zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIn de rij staan voor echtscheiding hoeft niet meer

In de rij staan voor echtscheiding hoeft niet meer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 sep – Het Hof van Justitie rekent af met lange rijen voor het aanvragen van echtscheiding. Waarnemend president van het Hof Iwan Rasoelbaks noemt het onding en een schending van de persoonlijke privacy.

Het was elke donderdag weer dringen bij de griffie van het Hof. Alleen wie binnen de eerste dertig aanmelders vielen, werden geholpen. “De lange rijen voor het gerechtsgebouw waren geen goed gezicht en voorbijgangers konden zien wie aan het scheiden is. Nu hoeven ze dat niet meer te doen en ze kunnen bijvoorbeeld tijdens de schafttijd hun aanvraag indienen”, zegt Rasoelbaks tegenover de Ware Tijd.

Voortaan wordt een ieder geholpen die zich meldt. Het is ook niet meer dan logisch, omdat per week gemiddeld twintig aanvragen voor echtscheiding worden ingediend. Het quotum van dertig wordt zelden gehaald. Advocaat Hugo Essed is blij met de maatregel. Rechtszaken kunnen nu sneller verlopen. Echtscheidingsprocedures zijn enkele jaren terug aanzienlijk versoepeld. Aan de wet werd namelijk de scheidingsgrond ‘duurzame ontwrichting’ toegevoegd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

41 REACTIES
 1. @Steenhard de Waarheid
  Ik ben lang en heel gelukkig getrouwd.
  Heb jij problemen ermee ?
  Dat jij niet gelukkig bent in je huwelijk betekent echt niet dat anderen ook ongelukkig zijn!

  Ps
  Ik neem aan dat dit allemaal niet geldt voor dinootje,je pleegzoon?!
  Sjeesjes die hoeft niet te trouwen noch in de rij te staan voor een echtscheiding.Die hoeft alleen maar te naaien en kinderen produceren hier en daar.


  Maak melding
 2. @Steenhard de Waarheid

  AC-topper Ronnie Brunswijk zegt dat hij niet verantwoordelijk is en gehouden kan worden voor misstappen van zijn kinderen. “Het zijn mijn kinderen, maar ik kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden. Zij zijn volwassenen en zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden”, reageert Brunswijk op vragen van journalisten.

  Een zoon van Brunswijk is maandag aangehouden op Zanderij met 5 kilo cocaïne pasta in zijn bezit. Brunswijk junior weigert te zeggen van waar hij de drugs heeft. Hij is in verzekering gesteld.

  Bijkans een maand of twee terug werd een andere zoon van Brunswijk aangehouden. In dat geval heeft vader Brunswijk zelf aangifte gedaan. De zoon had US$ 30.000 van Brunswijk uit zijn voertuig gestolen.

  Brunswijk betreurt de handelingen van zijn zoons en vindt het jammer dat geen rekening is gehouden met de functie die hij bekleedt.

  Ah kijk zo bedoel ik het.
  Wie beter dan jijzelf kan deze vraag beantwoorden?
  Is Brunsie GESCHEIDEN OF NIET?!
  Is hij nog steeds getrouwd ?!

  Pfffffffff…kijk deze brunsie denkt nog steeds als de OERMENS uit de OERTIJDEN.
  Hij denkt dat zijn taak alleen is om kinderen op de aarde te zetten, en verder geen bemoeinis met ze te hebben. Nee hoor hij gaat de zorg van zijn kinderen niet op zich nemen ,hij denkt dat hij geen enkel verantwoordelijkheid hoeft op te nemen. Waarschijnlijk hadden zijn ouders ook zo gedacht…en toen werd brunsie een BANKROVER en oorlogsmisdadiger en kwam in genade voor amnestie.
  En heden huilt brunsie tranen me tuiten dat zijn imago schade is aangebracht door zijn zonen.Wel laat brunsie weten dat hij echt geen heilige is.en bovenal hij is iemand wiens heden en verleden BEVLEKT is.


  Maak melding
 3. @Ray,

  Laatst heeft een bloedonderzoek uitgewezen dat 50% van de kinderen een andere biologische vader hebben dan de man die bij hen in huis woont.
  Weet jij zeker wie jou echte vader is? Weet jijzeker dat jouw kinderen ook waarlijk de jouwe zijn?


  Maak melding
 4. In Suriname gaan zowel de mannen als vrouwen vreemd.

  Huwelijkse trouw is een zeldzaam begrip binnen de Surinaamse gemeenschap. De talloze hotels van plezier beleven gouden tijden.

  Of zal de goudkoorts ermee te maken hebben.

  Een goudzoeker biedt dezer dagen meer perspectieven dan een stedeling met een kantoorbaantje.


  Maak melding
 5. @Matti

  Echt ,ik heb geen woorden voor je ,echt. ik dacht dat je veel wijzer was dan je doet overkomen…..mijn God,ik heb me ernstig in je vergist.MY BAD>
  sjonge ,sjonge


  Maak melding
 6. @Michael

  Hahaaaaaa…laat die 2 idioten maar gissen. Hun fantasie vermogen is heeeeel breed en geloof me zij zijn nog niet klaar,ze gaan strakjes komen met andere bizarre verhaaltjes.
  De ene bizarder dan de andere.

  Thanx.


  Maak melding
 7. Steenhard de Waarheid:

  ray,
  no spang met deze kerel hij is door de duivel geschapen zoals Dibrie Brunsie en volgengs mij ziet hij er ook zo uit.

  Genetisch afwijking deze paarse straat honden!


  Maak melding
 8. Waarom sommige hetero’s zo moeilijk doen wanneer LBGT mensen ook het recht willen om te trouwen begrijp ik, na het lezen van dit bericht, niet. Huwelijken in hetero kring stellen vaak niet zo veel voor als ze de gemeenschap willen doen geloven. LBGT’s willen net als hetero’s ook het recht hebben om te scheiden als ze dat willen, maar dan moeten ze eerst het recht hebben om te mogen trouwen met wie ze willen. Rechter Rasoelbaks zegt terecht dat mensen die willen scheiden niet open en bloot in de rij hoeven te staan zodat iedereen kan zien dat ze van plan zijn om te gaan scheiden, ze hebben namelijk recht op hun persoonlijke privacy, LBGT’s hebben ook recht op hun persoonlijke privacy, niemand heeft het recht om zich te bemoeien met de privé keuzes die ze maken, zolang ze anderen daarmee niet benadelen of schade berokkenen.


  Maak melding
 9. @Ray,

  De spot drijven met een priester zal voor jou wel de normaalste zaak van de wereld zijn. Ik dacht dat hindoestanen respect hadden voor hun godsdienst en niet geloofden in de duivel, maar jij bent een atheist die niet eens in de godsdienst van z’n ouders gelooft maar in de duivel gelooft. Een arheistische hindoestaanse christen dus, een erg verward mens. Ga je hoofd laten nakijken door een obiamang. Je lijkt wel broertje van Afoe Ede. Als knecht van je baasje Baviaan val je wel vies tegen. Ik dacht dat z’n knechtjes wel wat meer in hun mars hadden.
  Weet je zeker dat je geen kind bent van San Tokkie? Ik zou maar meteen morgen naar de bloedbank gaan en eea laten checken en daarna naar de moskee om een duivelsuitdrijving te laten doen, want je bent blijkbaar al een lange tijd bezeten.


  Maak melding
 10. @gladvis,

  Hoe penetreer jij je vrouw, jij gladde aal? Lang blijf je er niet in zitten niet? Zoekt ze al een andere man omdat jij het niet binnen kan houden wegens gladheid? Wel, in ieder geval hoef je geen glijmiddel te kopen. In tegendeel, je kan je slickyness zelfs verkopen. Tenminste, als iemand het wil hebben van een viespeuk als jij.


  Maak melding
 11. Steenhard de Waarheid,

  Het artikel op de Waterkant gaat over echtscheidingen.
  Niet over priesters, bavianen of glijmiddelen.
  Probeer nu eens inhoudelijk te reageren op een artikel in plaats van alleen maar te schelden op anderen.


  Maak melding
 12. @Rudinho,

  Geboren blinde l u l, valt de afwijking van het onderwerp bij anderen je niet op? Dat mijn reactie dat juist heel goed aangeeft dat anderen het ineens over duivels en idioten en baasjes en honden hebben?
  Lees hun reacties maar na a s s h o l e!
  Je maakt jezelf volstrekt ongeloofwaardig en niet serieus te neme door zo partijdig te zijn als maar kan. Go f u c k Ray, gladvis en die anderen en val mij niet lastig met je waardeloze inhoudloze gewauwel. Ben je soms het knechtje van Ray? Lijkt er wel sterk op. Ga maar likken bij je baasje dan.


  Maak melding
 13. Eventjes iets anders, wederom staat suriname negatief op de kaart

  De nabestaanden van slachtoffers van de Decembermoorden hebben Suriname aangeklaagd bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ze eisen via een internationale procedure financiële compensatie en publieke excuses voor de nabestaanden.

  De 59 nabestaanden van de vijftien mannen die op 8 december 1982 werden vermoord willen het vastgelopen proces weer op gang krijgen.

  De vervolging van de verdachten is door de omstreden Amnestiewet op dit moment geschorst. De klagers willen dat de OAS Suriname aanbeveelt die wet te schrappen.

  Rechten geschonden

  De klagers willen dat de OAS zich uitspreekt over het strafproces. Volgens hen schendt de staat de rechten van de nabestaanden.

  Ook zou de OAS de Krijgsraad moeten aansporen de strafzaak tegen de verdachten verder af te handelen. De openbaar aanklager zag daar in april nog geen reden toe.

  Desi Bouterse

  In het proces staan president Desi Bouterse en 24 anderen terecht voor de moord op vijftien tegenstanders van het militaire regime in 1982.


  Maak melding
 14. Steenhard de Waarheid,

  dat denk jij labiele ezel, jaloers hé wel god zij dank dat ik glad ben en kruipt overal binnen ook bij jou ooooooooh ik kom al klaar als ik aan je denk maar in werkelijkheid zal je er smerig uit zien dus liever niet,dank je wel klootzaak.


  Maak melding
 15. 03 sept. 2014

  Hallo @Ray, @Roy, @Michael, Rudinho en anderen !

  Lees onderstaande publicatie van de gemeente Rotterdam.
  Correspondeert niet (volledig) met het item, maar toch interessant. Srika wenst jullie veel leesplezier toe.

  26 augustus 2014 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

  Een verkennende studie naar de rol van eer en huwelijksdwang bij partnergeweld onder Hindostanen en de mogelijkheid van preventie.

  In opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam heeft het Verwey-Jonker Instituut een verkennende studie gedaan naar de vraag hoe eerkwesties en huwelijkdwang doorwerken bij partnergeweld onder Hindostanen. Literatuuronderzoek, informatie van sleutelinformanten en interviews met Hindostaanse moeders en jongeren tonen de ingewikkelde dynamiek rondom eerkwesties bij partnergeweld. Het rapport begint met een beschrijving van de plaats van eerkwesties en het huwelijk in de opvoeding binnen Hindostaanse gezinnen. Vervolgens komt aan bod welke hulp en belemmeringen moeders en jongeren ondervinden tijdens het partnergeweld, bij de beëindiging ervan en na de geweldsperiode. Ook is er bijzondere aandacht voor de eergerelateerde dynamiek rondom de scheiding.

  Het rapport beschrijft verder de maatregelen die volgens de respondenten hebben bijgedragen aan het beëindigen van het partnergeweld en aan de preventie van de intergenerationele overdracht. Daarbij gaat het ook om de overdracht van normen rond eerkwesties en huwelijksdwang aan jongeren die getuige zijn geweest van geweld tussen hun ouders. Het rapport sluit af met diverse conclusies en beleidsaanbevelingen.

  Anita Nanhoe, onderzoeker bij de gemeente Rotterdam en één van de auteurs, heeft het onderzoek begin juli op een internationale wetenschappelijke conferentie over de Indiase diaspora in Trinidad & Tobago gepresenteerd. Uit de reacties van de aanwezigen blijkt het onderzoek internationaal relevant: dezelfde problematiek wordt herkend in Trinidad & Tobago, Mauritius, Canada en in Suriname. Vertegenwoordigers uit verschillende landen hebben een behoefte uitgesproken aan een Engelse vertaling van het onderzoek.(Bron: gemeente Rotterdam)

  Voor het volledig onderzoek, ga dan naar de site van het Verwey-Jonker Instituut of de site van de Gemeente Rotterdam/Publicaties. Daar vind je het PDF-document. Zo leren wij toch ook wat van het gedrag van onze Suruneds !!
  Srika


  Maak melding
 16. @Srika

  Alles over de hindostanen blijven de mensen boeien !
  Ik denk dat onder jou de andere rassen niks boeiend te vertellen valt of men is gewoon weg moe van jullie.
  Om de zoveel weken komt er zo een artikel uit over de hindostanen die hetzelfde vertellen maar het wordt tot in de laatste regels gelezen door jou soort .
  Geef toe Srika het leven van de hindostanen I Boeiend en spannend toch?!
  En ja de auteurs die steeds in herhaling vallen zijn God dankbaar dat de anderen behalve de hindostanen hun eeuwen oude ,pietlullige onderwerp blijven lezen.

  Ik denk dat deze auteurs niet eens weten dat er andere rassen behalve de hindostanen in Suriname wonen !
  Zeg Srika is het leven onder jou soort zo saai dat men niet eens een artikeltje durft te schrijven. Kent jou soort geen auteurs?!
  Van INDIA TOT SURINAME,wij de hindostanen blijven iedereen boeien.


  Maak melding
 17. @Steenhard de waarheid

  Ga wat manieren leren ,IDIOOT !

  Ps
  Ik heb respect voor alle godsdiensten,jij ezel.
  De spot drijven met de duivel Steve Meye kan geen kwaad betekenen.Hij eert de DUIVEL bouta ,JE baasje!!!

  Hallo,elke godsdienst praat over God en de Duivel !!
  Weet jij dit dan niet!?


  Maak melding
 18. @Steenhard de waarheid

  zie je niet dat je van van alle hoeken en gaten wordt getorpedeerd houd in dat je zwakte vertoont vieze kakkerlak,en niks goed te vertellen hebt en anderen te kleineren. O ja mij raken vieze idioot nee hoor vergis je niet. I like it.


  Maak melding
 19. 04 sept. 2014

  Beste @Ray.

  In jouw posting schrijf je: ‘Om de zoveel weken komt er zo een artikel uit over de hindostanen die hetzelfde vertellen maar het wordt tot in de laatste regels gelezen door jou soort”

  Maar als jouw bovenstaande constatering juist is, dan heerst er onder de Hindoestanen in Nederland een ernstig probleem. Veel kommer en kwel ! En draag jij -@ Ray – ook een ernstig probleem met je mee !! Je geeft hier toe Hindoestaan te zijn.

  Ray, je moet hulp zoeken. Het therapeutisch gedoe die jij van deze site verwacht, zal je echt niet helpen. Ray, suku yepi !!!
  Misschien bij Baas Waterval of die pandiet, hier in Rotterdam !!

  De wetenschappelijke achtergrond van Srika verplicht, dat ook aandacht is voor de Hindoestanen in Nederland. Ze vormen ook onderdeel van de Surineds. Dus wat is er mis met de belangstelling van Srika, naar deze groep in Nederland?

  Vergeet de aardige minpunten niet. In therapeutische zin gesproken krijg je hiervan een bevrediging.
  Srika


  Maak melding
 20. @Ray,

  Moet IK jou leren dat jouw godsdienst, hindoeisme neem ik aan, geen duivel kent?

  PS: analyseer eens je eigen badinerende en beledigende opmerkingen en kwalificaties en labelplakkerij eens! Als je de moed hebt.

  @gladvis,

  Jullie hebben geen antwoord op mijn redenaties, maar wel kwalificaties zoals hond, kakkerlak, idioot enz. hanteren. Dat toont jullie eigen zwakte aan. En sla ik terug, dan gaan jullie nog zielig doen ook. Nooit gehoord van zelf in de spiegel kijken? Wel, ik zal je daartoe dwingen!!


  Maak melding
 21. Zou deze rechter er niet even aan kunnen denken om een aardig wachtkamertje met aircondition te laten bouwen zodat mensen niet meer in de rij hoeven te staan waar iedereen ze kan bekijken? Scheidingen gaan altijd gepaard met leed en verdriet. Is zo moeilijk niet toch. De rechter zit toch ook lekker op de paartjes te wachten in een gesloten airconditioned ruimte?


  Maak melding
 22. Gelukkig is er nu een einde gekomen aan een Middeleeuws fenomeen. Daar moest je met je scheidende partner, uren lang wachten op je beurt. Menig partner heeft nog zijn / haar gram gehaald in die uren. Bij velen viel er nog een laatste traan, een laatste scheldkannonade, een laatste vloek, een laatste pijnscheut in het hart, een laatste verbittering, een laatse poging tot verzoening, een laatste wanhoopskreet, een laatste snik. De uren voor het definitief beëindigen van je relatie waren ondraaglijk en onterend. En als je pech had moest je terugkomen…Dat niemand eerder op het idee gekomen is om dit te veranderen…


  Maak melding
 23. alle sme se mannen als wel vrouwen hebben hun buiten beentjes.

  vrijwel niemand stapt het bootje in die nog wel maagdelijk is,vandaar ook dat het moet stranden..

  de volgende vraag is dan ook,waarom ga je trouwen als je weet dat je een buiten relatie hebt die buiten staat te wachten..

  voorkom dat gedonder van de eerste kanton en teken geen overeenkomst..


  Maak melding
 24. Ray

  @Steenhard de Waarheid
  Ik ben lang en heel gelukkig getrouwd.
  Heb jij problemen ermee ?
  Dat jij niet gelukkig bent in je huwelijk betekent echt niet dat anderen ook ongelukkig zijn!
  >
  @ray
  Ray jij gelukkig getrouwd het moet dan echt een Masala MONIE BAKROE zijn waar mee je getrouwd bent .
  >
  >
  .

  Ray

  @Steenhard de Waarheid

  Het zelfde kan ik jou ook vragen…WEET JIJ WIE JE OUDERS ZIJN ?!

  Maak je geen zorgen over mij,
  ik ken mijn familie en zij mij.
  ?
  ?
  Ray de vraag is weet jij wel wie je echte vader is aangezien je moeder KLANTEN lijst super lang was en ze waren allemaal Paddie planters.


  Maak melding
 25. Mujrim

  @Srika,

  Laat je ons ook weten wanneer er een onderzoek over marrons, javanen, chinezen of creolen of andere surineds gepubliceerd wordt?
  >
  >
  Goed nieuws dit betekent dat de Surinaamse Hoeren huizen voller raken met MUJRIM soortgenoten , dan kunnen de prijzen flink omlaag. Nu is het te hopen dat die vrouwen er beter uit zien dan mujrim met haar Oude verlepte Koelie Kop!


  Maak melding
 26. SRIKA EERLIJK is Eerlijk ik heb het stuk gelezen en ik ben gechoqueerd hoe wreed sommige hindoestaanse mannen kunnen zijn maar dit is hun cultuur, nu begrijp ik waarom de hindoestaanse jongere vrouwen massaal de creoolse mannen innemen behalve dat ze iets groot tussen de benen krijgen worden ze respectvol en eervol behandeld! Wat wij weten van sommige hindoestaanse mannen is dat ze een beeld van succes volle zakenman projecteren terwijl ze net zo arm zijn als de strontopruimers. Natuurlijk zijn er hindoestaanse mannen die hun vrouw behandelen zoals het hoort maar ieder cultuur heeft zijn problemen. Laten wij een blijf van mij lijf huis in Suriname openen voor deze vrouwen zo helpen we elkaar! SRIKA wil je ray A.U.B niet met de waarheid overvallen want hij kan daar niet zo goed tegen zijn trauma om hindoestaanse superioriteit beter dan de rest te zijn zakt als een kaarthuis in.


  Maak melding
 27. Beste @MUJRIM,

  Kijk a.s. zaterdag (06 sept) naar CANVAS op België TV, om ongeveer 21.20 bij VRANCKX.

  @Ray, @Roy, @Micheal, Esmerald en anderen, ook meekijken!!

  Pakistanen en mogelijk Indiërs komen in beeld.
  Veel kijkplezier.
  Srika


  Maak melding
 28. @EERLIJK, je hebt gelijk ,maar over een neger kan je dat niet zeggen om dat hij meestal geen gezin heeft en kan onderhouden of hij moet stelen of roven, aan hoeveel neger kindertjes kun je de vraag stellen wie is je vader en wie is je moeder.
  En over dat groot ding tussen de benen wat denk je zelf, misschien iets voor de negerinnetjes die het e.e.a ontberen.


  Maak melding
 29. lobi na wang sannie sa joe abi fanodoe in a libi.
  prisirie de na grontappoe foe sabi sa joe e firi.
  libi nanga granie foe alla ding jari.
  tang liki fa joe de, dang joe ne sari.
  bari wang bigi bari, dang joe ne spang alla ding jari.
  pramisie foe ding bigi sma sa tang wang grani.
  dat na sang joe e kisi foe alla ding libi jari.
  da nooit joe sa sari…………………………


  Maak melding
 30. @Srika,

  Jammer dat Belgie niks over Suriname laat zien. Laat weten wanneer ze een reportage hebben over Suriname. Over India kan ik al veel zien op Zee TV.

  Ik raad je aan naar de werkelijk prachtige serie over de Boeddha online te kijken op internet. Over Jezus weet men eigenlijk niets, over Boeddha zowat alles. Vanaf z’n geboorte tot de dood. Prachtige serie waarin je een kijk krijgt in de ziel van de Boeddha. Helaas, geen Engelse vertaling. Gesproken in Hindi.
  En dan te bedenken dat Santokhi met geen woord rept over de betekenis van deze Grote Geest voor de wereld, maar wel alles weet over Id-ul-fitre en Pinksteren en Pasen.

  Hier is de link: http://www.zeetv.com/shows/buddha/video/?page=1&showid=MTc4&type=recent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES