeert zal leren dat de Chinese draken alleen regeren en ze maken gebruik van de Machtlustige hindoestanen om ze daarna te verbranden. Het wordt tijd dat de Goddelijk Creolen de eerste mens in Amerika en op aarde herrijst in zijn oude glorie en een creoolse DAM bouwt tegen alle menselijke invasie in hun goddelijk land Suriname.


  Maak melding

 25. Als dit doorgaat is het hek van de dam.

  Dan is de kolonisatie van Suriname door China vrijwel compleet.

  Deze ontwikkeling moet samen gezien worden met:

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/09/13/china-helpt-investeren-in-plan-industrieparken/

  In dit artikel valt MIJ vooral de zin:

  “De bewindsman haast zich erbij te zeggen dat erop toegezien zal worden dat Surinaamse ondernemers ook de gelegenheid krijgen om geaccommodeerd te worden. “Onze ondernemers moeten er ook profijt bij hebben”, zegt hij erbij.”

  op.

  China gaat dus een industriepark bouwen voor Chinezen met een SURINAAMSE nationaliteit die notabene ook nog in SURINAME wonen. Dit allemaal op SURINAAMS grondgebied.

  En dan wordt er verteld dat SURINAAMSE ondernemers zich er OOK MOGEN vestigen. Het wordt dus in principe gebouwd voor CHINEZEN en niet voor SURINAMERS.

  Het lijkt me logischer dat het gebouwd wordt voor SURINAMERS en dat CHINEZEN er ook mogen komen.

  Vene deed ook zaken met China, maar hij heeft ze keurig afgehouden. Men werd boos op Vene toen hij bepaalde zaken niet samen met de Chinezen wilde doen en toen hij bepaalde cadeautjes niet accepteerde. Toen werd gezegd dat hij laks was.

  DiDiBri verkoopt zijn ziel (als hij die heeft) aan de Chinezen. Dat vind ik prima.

  HIJ GEEFT SURINAME ECHTER OOK GRATIS WEG AAN DE CHINEZEN.

  Pero, mie matie: WAAR BEN JE ????????????


  Maak melding

 26. Als Hooghart hier niet dik betaald wordt, weet ik het niet meer. Deze VERRADER (niet alleen in verband met dit geval), moet zo snel mogelijk uit de gemeenschap verdwijnen.


  Maak melding

 27. 40 jaar en geen van de regeringen heeft ooit wat bereikt.Nu het geld van holland op is, gaan we ons weer afhanklijk maken van de Chinees.Kijk de Chinesen nu al in Afrika bezig met hun nieuwe slaven.Suriname is het volgend project waar ze aan werken.Maar ja als je net uit een boom komt en nog steeds met stront naar elkaar gooit zal je ver komen.In Suriname hebben ze geen hersens maar instinkt. Een volk met een gigantische grote bek,en die Chinees loop zo over jullie heen.Volgend pres wordt een Chinees.


  Maak melding

 28. Hooghart, zo voed je het ontstaan van apartheid in Suriname!

  Dit moet een grapje van je zijn kerel!

  Bij diverse bevolkingsgroepen in een samenleving moet je dit niet willen. Zuid Afrika is ooit een voorbeeld geweest hoe het niet moet. Dit soort instelling moet je nooit etnisch inrichten, althans geen etnische groep de lead geven meneer Hooghart.

  We zijn toch een natie! Een volk! Alles doen we gezamenlijk tenzij je de juiste man/vrouw voor een job hebt dan maakt je afkomst niks uit. Wel geen initiatieven als deze aan een etnische groep toebedelen vriend!!


  Maak melding

 29. 14 sept. 2014

  Beste @Rudinho,

  Gelijk heb je. China geeft niets gratis weg en waarbij fraude, afpersing, omkoping met (algemeen / China moet er voordeel aan hebben) economisch succes normaal in hun cultuur is. Persoonlijk economisch succes als gevolg van fraude, afpersing of omkoping wordt wel in China bestraft. Dit is dus het verschil !!

  Srika vraagt zich wel af, waar al de sociologen in Suriname gebleven zijn ? Zij laten zich niet horen, terwijl zij een van de belangrijke ”poortwachters” van de ontwikkelingen in een maatschappij zijn.
  Srika


  Maak melding

 30. Weet je dat de AZ in SU, de allerbeste ziekenhuis ooit in de hele Caraïbische gebied was!! tegenwoordig moet jij je eigen bestek, deken, laken, kussenslopen meenemen en als je niet uit kijkt, is het zo ontvreemd!! En door wie?? jawel, je raadt het wel goed!! de personeelsleden van het ziekenhuis zelf!!!!!!!

  Er werd ook geen onderscheid gemaakt tussen welk volkeren dan ook!!!

  Ik zei het al eerder!! De SU’s worden straks de tweede rang burgers! Wie laat het zo ver komen?????

  Wordt wakker mensen!!! voordat het te laat is!! we hebben ons kinderen ook nog! denk er goed over na!!!


  Maak melding

 31. Niet alleen het toerisme maar ook de gezondheidszorg in Suriname zal een boost krijgen, anders gaan we allemaal naar de Chinezen voor een betere medische zorg..


  Maak melding

 32. Natuurlijk hebben de Chinezen gelijk om een eigen ziekenhuis te willen. Goed en lekker eten is belangrijk bij herstel. Noch de Academische- nog een andere Ziekenhuis serveert honden-, katten- en rattenvlees. Waar moeten de Chinezen dan terecht voor deze lekkernijen? Alleen een eigen hospitaal kan dit probleem oplossen.
  Bovendien houden de Chinezen niet van het vrijpostige gedrag van de marron verplegers en verpleegsters. Een Chinees vindt het verschrikkelijk om aangeraakt te worden door een marron. Stel je voor dat het zwart afgeeft en hij zelf donker wordt. Het eerste waar die marrons naar kijken is naar het geslachtsdeel van de patienten. De Chinezen voeln zich daar zeer oncomfortabel bij. Bovendien spreken ze geen Nederlands of Takkie Takkie en denken ze steeds dat die marrons hen uitschelden. Dat draagt ook niet bij aan een spoedige genezing.
  Dus heel begrijpelijk dat ze een eigen omgeving en dus een eigen hospitaal willen. Het Mao-Tse-Dong hospitaal komt eraan.


  Maak melding

 33. Ook de “nieuwe” Chinezen zullen op den duur integreren in de Surinaamse samenleving. Het Chinese moederland is nog steeds een totalitaire communistische staat. De bevolking in China zal dat op den duur niet meer pikken en dan breekt daar de hel los. Het “succes” van China is ook bij de gratie van Europa en Amerika, want als die niks meer van de chinezen kopen stort de hele economie in. Want China heeft honderden miljoenen straatarme arbeiders die voor heel lage lonen werken en nauwelijks koopkracht hebben. Dus ik gun de Chinees een beter leven in Suriname. Ze zijn besmet door de vrijheid in ons land en gaan zich daarom zeker aanpassen en bijdragen aan de toekomst van “hun” land Suriname.


  Maak melding

 34. Armand,

  Ik wou, dat je gelijk had, maar ik geloof er helemaal niets van.
  Ook ik gun niet alleen de Chinezen, maar iedereen, die in armoede leeft, een beter leven.
  De vrijheid van Suriname, waardoor Chinezen zouden zijn besmet, zoals jij verwoord, is maar heel betrekkelijk.
  Ze komen hier niet naar toe vanwege de vrijheid in ons land, maar vanwege de kans om zonder problemen een zaak te beginnen.
  Verder heeft de geschiedenis geleerd, dat waar er veel Chinezen zijn en dat zijn over algemeen de grote steden, zij hun eigen China Towns bouwen met hun eigen cultuur, hun eigen voorzieningen en hun eigen mafia.
  Het verwijt, dat je Chinezen juist kunt maken is, dat zij buiten China bijna nergens integreren.
  Ik ben het in dit opzicht dus niet met jou eens.


  Maak melding

 35. Heel goed laat de Chinese ziekenhuis graag komen. Ik ben voorstander.
  Hebben we in elk geval gezonde concurrentie met de andere ziekenhuizen, waar de artsen alleen hun zakken kunnen vullen.
  Chinese artsen staan kwalitatief hoog aangeschreven.
  Ik ga liever naar een Chinese ziekenhuis dan naar een Surinaamse ziekenhuis met weinig kennis en niet vakbekwame artsen.
  Graag meer ziekenhuizen.
  In Surinaamse ziekenhuizen worden alleen de artsen hun portemonnee beter, en de patienten de dupe.


  Maak melding

 36. ziekenhuis komt er zeker aan , deze mensen kunnen alles bereiken in suriname van paspoort tot gratis rijbewijzen,dus de vlag surichine wappert al,alleen kan mijn eigen blakkaman’s het nog niet inzien wel de dalla’s maar ja voor hoelang.binnen 10 jaar zijn ze weer slaven maar dan van het gele volk.


  Maak melding

 37. Chinezen in Suriname willen een eigen ziekenhuis. Volgens Ronald Hooghart,

  In het ziekenhuis moet hulp beschikbaar komen voor zowel Chinezen in Suriname als in de regio. Dat kan wat voordelen opleveren.Hooghart hoopt daarom dat Volksgezondheid positief reageert.

  Hahahhahahhaha……..Hooghart jij bent blind jongen!!! Is dit het begin van een `nieuwe `soort apartheid in Suriname?????

  Belachelijk!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 38. Werknemers, gelukszoekers, zakenlieden: ze komen allemaal naar Angola
  Door: Wim Bossema − 22/04/2013 (Bron-volkskrant.nl)

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/12844/Afrika-blog/article/detail/3429842/2013/04/22/Werknemers-gelukszoekers-zakenlieden-ze-komen-allemaal-naar-Angola.dhtml

  Regionale verschillen in de gezondheidszorg

  Door redactie op 14 september 2014: (Bron-chinasquare.be)

  The Economist maakte een gezondheidsindex op per Chinese provincie.
  Uit deze index blijkt dat Beijing, Shanghai en de provincie Zhejiang er het best voorstaan wat hun profiel betreffende de gezondheidszorg betreft. Merkwaardig is dat deze rijke gebieden op de voet gevolgd worden door twee armere provincies Qinghai en Gansu. Een analyse via de volgende site.

  http://www.chinasquare.be/achtergrond/regionale-verschillen-de-gezondheidszorg/

  En zo zullen de kinderen van MAO & LANG, straks de lakens uitdelen in Su.

  De negen meest hardnekkige mythes over China in Afrika

  https://decorrespondent.nl/624/De-negen-meest-hardnekkige-mythes-over-China-in-Afrika/27188304-5cef1330


  Maak melding

 39. Ik begrijp de commotie over dit onderwerp niet. Er zijn in Suriname ook vele chinese winkels en restaurants. Waarom geen ziekenhuis? In China, het meest kapitalistische land ter wereld, is medische zorg niet meer dan een commerciele dienst en een ziekenhuis de producent hiervan. Wij zien een ziekenhuis meer als element, welke over de volksgezondheid waakt.


  Maak melding

 40. @Mike!

  Laat ze maar komen. Maar ze zijn reeds aanwezig in Su.
  Vraag een Gratis consult aan bij de Lieve kinderen van Mao & Lang.

  Chinezen exploiteerden illegale poli in Suriname
  19 juli 2012 (Bron-waterkant.net)

  http://www.waterkant.net/suriname/2012/07/19/chinezen-exploiteerden-illegale-poli-in-suriname/

  Politie ontmantelt in Paramaribo illegale Chinese polikliniek op bovenverdieping supermarkt –
  Twee mannen opgepakt die zich als arts uitgaven.
  vrijdag 29 augustus 2014. (Bron-obsession-magazine)

  http://obsession-magazine.nl/?p=67953

  Chinese artsen staan kwalitatief hoog aangeschreven met hun illegale praktijken.


  Maak melding

 41. Deze heer hooghart is wat men zegt compleet van de pot gerukt,hij kraamt de ene onzin na de andere uit opzoek naar wat aandacht.Wat is er met zijn zg politiekepartij gebeurd?
  Met veel gebulder een partij begonnen,eindstand “NUL”
  Een idioot is hij zeker!!!


  Maak melding

 42. Als ik de reacties op dit onderwerp bekijk, dan moet ik constateren, dat Surinamers rascisten zijn. Maar ze hebben wel de mond vol over de Nederlanders, die met Zwarte Piet het rascisme in stand houden.


  Maak melding

 43. Allen,

  Denk na: het zou juist heel goed zijn als er nog een ziekenhuis bij komt.
  Maak niet uit hoe het gaat heten of van wie het is, als iedereen maar geholpen wordt moeten wij allemaal juist blij zijn voor een ziekenhuis erbij.


  Maak melding

 44. Denken jullie nou dat je dan als Surinamer behandeld wordt door die Chinesen.hahaha het is alleen voor de Chinees bedoeld zo een ziekenhuis en ze houden echt niet van Surinamers het gaat ze alleen om de rijkdom van Su.nu bouwen ze voor ons over paar jaar bepalen ze wat er gebeurd,want met geld kan alles in Su.En bovendien waarom kan Suriname niet zelf een nieuw ziekenhuis bouwen.of wachten ze op geld van Holland.hahahaha.


  Maak melding

 45. hoogie is vakbonds lijder..

  wanneer komt hij op,voor de arbeider..

  er is zoveel ellende onder de arbeiders z.w. bij suralco als bij de bananen prukers in nickerie als jarikaba als wel bij de overheid en wat doet deze lul voor die arbeiders..

  niks en dan ook niks..

  hij zit lekker bij de overheid in dienst van de belasting betaler en heeft lak aan de rest..

  wat heeft hij met al die contributie van de leden gedaan in de afgelopen veertig jaar dat hij de schepter zwaait,hij kan niet eens een fatsoenlijk woord nederlands praten..

  heeft een hekel aan holland en is een rasist..

  een partij opgericht,waarvan hij alleen lid is en verder stelt het geen moer voor..

  als hij geen geld krijgt eind van de maand van de overheid,pienaard hij no kaa..


  Maak melding

 46. Ik heb geen ervaring!! ik wil als Piloot de SU’se Parlementariërs over vliegen naar Mozambique of Uganda!!.

  Wat vinden jullie ervan??? en wie wilt mee??


  Maak melding

 47. Wat mensen niet begrijpen is dat er al zoveel kinderen van MAO in Sur.zijn dat ze zo iets willen voor hun zelf.Daaruit kan je ook afleiden dat ze gekomen zijn om te blijven en zich niet gaan vermengen met de Suri’s.Dat levert een beeld op als in ons buurland Guyana.Daar is de hele handel in handen van chinezen en in wat mindere mate van Portugezen.En de werk mieren zijn de creolen en hindoestanen en wat indianen.Je ziet deze ‘lagere’mensen ook in de verguisde beroepen als schoonmaak,visserij enz.
  Als straks onze djoeka’s eerlijk moeten worden, gaan ze zien dat plaatsen,banen, die hun toekomt,bezet zijn door de kinderen van MAO.Want ook de eerlijke djoeka’s moeten in staat geacht worden een rolletje toilet papier of een blikje sardien te verkopen.
  En het ziekenhuis gebouw staat er al.


  Maak melding

 48. de volgende uitspraken gedaan door chinezen;

  su is van de chinezen

  over 20 jaar gaan onze kinderen hier de dienst uitmaken

  su zijn dome mensen die je voor een cent kunt omkopen

  jullie president heft geen andere keus dan te doen wat wij willen

  dit zijn waarachtig door chinezen gedane uitspraken tegen hun su werknemers(slaven)

  stof tot nadenken voor de su en hun aan incontienentie lijdende lijders


  Maak melding

 49. hallo,,

  wij suris hebben het recht niet om te lullen over die chinezen,dat zij het land gaan overnemen over zóveel jaren..

  wij suris hebben na de slavernij,kontract arbeiden zelf het land over genomen van de bakras..

  en jij nu..

  en wat hebben wij suris van het land gemaakt,,,

  geen één male moer..

  dus waar óver heb je het nou..

  wat wij wel hebben vóó’rt gebracht is,,criemienelen,verkrachters,bankrover,boeven, liegen, bedriegen,rovers,anderen zijn vrouw meenemen,anderen zijn man meenemen,anderen zijn grond inpikken, enz enz enz..

  dus no lul


  Maak melding

 50. Dit zal een groot probleem worden Hooghart begin je verstand te gebruiken…dit is apartheid…..de Regering het verstand….ook gebruiken….want de laatste tijd doet men behoorlijk domme dingen….a bitri unu tap a snezi rotzooi.


  Maak melding

 51. Allen,

  Zit al geruime tijd op deze forum, en ik constateer het volgende:
  Wie ook aan de macht is in Suriname is niet goed of niet goed genoeg, maar wat nu als de chinezen het overnemen ?
  Mischien klagen wij dan niet meer ?


  Maak melding

 52. “Chinezen willen eigen ziekenhuis in Suriname”

  Dit krijg je wanneer partijen als vhp zich echt als etnische partij profileren, een paar weken geleden mochten we vernemen dat chinezen binnen de vhp hun eigen kern mochten vormen.

  “VHP krijgt een Chinese kern met ‘nieuwe’ Chinese leden – Chinezen binnen VHP wordt ervaren als historisch moment”

  Ja mensen lees het goed “historisch moment” zo wordt het ervaren door de vhp een chinese kern binnen een Surinaamse politieke partij.


  Maak melding

 53. Allen,

  Wat willen jullie nou van Suriname,wie moet Suriname op het juiste pad brengen, het is nooit goed, geen VHP geen NDP, wie dan ?
  Graag jullie advies !!!!!!


  Maak melding

 54. Ik snap surinamers niet.. Ik schaam me echt om Surinamer te zijn daarom lieg ik altijd dat ik uit een ander land kom als men me dat vraagt.. serieus! Eerst laten jullie de witmang daar paraderen, zijn onbeschoft tegen de eigen surinamer onderling, die kanker chinezen horen daar niet eens thuis en jullie geven ze maar wat ze willen? Ik ben 3 weken terug in China geweest en die mensen zijn ZO verschrikkelijk rasistich, het is gewoon absurd! En dan moet ik straks op vakantie om te zien hoe wij ze op handen dragen terwijl ze ons allemaal uitkotsen en apen noemen? Jullie moeten die Chinezen gewoon 1 voor 1 dood schieten en terug sturen naar China in een kist!! Ik vraag me af wanneer de neger nou eindelijk een keer wakker wordt en terug vecht in plaats van zijn ziel maar steeds te verkopen voor een appel en een ei… walgelijk volg zijn jullie surinamers bah!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.