zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieExtra energie eerder beschikbaar

Extra energie eerder beschikbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 sep – Suriname zal eerder dan gepland beschikken over ruim dertig megawatt extra energie. Dit meldt de Ware Tijd. Het Nederlandse Strukton zal het uitbreidingsproject waar aan gewerkt wordt, eerder opleveren.

Strukton verricht de technische verbetering en uitbreiding van het onderstation te Menckendam, in het zuiden van Paramaribo. Het onderstation moet zo de extra levering van dertig megawatt aan kunnen. De extra impuls komt van de energiecentrale van Staatsolie. Over twee maanden is het onderstation af, meldt Strukton. Daarmee is ingegaan op een verzoek van president Desiré Bouterse om de uitbreiding versneld op te leveren.

Dit vooral met het oog op het energietekort bij huishoudens en bedrijven. Strukton levert ook de transmissielijn tussen de energiecentrale en het onderstation. “Strukton zal op verzoek van de overheid het project proberen te versnellen, waardoor het elektrisch vermogen van Staatsolie eind oktober of begin november aangesloten kan worden op het station Menckendam”, meldt Strukton.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Short term solutions will not help Suriname.

  Next 6 years capacity will double from 320 MW to 620 MW !

  Suriname’s energy demand is predicted to be at 620 megawatts annually by 2020, but the turbines at the Afobaka power station currently only deliver 80 megawatts; national electricity company EBS supplements with some 120 megawatts in thermal energy generated with diesel generators at its plant in Paramaribo. That, company officials say, is already a stretch of EBS’ capacity.

  http://smartpromise.net/interconnection-suriname-guyana-french-guiana-and-two-northern-states-of-brazil/


  Maak melding
 2. Zijn ze de mensen uit Calimerostan aan de Noordzee toch weer nodig om de puntjes op de i te zetten.

  Zal een stevig bedragje extra kosten als je weet wie het zijn.

  Wanneer is de haalbaarheidstudie voor de Tram nu afgerond door Structon


  Maak melding
 3. nou ik wil die paarselingen nu wel even horen. is het hun ook bekend dat hun bovenstebeste hoofdpauper nederlanders heeft gevraagd om hulp met het energievraagstuk?


  Maak melding
 4. Deze egergie is allang beschikbaar,maar wij waren niet in staat om de energie af te nemen.Wat mij verwondert is dat zo’n geweldig bedrijf als Staatsolie een centrale bouwt zonder te weten hoe de energie geleverd zal worden.Zijn ze daar als bij EBS ook de weg kwijt? Hoe had Staatsolie gedacht de stroom te veveren? Ook geen planning? Het lijkt alsof ook wil handelen zonder enig planning.
  Wil dit bedrijf de regering nadoen?


  Maak melding
 5. -Lees ik dit wel goed? er staat geschreven:::Het Nederlandse Strukton zal het uitbreidingsproject waar aan gewerkt wordt, eerder opleveren.

  -Alweer een Nederlandse bedrijf. Ze zijn trouwens van harte welkom, maar…Santhoki had gelijk:::de Nederlanders weg jagen uit het land en achter de gesloten deuren worden afspraken gemaakt voor de projecten die afgerond moeten worden.!!!!

  -Wat een regering die het volk opjut..


  Maak melding
 6. Echt,Nederland is echt de oplossing voor al onze problemen die veroorzaakt worden door Bouta.
  Waarom heft hij zijn boezemvrienden die van de ACP,Unasur en Caricom landen niet gevraagd te helpen?!
  Och,laat maar die kampen met dezelfde problemen.
  Thanks Strukton ,thanks Nederland.De strategie van bouta is;

  HOU JE VRIENDEN DICHTBIJ JE,MAAR JE VIJANDEN DICHTERBIJ !!!

  Bouta doet alsof in werkelijkheid houdt hij van Nederland,deze SCHIJNHEILIGE BOUTA,


  Maak melding
 7. Hmmmmmm….het schijnt dat een paar enkelingen al bij het zien van mijn naam ROOD BEGINNEN TE ZIEN. Ik heb echt medelijden met deze zielen,ik kan ze niet helpen dat zij mij zonodig moeten haten.
  Maar dan een positieve nood, hoe meer rood hoe meer ik me versterkt voel,mijn reakties worden door deze bapaalde STALKERS gelezen dus, wat een EER voor mij !!


  Maak melding
 8. Heb ik het goed begrepen, dat Strukton een Nederlands bedrijf is ?
  Zijn we toch weer van dat kikkerlandje afhankelijk.
  Zal in de toekomst vaker gebeuren denk ik, omdat we nauwelijks technische know how hebben in dit land.
  Zowel de Nederlanders als de Belgen belangrijk bij de energie- respectievelijk watervoorziening.
  Het is om te gillen.


  Maak melding
 9. @Rudinho
  Structon is nr 5 van de Nederland. Het was nog niet zolang geleden eigendom van de Nederlandse Spoorwegen en eigenlijk een staatsonderneming met een specialisatie in alles rondom het sporenwegen net. Nu uitgebreid met veel installatie techniek (Stork). Wereldwijd zinken ze tunnels en constructies af (Venetie en Korea). In Suriname hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het aanleggen van het EPAR Net.

  Daarnaast zouden ze een Haalbaarheidstudie gedaan hebben naar de tramverbindig naar Zanderij etc.

  Een ding is zeker, In Suriname is er niemanddie instaat geacht mag worden op gelijke basis met een dergelijke onderneming om te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES