Gouden medaille winnaar door DNA geëerd

11

Topatleet en Olympisch gouden medaillist Miquel van Assen is dinsdag door De Nationale Assemblee in de bloemen gezet. Waarnemend parlementsvoorzitter Ruth Wijdenbosch heeft hem namens het college een bloemstuk en een cheque overhandigd.

De 17-jarige Miquel maakte Suriname in augustus trots tijdens de Jeugd Olympische Spelen in China. Hij won toen goud op het onderdeel hinkstap-springen. Sinds hij terug is in Suriname wordt hij overladen met cadeautjes. Parlementariër en ondernemer Ronny Brunswijk heeft hem een auto toegezegd naast een financiële bijstand van SRD 60.000.

11 REACTIES

 1. -Gefeliciteerd en hoop dat het goed komt met deze zoon van Suriname. Ook hoop ik dat velen zijn voorbeeld mogen opvolgen.

  Brunswijk wilde als eerste bij zijn zonder om op zijn beurt te wachten. Lees een stukje tekst maar::::

  =”Wij wisten wel dat mensen zich opmaakten om richting Zanderij te gaan, maar niemand heeft ons benaderd om iets samen te doen. Ik was wel verbaasd toen ik de gebroeders Ronnie en Leo Brunswijk daar zag”. Op de luchthaven heeft het SOC een twintigtal namen geregistreerd voor toegang tot de VIP-ruimte en de namen van de gebroeders Brunswijk stonden daar niet bij.


  Maak melding

 2. Deze jongen moet eerder aangemoedigd worden dan ge-eerd worden. Want feitelijk heeft hij nog niks bereikt. Internationaal telt de juniorenkamp alleen als talentenjacht. Hij moet maar een echte prijs zien te winnen. Zijn talent moet worden verzilverd.


  Maak melding

 3. En nu nog een stadion of iets anders snel naar deze atleet vernoemen..dan is het verhaal compleet.
  Dat hij Su op de kaart heeft gezet met zijn prestatie kunnen wij als volk alleen maar toejuichen en hem die grani geven. Maar die hele heisa om hem geen gaat meer nergens over…voegt totaal geen meerwaarde aan zijn prestaties.
  Mig mie boy: investeer in jezelf en draag jou talent over..dat heeft meer waarde. Anthony Nesty is men allang vergeten..het is maar omdat die sporthal (ook bijna vervallen) er nog bestaat.


  Maak melding

 4. Beste Miguel,
  Hartelijk gefeliciteerd met deze sublieme prestatie. Je hebt laten zien wat je in huis hebt als Surinaamse jongeling!
  Fantastisch! Een voorbeeld voor de jeugd van Suriname.
  Dank je hartelijk! Miguel, jij zet ons land niet voor schut. Integendeel jij maakt ons trots!!
  En dat is wat de jeugd nodig heeft, een goed voorbeeld!
  Thanks!!


  Maak melding

 5. Mensen,

  Even jullie uit de droom helpen. Het gaat hier niet om de echte Olympische Spelen, maar om een jeugdeditie. Zoiets als jeugdzonden, die worden vergeven. Dus no djompo foe law, yepi de.
  Laat die jongen voelen dat hij pas een stap heeft gezet naar het echte doel en meer nog niet.


  Maak melding

 6. Een gouden medaille is een gouden medaille. Van hetzelfde goud gemaakt. Hoe, waar en wanneer die gewonnen is en bij welke Olympische Spelen, maakt geen fluit uit.
  Zijn de gouden medailles behaald bij De Paralympics soms ook minder waard?? Is het goud niet echt dan?
  Of zijn de prestaties van jongeren en/of gehandicapten minder waard dan die van volwassenen?
  Wat een kolder, zeg!


  Maak melding

 7. @ Suri She en Keihard de Waarheid:

  Ik kan met jullie beiden meegaan, maar het is inderdaad noodzakelijk om dit allemaal in perspectief te zien. We zijn in Suriname gewend om onze ‘sporthelden’ onbeschaamd de hemel in de prijzen. Niets mis mee. Echter staat deze slechts 17-jarige jongen aan het begin van een hopelijk glanzende carrière. Als hij straks verkozen wordt op de O.S. in Rio de Janeiro en daar bij tenminste de eerst drie eindigt, dan pas kan de euforie losbarsten! Ik zie het als Natio U-20 voetbal, dat zich mag meten met ‘wereldvoetballanden’ als St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Dominica en noem ze maar op. Desondanks zien ze nooit kans om enig eindtoernooi te behalen. Ik bedoel maar. Miguel van Assen is een absoluut talent en dat moet men in Suriname koesteren, want er zijn er maar weinig van. Dat doe je niet door sporthallen naar hem te vernoemen of lintjes en geld te geven (Romeo Bravo), of hem lastig te vallen met allerlei loftuitingen, nee, deze jongeman moet vanaf nu dagelijks bezig zijn met zijn sport. Met of zonder beurs. Nogmaals: ik heb groot respect voor zijn prestaties, maar nu kan de roze bril af! We moeten hem volgen in zijn ontwikkeling en hem niet het graf in prijzen! Dat werkt averechts.


  Maak melding

 8. @She-Suri,

  Ik begrijp wel dat je trots bent. Ben ik ook. Is haast iedereen die iets met Suriname heeft ook wel. Maar vraag je af of het internationaal nieuws was. Nee toch?
  Dus is er nog heel veel werk aan de winkel en hooguit 1 dag tijd voor bewieroking. Daarna voluit marcheren naar de echte prijs, goud (of een andere medaille) in Brazilie 2016!


  Maak melding

 9. Kinderen groeien van succeservaringen en positieve feedback!
  Geef ze die granie die ze verdienen en hun prestaties zullen grote hoogten bereiken!
  Dat is een psychologische wet!
  Prijs die kleine de hemel in dat hij op het potje heeft geplast en zie…. de luiers kunnen aan de kant.
  Reageer lauw en je kunt luiers blijven kopen!
  Ja, daar begint het al!
  De kracht voor het vormen van een positief zelfbeeld, een sterk ontwikkeld gevoel van eigenwaarde en zelfrespect zit hem veelal in het geven van positieve feedback van de directe omgeving en verder!
  Overdadigheid schaadt, ja, dat is waar, maar dat is hier niet aan de orde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.