‘Troebel water’ in Suriname’s zeegebied

14

PARAMARIBO, 2 sep – Het is niet fraai wat er allemaal gebeurt in het zeegebied voor de kust van Suriname. Dit zegt het hoofd van de Surinaamse Kustwacht, luitenant-kolonel Jerry Slijngaard. Een jaar na de intrede van de kustwacht heerst er nog sprake van een ‘wildwestsituatie.’

Criminaliteit in allerlei vormen is er schering en inslag. “Zoveel gaat mis met de visserij, smokkel van goederen en voedsel van en naar de buurlanden en mensen die van Guyana de oversteek maken, tot naar Frans Guyana via onze wateren. En dan is er nog de dodelijk zeepiraterij. Illegaal wapenbezit viert hoogtij, omdat mensen niet ten prooi willen vallen in een bijna wildwestsituatie”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.

Dat het ondanks de miljoeneninvestering in patrouilleboten nog zo is, ligt aan externe omstandigheden. De kustwacht en haar activiteiten worden niet gedekt door wetgeving. Onder meer moeten de lonen worden bepaald. De juiste wetgeving moet vooral zelfstandigheid ondersteunen, ook in financieel opzicht. “We willen de mensen die hun leven op het spel zetten, goed compenseren, maar ook adequaat uitrusten om zichzelf en anderen te kunnen beschermen”, aldus Slijngaard.

14 REACTIES

 1. Zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.
  Dat het ondanks de miljoeneninvestering in patrouilleboten nog zo is, ligt aan externe omstandigheden. De kustwacht en haar activiteiten worden niet gedekt door wetgeving.

  Slijngaard wat denk je dat de oorzaak hiervan is?
  een inbreker wilt geen sloten op de deuren en ramen noch wetten tegen inbreken.

  Jij nu, wat en wie verdenk je dat externe omstandigheden de oorzaak zijn en dat wetgeving ontbreekt.

  Rarara in de grabbelton trek en zie wie eruit komt.


  Maak melding

 2. Mooie taak voor de Marineboys!

  Of hebben ze een in suri alleen maar padvindertjes…?

  Gepantserde Cadillac’s met kogelvrije ramen, onderkoffer ctu, bovenkoffer ctu, politie te paard , bikers, groene helmen, zwarte helmen, speciale eenheden, niet-speciale eenheden, veiligheidstroepen, etc, etc… allen benoemd en opgeleid om 1 persoon te bewaken.

  De rest van het land mag stikken!


  Maak melding

 3. In Suriname draait alles om de poen !

  Surinamers geven niks om een baan, ze zijn nooit tevreden over hun inkomen.

  Soms moet je tevreden zijn met een baan en een inkomen, ondanks dat anderen meer verdienen en een beter leven leiden.

  In landen als Bangladesh leven mensen om dagelijks te overleven. In Suriname daarentegen is het een paradijs op aarde, een overheid die subsidies verstrekt over allerhande zaken en familie die maandelijks hetzij geld dan wel goederen naar toe stuurt.

  Waarom blijven Surinamers toch altijd maar klagen over hun inkomen en zien ze in dat niet alles in het leven om geld draait?

  Dienstbaarheid voor de samenleving is belangrijker dan sociale welvaart voor elk individu. Dienstbaarheid zorgt ervoor dat de toekomstige generaties ook een bepaalde welvaart zullen ervaren. Zonder dienstbaarheid verliest de samenleving.


  Maak melding

 4. De kustwacht kan in dat gebied goed een Bakroe gebruiken. Maar dan moeten ze wel mooie vrouwen er naar toe lokken, want anders laat de Bakroe zich niet zien.


  Maak melding

 5. Het plaatsen van een verkeerslicht aan de verlengde Coesewijnestraat heeft meer dan een jaar gekost.laastaan zulke ingewikkelde zaken als de kustwacht operationeel maken.
  Wij hebben niet geleerd om ons huiswerk op tijd te make: we beginnen de miljoenen kostende vaartuigen te bestellen en als die al geleverd zijn gaan we ons afvragen wat nu?
  Deze boten gaan ook niet ewig mee en laten we hopen dat alle formaliteiten, nog voor dat de boten in oud ijzer zijn veranderd ,in orde zijn.U wet toch wat met de “high-sea”boten is gebeurd?


  Maak melding

 6. Het is in HEEL SURINAME troebel water !!!!!

  Elton Brunswijk, zoon van ……… ja ja u raad het al ; Santa Claus uit Marowijne gepakt met 5,5 kilo ” Toni Montana ” ( cocaïne ) op het JAP- airport.
  Bron : starnieuws.com

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Dit is een stukje tekst van Brunswijk geval:::::

  02 Sep, 12:30

  ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in gesprek met Starnieuws. (Foto: René Gompers)
  Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vindt het heel erg dat zijn zoon Elton (29) gepoogd heeft cocaïne uit te voeren. “Ik vind dit heel vervelend en ben enorm geschrokken, toen ik het op de radio hoorde. Elton woont vanaf zijn vierde jaar in Nederland. Hij is niet dagelijks in mijn omgeving. Ik vind het jammer dat Elton geen rekening heeft gehouden met mijn functie”, zegt Brunswijk om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

  ==Zo vader zo zoon en vader moet zich heel erg diep schamen, omdat hij donders goed weet wat hij in het verleden had gedaan met drugs.

  ==Rekening houden met vader zijn functie???heeft vader wel rekening gehouden met al die nabestaanden van de mensen die hij GEMMOORD heeft???/


  Maak melding

 8. Ach, ach, wat een onzinverhaal.
  Doe wat aan de handhaving van de openbare orde op zee.
  Nu hebben jullie goede patrouilleboten en nog treden jullie niet op.
  Jullie zijn een stelletje loosers van de bovenste plank.
  Altijd maar weer anderen of externe omstandigheden de schuld geven om niet te hoeven optreden.
  Het is een grof schandaal !!!
  Meneer Slijgaard zoek snel een andere baan, want voor deze job ben je totaal ongeschikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.