Vooral Chinese illegalen kiezen pardon

23

PARAMARIBO, 21 aug – Onder de illegaal in Suriname verblijvende buitenlanders zijn het vooral de Chinezen die voor het generaal pardon in aanmerking willen komen. Ook andere vreemdelingen hebben zich laten registreren. Op het ministerie van Justitie & Politie wordt het pardon nu voorbereid.

De politie moet nog antecedentenonderzoek verrichten. Het resultaat gaat dan naar minister Edward Belfort. Sinds de aankondiging van het generaal pardon begin dit jaar, hebben honderden Chinezen zich aangemeld. Ook Haïtianen en Brazilianen opteren. “Er zullen meer zijn, maar dit is wat we in het bestand hebben”, zegt Ritfeld – Asontoe tegenover de Ware Tijd. Het gaat om vreemdelingen die zich voor eind 2013 in Suriname vestigden.

In aanmerking komen zij die bijvoorbeeld niet over het juiste visum beschikken. Ook gevallen van verlopen verblijfsvergunningen komen in aanmerking. Het generaal pardon is ingevoerd in verband met de herdenking van honderd en zestig jaar Chinese immigratie. Onder de tienduizenden illegalen in Suriname behoren vooral Chinezen, Brazilianen en Guyanezen. De twee laatste groepen komen makkelijk het land binnen vanwege de open grenzen.

23 REACTIES

 1. Chinese moordenaars en kinderverkrachters krijgen in Suriname een generaal pardon, net als de grote baas het voor zichzelf heeft geregeld.

  Binnen no time blijkt dat ze lid zijn van de Triade, de meest beruchte Chinese criminele organisatie die zich met allerhande criminele activiteiten bezighoudt.

  Investeren in Suriname wordt een steeds hachelijke onderneming voor buitenlandse investeerders. Voor je het weet zit je gevangen in het web van deze maffia en is er geen ontkomen meer aan.

  Het beste wat de volgende president kan doen is alle chinezen het land uitgooien en de kredietfaciliteiten met China herzien.


  Maak melding

 2. @michael
  investeren in Suriname wordt een steeds hachelijke onderneming voor buitenlandse investeerders. Voor je het weet zit je gevangen in het web van deze maffia en is er geen ontkomen meer aan.

  Het beste wat de volgende president kan doen is alle chinezen het land uitgooien en de kredietfaciliteiten met China herzien.

  Volledig mee eens.

  de stroomonderbrekingen en de ongemanierdheid van een deel van de bevolking helpt ook niet.


  Maak melding

 3. Het is zover.
  De NDP is radeloos.Ze zijn koorsachtig op zoek naar stemmen.
  Zo wat doet de NDP?
  Juist, is van plan VLAK voor de verkiezingen de illegalen bij duizenden in Suriname gratie te verlenen en tot surinamers te bombaderen.
  En als dank wat gaan deze illegalen die tot surinamers gemaakt zijn in alle haast , doen?
  Juist ze gaan op de NDP stemmen!
  Dit noemen wij EMOTIONEEL BLACKMAIL !
  ILLEGALEN + PARDON = Stemmen binnen halen.


  Maak melding

 4. -De meesten die een verblijfsvergunning krijgen, hebben geen werk. Hoe zit dit dan in elkaar, omdat Suriname geen uitkeringsland is.
  =Zie de vele Guyanezen en Brazilianen die de criminele pad opgaan!!!!

  Gaat deze groep ook tot de armen behoren???Lees onderstaande stukje!!!

  Stroomtarieven moeten omhoog
  Thursday 21 August

  Andre Misiekaba van de NDP adviseert om de energietarieven te verhogen. Dat wij als land een probleem hebben, is volgens hem duidelijk. Er is jarenlang niet geïnvesteerd in de energievoorziening en krijgen we nu het prijskaartje gepresenteerd.

  Misiekaba: “ik heb het vaker ervoor gepleit om de prijs van energie te verhogen. De prijzen moeten omhoog”. De tarieven zijn vergeleken met de regio enorm laag.

  Concreet stelt Misiekaba voor dat de brede schouders de zwaarste lasten moeten dragen en moeten de armen worden gesubsidieerd. “Die maatregel hebben we niet willen uitvoeren. Heel Nickerie draait op 16 megawatt; dan weet u wat 30 megawatt inhoudt”.

  =Subsidie terwijl je alle dure apparaten in huis hebt……Dit is geen goede oplossing.


  Maak melding

 5. @ Ira

  “Concreet stelt Misiekaba voor dat de brede schouders de zwaarste lasten moeten dragen en moeten de armen worden gesubsidieerd.”

  Een bevolkingsgroep wordt als sinds mensenheugenis gesubsidieerd. Die krijgen alles gratis ! Die hebben nog nooit ene cent hoeven te betalen voor nutsvoorzieningen, ze menen als nakomelingen van onderduik slaven overal recht op te hebben.

  Zelfs recht op inkomen voor de basja’s, kapiteins, granmans etc etc. Zelfs hun ontelbare buitenvrouwen worden gesubsidieerd.

  Als je deze overhead eruit snijdt, dan kan de electriciteitsprijs slechts met de inflatie gecorrigeerd worden. Dat de capaciteit van het electriciteitsnet niet genoeg is heeft andere oorzaken: mismanagement en corruptie (in eigen zak steken van overheidsgeld).

  Om te beginnen kan deze meneer Mie No Sabie Ka eerst zijn eigen achterban de waarheid vertellen en hun privileges afpakken. In een rechtsstaat hoort gelijke behandeling voor elke onderdaan, ongeacht afkomst, religie en sexuele geaardheid.


  Maak melding

 6. De poorten van ons land staan wagenwijd open.Chinezen komt een komt allen! Allemal welkom in Sulinam ! Julie wolden allemaal sulinamels! Wij kunnen pel dilect 10 miljoen impoltelen!


  Maak melding

 7. ” Holle Bolle Gijs ” is wat ik mij van het bezoekje 21 jaar geleden aan de Efteling nog kan herinneren een ” Roepende AFVALBAK “. Papier hier, papier hier, papier hier !!!!

  In SURINAME, de in mijn ogen tropische versie van ” Holle Bolle Gijs” , is de kreet heel anders namelijk ; Chinees hier, Chinees hier, Chinees hier alstublieft !!!!!

  Suriname een waanzinnige Chinese ” doti iepi ‘ ( vuilnisbelt )

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Als ik bepaalde commentaren lees,wordt ik als Srananmang heel erg verdrietig en krijg ik koude rillingen.
  De haat tegenover de Chinezen baart mij erg zorgen.Ik dacht dat ons land Suriname een land was van hospitality(gastvrij land).
  Kijk maar in de wereld om ons heen.Overal wordt er haat gekweekt,in stand gehouden en in uitvoering gebracht.Is dit niet genoeg????Kunnen we onze denkpatroon niet omkeren en deze nieuwkomers gewoon welkom heten?Chinezen zijn over het algemeen een hardwerkende bevolkingsgroep.Zie de positieve elementen met hun komst.En laten we Suriname niet doen afglijden naar een land waar haat en chaos zegevieren.
  Suriname moet geen Midden-Oosten of Oekraine worden.
  Mensen…laat gastvrijheid/vriendschap en vrede zegevieren.
  Voor haatzaaiers is er in Sranang GEEN plaats !!


  Maak melding

 9. Beste toma hawk zeker en dagdromer. Wat mij bevreemd is,van waar al deze spleet ogen suriname binnen zijn gekomen. Via de luchthaven, de haven zelf of is er sprake van mensen smokkel?????. Wacht maar af , de chinees zal ons letterlijk naaien

  Tj


  Maak melding

 10. miesie kabaa en pankaa kaba jullie tijd is naderende berijdt je alvast voor voor de toekomst..

  jou baas en consorten groep van 16 zal het niet beter aflopen.. santo boma is wachtende


  Maak melding

 11. Laat geen nieuwe ONDERDRUKKERS toe in Sranang, waar zij ook vandaan komen !

  Pas gelijke rechten toe op allen in Sranang ! Strafwet, Grondwet, mensenrechten en alle wetten !

  Door onrecht (voortrekkerij oa) en massamoordenaars en drugscriminelen, die de wet trachten te ontduiken ontstaat haat !

  Laat ELKE misdadiger veroordelen door de rechter, ongeacht rang of stand of afkomst !

  Dan pas kan de opbouw van Sranang echt aanvangen !


  Maak melding

 12. Tomahawk,

  Ik ben het in principe wel eens met je uitgangspunten, maar je draaft wel heel erg ver door.
  Er komen zoveel Chinezen ons land binnen de laatste jaren, die allemaal een supermarkt of een kapperszak beginnen, dat veel werkgelegenheid wordt verdrongen.
  Bovendien kunnen de Chinezen zich in ons land vestigen zonder aan voorwaarden te voldoen, waaraan een Surinamer wel moet voldoen.
  Dat is het effect van alle leningen, die de regering in China heeft afgesloten.
  Anders gesteld: er komen veel te veel Chinezen naar Suriname en dat kan ons landje met 500,000 inwoners niet handelen
  Als jij je altruistisch opstelt, is dat te prijzen, maar iedere medaille heeft twee kanten en jij ziet er maar een.


  Maak melding

 13. Beste Surinamers,
  Luister goed!Straks heeft u niets en ook helemaal niets meer te zeggen in uw eigen land.De invasie van deze Chinezen valt niet te stoppen.De regering heeft in ruil voor wat dollars voor eigen gewin ons geliefd landje allang door verkocht aan de Chinezen.


  Maak melding

 14. Tomahawk, Suriname kan niet eens voor zijn kinderen zorgen.En onze bevolking heeft voorang op elk gebied.alles wat een chinees komt doen is bestemd voor China en niet voor Su.


  Maak melding

 15. ook al zijn ze illegaal,ze maken jou tot de nieuwe slaaf op vrijwillige basis..

  je hebt nergens te om je klachten in te dienen..

  blanda is nu heel ver weg,, jepie no dé moro..

  de vader vliegt zo weg en laat jou als een kakalaka achter..


  Maak melding

 16. eerst onderzoeken hoe zij aan geld komen voor de kollosale gebouwen
  zal mij beslist niet verwonderen de chines mafia
  blijkt dat enigzijds zo te zijn alles verbeurd verklaren en terugbrengen in su boezem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.