maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe Staatsolie raffinaderij bijna af

Nieuwe Staatsolie raffinaderij bijna af

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe Staatsolie raffinaderij is voor ruim negentig procent af. Dat vertelde algemeen directeur Marc Waaldijk deze week aan het dagblad De West. Volgens planning moet de raffinaderij midden december in productie, net op tijd voor de vertrekkende algemeen directeur om de inauguratie zelf te verrichten.

Waaldijk gaat eind december met pensioen en draagt per 1 januari 2015 de leiding van het staatsbedrijf over aan Rudolf Elias. Staatsolie kan ruim meer produceren dan 16.000 barrels olie op dagbasis, het minimum om de nieuwe raffinaderij draaiende te houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. @Steenhard de waarheid
  “Zo niet, dan kunnen ze raffineren voor anderen.”

  Welke anderen.
  Steenhard de waarheid. de komende 10 jaar kan men net iets meer dan 16.000 barrels per dag uit de grond halen.

  Indien men ruwe olie verscheept gaat dat met serieuze schepen die pakweg 10 meter diepgang hebben. Bij laag tij is dat 2 maal dieper dan de Suriname rivier toe laat.

  Zie wat voor schepen er bij Valero op Aruba afmeren of die er bij Willemstad naar binnen komen.

  By the way ik vind het knap werk wat Staatsolie doet en hoop dat men serieuze reserves vindt waardoor men langer door kan en verder kan uitbreiden.
  Ook al zijn de vooruitzichten positief is het wel zo dat indien men nu serieuze nieuwe voorraden vindt het jaren duurt voor dat men die kan winnen op een goede manier.Ofwel de komende jaren zijn heel spannend want ruwe olie van elders aanvoeren is niet echt efficiënt.


  Maak melding
 2. Ah doet me denken aan STAATScassave bedrijf !
  Een overschot aan cassava maar helmaal geen produktie !!
  Zielig te zeggen maar hetzelfde lot staat STAATS olie te wachten.


  Maak melding
 3. @Steenhard de Waarheid

  Grappig van je ,heel grappig van je.
  Andere olieproducerende landen leveren 500.000 tot 800.000 vaten per dag. Staatsolie produceerd 16000 vaten in 1 dag.
  Hai Baja Steenhard de Waarheid , zucht ,zucht ,hoe gaat staatsolie zoveel olie kunnen raffineren, of dan moet geheel Suriname in dienst van Staatsolie gaan werken !!!
  En dan gaan wij de suriname rivier moeten opgraven want de schepen die de olie gaan leveren gaan vastlopen ,ze zijn groot en de lading zal ook groot zijn . Zo dus laten we de Suriname rivier alvast uitdiepen ,okay.

  Hmmmm maar nog even…we hebben een overschot aan cassave en niemand die het durft te verwerken,
  Olie verwerken is mljoenen malen zwaarder dan cassave verwerken. knop dat goed in je oren !!


  Maak melding
 4. @Ray,

  Zover ik in het artikel zie is er geen bovengrens genoemd, maar dat zal zeker geen 500.000 vaten zijn, hooguit het dubbele van de 16.000 vaten. Dus een extra 16.000 vaten moet toch wel te halen zijn, desnoods met kleinere tankers met minder diepgang.

  Wat heeft de cassaveverwerking te maken met de olieverwerking? De link die je legt zie ik niet, want Staatsolie kent een zeer minimale overheidsbemoeienis in de dagelijkse leiding. Of wil je ook een link leggen naar de cementindustrie en de bananenteelt?


  Maak melding
 5. @Steenhard de Waarheid

  Hallo met veel poeha werd de opening verricht van STAATS CASSAVE BEDRIJF en wel door je baasje !!
  Zoveel verhaaltjes werden verteld,cassave zou verwerkt en geexporteerd worden. UITSLAG; NEGATIEF !!
  Staatscassave bedrijf staat er stil bij, de cassave staat te rotten op de velden,Zo waar is de produktie gebleven van Staatscassave bedrijf !!?

  Hallo ,hallo,
  hou je bezig met de realiteit okay,ga niet zoals je baasje hallucineren !
  Waar gaan de andere 16000 vaten aan aardolie komen dan?!!


  Maak melding
 6. @Steenhard de Waarheid,

  Staatsolie is een sterfhuis constructie. Het is te hopen dat men nieuwe oliebronnen kan vinden anders voorspel ik barre tijden in Suriname. Zoals forumlid JoJo al verwoorde, de komende jaren wordt het spannend voor Suriname.

  Olie raffineren voor andere landen zie ik niet snel gebeuren. Infra structuur van Suriname is daar op niet berekend, met de waterwegen. Zelfs met kleinere tankers wordt het lastig. Concurrentie in de Cariben en Zuid Amerika is groot.


  Maak melding
 7. @Ray,

  Je moet ophouden Bouterse mijn baasje te noemen. Dat is zeer onbeschoft van jou. Anders noem ik steeds weer Brunswijk of Doekhie jouw baasje, dat ga je ook niet leuk vinden.

  Ten tweede, ruim 16.000 vaten per dag is voldoende. Er hoeft niet meer bij, dus ik begrijp niet waar je een heisa van maakt.

  Nogmaals, wat heeft cassaveteelt en verwerking met de olie-industrie te maken? Of ben jij soms van plan olie te winnen uit cassave? Koop alle cassave dan op van die planters.


  Maak melding
 8. @Koos de Jong,

  In Saramacca was er al door de Nederlanders boringen verricht en was er redelijk grote hoeveelheden olie gevonden. Dus zo’n vaart zal het wel niet lopen met de uitdroging van de bronnen of met ernstige tekorten de komende 2, 3 decennia. Bovendien verwacht men bronnen te vinden in de kust.


  Maak melding
 9. @Steeenhard de Waarheid.
  Iemand die een moordenaar,landverrader,couppleger door dik en dun blijft verdedigen …hoe anders kan ik hem noemen?
  Wel ik noem hem een Volgeling,
  En als je een volgeling bent wie volg je dan?
  Precies,je baasje !!
  Waarom zie jij dit als een belediging dan?!
  Jij zegt toch altijd hier…bouta is slecht maar niet zo slecht,ik ben geen fan van bouta maar hij is goed…..
  In ieder geval valt niet te merken dat je NIET van hem houdt. Je houdt van hem ,maar je schaamt je een beetje om het openlijk toe te geven.

  Nu het verband tussen cassave en aardolie,

  We hebben cassave in overvloed . De binnenland bewoners werden een droom door je baasje …ahum..boss voorgehouden. Het enige wat ze moesten doen is cassave planten en de rest zou bouta en co doen.
  Wat is het resultaat….NIKS..NIHIL…
  heden staan de cassave te rotten. Geen 1 pond is verwerkt en geen enkel grammetje is geexporteerd, want dat was de bedoeling geweest.
  Nu het olie,
  waar in godsnaam ga je olie boren om het dubbele van 16000 vaten per dag te kunnen winnen?!
  Strakjes zitten we met een gehele nieuwe olie raffinaderij zonder product,zonder olie !!!
  We zitten met staatscassave en een heleboel cassave en staatscassave bedrijf staat te roesten, en de cassaven op de cassave velden staan te rotten.

  SNAP JE NU WAT IK BEDOEL?JE KAN TOCH OOK EEN BEETJE LOGISCH DENKEN,HOOP IK !!.


  Maak melding
 10. @Steenhard de Waarheid

  Je baasje had beloofd cassave te kopen namens staatscassave bedrijf, niet ik.
  Op mijn erf heb ik een aantal cassave planten voor Eigen consumptive.Ik weiger daarom dus cassave van anderen te kopen!


  Maak melding
 11. @Steenhard de waarheid.
  Wereldwijd gezien telt een raffinaderij met een capaciteit van 16.000 of 32.000 vaten/dag niet mee.
  Venezuela produceert dagelijks 2,5 miljoenen vaten die wil men zo dicht mogelijk bij huis verwerken op goed bereikbare plaatsen.
  Zelfs de Vadero raffinaderij op Aruba is niet meer interessant genoeg om in bedrijf te blijven.
  Het is dan ook een illusie te denken dat Brazilie, Venezuela of een andere locale olie producent zijn ruwe olie zover gaat vervoeren om te laten raffineren in Suriname. Ook kleine crude tankers (als die er al zijn) stekken aanzienlijk dieper dan de Suriname rivier ooit zal worden.

  Staatsolie zal dus, om te blijven functioneren, de komende 4 tot 5 jaar grote reserves moeten vinden om door te kunnen in de huidige of iets uitgebreide vorm. Laten we het hopen. Ondanks alle vooruitzichten is er nog maar weinig nieuwe voorraad bij gekomen.

  Als referentie beeld: Venezuela pompt in 40 dagen de hele Surinaamse voorraad uit de grond. Saoedi Arabie pompt het in een dag of 12 uit de grond.
  Echte raffinaderijen zijn gebaseerd op dit soort volumes en niet op basis van 16.000 barrels of iets meer per dag.


  Maak melding
 12. 03 sept. 2014

  @Ray,

  Heb je met jouw postings nu voldoende therapeutische activiteit gehad, om nu conform het item te denken en te reageren? Ga toch inhoudelijk op het item, of op een posting gericht op dit onderwerp.

  Vergeet niet mij de minpunten te geven. Hoort bij bedoelde therapie!!
  Srika


  Maak melding
 13. @Ray,

  Je baasje Baviaan heeft je zeker geleerd om verbanden te leggen die er niet zijn. Ga je baasje maar vragen hoe vaak hij olie gescheten heeft.

  Je hebt oogkleppen op. Terwijl het artikel duidelijk zegt dat de minimumcapaciteit van 16.000 vaten ruim gehaald wordt, blijf je maar onzin kletsen en blijf je maar proberen het te verdraaien en te ontkennen. Want jij weet het, dat heb je van je baasje Baviaan geleerd, als je een leugen lang genoeg herhaalt, ga je er zelf in geloven.

  Die logica van jou klopt niet en daarmee bewijs je dat je denkt als een knecht van je baasje Baviaan. Je bent niet zo snugger om te constateren dat Staatsolie een niet door de overheid geleide bedrijf is en dat die cassavefabriek wel een door de overheid geleide bedrijf is. Kan je dan niet logisch denken? Heb je de ULO wel afgemaakt?
  Of ben je cum laude tang poko jantje van de basisschool?
  Kan het in die enkele hersencellen die je hebt, de rest zijn vetcellen in je hoofd, niet doordringen dat het leiden van een billion dollar oliebedrijf, waar veel hoog opgeleide buitenlanders werken, wat anders is dan een cassavefabriek opzetten en laten leiden door onkundige mensen?

  Je baasje Baviaan heeft je niet veel geleerd lijkt mij. Tijd dat je een nieuw baasje zoekt. Is San Tokkie iets voor je? Ik raad je aan met gevouwen handen je voor de voeten te werpen van je nieuwe baasje San Tokkie en hem te smeken je als z’n nieuwe knechtje in dienst te nemen.

  Laat horen wiens knechtje je voortaan bent, van Baviaantje of van San Tokkie.
  Btw, ben je een zwarte lelijke hindoestaan? Je praat wel als een knecht uit de districten.


  Maak melding
 14. ray
  dankzij de coup van de jaren 80 bestaat staatsolie dankzij de ndp staan er die grote bruggen over de coppename en suriname rivier .
  dankzij de ndp staat er een cassave fabriek kan en kunnen velen hun waar naar die fabriek brengen .water naar de man brengen zowel in het binnenland als de randstad swm heeft werk en het volk is deze regering dankbaar dat er water uit de kraan komt .die sociaal plan komt er ook aan .wij hoeven geen 18000 huizen te bouwen belangrijk is dat er wordt gebouwd en dat weten wij het volk .vhp nps pl jullie gaan in de oppositie blijven jullie dienen het volk niet dat is meer malen bewezen .wat heeft front met name de vhp nps in al haar bestaan gedaan voor dit suriname ,verbroedering of apartheid. weg met deze antieke partijen die geen enkel vooruitgang hebben kunnen brengen .


  Maak melding
 15. http://pubs.usgs.gov/fs/fs-0037-01/fs-0037-01.pdf

  Staatsolie is een zeer goed en competent bedrijf:

  16000 barrels is tussen de US$4,365,000 en US$4,680,000 per dag wat je Bruto verdient.

  Oil and gas resources are estimated at 2.2 billion barrels and 6 trillion cu. ft. (28.3 billion cu. meters approx.) respectively in the Guyana Basin which covers the entire coastal region and offshore into the Atlantic Ocean of Guyana basin where full exploitation of these resources is encouraged.

  16000


  Maak melding
 16. Wat anderen ook denken, ik vind Staatsolie een heel mooi bedrijf.
  Een van de weinige bedrijven in Suriname, die ook innoveert.
  Natuurlijk is het lastig de toekomst te voorspellen, maar als je niet innoveert, weet je van tevoren, dat je achterop loopt en die achterstand wordt alleen maar groter.
  Daarom vind ik deze ontwikkelingen bij Staatsolie toe te juichen.


  Maak melding
 17. @JoJo,

  Hoe kom je erbij dat Staatsolie een grote speler wilt zijn op het wereldtoneel?

  Eerst een goede positie verwerven op de Surinaamse markt en het desnoods daarbij houden als verdere uitbreiding niet mogelijk is. Bovendien kun je met een raffinaderij aardolie importeren en zelf raffineren. Dat is ook nog goedkoper dan benzine, diesel en LPG te gaan kopen in het buitenland en het schept ook werkgelegenheid en leidt tot kennis en kunde die op andere gebieden van pas kan komen.


  Maak melding
 18. @ Steenhard de waarheid.
  Ik geef niet aan dat Staatsolie een wereldspeler wil zijn. Ik geef aan hoe kwetsbaar de onderneming is en dat het een ide-fix is om te denken dat het olie voor anderen kan gaan verwerken tenzij de vondsten bij de buren ook slechts marginaal zijn en eigen verwerking daar ook niet economisch haalbaar is.

  Staatsolie is voor Surinaamse begrippen groot. Het pompt elke dag ongeveer $ 2.000.000 uit de grond. Incl. raffinage en downstream activiteiten neemt staatsolie 20% van de Surinaamse economie voor haar rekening met slechts een beperkt aantal mensen.
  Eigenlijk is staatsolie de geldpers van Suriname.

  Ik probeer nuance te geven aan te grote verwachtingen en groot spraak want als er de komende 5 jaar geen grote reserves gevonden worden droogt er 20% van de economie op.
  Let wel het vinden van nieuwe reserves kost ook veel geld en de ondernemingen van Buiten zoeken niet gratis naar Surinaamse olie.

  Het omgekeerde is echter ook waar een klein succesje betekend voor Suriname de Jack pot. Allen de jack pot is nog niet gevonden en daarom is het aan te raden voorzichtig te handelen.


  Maak melding
 19. koning pero ik heb het jou al een keer proberen uit te leggen praat voor jezelf ,is al erg genoeg en niet voor het volk.als je koning wordt mag je in die bewoordingen praten tot dan praat voor jezelf is toch niet zo moeilijk.


  Maak melding
 20. @Srika

  Ik ben niet zo lichthoofdig als jij die alles wat uit je baasje bouta zijn mond komt of dat van zijn onderdanen ,te geloven.
  Ik geloof niet in sprookjes en vooral niet als ze van de ndp horde komen.


  Maak melding
 21. @Pero

  Please ga de geschiedenis van Staatsolie leren kennen.
  MARS ga lezen,

  03 Mar 2012, 17:30

  .
  Met het heien van de eerste paal voor de uitvoering van het Refinery Expansion Project (REP) van Staatsolie is vorige week zaterdag de aanzet gegeven om Suriname te brengen op the next level in de ontwikkeling van een eigen volwaardige aardolie-industrie. Dit project brengt realisatie van een droom van vrijwel elke Surinamer dichterbij: rijden op onze eigen Surinaamse gasoline, die je gewoon bij de servicestation op de hoek kan tanken! Staatsolie en de hele Surinaamse gemeenschap verdienen hiervoor een welgemeende felicitatie. Deze heuglijke gebeurtenis werd echter overschaduwd door de onbeschaamde manier waarop de huidige president van Suriname weer eens een volstrekt valse persoonlijke claim probeerde te leggen op het succes van Staatsolie.

  Dat de ceremoniële eer om de eerste paal voor het REP te heien juist deze persoon te beurt viel, was een grillige speling van het lot, die de Staatsolie-gemeenschap en vele aanwezigen met gemengde gevoelens vervulde. Vanuit zijn kabinet zijn hemel en aarde bewogen om deze gebeurtenis op 25 februari te laten plaatsvinden. Waren de woorden van zijn felicitatieboodschap echter wel gemeend? Was het niet deze persoon, die in 1998 met zijn NDP/BVD regering buitenlandse consultants heeft ingehuurd om Staatsolie de grond in te boren? Hij, die op het punt stond om Staatsolie voor een appel en een ei te verkopen? Hij, die in OCER riep dat de investering in de raffinaderij een foutieve beslissing was? Hij, die Eddy Jharap op een vernederende manier tot tweemaal toe liet ontslaan? Ja, hij was het! Dezelfde man!

  Pronken met succes anderen
  Het optreden van de president was daarom een FARSI PRODO! Pronken met het succes van anderen. Op zoek naar erkenning bij zijn gasten en genodigden. Een welkome gelegenheid om de aandacht af te leiden van de vele schandalen waarmee hij de gemeenschap in korte tijd heeft opgezadeld. Alsof het succes van Staatsolie een persoonlijke verdienste van hemzelf was, had hij het over “de grote opofferingen” om Staatsolie te maken tot wat het nu is.

  Daarbij ging hij volledig voorbij aan het feit dat het Refinery Expansion Project een uitbreiding is van de bestaande raffinaderij van Staatsolie, die in 1994 is gebouwd onder de regering Venetiaan. Een besluit dat juist door hem in 1998 een foutieve beslissing werd genoemd. Het is deze president niet vreemd om uit puur opportunisme zich te bedienen van geschiedvervalsing en desinformatie. De kwestie rond de geschiedenisboeken, Ballast Nedam schadeclaim, gratieverlening in strijd met de wet, zijn daar voorbeelden van.

  Ere wie ere toekomt
  Feitelijk heeft hij als militaire machthebber geen enkele bijdrage gehad in de ontwikkeling van het bedrijf. En de “grote opofferingen” waarover hij het had, betreft in werkelijkheid niet meer dan een eenmalige bijdrage van SF 500.000 uit Staatskas in het werkkapitaal van Staatsolie. Integendeel had Staatsolie onder zijn regiem grote moeite om haar zuur verdiende valuta-inkomsten naar eigen inzichten te mogen besteden voor vervangingsinvesteringen. Alle claims van de toenmalige militaire machthebbers en hun huidige NDP na-praters ten spijt: Ere wie ere toekomt!

  Eddy Jharap is de onbetwiste voortrekker geweest in het team van pioniers van de Surinaamse olie-industrie. Voor zijn verdiensten ontving hij daarom bij zijn pensionering in 2005 uit handen van president Venetiaan de hoogste onderscheiding van Suriname: Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Maar het is niet toevallig dat het Tambaredjo-veld en het Calcutta-veld op dit moment de belangrijkste reservoirs van Staatsolie zijn. Dat is een logisch gevolg van ontwikkelingen, die na de olievondst bij Calcutta in 1965, zijn ingezet.

  Boringen verricht
  Premier Johan Adolf Pengel beloofde, badend in olie, toen “dat op een dag auto’s op onze eigen gasoline zouden rijden”. Diverse boringen tussen 1965 en 1968 in een intensief boorprogramma van de GMD, waar zeker de naam van ir. Colleridge bij genoemd mag worden, toonden aan dat de woorden van Pengel best wel zouden kunnen uitkomen. Er werd op meerdere plaatsen, waaronder het Tambaredjo gebied, aardolie gevonden. De olieprijs op de wereldmarkt liet het echter niet toe om de gevonden aardolie toen al commercieel te benutten.

  Na de oliecrisis van 1973 wijzigden de omstandigheden zodanig dat commerciële productie van de gevonden Surinaamse olievoorraden wel haalbaar werd. De sneer van de huidige president van Suriname dat regeringen voor 1980 in dit verband “de durf niet hebben gehad” is daarom pure misleiding. Overigens was het primair motief voor de oprichting van Staatsolie niet de productie van de Calcutta-olie, maar het optreden als counterpart bij onderhandelingen voor een offshore concessie met Gulf Oil.

  Ondersteuning NPS
  Het is een historisch gegeven dat alle belangrijke ontwikkelingen bij Staatsolie zich hebben voorgedaan in perioden waarin het bedrijf buiten de invloedsfeer van de militairen en hun NDP-geestverwanten stond. Staatsolie heeft daarentegen wel steeds robuuste ondersteuning genoten van regeringen waarin de Nationale Partij Suriname (NPS) met zijn partners zat en wel met name in de perioden 1991-1996 en 2000-2010. Daardoor heeft het bedrijf in alle rust haar investeringsprogramma kunnen uitvoeren en is thans uitgegroeid van het marginaal pioniersbedrijf dat zij anno 1987 nog was tot een efficiënt gerund commercieel bedrijf met een omzet van ± USD 600 miljoen in 2010 en een geschatte shareholders value per ultimo 2010,die boven USD 1 miljard uitkomt. Een bedrijf dat in staat is om van haar investeringsprogramma 2008-2012 een bedrag van USD 700 miljoen uit eigen middelen te financieren. Het is dit bedrijf dat deze president en zijn NDP geestverwanten, voor de belachelijke prijs van USD 60 miljoen wilde verkwanselen.

  Die ondersteuning vanuit de regering was er ook bij het ontwikkelen van het investeringsprogramma Vision 2020, waarin alle huidige en toekomstige projecten tot het jaar 2020 zijn opgenomen. Vision 2020 is in 2008 in uitvoering genomen en voorziet onder meer in verdere uitbreiding van de oliereserves, uitbreiding van de bestaande raffinaderij (REP), eigen outlets voor gasoline en diesel, onderzoek naar de haalbaarheid van het Tapa-Jai project en van het bio-fuel project in Wageningen.

  Duurzame welvaart
  De ondersteuning die Staatsolie steeds heeft ondervonden van regeringen waarin de NPS heeft geparticipeerd, komt uit het diepgewortelde besef bij deze partij dat duurzame welvaart en welzijn voor het Surinaamse Volk alleen bereikt kunnen worden met optimale inzet van onze natuurlijke rijkdommen. Dit is voor de NPS niet alleen leidraad geweest bij het koesteren en verder ontwikkelen van de Calcutta legacy van Johan Adolf Pengel in 1965. Het is ook terug te vinden in ontwikkelingen zoals de opening van Rosebel in 2004 en de in maart 2010, op enkele details na, afgeronde onderhandelingen met Newmont, waarmee Suriname op de wereldkaart werd gezet als grootschalige goudproducent. Rosebel blijkt thans, alle aantijgingen van de president en zijn NDP na-praters ten spijt, samen met Staatsolie de grootste bijdrage te leveren aan de staatskas. Een welkome compensatie voor de verdragsmiddelen dus.

  Succes heeft vele vaders…! Het gedrag van de huidige president van Suriname met betrekking tot Staatsolie roept gelijkenis op met het fenomeen dat veel vaders tonen in het geheel geen besef te hebben van hun plicht om zorgzaam te zijn voor moeder en kind. Maar als het kind door eigen inspanning en ondersteuning van een hardwerkende moeder ooit wat bereikt in de maatschappij, dan zijn het deze heren die vol trots op hun borst slaan en voor iedereen die het maar horen wil roepen: “Ay, na mì boi…!”.


  Maak melding
 22. Staatsolie , baby van de Revo !!!
  En wie beweerde ooit dat er geen olie van hoge kwaliteit in SU ’s aderen stromen ???
  Juist ja , …… , dat bedoel ik !!!
  En ik zag een persoon met bundels van geloofsbrieven op het stoepje van het kabinet van de president .
  Ra ra wie mag dat zijn ???
  Benne benieuwd .
  I and I love SU !!!


  Maak melding
 23. ray nogmaals alles wat ik hier boven heb gezegd berust op niets anders dan de waarheid /.bouterse toen heeft een grote vinger in de pap bij het ontstaan van staats olie .zij hebben de aanzet gegeven voor dit project en als jullie fronters het leuk vinden of niet ,het gaat de geschiedenis boeken in dat het mede dankzij de militairen staats olie zover is gekomen ,niet te vergeten de heer djarap die ook zijn grote deel heeft in dit project .jullie fronters moeten leren dat ongeacht wie aan de macht is ,als het nou jou tegenstander is of niet …je hem of haar die erkenning moet geven als hij of zij een goed prestatie hebben geleverd voor land en volk.venetiaan heeft ook goede prestaties gelevert als het om de economie was die toen in het slop was ,hij heeft ook zijn kwaliteiten maar hij heeft ook vele zwakheden en dat is de prijs die je betaalt als je de pl jou vene de les laat voor lezen en nu wil deze zelfde somo weer bij de nps ,dus de nps heeft haar les niet geleerd.


  Maak melding
 24. @Pero
  Prima reactie dat een ieder de eer moet krijgen voor haar prestaties maar ook de verantwoordelijkheid moet dragen voor het eigen falen.

  Goed dat u stelt dat Vene goede prestaties geleverd heeft met het uit het slop halen van de economie. Ook goed dat u de vinger legt op de wijfelachtige besluiteloosheid als gevolg van politieke samenwerking met PL en het niet kunnen uitbannen van de oude verdeel en heers politiek (dank je wel, alsjeblieft ofwel jij dat dan ik dat).
  Als u eerlijk naar de actualiteit kijkt is er de afgelopen 4 jaar niet zoveel veranderd omdat er nog steeds partijen zijn die ministeries als prive bezit zien en deze exploiteren als waren het wingewesten.
  Als ik in de krant lees dat het normaal is dat politieke voorlieden schoonmaak en beveiligingsdiensten leveren aan ministeries waar de eigen partij de minister levert wordt ik onpasselijk.

  “Twijfel is de waakhond van het inzicht” Confusius.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES