Bouterse kan parlement niet informeren

37

PARAMARIBO, 2 sep – Het parlement heeft president Desiré Bouterse niet kunnen horen over de energiecrisis. De betreffende openbare vergadering ging niet door, er waren niet genoeg leden voor quorum.

De coalitie slaagde erin hooguit zeventien van zijn zesentwintig leden op de been te brengen. De leden van het oppositionele Nieuw Front, Bep en Pertjajah Luhur tekenden de presentielijst niet. “Ik vind het jammer dat de oppositie niet wil tekenen. De vergadering is door hen aangevraagd en als de regering van gedachten wil komen wisselen zijn ze er niet. Het lijkt alsof men maar een show wil geven. Ik vind het benedenmaats”, zei Ronnie Brunswijk (Abop).

Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch vindt het niet correct dat de oppositie de schuld in de schoenen geschoven wordt. De regeringsfractie had zelf voor genoeg opkomst kunnen zorgen. “De coalitie bestaat niet uit zeventien leden, anders hebben we een probleem in dit land. Ik bedank de vicepresident en de ministers voor hun aanwezigheid”, aldus Wijdenbosch. Het parlement gaat nu op reces en komt pas in oktober weer bijeen.

37 REACTIES

 1. JA he, maar als het zou gaan om weer Amnestie te verlenen aan een NDP minister of parlementarier dan zouden alle ndp leden op tijd en braafje Quorum verlenen.
  En wat zou bouta dan komen vertellen,hij heft geen informaties over NIKS. Je kan zien dat ook de coalitie niet geinteresseerd schijnt te zijjn wat baasje te vertellen zou hebben. Anders zouden zij wel massaal quorum verleend hebben..


  Maak melding

 2. “Het parlement gaat nu op reces en komt pas in oktober weer bijeen.”

  Hopelijk op 6 oktober, dan kunnen zij gezamenlijk met keizer
  Bigi Mofo I naar de rechtszaak uit New York kijken.

  Voor Lonny, wie weet heb jij meegewerkt aan het aannemen
  van illegaal tot stand gekomen sociale wetten.
  Dus, geen show graag.

  De boef speelt nu staatsman!


  Maak melding

 3. Bouterse kan het parlement WEL informeren, maar Bouterse vindt het NIET belangrijk genoeg. Daarom komen zijn coalitie- en partijgenoten ook niet opdagen. De eigen partijleden hebben zelfs geen respect voor Bouterse of en wat logischer is, blijven weg op bevel van Bouterse. Dan hoeft de man dus ook geen discussie te voeren. Iets waar hij de p aan heeft omdat hij het niet goed kan.


  Maak melding

 4. De NDP en overige politieke partijen die die huidige coalitie vormen hebben geen meerheid en moeten ophoepelen. Het gaat in de politiek tussen coaltie en oppositie en hoe de verhoudingen zijn.

  Gelet op dat de coalitie geen meerderheid heeft moet deze regering ophoepelen en niet de schuld geven aan de oppositie.

  Brunswijk die de oppositie beschuldigt van kinderachtigheid, snapt niets van verhoudingen. Ook anderen zoals Carl Breeveld kan maar beter awaridomroe blijven en gaan werken voor man mit man.

  Er moeten nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven i.p.v. dit poppenkast. DDB die ook tijdens de regering Venetiaan/Sardjoe als DNA-lid gekozen was kwam ook niet opdagen en verschool zich in de Suriaamse Amazoneoerwoud.
  DDB en Co verwijten nu de pot dat het zwart is.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Voor mij een vraag, voor de kiezer een weet.

  Als NDP/DDB & de gangsters met zoveel luchtballonnen, zoveel schandalen en slecht binnen- en buitenlandsbeleid aan het Surinaame volk/de kiezers zo zeker is van zichzelf, laat ze dan voor 25 mei 2015 verkiezingen uitschrijven.

  DDB en familie en de gangsters zijn bezig met hun eigen persoonlijke eigenbelangen, zoals 8 december 1982 moorden, moiwanamoorden, Roger Khan, Dinoshow, CTU, 11 jaar gevangenisstraf veroordeling voor drugshandel in Nederland, verdachte van drugshandel naar USA, Ballas Nedam/smeergelden enz. enz.

  Dat het surinaamse volk in ellende leeft en in de duisternis daar heeft hij lak aan. Zijn enige belang is uit de gevangenis van de USA, Nederland en Suriname te blijven. Vele Surinamers, lijders van politieke partijen moeten daarom vragen als de eigen belangen van DDB, Dino, adviseurs, vrienden en families van hen belangrijker zijn dan de noden van het volk Suriname, verder en de naam van Suriname internationaal.

  Surinamers/de kiezers moeten zich afvragen of zij in armoede willen leven en daar recht op hebben op een goed leven i.p.v dat de huidige misdadigers die aan het touwtje trekken dat alleen mogen.

  Het is aan de kiezers om die keus te maken en zich geen zand in de ogen te laten strooien en genoegen nemen met een paarse pet, t-shirt, BB met R of stomme moppen en daarna huiswaars te keren en in de prassie oso, de polderhut, de oerwoudkamp en donker te leven.

  Surinames, moeten beslissen of ze in een democratie/rechtsstaat, trias politica willen (t.w., wetgevende macht, uitvoerende macht en rechterlijke macht).

  Alle burgers van Suriname zijn ondergeschikt aan de Grondwet van de Republiek Suriname en Internatioanle wetten van de verdragen van de UN/VN.

  Recht en waarheid maken vrij.


  Maak melding

 5. @Passant, je schrijft::::De NDP en overige politieke partijen die die huidige coalitie vormen hebben geen meerheid en moeten ophoepelen. Het gaat in de politiek tussen coaltie en oppositie en hoe de verhoudingen zijn.

  Gelet op dat de coalitie geen meerderheid heeft moet deze regering ophoepelen en niet de schuld geven aan de oppositie.

  ==Ik ben het 100% met jou eens en velen weten dit niet, jammer dat de oppositie inderdaad de schuld van alles krijgt.


  Maak melding

 6. Bij afwezigheden door dit soort malloten, uitbannen van de parlement en strafsanctie opleggen. Hele jaar salaris laten inleveren met harde handen!!!


  Maak melding

 7. BREAKING NEWS !

  De zoon van de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk is gisteren op de Surinaamse luchthaven opgepakt met 5,5 kilo cocaïnepasta in zijn bezit. Dat heeft de Surinaamse politie vandaag bevestigd.

  De 28-jarige Elton Brunswijk heeft de Nederlandse nationaliteit. Op de lokale nieuwssite Starnieuws zegt Brunswijk senior dat hij het erg vindt dat zijn zoon geprobeerd heeft drugs te smokkelen. Zoon Elton woont sinds zijn vierde jaar in Nederland en is dus niet dagelijks bij hem in de buurt, aldus Brunswijk.

  ‘Ik vind het jammer dat Elton geen rekening heeft gehouden met mijn functie”, aldus Brunswijk, die zegt zelf te gaan onderzoeken wie de drugs aan zijn zoon heeft gegeven.

  Brunswijk, uit het Surinaamse binnenland afkomstig en oud-leider van het Junglecommando, is met zijn partij ABOP de belangrijkste coalitiepartner van president Desi Bouterse.

  Diens zoon legde vorige week een gedeeltelijke schuldbekentenis af in een rechtbank in New York. Amerikaanse aanklagers houden hem verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben geholpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname.


  Maak melding

 8. Bouterse (DADA & co.) kon het parlement ook niet informeren over het reilen en zeilen van zijn zoon Dinootje.

  Sedert de aanhouding in augustus 2013 kon het ministerie van Justitie en BUZA van LACKLEE, direct een onderzoek in deze hebben gestart.

  DADA kon toen onmiddellijk hiertoe opdracht hebben gegeven.
  Maar willens en wetens hebben ze dat niet gedaan.

  Wie denken die gasten van het Kabinet van DADA & Co. nu voor de gek te houden met zo’n nietszeggende verklaring?

  Google even naar Afbeeldingen van bouterse op bezoek in equatorial guinea.
  En wie staat met een (sjerp) naast zijn (stiefmoeder) tijdens het bezoek van DADA aan Equatorial Guinea?


  Maak melding

 9. Komt wel erg goed uit. Door reeds vervroegd met reces te gaan wordt een de blamage voor de president voorkomen.

  Wel consequent van de oppositie om geen gebruik te maken van de kans vrij schieten op de president.

  Wel knullig voor de president dat hij maar 1/3 van het parlement weet op te trommelen. Lijkt een nieuw wereldrecord qua lage opkomst voor een presidentieel optreden.

  De DNA geeft de president een koekje van eigen deeg met betrekking tot disrespect en minachting.


  Maak melding

 10. En wanneer men ze ezels noemt vinden ze het niet leuk.

  “Wel knullig voor de president dat hij maar 1/3 van het parlement weet op te trommelen.”

  Als bovenstaande niet uit de koker van een ezel komt, dan weet ik het ook niet meer.

  Volgens deze ezel is het de taak van de President om DNA leden op te trommelen, dit terwijl juist de DNA de regering hoort te controleren.

  Op waterkant kan ook alles noh.


  Maak melding

 11. “De leden van het oppositionele Nieuw Front, Bep en Pertjajah Luhur tekenden de presentielijst niet.”

  MAW de oppositie laat het nogmaals afweten. De oppositie snapt nogsteeds niet dat ze door het volk zijn gekozen in het hoogste orgaan van het land om de regering te controleren en niet om politiek te bedrijven, politiek bedrijf je tijdens je verkiezingscampagne en je hoort de DNA niet voor dit soort geintjes te gebruiken.


  Maak melding

 12. @Sabidirie

  Je hebt gelijk hoor…je baasje bouta dient als SPEK EN BONEN !!!
  Hij heeft zijn AMNESTIE AL.De rest kan hem niet schelen !!Waar zijn de 26 coalitie leden ,de landverraders die WEL voor Amnestie kwamen opdagen !!! Toen hoefde men niet te wachten op de OPPOSITIE !
  Waarom?Hebben dezelfde coalitie leden geen belangstelling meer voor je baasje ?!!
  Wat denk jij dat de oppositie leden als ja-knikkers moeten dienen?! Je baasje heeft nimmer antwoordt op vragen!Wat weet hij van energie af.hij is prof in NIETS WEETKUNDE !!


  Maak melding

 13. @Sabidieiri

  IA zal ik maar zeggen.
  Nee de president roept de DNA niet bij elkaar. Echter als hij een podium nodig heeft of zaken van belang te vertelen heeft wordt door zijn coalitie voor Quorum gezorgd.
  Het Quorum spook in de DNA is door de NDP zelf ontwikkelt. Dan moet de president er op voorbereid zijn dat het ook tegen hem gebruikt wordt.

  Gezien het verloop van de vorige bijeenkomst had zou de president zich hebben kunnen revancheren door positieve resultaten te melden. De eigen partij heeft hem dat misgunt en hem in zijn hemt laten staan en hem het podium ontnomen voor een positiviteitsshow.
  De oppositie heeft zich zelf, consequent, de mogelijkheid ontnomen gehakt van de president te maken.

  U heeft hopelijk wel gelezen hoe partij loyalisten teleurgesteld waren in de afwezige eigen leden.
  De NDP weet hoe kritisch de situatie is en toch waren haar parlementariërs er niet terwijl er 50% van NS, 100% DOE en ABOP/AC & Palu & KPTI NS aanwezig waren. Dus ongeveer de helft van de NDP was afwezig. Zelfs Doekhie vond het niet nodig om te verschijnen.
  Sterke leider van een Sterke partij. Naast President is de heer Bouterse ook voorzitter van de NDP, er mag dan verwacht worden dat hij enig respect krijgt en enige invloed heeft.


  Maak melding

 14. Waarom gaat hij dan niet gewoon naar Bakana Tori of de Berm, in de poppenkast moet hij wachten tot hij quorum heeft en daar moet hij de schijn ophouden dat hij netjes is, in B.T en de Berm doet hij zich niet anders voor dan hij in werkelijkheid is en hij wordt door niemand tegengesproken of met moeilijke vragen lastig gevallen. Wat hij in de poppenkast komt vertellen kan hij net zo goed ook op de Berm doen, alleen zijn paarse aanhang gelooft zijn leugens en verzinsels.


  Maak melding

 15. wat een domme coalitie, domme beesten noem ik dat, ze denken dat het altijd verstandig is om geen quorum te verlenen, dom dus, juist kan jenals coalitie gebruik maken van hhet fiet dat de opositie niet aanwezig om met de meerderheid van coalities stemmen in te brengen en zo kunnen ze het parlement kraken, domme beesten.


  Maak melding

 16. Mie doro baka 1863, weet je het verschil wel tussen coalitie en oppositie? In de coalitie zitten de partijen die de regering vormen, de NDP, de ABOP en de PALU. De partijen die in de oppositie zitten zijn o.a. de partijen die het Front vormen.


  Maak melding

 17. Jojo dat ik je een idioot vind is prima, dat jij het bevestigd met je rommel is schandalig.

  Wat bedoelde je precies dan met ” 1/3 van het parlement weet op te trommelen.”

  Blijkbaar moet ik je ook nog gaan vertellen wat de rol is van volksvertegenwoordigers in de DNA, ja, lees het goed, de wet spreekt niet van oppositie en coalitie in de DNA maar van VOLKSVERTEGENWOORDIGERS in de DNA.

  Door hun gedrag zou je dus kunnen zeggen in wat jij oppositie noemt geen Volksvertegenwoordigers zijn, ze hebben met hun gedrag geweigers namens het volk dus, vertegenwoordigd te zijn bijzo’n belangrijke zaak.

  HET GAAT DUS NIET OM DE PRESIDENT, maar om de volksvertegennwoordigers die kinderen van front die niet tekenen maar wel aanwezig zijn.

  De President kan gewoon een persconferentie bijeen roepen en zijn zegje doen, zo makkelijk is het, maar daar gaat het niet om.

  Jij zegt “partij loyalisten teleurgesteld waren in de afwezige eigen leden.”.

  PPk hier sla je de plank volledig zoals gewoonlijk volledig mis, niet “partij loyalisten” maar volksvertegenwoordigers of DNA leden waren teleurgesteld.

  Eigenlijk moet ik jullie fronters bedanken met je reacties hier, het is overduidelijk te zien wat het denkniveau van de gemiddelde fronter is. Jullie zijn heel erg zwak en grossieren in stommiteiten.


  Maak melding

 18. Suriname…land van de struisvogelpolitiek. Allemaal met de kop in het zand. Wat een achterlijk en imbeciel zooitje. Het is en blijft een achterlijke cultuur, komt nooit wat van terecht.


  Maak melding

 19. @sabidieiri
  Het is pure humor om uw reacties te lezen.

  Het Quorum spook is door de NDP ook benut, zij het zoner succes. Het is een statement van de DNA leden die verenigd zijn in de oppositie waarmee men aangeeft regering toon maar aan of u draagvermogen heeft. Dat draagvermogen was afgelopen dinsdag 17 uit 51 ofwel 1/3.

  De DNA leden uit de oppositie zijn groot en deels wel aanwezig in het gebouw en doen wel mee als het zinvol is openbaar hun zegje te doen (helaas te vaak buiten de orde).
  De DNA leden uit de oppositie geven met hun obstructie heel duidelijk aan hoe de verhoudingen zijn en dat de regering onmachtig is haar eigen zijde van de DNA op te laten komen en geordend te laten functioneren. U moet zich wel beseffen dat 50% van de echter NDPers verstek lieten gaan.

  Waar de DNA leden uit de oppositie tot voor kort geheel irrelevant beschouwd werden en hun vragen niet beantwoord worden of hun verzoeken domweg genegeerd worden, blijken ze nu plotseling wel van belang en worden ze als onverantwoordelijke en falende volksvertegenwoordigers afgeschilderd omdat zij hun eigen wijze van Volksvertegenwoordiging volgen (zij zullen het aan hun kiezers moeten kunnen uitleggen).

  Beste Sabidieiri u meet met 2 maten. Ofwel u argumenteert als een windvaan.

  De oppositie in de DNA heeft met het structureel niet verlenen van quorum politiek laten zien dat deze regering geen machtsbasis meer heeft in de DNA en eigenlijk uitgeregeerd is. De discipline van de coalitie is weg.
  De oppositie in de DNA is zich meer dan bewust dat deze regering zich niet stoort aan de DNA, er geen verantwoording aflegt en zich niet aan de wet of de grondwet houdt.

  De oppositie in de DNA kan niet anders dan in het openbaar zoveel mogelijk duidelijk maken wat de regering gedaan heeft, en wat het niet gedaan heeft zodat de kiezer de volgende keer dat zij mag kiezen een overwogen stem kan uitbrengen. Heel duidelijk is dat men op 2 september maar liefst 9 maar liefst vertegenwoodigers te kort kwam voor Quorum en dat er maar liefst 12 coalitie leden niet waren.

  TIME WILL TELL


  Maak melding

 20. Jojo onderstaand heb ik voor je gecopieerd, je reageert dus precies als die vijftig procent van de vhp bestuur. Ik reageer straks op je rommel.

  “Ramdjielal: ‘Vijftig procent VHP-hoofdbestuur weet niet eens waar de duim links zit’
  03-09- 2014

  ‘Ik ga niet ten koste van alles meewerken en ja knikken omwille van de eenheid binnen de partij. Ik ga niet alles omdat het via de massa is goedgekeurd ook goedpraten, zegt Anand Ramdjielal, die lid is van de adviesraad van de VHP. Deze uitspraak doet hij naar aanleiding van een reactie van de VHP-ondervoorzitter, Radjkoemar Randjietsing, die van mening is dat Ramdjielal probeert de eenheid binnen de VHP te verstoren. De aanleiding voor deze uitspraak van Randjietsing was de opmerking van Ramdjielal in de media dat hij besluiten genomen op de afgelopen zondag gehouden VHP partijraadsvergadering, zou aanvechten via de rechter.
  De massa die de besluiten heeft goedgekeurd, heeft volgens Ramdjielal nimmer inzage gehad in de stukken en heeft geen vragen gesteld. ‘Zo is ook de jaarrekening 2009-2010 destijds nooit behandeld en nooit gepubliceerd. Hier had Ramdjielal toen ook persoonlijk op gewezen. Ramdjielal zegt dat men tijdens de laatstgehouden vergadering geprobeerd heeft hem ervan te weerhouden zijn zegje te doen, in de hoedanigheid van adviesraadslid van de partij, door de vergadering van voren naar achteren te houden. Hij mocht pas na goedkeuring van de besluiten zijn commentaar leveren. ‘Dus pas achteraf wanneer het eigenlijk geen enkele zin meer had. Ze zeggen te pleitten voor vrijheid van meningsuiting, maar durven niet in discussie te treden.’ De hele vergadering is volgens Ramdjielal een politieke manifestatie om achteraf, niet rechtsgeldige besluiten, alsnog goedgekeurd te krijgen. Hij verduidelijkt dat het hoofdbestuur niet bevoegd is besluiten te nemen zonder toestemming van de partijraad. Er zijn slechts twee uitzonderingsgevallen. In alle andere gevallen is toestemming nodig. Dit is expliciet limitatief in de statuten aangegeven. Hij is van mening dat zij die praten over goed bestuur en corruptie zichzelf vragen moeten gaan stellen ten aanzien van integriteit en dynamiek en niet de meningen van andersdenkenden zien als ‘ het terreur van de minderheid’.

  Sinds 2009 brieven geschreven, maar nooit reactie gehad
  Ramdjielal zegt voorts dat de leiders binnen de partij denken het beter te weten dan de rest en dat ze gebruik maken van ‘de domme massa’. ‘Vijftig procent van het hoofdbestuur weet niet eens waar de duim links zit. Er is geen logica in hun denken en zij bezitten niet het vermogen tot doordenken. Sinds 1987 vanaf de nieuwe Wet op Politieke Partijen praat men nog steeds over een ‘overgangsfase’. Men heeft nog steeds geen invulling gegeven aan de statutaire organen. Zo kunnen ze de verdeel- en heers blijven handhaven en als zonnekoning aanbeden worden.’ De ‘arrogante’ leiding zou volgens Ramdjielal gebaat zijn bij de spreekwoorden/uitdrukkingen ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf en twee weten meer dan een’. Ten aanzien van VHP-ondervoorzitter Randjietsing zegt Ramdjielal het volgende. ‘Hij moet in de spiegel gaan kijken voordat hij zich afvraagt welke belangen ik dien, want in het verleden is hij minister van LVV geweest tijdens het militair kabinet.’ Randjietsing moet volgens hem ‘geen feiten verdraaien’. Ramdjielal zegt dat hij nu twee jaren werkzaam is op het kabinet van de president, maar dat hij al jaren en wel sinds 2009, aan de weg timmert waarbij hij vele brieven en nota’s aan de VHP heeft gericht maar, waar hij nooit een reactie op heeft gehad.
  ‘Het is helemaal niet zo dat ik andere belangen dien, maar zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.’ Men verwijt hem dat hij niet opkomt voor de belangen van het volk, maar waar was Randjietsing tijdens de behandeling van de sociale wetten met zijn ‘quorumkwestie kiekeboe’? ‘Het is normaal binnen hun cultuur om andersdenkenden en minderheden te bestempelen als te hebben ‘andere belangen’, maar hun argumentatie hierbij is ver te zoeken’, aldus Ramdjielal. Tenslotte geeft hij aan dat hij uitgelokt is om de media op te zoeken, omdat de VHP de media verboden had bij de besloten vergadering aanwezig te zijn. ‘Aangezien de vergaderingen slechts toegankelijk zijn voor VHP-leden had de leiding eigenlijk een lijn moeten trekken in deze en niet andere niet-VHP’ers wel hebben toegelaten.’


  Maak melding

 21. jojo zegt

  “Het Quorum spook is door de NDP ook benut, zij het zoner succes.”

  Aha, dus omdat de NDP het heeft gedaan hoort front het ook te doen, kan je een belangrijke aangelegenheid aantonen waarbij NDP geen Quorum heeft verleend. Wat een infantiele argumentatie

  “Het is een statement van de DNA leden die verenigd zijn in de oppositie waarmee men aangeeft regering toon maar aan of u draagvermogen heeft. ”

  Deze ezel snapt het nogsteeds niet. Ter informatie, de regering kan door blijven regeren zonder dat de DNA ooit nog bijeenkomt, ze hebben geen draagvermogen nodig voor een Openbare vergadering.

  Als er belangrijke wetten moeten worden aangenomen zoals de sociale wetten, dan pas is draagvermogen nodig. Bij goedkeuring van de begroting hebben ze draagvermogen nodig enz. enz. Dan mag de oppositie inderdaad wegblijven, ze stellen toch niets voor. Snappie dommie.

  Daarom slaat de oppositie steeds de plank mis met het niet verlenen van Quorum, want alle belangrijke besluiten worden toch aangenomen, dat is draagvermogen, niets meer en niets minder.


  Maak melding

 22. Gecopieerd uit het bovenstaande artikel.

  “’ Men verwijt hem dat hij niet opkomt voor de belangen van het volk, maar waar was Randjietsing tijdens de behandeling van de sociale wetten met zijn ‘quorumkwestie kiekeboe’?

  ‘Het is normaal binnen hun cultuur om andersdenkenden en minderheden te bestempelen als te hebben ‘andere belangen’, maar hun argumentatie hierbij is ver te zoeken’, aldus Ramdjielal. ”

  “Hij is van mening dat zij die praten over goed bestuur en corruptie zichzelf vragen moeten gaan stellen ten aanzien van integriteit en dynamiek en niet de meningen van andersdenkenden zien als ‘ het terreur van de minderheid’.”

  I rest my case


  Maak melding

 23. @Sabidieri
  1) Werkt Ramdjielal niet op het kabinet van de President. De uitspraken van deze meneer zijn van een rancuneus niveau dat genoeg zegt. Wiens brood men een wiens woord men spreekt!
  2) Nee je hoeft NDP gedrag niet te kopiëren. Liever niet want het leid in het algemeen tot ellende. Als je het doet doe het dan wel beter. En dat is nu gelukt. De president is door zijn eigen NDP in het hemt gezet en vernederd. De eigen vrienden hebben hem een mooi podium ontnomen.
  3) U begrijpt niets van staatsrecht. In een rechtstaat is het parlement het hoogste orgaan. De regering legt daar verantwoording af, dus ook de president. In een rechtstaat komt de regering naar het parlement als daar leden (oppositie en /of coalitie) daar om vragen. Hoe vaak heeft de president de DNA en ook de eigen partij al beledigd.
  4) De president negeert vragen van zowel de coalitie als de oppositie en zou in en normale democratie reeds lang afgezet zijn wegens minachting van het parlement.

  Uw houding / stelling “de regering heeft geen parlement nodig anders dan om haar beleid / programma te bevestigen” zegt genoeg over het ondemocratische gehalte en machtsdenken van U en de NDP. Die manier van handelen heeft er ook voor gezorgd dat er een meerderheid van 36 afgekalfd is naar minder dan 26. Als de 2 BEP loyalisten niet mee deden en NS en DOE niet te opstandig deden zou de coalitie al heel wat keren weg gestemd zijn.

  U reactie geeft duidelijk aan dat men klaar is met regeren. Zeker als Brunswijk er achter komt waar Elton zijn business gedaan heeft en hoe hij tegen de lamp gelopen is. Dan gaan de handschoenen echt uit. Succes beste Sabidieiri.


  Maak melding

 24. Staatsrecht

  “Deze ezel snapt het nogsteeds niet. Ter informatie, de regering kan door blijven regeren zonder dat de DNA ooit nog bijeenkomt, ze hebben geen draagvermogen nodig voor een Openbare vergadering.

  Als er belangrijke wetten moeten worden aangenomen zoals de sociale wetten, dan pas is draagvermogen nodig. Bij goedkeuring van de begroting hebben ze draagvermogen nodig enz. enz. Dan mag de oppositie inderdaad wegblijven, ze stellen toch niets voor. Snappie dommie.”

  Ik hoop bij deze dat je nu begrijpt dat die infantiele fronters niets en nogmaals niets met hun quorum kunnen bereiken, alles gaat gewoon door.

  “Ramdjielal niet op het kabinet van de President.” klopt maar hij zit ook torenhoog binnen de VHP dus weet hij precies waarover hij het heeft.

  Dit zegt die goede man dan ook “‘Het is helemaal niet zo dat ik andere belangen dien, maar zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.’” herken je dit jojo.


  Maak melding

 25. “Zeker als Brunswijk er achter komt waar Elton zijn business gedaan heeft en hoe hij tegen de lamp gelopen is.”

  Ook dit is typerend voor het beperkt denkniveau van de gemiddelde fronter.


  Maak melding

 26. Ik vermoed dat die Santokhi een christen is, een bekeerde hindoestaan, die in opdracht van de christenen de VHP probeert op te blazen. Ik heb hem vaak genoeg citaten uit de bijbel zien gebruiken, maar nooit, nooit komt hij met een citaat uit de Gita of de Ramayan. Laatst feliciteerde hij moslims met Id-Ul-Fitre terwijl hij met geen woord heeft gerept over Heer Krishna en de Gita tijdens de Janamashtami in augustus. Terwijl Heer Krishna misschien wel de grootste vredestichter in de wereld was en zelf als vredesboodschapper heeft gefungeerd, weet Santokhi de Surinaamse gemeenschap hier niet op te wijzen. Hij heeft hiermee vreselijk gefaald!
  Weg met die christen Santokhi. Laat hij gaan werken voor de NPS of NDP of zo. De VHP heeft een echte en trotse Hindoe nodig als voorzitter! Iemand die zich niet schaamt om uit te dragen dat hij een Hindoe is, zoals die Carl Breeveld zich niet schaamt om uit te dragen dat hij een christen is.


  Maak melding

 27. @Sabidieiri
  U en de NDP hebben helaas geen duidelijk beeld van het staatsrecht.

  De DNA keurt het gevoerde beleid goed en is het hoogste orgaan van de staat en bepaalt wat er kan gebeuren (begrotingswetten etc.). De regering legt haar beleid voor en vraag mandaat om het te mogen uitvoeren en legt achteraf verantwoording af. Uw heeft wellicht wel eens van de Trias Politica gehoord.

  De heer Ramdielal zit allicht niet hoog genoeg om zijn stem in de bepalende vergaderingen gehoord te krijgen. Hij zit in de raad van advies en mag daardoor (in raad van advies verband) adviseren. De vergadering of het bestuur (mits gemandateerd) beslist en niet de adviseur of de raad van advies.

  Wellicht waren de brieven en de adviezen van het zelfde niveau als zijn commentaar van nu. Het is een goede gewoonte dat in een democratische vereniging de meerderheid beslist en men daarna loyaal aan de beslissing meewerkt. Vindt men de beslissing principieel fout dan vecht men die aan maar niet op de wijze die de heer Ramdielal nu hanteert.
  Dan is een opmerking als “men weet niet aan welke hand de linkerduim zit” beneden elk niveau, rancuneus en voldoende om de betreffende meneer te negeren.


  Maak melding

 28. @de Waarheid
  Heeft u wel eens van life streaming gehoort en de mogelijkheid die in de DNA beschikbaar is om overal het debat te volgen.
  De presentielijst niet vooraf tekenen betekend niet dat men niet deelneemt en de informatie niet uit de eerste hand meekrijgt.

  Geen Quorum verlenen is een “destructieve” tactiek om hard aan te geven hoeveel draagkracht de coalitie zelfstandig op kan brengen. Het is een manier om de coalitie met de neus op de feiten te drukken. Niet meer en niet minder.
  Zodra er Quorum is gaat men meedoen.

  In mijn ogen is het niet verstandig om geen quorum te verlenen echter het is nu eenmaal een standaard Surinaams ding geworden.


  Maak melding

 29. Het wordt met de dag gekker met die jojo.

  Eerst zegt hij dat de regering geen draagvermogen heeft, naar aanleiding van het quorum probleem bij de laatste openbare vergadering.

  Ik zeg onderstaande tegen die dommie

  “Als er belangrijke wetten moeten worden aangenomen zoals de sociale wetten, dan pas is draagvermogen nodig. Bij goedkeuring van de begroting hebben ze draagvermogen nodig enz. enz. Dan mag de oppositie inderdaad wegblijven, ze stellen toch niets voor. Snappie dommie.”

  En waar komt die clown mee

  “De DNA keurt het gevoerde beleid goed en is het hoogste orgaan van de staat en bepaalt wat er kan gebeuren (begrotingswetten etc.). De regering legt haar beleid voor en vraag mandaat om het te mogen uitvoeren en legt achteraf verantwoording af.”

  Ook hier weer is het gebrek aan enig basale kennis bij jojo manifest.


  Maak melding

 30. Nu gaat het gebrek aan kennis jojo echt parten spelen.

  Lees mee, dit zegt jojo
  “Heeft u wel eens van life streaming gehoort en de mogelijkheid die in de DNA beschikbaar is om overal het debat te volgen.”

  Volgens jojo heeft de oppositie in het hoogste orgaan van de staat, de DNA zichzelf veroordeeld tot het volgen van debatten via lifestreaming, DUS NIET MET HET MEEDOEN VAN DE DEBATTEN.

  Ik zou jojo bijna willen vragen wat de rol is van een volksvertegenwoordiger in het Parlement of DNA, het leed ga ik onszelf besparen, dus die vraag zal ik jojo niet stellen.

  Trouwens jojo “Dan is een opmerking als “men weet niet aan welke hand de linkerduim zit” beneden elk niveau,”

  Maar stel dat die man inderdaad de waarheid spreekt, hij kan het weten, hij was aanwezig en kent die mensen op en top, wat is er rancuneus aan als het de waarheid is en op feiten gebaseerd.

  Jou reacties hier zijn beneden elk niveau, racuneus en voldoende om te negeren, dat is de waarheid en op feiten gebaseerd, mag ik dat ook niet zeggen.


  Maak melding

 31. @de Waarheid.
  ik zal de volgende keer aftekenen met Abraham van Crijnzn.

  U heeft best gelijk ironie en wat zucht naar die goede “oude” tijd toen alles nog duidelijk was met die baasjes van uit daar bij de Noordzee maken teksten wel eens te scherp.


  Maak melding

 32. het moettoch eindelijk een keer goed gaan!

  eindelijk.
  eindelijk niet meer alleen.
  alles kan je delen .het kan je nu wel wat schelen.
  niets meer te verliezen.
  het is nu tijd zorgvuldig je pad te kiezen.en denk goed na welke kant je op gaat.
  en praat, praat, en praat.
  want wie zwijgt, krijgt levenslang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.