Suriname aangeklaagd bij mensenrechtencommissie OAS

46

Van links naar rechts: De advocaten Gaetano Best en Hugo Essed (allebei procesgemachtigden van de nabestaanden van de nabestaanden van de 8 decemberslachtoffers), Betty Goede (Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede) en Eddy Wijngaarde (Stichting 8 December) woensdag tijdens een persconferentie.

De nabestaanden hebben Suriname aangeklaagd bij de mensenrechtencommissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Best vindt dat de autoriteiten geen andere keus hebben dan de “duty to punish-doctrine” na te leven en via de weg van het strafrecht over te gaan tot vervolging van misdaden, inclusief de decembermoorden en de verantwoordelijken te straffen.

46 REACTIES

 1. Deze mensen en organisaties, De advocaten Gaetano Best en Hugo Essed (allebei procesgemachtigden van de nabestaanden van de nabestaanden van de 8 decemberslachtoffers), Betty Goede (Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede) en Eddy Wijngaarde (Stichting 8 December) ea strijden voor een rechtsstaat/democratie, (trias politica, wetgevende macht, rechterlijke macht, uitvoerende macht), de grondwet van de republiek Suriname, Internationale rechten zoals vastgelegd in rapport van de vn, oa mensenrechten, vrijheden, meningsuitingen, enz. enz. enz. vertrapt met zijn militaire laarzen,heeft/hebben dood en verderf gezaaid, heeft/hebben, mensen bedreigd, enz, enz,. enz.

  Zie en vraagt u af hoe de drugcriminaliteit en drugshandel hierin in Suriname is ontstaan en Suriname een doorvoerland hiervan geworden is en de grote criminaliteit in Suriname is ontstaan, losbandigheid, het land aan het afglijden is en op de punt staat een Afrikaansland te worden, een moslimland te worden, waarin een kleine groep mensen stinkend rijk is en de massa gewoon vreselijk arm is, zie hoe neks no fout ontstaan is, en vraagt u zich af is er veel niet fout. Zie wie aan het touwtje trekt en Surinamers nationaal vernietigt, bezig is te vernietigen, zie de advieurs, zie de familie die in weelde leeft.

  Surinamers, time to change, dit verdient u niet. Suriname was eens een van de rijkste en beste landen in de regio, rust en vrede, mensen die in vrede met elkaar leefden, veel respect voor elkaar hadden en waar niet volmaakt, Surinamers hun recht konden halen bij de rechtbank, vrije meningsuiting, niet bang voor een andere was, enz. enz.

  Surinamers oe wikie, zie wie uw lijders zijn en zie wie uw leiders moeten zijn. Zie wat een rechtsstaat is.

  Laat u niet misleiden door paarse T-shirt, paarse petten, koek en sopies, luchtkastelen, valse beloften, er zal met veel geld gestrooiid worden, de andere tegenstanders zullen belachelijk worden gemaakt, domme grapjes en popie jopie gedrag en gezegden als neks no fout. Er is veel, heel veel mis in Suriname, mensen vermoord, angst, bedreiging, enz. enz. Kiezers laat uw niet misleiden door DDB en de gangster, die ook erg actief zijn op de radio. Ze worden dik betaald.

  Jonge kiezers kent uw geschiedenis en vraagt u zich af wat er de afgelopen 34 jaar in Suriname allemaal gebeurd is, Het is niet niks. Het is echt droevig en om te huilen. Vraag uw vader, vraag uw moeder, vraag uw meester, vraag uw juffrouw wie DDB is?

  Kort gezegd: hij is een moordenaar oa 8 december 1982 moorden, moiwanamoorden en zijn enkele verdachte van drugshandel naar de USA, is veroordeeld voor drugshandel van 11 jaar naar Nederland, enz. enz. enz. Vraag Ronnie Brunswijk wie Bouterse is.

  Hij is een schande voor Suriname en internationaal.

  Time voor Change.
  (Jonge) kiezers stem bewust en laat uw goed voorlichten en informeren om te stemmen op 25 mei 2015

  Recht en Waarheid maken vrij.

  Sinds 25 februari 1980 heeft DDB& the gangsters al deze rechten


  Maak melding

 2. Sinds 25 februari 1980 heeft DDB& the gangsters al deze rechten vertrapt en zichzelf, familie, adviseurs verrijkt, terwijl de Surinaamse volk in heel grote armoede/ellende leeft.


  Maak melding

 3. Advocaat Spong: ‘Klacht tegen boevennest Suriname zeker toegewezen’

  De aanklacht die 59 nabestaanden van slachtoffers van de 8 Decembermoorden hebben ingediend tegen Suriname, wordt vrijwel zeker toegewezen.
  ‘De kans daarop is 99,9 procent’, zegt vandaag, woensdag 3 september 2014, de Amsterdamse advocaat Gerard Spong, in de Telegraaf Online.
  Hij is op de achtergrond betrokken bij de opstelling van de aanklacht.

  De nabestaanden hebben Suriname aangeklaagd bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) wegens schending van de mensenrechten.

  ‘Vergelijkbare klachten tegen bijvoorbeeld Argentinië zijn ook toegewezen’, aldus Spong.
  ‘De vraag is alleen wat Suriname zal doen als de klacht leidt tot een veroordeling. Als het zo’n boevennest blijft, zal het land dat doodleuk naast zich neerleggen.’

  Bron: Obsession (03/09/2014)
  http://obsession-magazine.nl/?p=68467

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23040280/___Klacht_Suriname_toegewezen___.html


  Maak melding

 4. Groot verzoek:
  Graag wil ik komen aan de namen met functie en hoedanigheid van de personen die Amnestie wet ondersteund hebben.
  Advocaten
  Juristen
  Hoogleraren
  Staatsgeleerden
  Assemblee leden
  Ministers
  Politieke partijen
  RR leden
  DR leden
  Commissarissen
  Maatschappelijke organisaties

  Daders moorden

  Etc help aub

  Op eigen risico wil ik een boek uitgeven met vermelding van al deze personen


  Maak melding

 5. Terwijl de internationale gemeenschap zich op de publieke tribune bevindt, zit Suriname in het strafbankje. Dat heeft het te danken aan lafaards, die zichzelf politicus, rechter of officier van justitie noemen.


  Maak melding

 6. Ik ben het volledig eens met deze mensen en wens hen heel erg veel succes.
  Het probleem is alleen, dat zolang Bouta president is, hij alles zal blokkeren om de zaak van de 8 decembermoorden te (laten) heropenen, ook als het gaat om de mensenrechtencommissie van de organisatie van Amerikaanse Staten.
  Dat betekent namelijk zijn einde en een einde aan zijn (politieke) onschendbaarheid.
  Zover zal hij het nooit laten komen
  Alleen al om deze reden is onze president een schande voor Suriname.
  Het recht krijgt onder zijn bewind geen enkele kans.


  Maak melding

 7. Waarom zoeken ze dan ook niet naar gerechtigheid voor de moorden van Mariënburg? Wie waren het die toen die hindoestanen en javanen neerknalden? Naar welke internationale orgaan zullen we hiervoor stappen?


  Maak melding

 8. Keihard de Waarheid,

  De daders van de 8 decembermoorden ontlopen (tot dusverre) hun straf, omdat zij zichzelf amnestie hebben verleend.
  Om die reden is ons land een paria in de westerse wereld geworden.
  Maar aan het eind van hun leven zullen de daders verantwoording moeten afleggen en dat lijkt mij een heidens karwei, zo niet een onmogelijke klus.


  Maak melding

 9. Hebben jullie dan niet door dat De Kosmos het al lang heeft overgenomen? Het strafproces en de berechting?
  Wat is erger dan:
  -je zoon, je enige opvolger, berecht te zien worden met een straf van minstens 15 jaar vanwege criminele praktijken. Als hij vrijkomt ben je mss al dood of zodanig dement dat je hem niet herkent.
  – die kinderen van Dino, hun vader, misschien ooit weer zullen zien als ze zelf volwassen zijn?
  -Als kind van, de last te dragen van een hele gemeenschap die naar je wijst en zegt: kijk dat is één van de kinderen van Dino B, de crimineel?
  -de internationale gemeenschap die met de vinger wijst naar de President van Suriname die een zoon heeft die vast zit in de USA.

  Voor mij heeft de Opper Rechter al gesproken!
  Desalniettemin wens ik de nabestaanden veel succes en wijsheid toe op de ingeslagen weg.


  Maak melding

 10. Een menigte van duizenden koppen marcheren en scanderen in het Binnen-Hof , vervolgens eisen zij om een strafrechtlijk onderzoek omtrent de dood van hun familie-leden die zonder vorm van proces werden dood geschoten tijdens de 2e WO .
  Velen dragen een t-shirt met een portret van Mussert en Ros van Tonningen .
  A passant werd Passant gespot !!!
  Passant , jij hebt volkomen gelijk .
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ !!!


  Maak melding

 11. Ray ,
  Jij bent emotioneel te onzeker voor om de gepleegde patriottische daad / genomen tegen-maatregelen van de waarachtige surinamers te bevatten .
  No span , ik zal jij niet kwalijk nemen en alles op z’n tijd .
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 12. Alleen honden die ziekelijk gedrag vertonen adoreren moordenaars, drugsdealers en verkrachters gaan voor moreel verval. Deze honden willen niet inzien wie de veroorzaker is geweest van de ellende…

  Rechtgeaarde surinamers gaan voor normen en waarden.


  Maak melding

 13. @Sempa

  Dossier Sranang Vrij :

  DDB heeft staatsgreep gepleegd met advies en hulp van de Ned veiligheidsdiensten !

  DDB had de Ned nationalitiet ten tijde van de coup en van de Decembermoorden !

  De gegevens van de koloniale Bouta-Holland-Redimusu-coup moeten geheim blijven, omdat Ned dan voorlopig ontkomt aan een forse schadeclaim van de rechtsstaat Sranang.

  Elke burger met verstand in Sranang en in Ned weet dat er nooit een revolutie in Sranang heeft plaatsgevonden, wel is het Sranang volk jarenlang onderdrukt geworden door een losgeslagen bende hebzuchtige en moordende militairen, die de rechtssaat Sranang voor langere tijd hebben vernietigd !

  Op verzoek kunnen nog meer gegevens over de coupplegers (DDB en andere Redi Musu’s) en hun werkwijze vrijgegeven worden uit het Dossier Suriname Vrij !!


  Maak melding

 14. Wat is Dossier Suriname Vrij
  Waar is het te verkrijgen
  Ik wil sommige landen deze namen presenteren:Afrika India China Caraïben ILO Canada Japan Australië ze Amerika ook Nederland


  Maak melding

 15. Allen,

  De waarheid komt pas naar boven als de zogenaamde “dossier” vrijgegeven wordt.
  Dossier is voor 60 jaar bevroren door Nederland, na 60 jaar is het verjaard.
  Wie zijn er allemaal schuldig ?

  Sterkte allemaal.


  Maak melding

 16. Zie ze daar prijken die pierpieries met stuk voor stuk nog resten van het koloniaalbloed stromend door hun aderen. Letterlijk gaan zij over lijken met het oogmerk om de kolonisator weer toegang te geven tot de Surinaamse bodemschatten. Die zwarte jonge soldaatjes ten getale van meer dan honderd (100), die zij mede hebben afgepaft waren klaarblijkelijk geen mensen?


  Maak melding

 17. Zoals je ziet zijn het diegene met een misdadige inborst die deze moorddadige, drugs dealende, corrupte en voor hun goddelijke pres in bescherming nemen en alles proberen goed te praten wat deze ongeschoolde kwezel doet.

  Bye,and a nice day


  Maak melding

 18. @ Eerlijk

  “Dossier” is in elk geval niet nodig om de moordenaars van 8 decembermoorden op ongewapende en onschuldigen en ook onder andere de Moiwana-moorden op vrouwen en kinderen aan te wijzen en te bestraffen. Die zijn bekend.

  Zodra de sabotage van het rechterlijk apparaat in opgeheven zal aan de daders een forse straf worden opgelegd.

  De OAS zal in elk geval gehakt maken van de NEP-amnestiewet, die ongrondwettig en dus illegaal is.

  De nabestaanden en democratische Sranangman moeten de mogelijkheid bekijken de daders van de massamoorden te berechten via een internationaal tribunaal. Omdat de rechterlijke macht voorlopig nog te maken heeft met sabotage van haar onafhankelijk functioneren door veroordeelde criminele personen in de politieke top van het land.


  Maak melding

 19. Er moet een referendum komen in Suriname of de Amnestiewet behouden en door een ieder geaccepteerd moet worden of afgeschaft moet worden en de aangeklaagden terecht moeten staan. Mijn nindruk is dat indien de OAS een uitspraak doet, het volgens deze lijn zal zijn.


  Maak melding

 20. Eerlijk

  @Srafu.

  Het is schandalig wat er is Suriname heeft plaats gevonden, zeker met ongewapende mensen/vrouwen en kinderen.
  Ik hoop dat een ieder gestraft zal worden die hiermee te meken heeft gehad.
  Maar ook de heler: want de heler is erger dan de steler.

  Sterkte.


  Maak melding

 21. Daar gaan wij weer met de drogredenen en infantiele
  stellingname van de criminelen.
  Para Pandvinder de couppleger en landverrader van de
  1st Republiek.

  Een coup plegen in opdracht van de voormalige kolonisator
  en dat de gewoonste zaak van de wereld vinden.
  Indien jij met je moordenaars vrienden van de gekozen
  regering was afgebleven, leefden die 100 door jullie
  misleide jongemannen waarschijnlijk nog.

  Maar! Je merkt het, linksom of rechtsom jullie zullen
  op je blaren moeten zitten.

  Voor de goede orde;

  Een volk dat voor tirannen (Para Padvinder en zijn moorddadige
  vrienden) zwicht, zal meer dan lijf en gord verliezen, dan dooft het
  licht.

  H.M. van Randwijk


  Maak melding

 22. dibrie de beul heeft een draagbare toilet uit China laten overvliegen,internisten in su. kunnen hem voorlopig niet helpen hopelijk nooit meer,ai ka watra now.


  Maak melding

 23. Ik word er helemaal emotioneel van als ik zie dat er nog mensen bestaan die de ziekelijke daden van Bouta proberen te bagatelliseren en goed te praten. Jammer dat er nog zoveel mensen zijn die niet menselijk meer zijn en achter deze schoften staan. Ik hoop al het goede voor de nabestaanden en dat zij eindelijk gerechtigheid zullen krijgen.


  Maak melding

 24. @Zonnetje,

  Gerechtigheid is datgene wat de sterken beslissen. Zo is het en niet anders. Dus als je gerechtigheid wil, wordt dan sterk, sluw en machtig.
  De nabestaanden zullen gerechtigheid krijgen, maar op een andere manier en niet op aarde.


  Maak melding

 25. Goede zaak!
  Walgelijk dat dit zo lang duurt.

  De president van suri en zijn zoon hangt een gevangenisstraf boven het hoofd.
  Grove schande in de geschiedenis van Suriname.
  Nog nooit eerder vertoond! Schandaligggggggggggggggggg!!!

  Graag asap en het liefst simultaan, de rechtszaken behandelen. Dan zijn we hopelijk voor goed van deze vernielers af.

  Opsluiten en paspoort afnemen!


  Maak melding

 26. de verkiezingen naderen dus er moet weer politiek bedreven worden met de nabestanden .front voer echte oppositie maar geen leed bedrijven met de nabestanden .waarom weer nu pas naar deze organisatie vraagt een verstandig mens zich af .ineens komt ballast nedam aan de orde .jullie delven steeds het onderste pit .
  die politiek die front voert gaat ze geen wint eieren leggen mie mang .front voelt dat zij geen houvast heeft en daarom spijkers op laag water zoeken .wo zoekoe te oeng ka maar dat doel wat jullie willen bereiken gaat niet lukken .het surinaamse volk heeft het laatste woord .bouterse is een goeie president en mijn steun heeft deze man .front had de kans om bouterse voor het gerecht te brengen en op te pakken waarom hebben zij het niet gedaan .nu zitten deze mensen in de oppositie en denken ze met gevoelens van anderen te spelen .15 jaar hebben ze de kans gehad om orde en hun gerechtigheid te laten zegevieren maar toen durfden ze het niet .volk van suriname wordt wakker .het surinaamse volk heeft dat recht op waarheid wat er toen is gebeurt maar waarom heeft santhoki segebai nooit werk van gemaakt .nu heeft deze taliban een grote smoel door steeds het woord rechtstaat in de mond te nemen .
  ik verzeker elke surinamer ,als je voor of tegen deze president bent ,hij is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 .


  Maak melding

 27. @pero,

  Jouw sterke man gaat in 2015 aftreden wegens gezondheidsklachten, zo is voorspeld. Wie wordt de nieuwe sterke man? Dino kan niet. Belfort misschien? Hij profileert zich wel stevig.


  Maak melding

 28. Rufus ,
  gewoon aankloppen in Den-Haag .
  Wellicht kan jij ook bij Srafu terrecht !!!
  O ja , waarom acht Olland het noodzakelijk om Dossiers Suriname achter slot en grendel te bewaren ???
  Jij hebt oorzaak en gevolg .
  Meer dan 30 jaren wordt over het ” GEVOLG ” gepraat en gesproken en nooit werd en wordt aan de ” OORZAAK “aandacht aan besteed ???
  Why , tell me !!!
  Benne benieuwd , mien jong !!!
  I and I love SU


  Maak melding

 29. Srafu ,
  Er is een duidelijke marge tussen ” educatie en indoctrinatie ” .
  Dinky na tori bun tranga .
  Tan bun en ini a moro tin !!!
  Sranan , mi lobi yu , fu tru !!!


  Maak melding

 30. Roy ,
  Op z’n Ollands noemt men dat ” projektie ” .
  Zelf-reflectie kan jouw ” mind-shift ” doen bevorderen om zelf-correctie te bewerkstelligen .
  En mocht dat ook niet baten , kan intro-spectie een instrument voor jou zijn .
  Geneer je niet en tan bun , krakti !!!
  Sranan , mi lobi yu , fu tru !!!


  Maak melding

 31. Dossier Suriname Vrij is een verzinsel massamoordenaars!

  Het het Dossier Suriname is een verzinsel van de massamoordenaars, die eerst op televisie hebben verklaard
  dat omgebrachte ongewapende burgers op de vlucht zijn doodgeschoten.
  Terwijl de massamoord op onze landgenoten zorgvuldig was gepland en er al vuurpelotons waren samengesteld.

  Een EKTE legerleider tolereert geen moorden op landgenoten, hij zou alle betrokkenen direct laten veroordelen door een Krijgsraad te velde en de vonnissen direct uitvoeren. Omdat dit niet is geschied door de EKTE legerleider, is de conclusie dat hij opdracht heeft gegeven tot de massamoord op onze landgenoten.

  Na jaren hebben de adviseurs van de massamoordenaars meer uitvluchten gezocht. Een daarvan is de rol van ned bij de staatsgreep.(Het dossier Suriiname)
  De koloniale coup van DDB is gepleegd door in Nederland opgeleide militiaren, waarvan een deel op het moment van de coup en de decembermassamoorden gewoon Nederlander was.

  De massamoorden zijn gepleegd in Sranang door Sranangmangs, wanneer er een verweer zou zijn die te maken heeft met de bemoeienis van de Nederlandse veiligheidsdiensten dan moet dit verweer bij de Surinaamse Krijgsraad tijdens het proces worden ingebracht door de verdachten.
  Wanneer bijvoorbeeld de hoofddader een sterk verweer zou hebben dan is het bijzonder vreemd dat hij zelfs te bang is om voor de Krijgsraad te verschijnen.

  Dit bewijst eens te meer dat het Dossier Suriname geen invloed zal en kan hebben bij het lopende proces voor de Krijgsraad.

  Vandaar de stelling dat het gewoon een nieuw soort uitvlugt is voor de massamoordenaars.

  Er is gesuggereerd dat de zogenoemde Amnestiewet aan een referendum zou moeten worden onderworpen. Dat is een onzinnig voorstel omdat Sranang een Grondwet en wetten heeft die GEWOON moeten worden nageleefd. Wanneer je mensen vermoord in koelen bloede moet je gewoon worden berecht.

  Alleen een bananenrepubliek Sranang zou bij elke moord (of) massamoord een referendum uitschrijven of dat wel togestaan is of niet. Het zal jouw familie wezen die is uitgemoord !

  Bovendien is het naar mijn mening stellig verwachtbaar dat de zogenoemde BOUTA-amnestiewet door de OAS-organen nietig zal worden verklaard. Net als de eerdere amnestiewet die Sranang had vastgesteld.

  De Bouta-amnestiewet is vastgesteld in strijd met een oevrduidelijk VERBOD de Grondwet, zich te bemoeien met zaken die onder de rechter zijn. Daarom is zij van zichzelf reeds nietig.

  Dus een referendum over een door de OAS-organen nietig verklaarde amnestiewet zal er sowieso niet komen.

  Sranang moet gewoon ervoor kiezen een rechtsstaat te zijn en IEDEREEN die strafbare feiten pleegt te bestraffen volgens onze wetten, Grondwet en (mensenrechten) Verdragen.

  In een rechtsstaat staat NIEMAND boven de wet, ook moordende militairen en hun leiders niet !


  Maak melding

 32. Steenhard de Waarheid

  Waarom zoeken ze dan ook niet naar gerechtigheid voor de moorden van Mariënburg? Wie waren het die toen die hindoestanen en javanen neerknalden? Naar welke internationale orgaan zullen we hiervoor stappen?
  >
  Mooi geantwoord maar ze zullen je vraag niet beantwoorden want de waarheid doet pijn nog steeds huilen ze om die landverraders die hun gerechtigheid kregen!.


  Maak melding

 33. Sempa,

  Volgens mij moet jij zo snel mogelijk adviseur van Bouterse worden, want je weet het allemaal heel veel beter, dan de anderen op dit forum.
  Een gemiste kans, dat je het nog niet zover hebt geschopt, maar het is nog niet te laat..


  Maak melding

 34. over het verleden praten, kan je een ander diep raken.
  gesproken over een ander mans gedachten, kan je een band bemachten.
  om de juiste woorden te vinden, kan je het verleden aan elkaar binden.
  goed gedrach wordt van je verwacht.
  want als je iets uit, dan heb je er over nagedacht.
  waardoor je probeert, keer op keer.
  door een goede verweer, doe je niemand zeer.
  uit dat wat je hebt horen zeggen.
  om zo iets over het verleden uit te leggen……


  Maak melding

 35. De Paarse Kakkerlakken komen weer massaal uit het riool kruiprn om hun baasje Bouta te beschermen.

  Te walgelijk voor woorden hun onzinnig verweer.


  Maak melding

 36. She-Suri geef ik gelijk.

  Het vernederen van grappenmaker Desi Bouterse en zoon Dino is van Bovenaf in gang gezet. Niemand die het kan stoppen en zal nog zeker wreder worden voor de paarse kakkerlakjes.

  De domste president ooit met de stomste zoon ooit.
  Dumb and Dumber


  Maak melding

 37. Hallo,

  Ik wil aanklaagen Bouterse bij de OAS wegen beleediging van de Indianen. Deze man beweerdt dat hij een pikien Ingie is, maar dat zie je niet terug in zijn naam. Hij hanteerdt nog steeds de oer-Hollandse naam Bouterse ipv een Indiaanse naam zoals Sabajo of Kale Kop of Kleine Dictator of Dikke Bil of zoiets.
  Ik vraag Indianen die het eens zijn met mij om steun te betuigen hier. Hoe kan een Indiaan een Hollandse naam hebben? Zelfs @pero heeft een Latijnse naam.
  Is Bouterse een echte Surinamer, een Indiaan? Dan waarom hij veranderdt niet zijn naam?


  Maak melding

 38. Justitia Pietas Fides MMDLVII

  Zie de west/online en lees dit stuk over Justitie Fides MMDLVII

  De Redactie van de west moet ook een stuk plaatsen over de vakbond die deze personen wilden hebben.

  De rol en de relatie van Hans Valk met DDB
  De rol van Hans Valk en de Nederlandse Ambassadeur toen in die dagen. Was Hans Valk in dienst van het Nederlandse leger of was hij in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland? Aan wie legde hij verantwoording af?

  Gelet op de band tussen de Nederlandse Ambassadeur in Suriname en Kolonel Hans Valk in Suriname en dat deze ook op de ambassade werkzaam was, wist deze dat erop 25 februari 1980 een coup zou plaats vinden. Waarom heeft de Nederlandse Ambassadeur het ministerie van buitenlandse zaken van Nederland hierover geinformeerd en heeft hij minister-president Henk Arron niet (tijdig) hierover geinformeerd.

  Nederland heeft wat de coup van 25 februari 1980 wel schuldig hieraan, want ze waren ervan op de hoogte, dat Hans Valk verkeerd bezig was. Toch werd Hans Valk na terugkomst in Nederland zelf beloond. Dit dossier is achter slot en grendel voor 60 jaar.

  Wat op 8 december 1980 gebeurd is, daar is DDB en Co geheel schuldig aan en heeft met Valk niets te maken. Dus DDB & Co moet schreeuwen en doen alsof 8 december 1982 moorden ook informatie bevat over de coup van 25 februari 1980.

  Wel kan gezegd worden dat als de coup op 25 februari 1980 niet had plaats gevonden en Hans Valk waarmee DDB nauw mee samen werkte en het draaiboek van de coup niet had gekregen, dan waren de moorden op 8 december 1982 niet plaats gevonden. Aangezien Hans Valk niet meer in Suriname was op 25 februari 1980 en DDB zijn adviseur kwijt was, wist hij niet met de situatie om te gaan van zoveel macht. Ook vind ik dat Maurice Bisshop van Greneda de kruit die toen in het vat Suriname was doen ontploffen en heeft DDB aangezet om de 8 december 1982 moorden uit te voeren. Goed dat de Amerikanen hem ten val hebben gebracht en zijn eigen mensen hem hebben af gemaakt. Triest is ook dat toen President Reagan president Ruud Lubbers medewerking vroeg om ook actief te worden en door te gaan naar Suriname, Lubbers niet thuis gaf.

  Afgezien van alles is DDB schuldig voor 8 december 1982 moorden en moet hij niet doen alsof het dossier over de 25 feb 1980 daar informatie over heeft, want dat heeft dit dossier niet.


  Maak melding

 39. correctie: 8 december 1980 moet zijn 8 december 1982

  wat op 8 december 1982 heeft plaats gevonden komt geheel voor rekening van DDB en heeft Nederland en Hans Valk niet mee te maken.

  Wat op 8 december 1982 gebeurd is, daar is DDB en Co geheel schuldig aan en heeft met Valk niets te maken met zijn draaiboek.

  Dus DDB & Co moeten niet schreeuwen en doen alsof het draaiboek van hem en Co van 8 december 1982 moorden ook voorkomt in het draaiboek van Hans Valk en informatie bevat over.

  Het draaiboek van Hans Valk van 25 februari 1980 is een andere draaiboek dan die van 8 december 1982 van DDB en Co.

  Hans Valk heeft niets te maken met het draaiboek van 8 december 1982. Niets van/over 8 december 1982 is voor 60 jaar op slot en grendel in Nederland of zoals het Kamp DDB van uitgaan over dossier Suriname. Alles over 8 december 1982 moorden is in Suriname te vinden of via het internet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.