Gouden medaille voor atleet uit Suriname

10

Suriname is in de schijnwerpers geplaatst door Miguel van Assen (m), die maandag een gouden medaille won op het onderdeel hink-stapspringen tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjng (China). De atleet zoefde 16.15 meter, en werd kampioen nadat hij enkele dagen eerder al met de beste sprong de finale had gehaald. ”

“Ik ben zo trots dat ik Suriname een gouden medaille heb kunnen geven”, zei de 17-jarige atleet uit Marowijne. “Het was niet gemakkelijk, maar het is gelukt”. Van Assen is de eerste Surinaamse gouden medaillist op een Olympische Spelen sinds de zwemmer Anthony Nesty nummer 1 werd op het onderdeel vlinderslag in Seoul (Zuid Korea, 1988).

10 REACTIES

 1. 26 aug. 2014

  Suriname is blij ! Een (toekomstige) gouden talent hebben ze in huis om over zes jaren te schitteren op de Olympische Spelen.

  Maar beseft Suriname wel dat dit resultaat behaald is met buitenlandse deskundigheid? Zonder de professionele trainers uit Cuba was dit resultaat nooit bereikt.

  En dan hoort Srika vanmiddag Bouva schreeuwen dat dit resultaat het eigen kunnen van Suriname bewijst. Wat een chauvinistische blindheid.

  Suriname heeft voor haar succes zeker ook buitenlandse deskundigheid nodig. Ook deskundigheid die in de diaspora zit.

  Maar dit laatste wordt meer-en-meer een utopie. De Surinamers in Suriname kunnen het alleen. Althans, als Srika het geschreeuw van Bouva goed begrepen heeft.
  Srika


  Maak melding

 2. Ook al is deze jongen gecoacht door een buitenlander, hij zelf is Surinamer! HIJ heeft het gedaan, op eigen krachten.
  Al zouden 6 of 60 buitenlandse coaches hem trainen, als hij het talent, de motivatie en het doorzettingsvermogen, niet had gehad, was het geen coach gelukt hem zover te krijgen.
  Dus hulde aan deze jongen die wederom laat zien dat een Surinamer het wel degelijk kan!
  Proficiat Miguel van Assen en dank aan degene die jou ontdekt heeft en zich voor je heeft ingezet!
  Suriname, gefeliciteerd met het GOUD van MIGUEL VAN ASSEN!


  Maak melding

 3. @ She-Suri :

  Je hebt groot gelijk, daarom won Suriname niets toen die buitenlander er niet was, toch? Omdat het Surinaamse talent zo overvloedig aanwezig is, toch?

  Talent is WAARDELOOS zonder hard werken en goede inzichten. Om die reden bakt Suriname er bijna (meer) nergens wat van. Hard werken en de juiste, weloverwogen beslissingen nemen zijn vervangen door korte termijn denken en een mék-slag mentaliteit.

  Deze jongen is het gevolg van een beleid dat in 2008 is gestart. Of denk je dat je dit zomaar “even” kan doen.

  No pain, no gain.

  Nu nog en Cubaanse voetbalcoach en Cubanen die de leiding van de voetbalorganisatie overnemen.

  Letitia Vriesde is afgehaakt. Waarom? Omdat er zoveel Surinamers zijn die nog nooit op een atletiekveld hebben gestaan – laat staan op wereldkampioenschappen en olympische spelen hebben gelopen – maar het toch beter weten dan haar.

  Letitia Vriesde heeft het gemaakt dankzij BUITENLANDSE trainers en faciliteiten.

  Anthony Nesty heeft het gemaakt dankzij BUITENLANDSE trainers en faciliteiten.

  Laat van Assen in Suriname blijven (ondanks de uitstekende coach) en je zal zien waar hij over 4 jaar is!!

  Suriname vraagt veel, maar geeft je niets, BEHALVE ALS JE POLITICUS BENT.

  No pain, no gain!!


  Maak melding

 4. Mujrim
  Mooi. Hopelijk zal dit sommigen inspireren om ver te willen springen ipv roven en moorden.
  >
  >
  MUJRIM@
  Je vergeet je Broeders de verkrachters op te noemen MUJRIM. ik denk dat we een nieuwe sport moeten ontwikkelen wat dacht je van kampioenschap Roti rollen, misschien krijgen we dan eindelijk een hindoestaanse sportman of sport vrouw op de been die voor het eerst een kampioenschap voor Suriname kan behalen. Kampioen in het iets zijn is op dit moment voor Mujrim soortgenoten te ver gegrepen maar ze zijn tenminste kampioen in het oplichten, roven, verkrachten en zelfmoord plegen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.