Weer cocaïne uit Suriname onderschept in Le Havre

59

In de haven van het Franse Le Havre is vorige week een partij van 155 kilo cocaïne in beslag genomen. De zending zat verstopt in een container uit Suriname, welke bestemd was voor de Rotterdamse haven.

De container werd opgeslagen bij een logistiek bedrijf gevestigd in Saint-Vigor Ymonville in de buurt van Le Havre. De drugs, die op 25 augustus werden onderschept, hebben een geschatte waarde van circa 10 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat de Franse douane zo een grote lading uit Suriname onderschept. Begin 2013 werd een partij van 160 kilo cocaïne ontdekt in een container met zakken rijst uit Suriname(FOTO). De douane denkt denkt dat de drugs buiten medeweten van de geadresseerde en verzender is verzonden.

59 REACTIES

 1. ALWEER!!!
  155 kilo is heeeeeel veel.
  Sjeesjes man gaat het hier weer om een ander zoon van brunsie. we hebben al kennis gemaakt met Pascal en Elton,wie is next in dit rijtje ?!
  Of is de afzender bouta en de geadresseerde Dino?
  Sjeesjes, we blijven in deze vicieuze cirkel rondraaien,bouta brunsie,pascal ,dino, Elton ….


  Maak melding

 2. 04 sept. 2014

  Molenaars weten hoe ze in hun zakken met bloem of meel spullen kunnen smokkelen.

  Momenteel krioelt het van de molenaars in Suriname.

  Alleen kent Srika de voornamen niet van deze molenaars. Dus dat levert direct mooie minpunten op.
  Srika


  Maak melding

 3. Beste Paraman,

  sutiname komt alleen maar in het nieuws door weer een drugstransport en zonen van politieke leiders worden betrapt op drugssmokkel.

  maar is zeker de schuld van Nederland……
  .


  Maak melding

 4. 04 sept. 2014

  Paraman,

  Henk Molenaar is nu in Suriname.
  Zoek hem op en doe wat je eerder gepost hebt.
  Hij kan extra vol gepropt worden en heeft er toch geen last van.
  Zo neemt hij het dan ongemerkt mee naar Europa.
  Srika


  Maak melding

 5. @Paraman

  Simpel, even Ronnie naar Parijs laten vliegen, kan hij bij de Franse regering informatie inwinnen over de juistheid en echtheid !

  PS : Of is het in het brein van de NDP-bendes wederom een complot van de vorige regering van ene VENE ?


  Maak melding

 6. En alweer staat Suriname er internationaal slecht op.
  Het blijkt eens temeer, dan ons land een eldorado is voor zgn. drugsbaronnen.
  Nog even en niemand neemt Suriname meer serieus, voorzover dat al het geval was met een president en partijleider, die op de internationale lijst van gezochte drugscriminelen staan.
  Ik denk, dat Suriname door deze akkefietjes steeds meer problemen krijgt om exportproducten af te zetten in Europa.


  Maak melding

 7. Welkom in de wondere wereld van steeds meer in de openbaarheid komende politieke bende in ons mooie SU!

  Is het niet de ene, dan is het wel de minkukel in de Surinaamse politiek die in opspraak komt!

  Succes met de verkiezingen volgend jaar.


  Maak melding

 8. De Franse gifmengers verdienen het om bewierookt te worden met drugs. Immers, ze zijn de grootste alcoholisten (wijndrinkers) van Europa. Bovendien lusten ze graag een bil van een kikker en een slijmerige slak. Yakkes, wat een vies volkje. Hebben echt nergens respect voor.


  Maak melding

 9. De cocaine is op 25 augustus onderschept. De NDP kennende, weet ik zeker dat als er straks DNA sporen van D.D.B. op de lading aangetroffen worden, Lakei met de ‘briljante’ verklaring zal komen aanzetten dat D.D.B. de DNA de hele maand augustus niet bezocht heeft omdat hij, onbereikbaar voor iedereen, in zijn hangmat lag in het binnenland van Suriname, de DNA sporen kunnen dus onmogelijk van D.D.B. afkomstig zijn. De Fransen doen er daarom, volgens Lakei, beter aan de twee leden, van de vorige regering, Veniksaan en Sheriff aan de tand te voelen.


  Maak melding

 10. Is die cassave die ze in Frans Guyana hebbe late male tot meel want de cassaveboeren zijn BOOOOOOSSSSSS. De cassavefabriek is gestopt met male omdat die Siinese machines zijn gebroke. Nu zittten alle cassavetelers met hun duizenden cassaves opgescheept.
  Dus heeft Lakei zem vrouw gezegd, want zij heeft die fabriek opgezet met subsidie van de overheid en die goedkope rotzooi machines van China, laat ze die Ksaba in Frans Guyana late malen. Is dat bedoelt Paraman geloof ik. Is gewoon ksabameel, niet cocameel.


  Maak melding

 11. Nee, nee, nee, is nie waar. Is die coca van Paskwel en Eeltong
  Laat niemand je wat vertelle. Ze hebbe t same gedaan met zem vader. Ma die vader moet ze nu ff opofferen want anders wort hij nooit president. Eenmaal pres, dan krijg Paskwel amnestie en Eeltong ook, da wort SU cocoland nummer 1 en gaan de Hummers racen over de Suriname straten en Fly overs. En da gaan ze same Dino bevrijden met die heli van oom Desi en da krijg Dino ook amnestie. En da komt er een nieuwe dag van de Bevrijding!


  Maak melding

 12. Echt niet, die sakke coca zijn een afleiding, want Dino lig eronder. Vluchtpoging!
  Via Le Havre gaat hij met die vrachtauto over de grens na huis kome.
  Ma nu kijkt de Gendermerie alleen na die sakke en ze wete niet dat Dinootje eronder schuilt.
  Ze soeke na de dader ma hij ligt vlak daar onder hun neus.
  Nu moet hij nog naar Cayenne zien te kome en dan na Saint Laurent en dan met een korjaal na Albina….en dan na huis waar papa desi de borgoe al koud gezet heef…. En wach, en wach, en wach……wach… wach….hihi…wach


  Maak melding

 13. Maar natuurlijk wordt het overbelicht en zeker in de Ollandse media enkel met het doel om de mobiele drugs-laboratoria’s die dagelijks de Ollandse snelwegen doorkruizen uit het visier te houden .
  Olland heeft een verschrikkelijke hekel aan geimporteerde drugs uit het buitenland .
  Alles willen zij zelf ter hand nemen om zodoende veel meer geld te kunnen verdienen .
  Enig idee hoeveel kasten-telers financiele injectie van de Ollandse overheid toucheren enkel maar om drugs te telen ???
  Dan heb ik het nog niet over de gecoordineerde zendingen die onder het regie staat van de marine uit de Nederlandse Antillen .
  Dubbel moraal of is het soms de alom bekende Ollandse handels-onderneming ???
  Tell me , benne benieuwd .


  Maak melding

 14. Surinamers niet lullen , jullie hebben gekozen voor deze leider en waarom gaan jullie nog steeds naar suriname. Ieder jaar is het vliegtuig volgeladen met ned/surinamers. Straf deze mensen om een keer met zijn allen niet tegaan su. De klm , slm en deze idiote leiders zullen scheiten en ook hun naaste vrienden en fam zullen creperen. Gewoon met zijn allen gewoon doen.


  Maak melding

 15. Deze klootzakken gaan het nooit ophouden doen het keer op keer ze bezorgen hele Surinaamse volk in verlegenheid .
  Op werk moet je iedere keer horen jullie Surinamers weer en
  de regering bestaat alleen uit ; MOORDENAARS-
  VERKRACHTERS – DRUGSDEALLERS – WAPENHANDELAARS – EN heeft dinootje voor gezorgd dat
  de TERRORISTEN ZOALS HAMAS EN HESBOLLAH ook in
  SU. opereren . En nu de zonen van deze klootzakken het alleen maar uitbreiden . Ik zou zeggen pakt ze op stop ze ergens dat nooit meer de dag licht zien.

  Jai- Hind


  Maak melding

 16. off topic Blanken krijgen klappen bij Surinaamse discotheek in den haag. hihihihihi. Wat mij betreft houden we ook schoonschip in Suriname.

  DEN HAAG – Autochtonen zijn niet welkom bij club Lustig op het Spui in Den Haag. Dat hebben ’uitgaansspionnen’ ontdekt tijdens meerdere steekproeven. Een groep van vier autochtonen is door een portier zelfs met grof geweld naar buiten geduwd. Bij de politie is aangifte gedaan van mishandeling.

  De zogeheten mystery guests zijn ingehuurd door de gemeente Den Haag om te onderzoeken hoe het staat met discriminatie aan de poorten van bekende horecazaken.

  Bij Lustig zijn de vier allochtone spionnen wel zonder problemen binnengekomen. Bij een andere steekproef, begin dit jaar, heeft de groep autochtonen van de portier te horen gekregen dat alleen Hindoestanen welkom zijn. Diezelfde avond zijn een Surinamer en Hindoestaan van het ingehuurde onderzoeksbureau wel toegelaten.

  Dit jaar op Valentijnsdag liep het met de groep autochtone spionnen slechter af. Een portier van Lustig heeft de groep hardhandig verwijderd. Een van de jongemannen is door het geweld van de ’beveiliger’ op de grond gevallen. Hij is ter controle overgebracht naar een dokterspost. Tegen de bewaker is aangifte gedaan van mishandeling.

  Alle onderzochte horecazaken hebben gereageerd op het onderzoek en tips van de mystery guests. Alleen Lustig zwijgt. De club heeft niet gereageerd tegenover het stadhuis.

  Verantwoordelijk PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh wil niet zeggen of hij maatregelen gaat nemen tegen club Lustig. De sociaaldemocraat wil het onderzoek „eerst bespreken met de gemeenteraad”.

  Uit het onderzoek blijkt overigens dat andere horecazaken in Den Haag het wel veel beter doen. Bij een vorige tour door uitgaansspionnen zijn veel meer misstanden ontdekt. Bovendien zijn portiers een stuk vriendelijker geworden.

  Club Lustig was gisteren niet bereikbaar voor commentaar


  Maak melding

 17. De goede naam van ons land is al danig besmet door gewetenloze alleen op geld beluste lieden.Toch is het zo dat een deel van het volk nog achter deze misdadigers staat.Zijn ze zo dom of willen ze niet nadenken?Als we over ons land praten in het buitenland wordt altijd de vraag gesteld:Daar waar witte poeder wordt gefabriceerd toch? Dit terwijl we volgens mij helemaal niets produceren.
  Aan de andere kant vraag ik mij af wat sommige lieden vaak in het binnenland gaan doen.Gaan ze hun fabriek controleren?


  Maak melding

 18. Die gasten in Suriname geeft Suriname schande in het buitenland.
  Bouterse als President doet niets om zulke problemen te voorkomen want hij is zelf een gebruiker.Ook Brunswijk maakt ons land belachelijk samen met zijn drugs zoon.Hoe kunnen zulke criminelen Suriname besturen dat is mijn vraag.


  Maak melding

 19. Ik wil bijna gaan denken dat de drugs die Dino verstopt had/heeft nu verscheept moet worden. Anders vraag ik mij af vanwaar zoveel drug dan opgeslagen wordt in Suriname.

  Is er nu werkelijk een drugslab in het binnenland!!!!!

  Wat een schande voor het land Suriname die nationaal en internationaal weer slecht staat aangeschreven als het om drugs gaat en maar klagen over 100% controle op Schiphol.
  Het mag naar 100000% gaan, omdat deze gasten het gewoon verpesten voor de rest van het volk.


  Maak melding

 20. Vraag aan Desi, Dino, Ronnie en Elton van wie deze zending is. Want alleen zij kunnen zulke bedragen neertellen om zo een lading te verschepen. Misschien samen de middelen op tafel te leggen kan ook gedacht worden aan enkele NDP en ABOP leden.
  Neks no fout toch oenoe mag bai en seri want dat oenoe kari handel ini Sranang


  Maak melding

 21. Reageerders, od odi.

  De Franse justitiële autoriteiten komen wel achter hoe en waar de
  cocaïne werd ingescheept en voor wie het ook bestemd was.

  Info le Parisien Le Havre : nouvelle saisie de 150 kg de cocaïne

  http://www.leparisien.fr/faits-divers/le-havre-nouvelle-saisie-de-150-kg-de-cocaine-03-09-2014-4106823.php#xtref=http%3A%2F%2Fobsession-magazine.nl%2F%3Fp%3D68499

  http://www.leparisien.fr/haute-normandie/le-havre-saisie-record-de-1-4-tonne-de-cocaine-21-02-2014-3612337.php


  Maak melding

 22. ik vraag mij altijd af,waarom de lijder boef, moordenaar, nooit iets zegd over de ladingen die steeds worden onderschept door het buitenland..
  het zijn wel eens export producten,maar niet voor de gewone mensen..

  je hoort belly ook nooit iets zeggen of een onderzoek instellen laat staan de pres.ook brunsie houdt verder zijn kaken op elkaar..

  van lackien hoor ook nooit over dit soort aangelegenheden en die meneer daar in Parijs die de poort van Europa beheert,hoor je helemaal niks..


  Maak melding

 23. Nederland gaat vanaf begin volgend jaar met rond de 100 militairen meedoen aan een proef voor de nieuwe ultrasnelle NAVO-interventiemacht. Waarom niet eerst praktijk ervaring op doen in Paramaribo. Kleine moeite lijkt mij.


  Maak melding

 24. @Koos de Jong,

  Nederlandse soldaten zijn de meest chickenachtige soldaten wanneer ze in een onbekende vreemde omgeving moeten opereren. Of ze slaan door, of ze verlammen. Dus verwacht geen heil van deze groene vrienden.


  Maak melding

 25. 04 sept.2014

  @Parbo,

  In jouw posting praat je ook over Hindoestanen. Voor @Ray is dit een doorn in het oog. Want volgens hem praat iedereen maar over Hindoestanen. Zie weer hoe opvallend het gedrag van de Hindoestaan in Nederland wel is.
  Srika


  Maak melding

 26. @anitha,

  Schande voor Suriname, maar ook schande voor Europa.
  Drugsgebruik heeft 2 kanten: vraag en aanbod. Beiden zijn even schuldig.
  De gebruiker uit Europa is even schuldig als de leverancier uit Suriname, misschien wel meer, want in Europa creperen ze blijkbaar niet van de honger, maar vanwege het tekort aan drugs.
  Geletterde mensen die zich verlagen tot drugsgebruik, alcoholgebruik, prostituteegang enz.
  Moreel gezien is Europa, het Westen, de Wereld, geen haar beter dan de Surinamer, dus vanwaar jullie verontwaardiging voor slechts één van de twee partijen? De gebruiker is heiliger dan de leverancier?


  Maak melding

 27. @Steenhard de Waarheid
  Natuurlijk is er een aanbod en afname zijde in de markt maar om die over een kam te scheren is wel heel simpel.

  De verslaafd zijn of experimenteren met roes middelen is heen misdrijf eerder een zwak karakter. Het wordt pas crimineel zodra men om aan de eigenbehoefte te kunnen voldoen gaat stelen etc.

  Aan gezien de wetgevers de betreffende middelen, om redelijke reden, verboden hebben is het aan de aanbodzijde iets anders. Het bewust produceren en distribueren van verboden/verslavende producten is daarom een misdrijf en zonder meer crimineel.

  Als je dat verschil niet wilt of kunt inzien is uw morele kompas aardig ontregeld en roept u maar wat om de schade en schande voor Suriname te verlichten


  Maak melding

 28. Srika
  @Srika
  04 sept. 2014

  Paraman,

  Henk Molenaar is nu in Suriname.
  Zoek hem op en doe wat je eerder gepost hebt.
  Hij kan extra vol gepropt worden en heeft er toch geen last van.
  Zo neemt hij het dan ongemerkt mee naar Europa.
  Srika

  end quote:

  dit kan niet door de beugel!


  Maak melding

 29. @JoJo,

  De wetgever moet zelf maar wat aan z’n morele compas doen. Gedoogbeleid etc, wel 2 gram mogen hebben, zelf als staat telen en distrubueren en anderen uit cocurrentieoogpunt dat verbieden, wel de voedsel- en snoepfabrikanten toestaan het in hun producten te verwerken (wat ze overigens wel doen maar keihard ontkennen omdat de op te sporen hoeveelheden te klein zijn), dus aan wiens moreel compas wil jij werken? Geindroctineerd door de verhaaltjes van de (r)overheid?
  Maak drugs legaal en je zult zien dat het aantal verslavingen en de criminaliteit eromheen afneemt. Alcohol is toch ook legaal? tabak toch ook? Het zijn de overheden die van alles en nog wat verbieden. Dingen die mensen al eeuwenlang zonder probleem gebruikten. Zoals die quat-verhaal van de Ethiopiers. Daar is er geen probleem, hier heeft men er ineens problemen mee.


  Maak melding

 30. na 25 mei a.s. komt de tweede termijn in werking van ddb en dan zullen zeker alle resterende families worden opgepakt door de c.i.a..en voor goed verbannen worden naar de usa..


  Maak melding

 31. @keihard de waarheid.
  Met het laatste heeft u helemaal gelijk. 110%.
  Ook regeringen moeten hun morele kompas bijstellen en gedogen wat minder makelijk toestaan.

  Persoonlijk is mijn mening zorg voor geformaliseerde legalisatie zodat het illegale traject het gras voor de voeten weg gemaaid wordt. Overheid produceer en distribueer zelf op een wijze dat misbruik en excessen voorkomen kunnen worden en de illegaliteit verdwijnt.
  Helaas zal het dan ook aan de durf en kwaliteit ontbreken om keihard te handhaven en zullen de normen vervagen.

  Ik appelleerde aan het verschil tussen afhankelijke overtreder en slachtoffer versus de gewetenloze criminele groothandel. De kwat en cocaverbouwers zijn hoef je niet echt te pakken. Overlast en excessen moeten voorkomen worden.


  Maak melding

 32. Helemaal eens met Bad Santa & krofaja!

  Staat er geen (Fabrieks/Leveranciers) naam op de rijstzakken?
  Welke naam op de bestelbon? Adressering?

  Nooit een nieuwsberichtje gelezen, in de trant van een witboi-bende die is opgerold in suri.
  Alleen de bolletjesmensen worden opgepakt, voor de show, dus…

  If you know what i mean….


  Maak melding

 33. @Esmerald,

  Ik snap de gebruikers van coca en heroine niet. Ipv dat ze vragen om de cocablaadjes zodat ze erop kunnen kauwen (functie van kauwgum en energiebooster tegelijk) zoals de oorspronkelijke gebruikers dat deden (en doen), gaan deze lui voor chemisch bewerkte spul dat tevens levensgevaarlijk is en waarbij je de controle over je geest, lichaam en hersenen kwijt raakt.
  Maar zelfs dan vindt de overheid het niet kunnen, getuige de ban van quat. De overheid vraagt zelf om problemen met haar kortzichtige en discriminerende beleid.
  Kortzichtig, omdat hard drugs vroeg of laat wel gelegaliseerd gaan worden en discriminerend omdat ze zelfs subsidie verschaffen aan jeneverstokers, aan Heineken, Grolsch en nog meer van de beoefenaars van die priesterhobbies.
  Jaja, de priesters hebben alcohol (bier en wijn) de wereld ingeslingerd naast kindermisbruik, machtswellust, nonnenkloosters als prostitutie- en abortushuizen en nog een aantal andere zeer onfrisse zaken.


  Maak melding

 34. Nederlandse interventie-macht onder het gezag van de BAD-PIANOPLAYER
  Karremans ???
  Oh oh oh , in de historie van Olland heeft en had Olland nooit en te nimmer een interventie-macht gehad , maar wel tig-tallen bezettings- / onderdrukkings militaire machten !!!
  Feiten kan men niet verdraaien en bagatalliseren is een uitvinding van Olland .
  The truth will set you free , but before it does , it make you angry !!!
  I and I love Su !!!


  Maak melding

 35. @ Steenhard

  Het coke-drama heeft niet twee maar DRIE drie kanten, de derde is dat een deel van de Sranangjeugd door dit spul wordt vernietigd, het zijn weer slaven. Nu van de coke-maffia in oa Sranang !!

  Dus …….


  Maak melding

 36. Zien jullie wat ik zie, ik zie rijst zakken . we hoeven ons niet te schamen om hier conclusie uit te trekken het waren alweer RAY hard werkende Soortgenoten die met hun grote export bezig zijn. Na die pompoenen, soporopo, ananas, oker. Proberen ze het als rijst, die schaamteloze koelies brengen Suriname weer in verlegenheid en daar gaat Santhoki verkiezingsgeld hahaha . wanneer wij santhokie op TV zien verschijnen zal hij super bleek net als een koelie een spook heeft gezien. Nu kunnen ze dino niet meer de schuld geven letten jullie op dit is overduidelijke de handtekening van die koelies exporteur!


  Maak melding

 37. Koos de Jong

  Nederland gaat vanaf begin volgend jaar met rond de 100 militairen meedoen aan een proef voor de nieuwe ultrasnelle NAVO-interventiemacht. Waarom niet eerst praktijk ervaring op doen in Paramaribo. Kleine moeite lijkt mij.
  >
  >
  Je hebt wel vertrouwen in je laffe Nederland, de Nederlandse interventie mag naar Suriname komen we hebben genoeg Land voor begraafplaatsen om je interventie te laten ROTTEN! Wanneer wij klaar met je interventie macht zijn dan zullen we zien wie de bananenrepubliek is !! wat mij een kleine moeite leek als ze in Ukraine waren gebleven maar zoals de geschiedenis ons leert wanneer puntje bij paaltje komt rennen die schijterds weg!


  Maak melding

 38. EERLIJK is Eerlijk nu weten wij waarom de padieboeren subsidie willen , hun RIJST EXPORT is mislukt nu willen ze geld van de staat voor een nieuwe export!


  Maak melding

 39. Voor henk molenaar
  NEDERLAND NARCOSTAAT

  Nederland moet ophouden narcostaat te willen zijn
  Door Yoram Stein

  Bijna alle Nederlandse hennep is bestemd voor de export. Georganiseerde misdaad gaat dus gewoon door.

  In 1996 schreef de Franse senator Masson – doelend op Nederland – dat Europa het zich niet kon veroorloven ‘een narcostaat’ op zijn grondgebied te dulden. Premier Kok (PvdA) en andere Nederlandse politici reageerden verontwaardigd. Toch zal een ieder die de feiten bestudeert, moeten concluderen dat er een kern van waarheid zit in de opmerking van Masson. De fiscus haalt jaarlijks zo’n 400 miljoen euro aan belastingen op bij de circa 700 coffeeshops in Nederland (het precieze bedrag wil de fiscus niet vrijgeven). Ook het drugstoerisme levert aardig wat op. Alleen al de stad Amsterdam trekt jaarlijks 1 miljoen coffeeshoptoeristen. Het meeste geld verdient ‘narcostaat Nederland’ aan de export van supersterke nederwiet. Volgens schattingen van de politie wordt er in Nederland aan het exporteren van wiet minstens 2,2, miljard euro op jaarbasis verdiend.

  Nu bepleiten Bolkestein c.s. (NRC Handelsblad,18 mei) om nog een stap verder te gaan. Volgens de ondertekenaars van het manifest ‘Red het land, sta drugs toe’ moet de overheid gaan toezien op de productie en verkoop voor de binnenlandse markt van illegale drugs als cannabis, cocaïne, ecstasy en heroïne. In Bolkesteins Brave New World levert het van overheidswege verstrekken van deze verdovende middelen meer geld, meer veiligheid en een betere volksgezondheid op.

  Je zou bijna denken dat het een grap is. Toch is dit inderdaad de weg die de bestuurlijke elite voor ons land heeft uitgestippeld. Het Trimbos-instituut adviseerde het ministerie van Volksgezondheid in 2008 dat de “bestrijding van de georganiseerde criminaliteit en de beperking van overlast in verband met de productie en handel in cannabis het meeste gebaat is bij een regulering van de aanvoer van cannabis voor eigen gebruik.” (Cam-risicoschattingsrapport-cannabis-2008) Ook kandidaat-premier Cohen (PvdA) heeft zich al lovend uitgelaten over het plan de drugstoevoer te gaan ‘reguleren’.

  Laten we daarom de plannen serieus nemen en kijken of ze inderdaad zullen voorzien in hetgeen ze beloven. Zullen ze inderdaad zorgen voor besparingen, minder drugscriminaliteit en een betere volksgezondheid? Het antwoord daarop is driemaal nee. In de plannen wordt uitsluitend gesproken over de bevoorrading van de Nederlandse markt, terwijl het overgrote deel van de drugsproductie in narcostaat Nederland naar het buitenland gaat. Volgens onderzoek van de politie is tachtig tot negentig procent van de illegale Nederlandse hennepteelt niet bestemd voor de coffeeshops, maar voor cannabisgebruikers over de grens. Het effect van het reguleren van de binnenlandse markt op de georganiseerde misdaad zal dan ook minimaal zijn. Criminelen zullen in de door de Nederlandse overheid gecertificeerde drugs van topkwaliteit bovendien lucratieve handel zien. Er zullen extreem grote inspanningen nodig zijn aan de kant van bestuur, politie en justitie om de verkoop van deze drugs aan buitenlanders en minderjarigen enigszins in de hand te houden. Van een besparing zal met andere woorden ook al geen sprake zijn. Veel belastinggeld zal nodig zijn om te voorkomen dat dit doldrieste experiment niet geheel ontspoort.

  Ook aan het veronderstelde heilzame effect op de volksgezondheid moet ernstig getwijfeld worden. Van door de overheid gecertificeerde drugs gaat namelijk het verkeerde signaal uit. Als de overheid zelf zou toezien op de productie en de verkoop van drugs denken jongeren dat drugs onmogelijk heel slecht voor je kunnen zijn. Bolkestein c.s. stellen echter dat dit niet het geval is en wijzen daarbij op het Nederlandse gedoogbeleid. In ´repressieve landen´ zou het drugsgebruik een stuk hoger liggen dan bij ons. In de landen die vervolgens genoemd worden – Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten wordt de facto echter al vaak een gedoogbeleid gevoerd- mede vanwege de niet te stuiten export van drugs vanuit narcostaat Nederland. In een land als Zweden dat een drugsvrije samenleving nastreeft en drugs daarom streng verboden heeft, zien we echter het laagste drugsgebruik van de gehele Europese Unie. Het gedoogbeleid heeft op het gebied van de volksgezondheid meer pijnlijke mislukkingen dan klinkende successen voortgebracht. Terwijl in gedogend Nederland relatief veel jongeren drugs gebruiken en erdoor in de problemen komen, wordt er in repressieve landen als Roemenië en Griekenland amper gebruikt.

  Gemeten naar de eigen maatstaven van succes, is het plan om de drugsaanvoer te reguleren kortom hoogst onwenselijk. De vraag is wat dan wel een goed beleid zou zijn. De Nederlandse drugsexperts stellen dan, zoals ook weer in het artikel van Bolkestein c.s. gedaan wordt, dat drugsgebruik iets is wat wij niet weg kunnen verbieden, omdat ‘het er altijd zal zijn’. Drugsgebruik wordt zo voorgesteld als een natuurverschijnsel waar we machteloos tegenover staan. In de politiek is het natuurlijk een oude truc om idealen te aan te kleden als onvermijdelijkheden. Maar zouden we werkelijk niets beters tegen drugsgebruik kunnen doen dan de gebruikers de drugs gewoon geven? Waarom doen we dan wel van alles om het roken van sigaretten en het drinken van alcohol tegen te gaan? Voor sigarettenrokers lijkt immers geen maatregel te ver te gaan. Een meerderheid in de Tweede Kamer eiste in maart 2007 in een spoeddebat zelfs dat het rookverbod in de horeca niet van kracht moest zijn in coffeeshops, zozeer zijn wij tégen roken maar vóór drugs gebruiken. Eenzelfde manier van denken speelt een rol in het artikel van Bolkestein c.s., waarin gesteld wordt dat alcohol en sigaretten veel grotere schade toebrengen aan de volksgezondheid dan de illegale drugs.

  Deze manier van denken, waarin drugsgebruik als iets relatief onschuldigs wordt voorgesteld, heeft ons land veel schade toegebracht. Het heeft er niet alleen toe bijgedragen dat de georganiseerde misdaad in Nederland tot ongekende hoogte heeft kunnen stijgen, maar heeft er ook toe bijgedragen dat veel Nederlandse jongeren makkelijk met drugs beginnen. Velen komen daardoor in de problemen, en een flink aantal komt er nooit meer bovenop.

  Om een beter drugsbeleid te ontwikkelen, zullen we daarom allereerst ergens mee moeten stoppen. We zullen moeten ophouden met het bagatelliseren van de ernst en de omvang van de problemen die door drugs worden aangericht. We zullen moeten stoppen met het geloven in schadelijke mythen. Pas als we doorhebben dat cannabis geen ‘softdrug’ is, dat de jeugd niet noodzakelijkerwijs hoeft te experimenteren met drugs en dat het gedoogbeleid niet iets is om trots op te zijn, kunnen we gaan nadenken over hoe we nu voor eens en altijd een einde maken aan ‘narcostaat Nederland’.

  Yoram Stein is filosofiedocent, schrijver en ex-cannabisverslaafde. Van zijn hand verscheen onlangs bij Nieuw Amsterdam ‘Stoppen met blowen: de mythen, de gevaren en je laatste joint’


  Maak melding

 40. MIJN NAAM IS SURINAME…..

  Het grote verschil is dat de drugshandel in Nederland in handen is van de onderwereld en dat drugscriminelen als ze gepakt worden de gevangenis in gaan.

  In Suriname is de drugshandel een zaak van de bovenwereld. De President is een drugshandelaar, zijn zoon is en drugshandelaar ( en wordt benoemd als hoofd van zwaar bewapende anti terreurunit, altijd handig om je eigen drugstransporten te beveiligen). Het hoofd van een grote politieke partij is drugshandelaar en zijn zoon is pas gepakt met 5 kg drugs. Heel Suriname zit in de drugs en alle aspecten van de samenleving, politie, rechters, douane etc verdienen hun geld met de drugs en eigenlijk vindt Suriname het wel prima.

  DAT IS HET GROTE VERSCHIL!


  Maak melding

 41. A DE SO

  Wanneer gaat Suriname het veroverde land dat Guyana heeft ingepikt terugveroven?

  Bodycount van SU leger van de afgelopen 40 jaar telt alleen maar ongewapende politieke gevangenen en vrouwen en kinderen.

  NU JIJ WEER!!!


  Maak melding

 42. Kan iemand van de desbetreffende posters mij uitleggen, waarom Nederland er iedere keer wordt bijgehaald.
  Volgens mij ging het toch echt om een drugsvangst in Frankrijk.
  Er zitten na 38 jaar onafhankelijkheid nog steeds veel Holland-haters op dit forum.
  Ik kom uit een verleden, waar de mensen toch heel veel meer volwassen omgaan met hun vroegere kolonialen, want daar draait het volgens mij nog steeds om.
  Ik begrijp daar niets van.
  Het verleden is belangrijk, maar de toekomst belangrijker.
  Suriname staat nu zolang op eigen benen en nog steeds kankeren op een land, dat ieder jaar wel tientallen miljoenen euro’s naar ons land opstuurt, zodat de mensen hier het wat breder hebben.


  Maak melding

 43. @Rudinho,

  De reden waarom de mensen kankeren op Nederland is omdat Nederland ze zo goedkoop als maar kon aan Arron en Bruma heeft verkocht, die op hun beurt weer het land heeft verkocht aan Bouterse & zooi.


  Maak melding

 44. 05 sept. 2014

  Beste @Henk Molenaar,

  Er is in Frankrijk 155 kg coke in beslag genomen.

  Voor Srika blijft het interessant wie binnenkort naar Europa komt (Lees: Nederland) om hier in Nederland/Europa, bij de grotere bazen, het mislukte transport te verdedigen. Even opletten, welke bekende straks uit Suriname komt!

  Ik bedoel hier geen Henk Molenaar, want hij loopt alleen maar mee voor bepaalde belangen in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 45. @Srika,

  In ieder geval niet Bouterse. Al zou hij nog een keer in z’n leven, voordat hij de pijp uitgaat, naar Nederland willen, Bolle Willem, LaTina en de 3 kuikentjes Ahalia, Azalia en Akalia zullen hem niet ontvangen. De douane wel, die stopt hem direct in het brood en water huis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.