zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname – Aruba: gelijk oversteken

Suriname – Aruba: gelijk oversteken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 aug – Dat luchtvaartmaatschappij Insel Air geen toestemming krijgt voor rechtsreeks vliegen tussen Suriname en Aruba, is een kwestie van niet gelijk willen oversteken. Dit zegt Grerad Brunings, presidentieel adviseur voor reorganisatie van de luchtvaartsector. Surinam Airways mag ook niet rechtsreeks vliegen van de autoriteiten in Willemstad.

Suriname staat er wel op dat er zo’n vergunning afgegeven wordt. “Overeenkomstig ons luchtvaartverdrag met Curaçao zijn wij bereid om overleg te voeren. Wij zijn zelfs blij met de plannen van Insel Air en willen alle mogelijkheden en faciliteiten aan het bedrijf bieden. Maar er moet sprake zijn van wederkerige rechten”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. Willemstad heeft Insel Air al toestemming verleend voor de rechtstreekse vluchten.

Insel Air vindt Paramaribo onredelijk en wil al financiële gevolgen trekken. De klacht is ook dat het ‘traineren’ om Surinam Airways begonnen is. “Curaçao doet hetzelfde. Surinam Airways zou nooit op basis van bestaande verdragen van de ene dag op de andere, zonder overleg, rechtstreeks mogen vliegen tussen Willemstad en Schiphol”, zegt Brunings. Insel Air wil twee keer per week de route Oranjestad – Zanderij vliegen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. SLM lijdt aan grootheidswaanzin. Volgens Wiki hebben ze slechts een vloot van 4 toestellen. Als ik de verhalen moet geloven vliegt SLM de halve wereld over. Ze wanen zich een 2e KLM te zijn. Ga helemaal stuk van het lachen.

  Nogmaals een intensieve samenwerking met het Braziliaanse TAM zou het beste zijn voor SLM.


  Maak melding
 2. De Surinaamse regering moet primair voor de belangen van de consument en de economie van Suriname opkomen en niet steeds de SLM in bescherming nemen. Dit stelt de Vereniging van Reizigers (VVR) bij monde van voorzitter Mahinder Jankie vandaag, woensdag 20 augustus 2014, in een verklaring, aldus de Ware Tijd, naar aanleiding van kritiek van Insel Air op de Surinaamse regering.

  De Antilliaanse vliegmaatschappij Insel Air is woest op de Surinaamse luchtvaartautoriteit, omdat zij geen toestemming heeft gekregen om rechtstreeks van Aruba naar Zanderij te vliegen.

  ‘Dit beleid van de huidige Surinaamse regering kan niet worden gevolgd, omdat ze al bij haar aantreden in 2010 gezegd heeft te gaan voor open skies. Toch blijkt weer, dat op de routes Paramaribo naar de voormalige Nederlandse Antillen en naar Nederland nog steeds de belangen van de SLM en KLM prevaleren boven de belangen van de consument en de economie van Suriname, die het kind van de rekening zijn’, aldus VVR-voorzitter Mahin Jankie in de verklaring.

  De VVR zegt van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken begrepen te hebben, dat de regering een open markt wil. ‘Maar in de praktijk blijkt nu het tegenovergestelde.’ Jankie vraagt zich verder af waarom wel een open sky mogelijk is op de route Paramaribo-Verenigde Staten, maar niet op andere routes.
  August 20, 2014


  Maak melding
 3. Insel Air heeft natuurlijk gehoord van het open-sky verdrag met de VS en wil nu z’n slag slaan. Maar laten ze eerst SLM rechtstreeks naar Willemstad laten vliegen om maar iets te claimen.


  Maak melding
 4. completely off topic:

  wie vindt Monorath ook slappe lullig kletsen? dat gezeur over Nasibdar – doe zelf iets!- en is hij vis of vlees wat het parlement betreft? of is hij vis en vlees, natuurlijk wat het parlement betreft. in de beslotenheid van zijn huis mag hij zijn wie hij is.


  Maak melding
 5. ‘“Curaçao doet hetzelfde. Surinam Airways zou nooit op basis van bestaande verdragen van de ene dag op de andere, zonder overleg, rechtstreeks mogen vliegen tussen Willemstad en Schiphol”, zegt Brunings.’

  De vergelijking van Bruining loopt mank. Op het traject Willemstad en Schiphol zijn meerdere vliegtuigmaatschappijen actief. Zou Brunings Insel Air op het traject Paramaribo – Schiphol toelaten? Insel Air wil het traject Oranjestad – Paramaribo, een braakliggend terrein in de regionale luchtvaart, gaan bevliegen, maar wordt door Surinam Airways tegengehouden, omdat deze zelf dit traject niet tegen kostprijs aan de consument kan aanbieden.


  Maak melding
 6. Ligt het aan mij? Willemstad ligt op Curacao. SLM vliegt al rechtstreeks op Oranjestad. (Aruba) dus deze redenering raakt kant nog wal. SLM is gewoon bang dat ze niet kunnen concurreren met Insel Air. Dus meneer Bruinings waar heb je het over. Willemstad, Curacao heeft hier niets mee te maken gezien de statusaparte van beide eilanden. Bovendien heeft Insel vliegtuigen geregistreerd op Aruba en Curacao dus op grond van “gelijk oversteken” moet Insel gewoon vanuit Aruba kunnen vliegen.


  Maak melding
 7. de staat sme is een faillete boedel.

  .net als de s l m .

  .het draait alleen nog maar door de suri / neds..

  voor de rest ligt het in coma..

  niemand van buiten komt investeren..

  jammer voor de gegoeden..


  Maak melding
 8. Het verhaal van de heer Brunnings klopt van geen kant.
  Ben het ook helemaal met Koos eens, dat een luchtvaartmaatschappij met maar 4 vliegtuigen niet zo hoog van de toren moet blazen.
  Als de lijn Paramaribo – Schiphol niet bestond, was SLM allang, maar dan ook allang failliet geweest.
  De kwaliteit bij de SLM is vergeleken bij andere luchtvaartmaatschappijen zo laag, dat die maatschappij al jaren niet meer zou bestaan zonder bovengenoemde lijn.
  En maar kankeren op Nederland.
  Het zou voor de SLM heel erg goed zijn als er een niet politiek gebonden management zou komen, die de hele boel daar schoon veegt zoals een sibi busi.
  Volgens mij is dat de enige overlevingskans.
  Het komt misschien wat betweterig over, maar als je veel vliegt – en dat doe ik – dan pas zie je het verschil tussen de SLM en andere – ook regionale – luchtvaartmaatschappijen.
  De service van de SLM is bedroevend slecht, ik kan het helaas niet anders verwoorden.


  Maak melding
 9. Rudhino,
  Ik kan mij geheel vinden in jou uitleg.
  Ook ik ben van mening dat de SLM alleen bestaat bij de gratie van de Suri-Neds echter niet van mij want vliegen met de SLM doe ik al 16 jaar niet meer.
  De reden hiervan is dat ik het maar een zootje vindt en uit de hoogte geslagen personeel.
  De PSA regeling is een aanvang om liquide middelen te verzamelen voor de staats kas. Want voor 5 jaar gelijk € 100 neer te tellen is wel wat. Stel 10.000 Surineds doen dit dan is dit een kaspositie toename van ineens 1 miljoen eurotjes welke de staat goed kan gebruiken nu de staatskas de bodem ziet.
  En wat krijg je ervoor? Juist ja iets meer dan wat je krijgt als je jaarlijks € 20 betaald voor en stukje papier die nauwelijks enige functie heeft.
  Enig voordeel is dat je voor €20 gemiddeld per jaar meerdere keren naar Suriname kunt voor dit bedrag.
  Maar mis je een keer dan ben je de €20 kwijt. Voor mij zijn het een stelletje misbruikers die gebruik maken va de liefde van de Surineds voor hun familie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES