vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoBouterse: airco’s op ministeries in Suriname uit

Bouterse: airco’s op ministeries in Suriname uit

-

Does Travel - naar Suriname

President Desiré Bouterse heeft dinsdag in De Nationale Assemblee, namens de regering de hand in eigen boezem gestoken, en zich bij de bevolking verontschuldigd. Hij heeft toegegeven dat de regering heeft nagelaten zich adequaat voor te bereiden op het huidige energietekort, terwijl de regering al sinds juli vorig jaar daarover was ingelicht.

Bouterse riep de bevolking op om efficiënt om te gaan met de beschikbare energie en niet te verspillen. De regering geeft het voorbeeld. De president heeft ambtenaren overal in Suriname opgeroepen de kantoorairco’s niet eerder dan 10:00 uur aan te zetten en die uiterlijk 14:00 uur alweer uit te doen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Aah…de ministers krijgen de vinger gewezen. Ameraali en Hok falen.
  Echter dit is het resultaat van het grote tekort aan inhoudelijke kennis van de.hele MC en haar clanleider.


  Maak melding
 2. Sang e psa nanga a law DiDiBrie diesie, hahahaaaaai in Su moet men op kantoor zijn van 07,00u tot 15.00u, maar de wereld weet dat men er maar effe komt tekenen en foetsie, weg is de medewerker/ster. Hoezo airco gebruiken


  Maak melding
 3. Ze waren bij natuurlijke hulpbronnen te druk bezig concessies uit te geven aan vrienden en kennisen. Bij (E)lke dag een (B)eetje (S)troom waren ze te druk bezig met werknemers die geen paarse poep lusten weg te werken. Toen vasseur moest opkrassen voor zijn nietsnutterij wilde hij miljoenen en hij heeft het hoogstwaarschijnlijk ook gehad. Zijn maatje de zogenaamd technische direkteur heeft er ook niet veel van geschopt maar is ook druk bezig met zijn consulting firm om aangesloten te worden bij EBS. Wink wink. Suriname waarheen. Mi Gado, wanneer is het 25 Mei


  Maak melding
 4. Als Bouta had gezegd, dat hij tot aan de verkiezing van 25 mei 2015 alle airco’s in het presidentieel paleis uit zal doen en zijn ministers zijn voorbeeld bij hen thuis dienen te volgen, dan zou misschien de gedachte bij het volk opkomen, dat de president begrip voor de gevolgen van optredende elektriciteitstekorten heeft.


  Maak melding
 5. als ik zo naar de foto kijk valt op dat ik lackin niet zie en hoor,wel zie ik een lelijkerd tegenwoordig heel vaak naast dibrie de heer henkie berg ,ik denk dat hij beter aan doet om naar surmac toe te lopen voor een algehele revisie want hij ziet eruit baja de Chinese dollars vreet hem op in plaats van andersom en ja over lackin gesproken is hij van de aardbodem verdwenen ik hoor hem niet meer.a mang gho tapoe.


  Maak melding
 6. De Boutisten, Pero, Sabidiri, Afu Sensie, Rob G, Milton, Abaisa etc etc zijn in geen velden of wegen te bekennen.

  Het ging toch goed in Suriname. Nog even en de bevolking eet drek.


  Maak melding
 7. de oude lullen society. zie foto.

  de airco’s gaan uit.

  zou dat een president moeten vertellen? gezet tegenover een stuwmeer dat leeg? raakt?hmm

  ik begrijp niet precies wat het inhoud een volkspresident te zijn. is dat hetzelfde als een volksprinses te zijn?

  inderdaad houdt Lackin een low profile de laatste weken en maanden. misschien zit hij af en toe in New York, op visite. een huis vol visite.


  Maak melding
 8. voor mij pero mogen ze die aircos afschaffen als het om lands dienaren gaat .lands dienaren werken niet na wienti waai lanti pai .ik ken genoeg mensen die bij de overheid{ werken }en voor negen uur in de ochtend weer thuis zijn .lands dienaren zijn een verliespost voor lands financien .burgerlijke stand ,domeinkantoor allemaal na so so lis mang .ook delen van openbare werken voeren geen moer uit .geen enkele regering durft op te treden zelfs mijn eigen regering treed niet op tegen deze ministeries bang om stemmen te verliezen.
  het is een topje van de ijsberg als het om lands kantoren gaat die ik hier heb opgenoemd wat de staat alleen maar geld kost .vhp ,nps al die oude antieke partijen hebben dit soort luiheid ingevoerd om stemmen te winnen en dat is nu ingebakken dat als je voor mij stemt je een baan krijgt bij de overheid .en dat gaat tot op heden door en je weet niet wanneer er een eind aan komt .het zou goed zijn als de ndp stappen zou durven zetten om een einde aan dit systeem te brengen .vandaar dat ik geen enkel respect heb voor lands dienaren over het algemeen .


  Maak melding
 9. Beste mensen, luister naar de branding over het energie vraagstuk dan zul je gauw erachter komen wat voor onzin men allemaal vertelt.
  -Deze regering is een boevenbende.

  Suralco is echt gen schuldige hieraan, maar wat Bouterse regelt is de achterkamers met anderen. jammer voor al die bedrijven.

  De vraag is wie die dam nou gaat opkopen, omdat er chinezen zijn die daar rondneuzen.
  Chinese invasie straks in suriname.

  @pero,,,,de lichten bij OCER van de NDP staan dag en nacht aan!!!!!


  Maak melding
 10. 10 jaar front, hebben jullie een fronter ooit gehoord laatstaan de toenmalige President, dat ze fouten hebben gemaakt en zich tegenover het volk hebben verontschuldigt, natuurlijk niet.

  Tijdens al die front black outs hebben we de toenmalige President in de DNA zich horen verontschuldigen, natuurlijk niet.

  Bij front is het altijd de schuld van een ander, zelfs de verloren verkiezingen in 2010 was de schuld van een ander.

  Wanneer wij het hebben over een Staatsman en Leidsman dan slaat dat natuurlijk op de huidige President, GEEN enkele fronter komt daar een beetje bij niet eens bij benadering. De fronters zijn HEEL ERG KLEIN.

  BOUTA BIGI.


  Maak melding
 11. Trouwens op zijn minst een (1) persoon heeft geen enkel probleem met electriciteit, en dat is de vorige Vice President Sardjoe, die man heeft met staatsmiddelen net voor de huidige regering aantrad in Aug. 2010 een generator gekocht van 150.000US Dollars voor zijn huis.

  De vorige voorzitter van raad van Bestuur en tegelijkertijd Directeur van EBS de bekende heer Chirangaly heeft voor zijn wanbeheer van EBS honderden hectare grond gehad en mocht ook nog de domineestraat verminken met zijn hotel/casino.

  Zo doen de fronters dat, voor wanbestuur en wanbeheer belonen ze elkaar en intussen is het de schuld van een ander.

  FRONT NOOIT MEER.


  Maak melding
 12. Vóór 10:00 uur en na 14:00 uur GÉÉN airco. Geen enkel probleem voor ” DESIDERIUS ” !!!!!!

  Op de achtergrond zit een nogal jonge zich volgevreten KAMEROLIFANTJE genaamd ” Limbo” en verder twee zéér ranzige bejaarde KOEPARI’S.

  Dit trio wordt door “DESIDERIUS” probleemloos ingezet om voor VERKOELING te zorgen in de ” Saloon ” middels het constant heen en weer zwaaien van grote kokosbladeren. Drie (dik betaalde) PAJONG WAAIERS dus !!!!

  Jag önskar dig en solig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding
 13. Dat de fronters allemaal stuk voor stuk zwakbegaafd zijn bewijst hun verwijzing naar Ocer, waar licht 24×7 zou branden.

  Dat het niet eens in ze opkomt dat OCER eventueel een generator zou kunnen hebben, nemen we ze natuurlijk niet kwalijk.

  Ik zie die gedachtegang van deze zwakbegaafden al voor me. ‘EBS sluit electriciteit voor een hele buurt af, maar voor dat ze dat doen verplaatsen ze het kabeltje richting OCER naar een andere buurt waar er wel stroom op dat moment is, en dat doen ze de hele dag’


  Maak melding
 14. @Pero
  Leest u wel wat u schrijft. Als al die Lantie werkers niet presteren is er toch echt iets mis met deze, volgens u, zo krachtige regering.
  Een regering die geen redelijke inspanning van haar medewerkers kan afdwingen is het herkiezen niet waard.

  @ Afu Sensie.
  Indien Ocer een eigen aggregaat zou hebben kan men dat ook inzetten voor de gemeenschap in plaats van licht 24/7 groot en deels nutteloos te laten branden.
  Wel of geen generator doet er niet toe het geeft de nodeloze verspilling aan die u schijnbaar gewoon vindt.
  Ik had van u een beetje meer nationaal gevoel verwacht. U scoort in eigen doel door recht te praten wat heel krom is.

  Heren u geeft perfect aan waarom de NDP ongeschikt is om te regeren.


  Maak melding
 15. Kijk domme jojo ik neem jou niets meer kwalijk.
  jojo zegt dat die agegraat voor de gemeenschap gebruikt moet gaan worden, ok jojo ik ga het volgende straks voorstellen,

  Ze moeten het demonteren, op een truck plaatsen en van buurt naar buurt rijden inclusief kabels die ze naar de woningen tijdelijk gaan trekken zodat men tijdens de uitval wel stroom heeft.

  Ik heb een beter voorstel, die agegraat die ex VP sardjoe met lands schaarste middelen heeft gekocht gaan we terugeisen en aan de gemeenschap schenken, wat vind je van mijn voorstel?


  Maak melding
 16. Afu Sensie
  uw fantasie is groot.
  Veel aggregaten hebben wieltjes of zijn eenvoudig te verplaatsen. Dat is echter niet nodig men kan gewoon aan het net of de buren gaan leveren als men dat wil.

  Wat echt dom is, is te lui zijn om het licht uit te doen en SRDtjes te sparen voor de partijkas. Heeft u een idee hoeveel kilowatuurtjes al die lichtlijnen verbruiken als 24 uur 365 dagen per jaar aanstaan. En of het nu uit het net komt of uit een aggregaat beide kost heel veel geld dat beter besteed kan worden. Wellicht aan u om uw mind te open voor gezonde ideeën en open discussie.

  Afu Sensie
  “10 jaar front, hebben jullie een fronter ooit gehoord laatstaan de toenmalige President, dat ze fouten hebben gemaakt en zich tegenover het volk hebben verontschuldigt, natuurlijk niet”

  JA en er zijn zelfs ministers veroordeeld en in de gevangenis terecht gekomen. Wie doet dat Vene na.


  Maak melding
 17. “JA en er zijn zelfs ministers veroordeeld en in de gevangenis terecht gekomen. Wie doet dat Vene na.”

  domme jojo snapt niet dat dit maar het topje van de ijsberg was, die hele front had veroordeeld en in de gevangenis gezet moeten worden.

  Dat ze maar 2 hebben veroordeeld kan ik mij voorstellen dat je blij bent, ik daarentegen niet, maar ik weet ook veel meer dan jou, dat is het verschil.

  Gelukkig hoeft tijdens deze regering geen enkele minister veroordeeld te worden, ze werken tenminste voor het land en niet voor hun eigen zakken. Of willen jullie nu ook dit soort ministers veroordeeld krijgen enkel en alleen omdat ze voor het landsbelang zijn.

  Trouwens jojo geen enkele minister is tijdens front veroordeeld, ze waren tijdens veroordeling al ex.

  Ok jojo je hebt gelijk, ik ga nu persoonlijk die agegraat op wieltjes door de hele buurt duwen en alle huizen aansluiten, zodra ze weer stroom hebben, duw ik het naar de volgende buurt.

  Hoe zit het nou met die agegraat van Sardjoe, die wil ik ook hebben, dan kan ik 2 tegelijk duwen door de buurt.


  Maak melding
 18. @Afu ede
  jij schrijft ;

  ‘Gelukkig hoeft tijdens deze regering geen enkele minister veroordeeld te worden, ze werken tenminste voor het land en niet voor hun eigen zakken. Of willen jullie nu ook dit soort ministers veroordeeld krijgen enkel en alleen omdat ze voor het landsbelang zijn..’

  Hahahaaaaaaaaaa…tijdens deze regering hoeven de criminelen bij de ndp niet gestraft te worden ze worden juist beloond,
  De nog in leven zijnde coupplegers worden ambassadeurs en ministers.De twee oorlogs criminelen bouta en brunsie die zijn respectievelijk parlementarier en LIJDER van het land,
  Hoe meer criminele daden je verricht des te groter de belonging van Amnestie tot lijder worden is je beloning,
  Hahahahaaaaaaaaaaaa
  Dan heb je de kinderen van abrahams even corrupt als papa Abrahams
  kijk maar naar Dino en de rest is geschiedenis…..
  Hahahaaaaaa


  Maak melding
 19. @Afu Sensie, mensen zo als jullie moeten zich diep gaan schamen. Redenen:::
  -De leden in de politiek worden betaalt door de belastinggelden van de hardwerkende burgers, maar zij gaan tekenen en vergaderen niet. Geld vergooien.

  -Ga jij als ambtenaar tekenen en dan ga je naar huis, dan zul je gauw merken hoe je met ontslag zou gaan zonder een cent!!!

  -Trouwens, alles wat ik in bezit heb komt van mijn eigen zweet en niet van Bouterse.

  -Vergeet niet dat de beste leider van Front een van de goed geschoolde persoon is/was. Vergeleken met Bouterse stelt Bouterse helemaal NIETS voor.


  Maak melding
 20. Vroeger waren en geen airco’s en toch was er economische bedrijvigheid in Suriname. Ook in huizen, scholen en auto’s waren er geen airco’s en toch hebben wij het overleefd.

  Als je in Suriname een overheidsgebouw of bankgebouw binnenstapt krijg je spontaan een loopneus.

  Het verschil in temperatuur tussen binnen en buiten is veel te groot. In Europa wordt een minimum temperatuur aangehouden van 20 graden, terwijl de buitentemperatuur ca 25 tot 30 graden is.

  Een binnentemperatuur tot 22 graden is vrij normaal om te werken. Maar in Suriname hanteert men een binnentemperatuur tot ver onder de 20 graden (gevoelstemperatuur van 15 graden)!

  Mijn advies: stoppen met die onzin van airco’s en gewoon meer planten in de huizen en kantoren plaatsen die de warmte absorbeert. Door ecologische innovatie kan men vele mega watts aan energie besparen. Stoppen met gratis energie voor Marrons!

  Deze energiecrisis in Suriname kan een startsein zijn om per kantoor zonnepanelen te plaatsen. Elke unit produceert genoeg energie om in de behoeften te voorzien. In kantoren kan men daarnaast een gecombineerd ecosysteem van planten en stromend water aanleggen die het van binnen koel houdt.
  (voorbeeld: het eco-systeem van ING gebouw in Zuid-Oost).

  Genoeg duurzame en innovatieve oplossingen, die al op voorhand beschikbaar en uitvoerbaar zijn. Alleen in Suriname willen de “bollebozen” en “slimme” politici het wiel weer uitvinden.


  Maak melding
 21. @ Afu Sensie
  1) de president heeft belooft 50% van de VHP te zullen veroordelen en op te sluiten. Er is nog geen 1 aangeklacht..
  2) Ten aanzien het aggegaat van Sardjoe. U zult eerst moeten bewijzen dat hij het oneerlijk verkregen heeft, net zoals de mogelijk oneerlijke deals van Abrahams bewezen moeten worden.
  3) ik heb een beter idee. Aangezien u toch door de buurt loopt ga als Willy Wortel en schroef een lamp op uw hoofd zodat u met uw brainpower heel de buurt kunt bij lichten en alle Front boeven kunt opsporen en in de boeien slaan en illegaal verkregen aggregaten in beslag kunt nemen.

  @Michel
  helemaal met u eens de mens is verweekt. Toen ik in 1987 in Bahrein ging werken en wonen kocht ik een auto zonder stuurbekrachting en airco (’s zomers was het er ruim 35 celsius en heel vochtig), nu rijdt ik in “koud” Nederland van alle gemakken voorzien.
  Het is wel zo dat men Airco meer als status symbool inzet dan als functioneel.
  In Nederland worden klimaat installaties zo gepland dat er jaarlijks ongeveer 100 werkdag uren de binnen temperatuur 25,5 Celsius overschrijdt.
  Het instellen op temperaturen die te veel verschillen met buiten is ongezond en onaangenaam als men echt nadenkt. Ofwel een Airco in Suriname instellen op pakweg 24 tot 25 Celsius is ook goed en prettig.
  Niet in de zon aanstraling gaan zitten en met een prettig windje de overtollige warmte afvoeren werkt ook goed als het niet te vochtig is. De natuur kan ook veel verkoeling verzorgen als men slim bouwt en goed nadenkt.

  Surinamers zetten in een hotel de airco op 17 celsius en kruipen daarna om warm te blijven onder de dekens.


  Maak melding
 22. Incompetentie bij de moordenaar pres tot en met, laat hij ophoepelen. Het ging toch zo goed met ons land, er komen nog meer lijken uit de kast.
  Al die buitenlandse reizen van deze nietsnut met zijn handlangers zijn de oorzaak van het failliet van ons land.


  Maak melding
 23. Deze moordenaar roept de bevolking op om efficient om te gaan met energie, die door deze regering en voorgaande regeringen veroozaakt zijn, omdat deze verzaakt hebben om met de tijd mee te gaan, i.p.v. het energienet te laten verouderen.


  Maak melding
 24. Allemachtig Suri’s, jullie zijn allemaal verwend door die verd.. airco’s. Die dingen allemaal uit,fans aan en weer een tropenrooster invoeren, tot het ‘probleem’ weer is opgelost! Uitgezonderd natuurlijk de ziekenhuizen en de Parbofabriek…


  Maak melding
 25. Volgens Bouterse heeft het Surinaamse volk van de ene op de andere dag 17 megawatt aan elektriciteit minder verbruikt omdat hij, Bouterse, hen gevraagd had zuinig om te gaan met energie. Als het Surinaamse volk inderdaad zo makkelijk door hem te beïnvloeden is dat ze meteen hun diep gewortelde gewoonten veranderen, waarom vraagt hij het Surinaamse volk dan ook niet om minder petflessen in de natuur te smijten. Als ze ook als bij toverslag ophouden dat te doen, zal ik hem geloven.

  De EBS heeft gewoon 17 megawatt minder geleverd door hele buurten urenlang in het donker te zetten en Bouterse doet alsof wij vrijwillig bezuinigd hebben, terwijl er voor duizenden SRD aan vis en vleesproducten bedorven is. Bouterse denkt zeker dat het volk kortsluiting in de hersenen heeft.


  Maak melding
 26. Een slimmere idee zou zijn geweest om de gewenste binnentemperartuur waarop de airco’s zijn afgesteld met 3 graden te verhogen. Dat had misschien wel meer energie bespaard.


  Maak melding
 27. @ HENKES

  ter aanvulling.

  ” waarom vraagt hij het Surinaamse volk dan ook niet om minder petflessen in de natuur te smijten ? ”

  Waarom vraagt hij de ROVERS, DIEVEN, OPLICHTERS , MOORDENAARS en ROEKELOZE autobestuurders dan ook niet om te stoppen met hun CRIMINELE gedrag ???

  Als dat plotsklaps verandert dan mag hij zich de ” Heilige verlosser ” van SURMARBO noemen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES