Drie keer president Venetiaan vereeuwigd

50

PARAMARIBO, 13 sep – Om hem nog tijdens zijn leven te eren is een documentaire gemaakt van ex-president Ronald Venetiaan (NPS). Volgens Roy Shyamnarain, partijgenoot en één van de initiatiefnemers, is het een verhaal van verworvenheden en uitdagingen.

In 1991 werd Venetiaan voor het eerst president van “een land dat verscheurd was door de gevolgen van een bloedige binnenlandse oorlog, een land met een bevolking die leefde in de greep van angst, geweld, schaarste en bittere armoede, een land waar bezoekers van de president blij mochten zijn als zij een glaasje kolastroop kregen tegen de hitte in een kamer waar de airconditioning weer eens was uitgevallen”, zegt Shyamnarain tegenover de Ware Tijd.

Suriname ziet er nu beter uit, wat ook van ‘Vene’ gezegd of gedacht mag worden. “We moeten niet alleen kijken waar we nu zijn, maar van belang is ook om te zien waar we nu zijn gekomen. De documentaire toont de foot prints, de sporen van Venetiaan in de ontwikkeling van Suriname”, aldus Shyamnarain. In de documentaire ‘Marki’ vertelt Venetiaan zelf het verhaal. De televisie première is op zestien september.

50 REACTIES

 1. @Milton

  Lees en weet waarom wij zeggen 3xHoera voor Venetiaan.

  Bouterse slikt zijn Kabalebo-braaksel in’, zegt de gewezen diplomaat en NPS-politicus Arnold Kruisland vandaag, 13 september 2014, in het Dagblad Suriname in reactie op het afwijzen van het Kabalebo-project door Desi Bouterse in de militaire periode toen hij de leiding had. ‘Nu wil hij wel een aanvang maken met het project.’

  Kruisland vindt het de president niet waardig om dit project, dat hij eerst de prullenmand in had gestopt, weer uit de prullenmand te halen.

  Het Kabalebo-project was in de zeventiger jaren voorbereid. Hierin was al duizenden Nederlandse guldens geïnvesteerd. De toenmalige premier Henck Arron had al overeenstemming bereikt met de Guyanese president Forbes Burnham voor verkoop van energie. Er was al een compensatiemaatregel overeengekomen, omdat ook een deel van Guyana onder water zou komen te liggen. Kruisland kan zich al deze zaken nog herinneren als de dag van gisteren. Toen Bouterse met de coup van 1980 het roer overnam, wilde hij geen invulling geven aan ‘een NPS-project’. De grondleggers waren namelijk Johan Adolf Pengel (voormalig NPS-voorzitter) en Frank Essed, de toenmalige minister van Opbouw. ‘Dat was dat hele probleem en nu hoor je het geklets van teveel stroom dat als drogreden wordt gebruikt.’

  Wanneer nu de geschiedenis van het Kabalebo-project wordt aangehaald, probeert Bouterse de indruk te wekken alsof hij indertijd niets wist wat met de opgewekte energie moest gebeuren. ‘Niets is minder waar’, zegt Kruisland. Met Suralco was indertijd de bouw van een smelterij overeengekomen, omdat grote hoeveelheden bauxiet voorkomt in het westen alwaar de Hydro-energie opgewekt zou worden.

  Kruisland weet dat Bouterse toen de opdracht gaf aan Frank Essed om hem alle details van het project uit te leggen. ‘’Als ik dat wist, had ik het project nooit stopgezet’, zou Bouterse toen hebben gezegd.

  Jaren later heeft Kruisland in de hoedanigheid van parlementslid Bouterse vaak geconfronteerd met deze woorden. Volgens Kruisland moet de gemeenschap de geschiedenis van het project weten. ‘Want vaak genoeg weet men niet wat zich precies in het verleden heeft afgespeeld, vooral wanneer Bouterse alles probeert te verdoezelen met zijn rooskleurig verhaal.’

  Het Kabalebo-project behelsde onder meer het bouwen van stuwdammen en waterkrachtcentrales in de Kabaleborivier nabij Avanavero en in de Nickerierivier. Ook zou de aanleg van een overslaghaven in Apoera onder het project vallen. Met een deel van het geld dat Nederland aan Suriname bij de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 ter beschikking had gesteld op grond van een integraal ontwikkelingsplan, werd begonnen aan de uitvoering. In het kader van dit plan werd van 1976 tot 1978 een 80 kilometer lange spoorweg aangelegd, vanuit Apoera naar het Bakhuisgebergte ten behoeve van bauxietwinning. Na de militaire coup van 1980 is dit project gestaakt. De spoorweg waaraan vele duizenden Nederlandse gulden is besteed, is nooit in gebruik genomen…..
  September 13, 2014


  Maak melding

 2. Voor mij graag een T-shirt met slechts de afdruk van de handen van Venetiaan, met het onderschrift: “10 schone vingers”
  Zonder tekst of uitleg zal dit T-shirt voor zichzelf spreken.
  Met een opgeheven hoofd zal ik het dragen, vervuld van een diep respect voor deze grote president! Een TOP-mens!
  En als ik hem tegen kom dan buig ik, om hem te bedanken want van hem is er maar één!!!


  Maak melding

 3. Heel goed. We mogen echter niet vergeten dat hij het
  niet alleen gedaan heeft.
  Desalniettemin, een geweldige prestatie.

  Van de nationale debielen (ndp) hoeven wij zulke prestaties
  niet te verwachten. Die kunnen alleen maar afbreken.
  Lees de recente Surinaamse geschiedenis er maar op na.


  Maak melding

 4. Hij heeft gedaan wat hij kon doen om Suriname te redden, maar te laat,…het morele verval had zijn intrede al gedaan in de Surinaamse samenleving. Zie de dagelijkse berichten,..15 jarige steekt man van 53 dood,…zoon van de president zit vast voor drugshandel en samenwerken met terroristen. ….


  Maak melding

 5. Venetiaan moeten we ook niet vergeten als een grote wiskundige,
  die veel van de de huidige artsen ,ingenieurs in de klas heeft gehad.
  Als leraar wiskunde aan de AMS,later ondirecteur en directeur heeft hij velen aangemoedigd om verder te studeren.PG Punwasie,Bram Behr,Theo Vishnudatt,Ludwig van Mullier enz. zijn enkelen die hem als leraar hebben gekend.Ook tal van leraren kwamen snel even langs als ze met een som vastzaten om Ro ,zoals ze hem noemden,om advies.Ook als docent wiskunde op de MO-opleiding en als docent verbonden aan onze universiteit heeft hij velen helpen opleiden. Ik hoop dat ook deze aspecten aan bod zijn gekomen.


  Maak melding

 6. “Vene” een groot staatsman. Jammer dat er gedurende zijn regeer periodes zo weinig zichtbare veranderingen waren. De gewone man, waaruit de meerderheid van een samenleving uit bestaat wil veranderingen die hij met zijn eigen ogen kan zien. . De gewone man heeft niets aan een goedgevulde staatskas, terwijl hij altijd skeer blijft. De huidige regeerders geven de gewone man wel de hoop, dat ze nu wel skeer zijn, maar niet skeer zullen blijven.


  Maak melding

 7. =Ik heb geen partij, maar wil wel de feiten aangeven.

  -Ik vind het een heel goede initiatief van de heer Roy Shyamnarain. Een ding is zeker en dat is het feit dat heer Venetiaan door het leven gaat als de man met de 10 schone vingers en was cum laude afgestudeerd.

  -Men heeft een vol mond dat de NPS alleen voor de stadscreolen is en dat de NDP de enige partij is dat nationalistisch bezig is. Niets is minder waard.
  -Het verschil is dat Venetiaan het niet schreeuwde op het podium maar daden verrichtte en Bouterse schreeuwt het op de podium maar verricht geen goede daden zoals de amnestieregeling.

  =Wat ook een feit is is dat deze zelfde Bouterse het land alleen maar kapot heeft gemaakt en Venetiaan het steeds weer goed moest maken. Geld was er haast nooit.

  -Venetiaan zijn geschiedenis mag straks vrijblijvend vertelt worden op school, terwijl Bouterse zijn eigen geschiedenis heeft tegengehouden om dit niet aan de jongeren te vertellen.
  Zie maar de geschiedenisboeken die zijn afgekeurd waarin wordt aangegeven wat Bouterse allemaal gedaan heeft met het land en volk.


  Maak melding

 8. Venetiaan is DE naam die NOOIT in de Surinaamse geschiedenis boeken mag komen.
  Venetiaan is een bittere machtlustige man zonder ruggengraat en gezag die Suriname aan de chinezen heeft verkocht. Venetiaan was als president de puppet van Nederland hoe verklaar je dat de oud ambassadeur regelmatig het Surinaamse volk vertelt wat die moet doen alsof de verborgen gouverneur van Suriname was en Venetiaan durfde niet op te trede tegen zijn brutaliteit. Venetiaan heeft 25 jaar lang de kans gehad om Suriname tot grote hoogte te brengen maar hij en zijn regering hebben gefaald en zicht zelf flink verrijk ten koste van alle Surinamers! Venetiaan de ruggengraatloze marionet van Nederland moet men zo snel mogelijk Suriname uitzetten wegens wanbeleid en het mishandelen van Surinaamse grondstoffen aan buitenlandse mogendheden.


  Maak melding

 9. Beste @NA MI, prima dat is uw mening daar heb ik respect voor een ieder mag zijn of haar mening hebben.
  Ik ben maar een domme jongen zou u mij misschien kunnen vertellen wat er vanaf 2010 is veranderd in SU en naar welke hoogte het getild is door deze regering


  Maak melding

 10. Alle Surinaamse politici zijn letterlijk prutsers.
  De een is erger dan de ander. Ze kunnen van mij allemaal de boom in.

  Zijn fans mogen van mij met de pet rond gaan om geld in te zamelen voor een mooie standbeeld naast die van Pengel.
  Wel op schieten, dan kan Vene zelf het beeld onthullen.


  Maak melding

 11. Die pannekoek van een Bouterse is in een record tempo suriname aan het afbreken. Vene had een erfenis van ruim 1 miljard dollar achtergelaten. Een kwt is al verdampt en niemand weet waar aan. Vene was een grote staatsman, moordenaar Bouterse gaat nooit aan hem tippen.


  Maak melding

 12. @NA MI, je schrijft:::::::Venetiaan is een bittere machtlustige man zonder ruggengraat en gezag die Suriname aan de chinezen heeft verkocht.

  -Ik weet niet of je het nu wel door hebt, dat juist omdat Venetiaan het land voor de Chinezen heeft verkocht zoals jij dat zelfs schrijft Bouterse WEL NU geld gaat lenen zodat een financieel gat gedicht wordt.

  =Het zijn de Chinezen die straks de dam zullen betalen die Bouterse wil overkopen.

  @NA MI, dankzij de Chinezen kunnen vele armen goedkoop aan hun spullen komen en hoeven velen niet helemaal de stad in te gaan om boodschappen te halen.
  +Velen willen niet gaan werken, maar roven wel de Chinezen van het hard werken. Jammer voor dit gedrag.

  =Niet te vergeten dat Venetiaan zijn ruggengraat rust heeft gebracht in het land die jou baas Bouterse heeft vernietigt tijden de burgeroorlog.
  Vergeet ook niet hoe jou baas Venetiaan vaker heeft bedreigd.

  ===Een ding moet je niet vergeten,,,,als jou baas Bouterse zijn eigen vriend kan vermoorden kan dit ook met jou gebeuren, omdat zulke mensen geen echte vrienden hebben en alleen maar gebruik maken van jou als persoon op deze wereld.


  Maak melding

 13. @ Na Mi

  Tjek dit :

  Een ruggengraatloze marionet van Nederland heeft de
  Surinaamse democratie vernietigd met een staatsgreep. Staatsgreep in samenwerking met de Nederlandse BVD
  en MID, lieveling kolonel Valk sliep bij de coupplegers !

  Dezelfde ruggengraatloze marionet van Holland, was tijdens de coup in dienst van Nederland en had ook de Nederlandse nationaliteit !

  Deze ruggengraatloze Hollandmarionet werkt ook nog steeds samen met het zogenaamd staatsvijandelijke Ned bedrijf Ballast, het bedrijf van “een brug voor de prijs van drie” !

  Komt zo meteen een Nederlands bedrijf de geavanceerde stroomkabels leveren aan de EBS ??


  Maak melding

 14. @bad santa….als het Surinaamse volk ballen had gehad, dan hadden ze die corrupte meervoudig moordenaar allang aangepakt. Maar jullie zijn een laf, angstig struisvogelvolkje.


  Maak melding

 15. Venetiaan is ook maar een mens met al zijn fouten en gebreken, maar ik weet zeker dat er nooit een schoolboekje uit de schappen verwijderd zal worden vanwege de tekst;

  Venetiaan, Moordenaar,

  Venetiaan, Drugsdealer,

  Venetiaan, opperbevelhebber van het leger onder wiens gezag verdachten vanwege vage beschuldigingen op de vlucht zijn doodgeschoten

  Venetiaan, Hoofdverdachte in Mega Strafzaak,

  Venetiaan, Vader van Misdadig Tuig,

  Venetiaan, Zichzelf Amnestie Verlenende Ellendeling,

  Venetiaan, de op geld beluste dief, die eventjes een salaris van SRD 6000,-/maand regelt voor Liesbeth, voor het niets doen.


  Maak melding

 16. Ik vind Venetiaan de grondlegger van het economisch-racisme in Suriname. Hij heeft stelselmatig de economische ontwikkeling van de Hindoestanen geblokkeerd. Ook is hij degene geweest die de Chinezen heeft binnengehaald, met vnl een motief: geen Indiase investteringen in Suriname! Hij is degene geweest die er voor geijverd heeft dat de Hindoestaanse winkeliers het af moesten leggen tegen de Chinese concurrentie. Hij is de uitvoerder geweest van de plannen van Bruma: we go broko a mars foe ding koelie.
  Wat mij betreft hoeft Baviaantje, de Chinese baboon, niet in het zonnetje gezet te worden.


  Maak melding

 17. Volgens de vrienden van de landverrader (dictatuur en moorden)
  en vernietiger van onze economie, sgt. majoor D.(rugs) D(ealer)
  Bouterse. Heeft de vorige President niets tastbaar gedaan.
  Met andere woorden de vernietiger van ons land keizer Bigi mofo I,
  was 1 werkweek aan de macht en de staatskas was met
  USD 700.000.000,- gevuld.

  Deze ndp lieden moeten reïncarnaties van de
  Nationaalsocialisten (Nazi) zijn. En streven een totalitaire dictatuur
  na.

  Een van deze lieden,

  “Milton
  Kan deze topic aub worden verwijderd ! De Duitsers hebben er een mooie uitdrukking voor nl; zum Kotzen, verdammt noch mal !”
  zondag 14 september 2014 om 16:49 uur

  begint zelfs Duits te schrijven en verlangt niet, maar eist een
  onmiddellijke stopzetting van deze publicatie.


  Maak melding

 18. Zo te lezen is ‘Mujrim’ geboren na het bewind van
  Keizer Bokassa II (ook ndp Wijlenbosch).
  Voornoemd Keizer Bokassa II (met de nadruk op kassa)
  had zelfs een eigen geheim bankrekeningnummer.
  Om maar de zwijgen over Henkie (Herrie) Herrenberg
  in Beijing.

  Om nu te verkondigen dat ex-President Ronald Venetiaan
  begonnen is met de Chinezen naar Suriname te halen,
  is wederom een ndp verdraaiing.


  Maak melding

 19. Waarom heeft Venetiaan niet meegewerkt aan de uitlevering van dbb aan NL? Dbb werd in 1999 bij verstek veroordeeld en Venetiaan was van 2000-2010 president.

  De Surinaamse politiek is onnavolgbaar met alle gevolgen van dien.
  Het is een 3e wereld land en zal een 3e wereld land blijven met typische 3e wereld issues zoals corruptie, recht van de sterkste en een volk dat van gekkigheid niet meer weet op wie ze moet stemmen.


  Maak melding

 20. OK flyer, en dan nog zeggen een speelbal van Holland haha het zijn gewoon een paar waardeloze klootzakken die hun zakken vullen.Maar wat je zegt! het is ook het volk wat maar slikt en die grote bek die ze hebben.Elk land waar een regering niet doet wat ze moet doen,zie ik mensen opstaan, en voor hun rechten opkomen.In su lopen ze 100 jaar achter. In 40 jaar onafhankelijk zijn er een stuk of 2 bruggen en paar 100 klm wegen gebouwd.voor de rest was het een grote feest partij waar ze allemaal aan meededen en doen.Stelletje luilakken.


  Maak melding

 21. Een heel goed initiatief!!!……….Vene verdient het, hij is één van de weinige politici die loyaal en integer is voor het land,

  @Jimmy en Flyer, alleen achter jullie pc kunnen jullie je lafhartige mening geven, lekker makkelijk………..en wat hebben jullie voor je land gedaan??


  Maak melding

 22. Gentleman PRESIDENT Venetiaan ook ik dank u hartelijk voor alles, wat u voor Suriname /Surinamers heeft gedaan en betekent. Ik zal altijd vol trots, lof, en met veel plezier over u spreken overal waar ik zal komen/zijn. Wat mijn kabels eerder hebben vermeld, daar ben ik het helemaal eens mee. En dat van dat shirt met 10 schone vingers zal ik zeker kopen of laten maken, misschien een idee voor de om ook zulke T-shits te laten maken en verkopen, kunnen ze hun een kleinigheid verdienen en in kas stoppen voor reclame(spotjes) Any way PRESIDENT VENETIAAN dit wordt voor u gedaa, maar voor uw opvolger zal niemand in de rij staan, anders zal dan/daarin de leugen regeren. Vene ding kang doe sang ding wanie, maar na joe na a Mang, ie kroon dé ete na joe ede mie ta. Dit is wat niemand u kan ontnemen INTEGER zijn….. .Krachtie tata. Wie sa tang memré joe. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. Ik heb heel veel voor Suriname gedaan en doe het nog steeds!
  – Nooit 1 cent gestolen van het volk en ook geen anderen de kans gegeven te stelen van het volk
  – Jaren lang trouw dozen gestuurd


  Maak melding

 24. Venetië was in hoogst eigen persoon tegen de de invoering van evenredigheidsstelsel.
  Vene en NPS kliek gunde de andere groepen niets. De Javaan Hindoestaans en marrons moesten ondergeschikt blijven.
  De NDP heeft de traditie ten dele doorbroken. Een verworvenheid van de Revolutie.
  NPS de raciale partij verantwoordelijk voor de militaire coup en de gruweldaden.
  NPS nooit meer in het politieke centrum.


  Maak melding

 25. Ik ben benieuwd als we al die vuile zaken van vene ook te zien gaan krijgen.

  Zaken zoals hij zalig Henck Arron met politie van Grun Dyari liet verwijderen, henk Arron waar vene nooit in de schaduw van zou kunnen staan.

  Of hoe hij en zijn maatjes de grote Surinamer Essed zodanig hebben weggepest uit Grun Dyari dat die man bij het verlaten van grun Dyari 2e door een auto werd overreden.

  Maar ook hoe hij zijn halfbroer Assen uit de NPS heeft gegooid, enkel omdat die voor vrede en vergeving was. terwijl hij de NPS heeft laten kapen door 8 december slachtoffers. Alleen bij de NPS heb je een 8 dec slachtoffer in het bestuur (de heer Oemrawsingh). geen ennkele Surinaamse politieke partij heeft een slachtoffer in het bestuur of hooggeplaats op de lijst.

  Veel recenter hoe hij en sardjoe als een dief in de nacht de verkiezingen van 2010 probeerden te stelen, vene zijn letterlijke woorden waren ” a djersi un beng lasi” vrij vertaald “het leek alsof we hadden verloren en dit nadat zijn eigen partij 4 zetels had verloren.

  Maar het volk is natuurlijk ook niet vergeten hoe deze haatdragende man het surinaams volk had beledigd door ze te wijzen op hun stemgedrag en dit als President.

  2 maanden lang heeft hij zijn porum niet laten zien na de verkiezingen van 2010.

  Deze haatdragende en rancuneuze man is de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad, als minister van onderwijs is hij de verantwoordelijk voor de teloorgang van het surinaams onderwijs, na de onafhankelijkheid moest het systeem quote to quote ondoordacht veranderd worden.

  deze man heeft een paar maanden geleden nog zelf verklaard dat hij de corrupte bende front 2 in stand heeft gehouden anders zou de regering vallen en zou de NDP in het machtscentrum kunnen komen.

  Bovenstaande is maar een hele kleine snapshot, Ik zou nog door kunnen gaan, met die vieze vuile zaken benoemen van deze man.

  Deze Vene heeft nooit schone vingers gehad en zal ze ook nooit hebben, alleen ezels geloven die onzin. Wij met een gezond verstand weten beter.


  Maak melding

 26. De waarheid en feit is dat onder vene bewind de NPS is verworden tot een todo bere partij, een partij die niets meer voorsteld in Suriname.

  vene heeft eigenhandig NPS vernietigd met zijn haatdragende en rancuneus gedrag. De grote NPS heeft nu maar 4 zetels en zal alleen minder worden.

  Wedden dat gasten als zalig pengel, henk Arron en andere grote NPS’ers zich keren in hun graf, wie had ooit gedacht dat NPS ooit maar 4 zetels zou halen tijdens een verkiezing in Suriname.

  Wat stelt het JAPIN tegenwoordig voor in Suriname, bij bosjes zijn de geleerden daar weggelopen, tegenwoordig wordt het alleen bemenst door een paar onderwijzers en een Drs.

  Wie is daar verantwoordelijk voor geweest?

  wie is verantwoordelijk geweest dat wij nu met een corrupte ROGB ministerie zitten, het was toch vene zijn iedee om PL met een eigen ministerie te accomoderen, ja lees het goed ROGB werd speciaal door Vene opgericht omdat PL nog een ministerie wilde.

  Wie is verantwoordelijk geweest dat wij nu met een machtige Brunswijk opgescheept zitten, ja vene moest zodonig alle partijen in zijn kabinet hebben want NDP moest buiten het machtscentrum gehouden worden.

  Daarom werd deze haatdragende man dagelijks vernederd door Somo en hij kon niets doen. Somo letterlijke woorden waren dan ook “ik ben de baas van de President”.

  Milton heeft gelijk, deze hele documentaire is een waste of time en schaamteloze geschiedvervalsing.


  Maak melding

 27. @Marsj Alla,

  Een president (Bouterse) die zelf wollen ballen heeft maar er heel goed in is om te knijpen in de ballen van anderen. Een ballenknijper als president, collega van de billenknijpende premier.


  Maak melding

 28. Zowel de dictator de moordenaar D(rugs). D(ealer). bouterse
  alsmede Wijlenbosch ook ndp hebben geen Afu Sensie
  in de staatskas achtergelaten.

  Blijkbaar is het leegroven van onze geldmiddelen voor de ndp’ers
  het hoogste dat een President kan bereiken.


  Maak melding

 29. @ Mass ala coca

  Gelukkig zit er nu een criminele massamoordpresident !

  Met een massacriminele zoon die land wil verkopen aan de terroristen van Hezbollah !

  Schaamteloze geschiedvervalsing is wanneer onderdrukking
  van ons volk wordt verkocht las een revolutie ! Terwijl er sprake was van een gewone Bouta-Holland-koloniale coup was !

  Geschiedvervalsing is ook het begrotingstekort van 1 miljard, moet zijn 1,5 miljard !

  Geschiedvervalsing zijn :de duizenden goedkope woningen voor

  het volk, fly-overs, highway to Brasil, Spookambassade te Parijs,

  Spookstaatsadviseur prof-waar-is-het-OW-begrotingsgeld-

  Abrakadabrahams, de gouvernmenttikkie die zou verdwijnen, de

  dievenijzers die onnodig zouden worden, de grootspraak dat wij

  energie gaan exporteren, het gouden Constitutionele Hof met als

  leden de vrienden van de Plata Broki zonder opleiding, en de

  nietige amnestiewet !

  PS : Moro o doro, Roger Khan getuigenis e kong ! Fu dat’ ede Dino e singi lek wan twa twa !


  Maak melding

 30. w.whome,

  Het leegroven van geldmiddelen komt zoals elke leugen uit de koker van jullie verwerpelijke fronters. Jullie fronters blijken steeds weer geboren leugenaars te zijn. Kijk maar naar deze documentaire over vene, een hele grote leegvat vol leugens en bedrog.

  Waar is trouwens het bewijs tegen Wijdenbosch dat hij heeft leeggerroofd, we wachten natuuurlijk ook op het bewijs dat de huidige President heeft leeggerroofd.

  Leeg goed, ik heb het over BEWIJS en geen VERWIJS naar een andere front leugen.


  Maak melding

 31. Alleen op een site als waterkant.net kunnen we zoveel onzin lezen als hetgeen die zwakbegaafde srafu hierboven heeft geschreven.

  Jullie soort zijn een schande voor het menselijk ras, zo dom en achterlijk kom je deze soort niet vaak tegen.


  Maak melding

 32. @Afu Sensie
  Rob A, Surinamer van geboorte, rustig wonende op Curacao heeft verklaart dat Ballast Nedam ongeveer $ 32.000.000 aan steekpenningen betaald heeft via een rekening van de heer D. S. (ondernemer te Suriname/tevens prominent NDP lid) ten gunste van de heren J. W. (toenmalig president) en D.D.B (toenmalig adviseur van de President). Dit is onderdeel van strafzaken waarin Ballast Nedam geschikt heeft om niet verder in verlegenheid gebracht te worden.
  Op de bezittingen van een meneer M. W. ,de toenmalige baas van Rob A., is in het kader van de strafzaak beslag gelegd voor totaal euro 13.000.000.

  Ofwel de bewijzen komen er van zelf.


  Maak melding

 33. De documentaire was zoals Ventiaan ook is, weinig spannend en informatief. Ik wacht op de NIET GECENSUREERDE versie van DDB. Dat wordt pas spannend als het maar niet gaat zoals met de geschiedenis boeken waar eea uit gehaald moest worden. Voor de opbouw van Suriname hebben wij eerlijke en oprechte politici nodig.Tijdens de vene periode waren er weinig en nu…………


  Maak melding

 34. “Ofwel de bewijzen komen er van zelf.” zegt jojo, wanneer ze er ziijn hoor ik het wel.

  We kennen inmiddels wel de bewijzen gefrabiceerd in Nederland, hopelijk zegt de stellendam zaak je iets, je weet wel die Belg, die terug naar Belgie mocht, nu is het Rob A. die blijkbaar naar Curacao mocht.

  Opvallend dat geen van de getuigen langer in Nederland vertoeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.