donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Gulle’ minister niet slim

‘Gulle’ minister niet slim

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 aug – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie had geen gesubsidieerde cadeautjes mogen geven op zijn jaardag. Hij had beter moeten weten, vindt bestuurskundige August Boldewijn. Ook binnen de regering worden de wenkbrauwen gefronst.

“Als hij hiermee naar de ministerraad was gegaan, was het bedrag zeker afgekeurd, want die dingen horen thuis bij het ministerie van Sociale Zaken”, zegt een ambtgenoot tegenover de Ware Tijd. Belfort had het doneren van geschenkbonnen aan sociale instellingen niet moeten koppelen aan zijn jaardag. De sociaal bewogen bewindsman staat er bekend om graag de minder bedeelden te bedenken. Volgens Boldewijn ontbreekt het aan helderheid.

“Het werkt allemaal verwarrend als hij gaat doneren of cadeautjes kopen op zijn jaardag. Wanneer is wel uit zijn salaris gedoneerd en wanneer niet?” Volgens parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP vielen de geschenkbonnen hoger uit dan het maximum dat mag worden uitgegeven zonder toestemming van de ministerraad. Voor Belfort is er geen vuiltje aan de lucht. Hij hield zich aan de regels, dus is de kous af.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. wat is niet mogelijk onder deze regering,staatsgelden wordt gebruikt voor dure auto”s ,jachten,reizen,woningen,omkopingen,dure advocaten en niet te vergeten naarmate de verkiezing nadert hoe meer ellende met staatsgeld,dus bellie heeft ook bijgedragen als de rest.


  Maak melding
 2. Hij hield zich aan de regels,bellie is vergeten te vertellen dat hij zich hield aan ZIJN regels waar stelen uit staatskas de normaalste zaak in Suriname is.Hij neemt deze gedrag over van zijn baas bouta !!! Die steelt toch ook ieder uur van de dag uit staatskas !! Ja toch?!


  Maak melding
 3. Hoezo gul, omdat a no joe monie. We weten toch hoe gierig velen zijn die op B Tong lijken. Ze vreten alleen van jou, maar ji krijgtj NEVER NOOIT iets van hun. Dus B. Tong dit is zuiver politiek willen scoren. Waar was je Beltong toen stichting voor ’t kind dreigde te sluiten, vanwege geldgebrek of wil je een bepaalde groep uit onze samenleving maar cadeautjes geven.????? B.Tong ie sssa jereh. Zo straks is het game over voor jou, want in principe is meer dan de helft van Su arm en niet slechts de enkelingen aan wie jij en Namofo denkt te geven. Odi odiiiiiii,
  Glenny.


  Maak melding
 4. Als ik die kop van deze mini-ster zie, wordt ik kotsmisselijk.
  Kinderachtig gedoe ten top.

  Nog ff op het eind strooien met srd’s, je doet maar raak hoor mens.
  Je weet dat jij belfort, nooit, maar dan ook nooit meer van je leven de kans krijgt om terug te komen als mini-ster.

  Steel en Strooi maar gerust.
  Nog effe………..


  Maak melding
 5. @ Esmerald.

  Steel en strooi maar gerust, nog effe:
  Hoezo nog effe ????
  Nog een paar maanden en beginnen ze weer opnieuw als ze weer worden gekozen. En dat gaat ook gebeuren, want het Volk is zo dom om weer voor de NDP te stemmen.
  Bang voor de Uzi,s en Kalasnikov , of zijn ze gewoon dom en niks bij geleerd ????????????????


  Maak melding
 6. Deze mini-ster blinkt uit van intellect en geslepenheid maar ook van oer instinkt en domheid.
  Als je hem hoort spreken dan hoef je zijn hoofd / gezicht niet te zien.
  Als ik de mini-ster zou zijn zou ik in ieder geval mijn ondergeshikte van de financiële administratie eerst gevraagd hebben of dit toelaatbaar is.
  Of zijn de volgelingen van Belfort o bang dat ze niets durven te zeggen en denken “mik a mang waka inie a val en mik a broko ing baka. Neks a no sabi”.
  Ok dan is dit een acceptabele reden

  Ben benieuwd wie betaald voor de tweeling die hij zogenaamd heeft geaccepteerd.


  Maak melding
 7. ‘Gulle’ minister voelt zich een soort god. Maar dan een wraakzuchtige god, zoals die ene uit de bijbel. Mrs Sheenacherry kan erover meepraten.
  Vraagje: hoeveel Chinezen zitten in het gevang in Suriname?


  Maak melding
 8. Met deze aktie heeft Bellie weer eens bewezen hoe intelectueel dit heerschap is, en dit zijn niet de enige uitspattingen van deze omhoog gevallen minister, want als politie agentje had hij reeds eerder al in de buurt van de coessewijne brug een stuk grond geocupeerd, waarop hij nu een villa heeft staan, maar dit soort figuren staan net als die moordenaar van Bouterse, en die andere crimineel Brunswijk, boven de wet.


  Maak melding
 9. Gulle minister niet slim? Fout. Gulle minister heel slim! Gulle minister Gullie maakt gratis reclame en propaganda voor zichzelf. Heel slim! Tegelijkertijd worden sociale instellingen geholpen. Ook slim. Guliie konie! Of Gullie cunning?


  Maak melding
 10. In een eerlijke regering is deze minister olie dom door ook nog eens te bewijzen door 2 bestel bonnen met opvolgende nummers te gebruiken omdat hij wist boven de srd 4.000 uit te gaan.
  De mini ster heeft willens en wetens de staatsregels omzeilt. Voor een zo klein bedrag betekend dat hij een zogenaamde Kruimeldief is.
  Door deze manipulatie van bestelbonnen bewijst deze mini ster dat zijn collega’s , de DNA, de kiezers van ABOP en de rest van het land hem nooit meer kunnen vertrouwen.

  In een niet eerlijke regering kan men stellen dat hij zich conform de norm gedraagt. Niets bijzonders dus.

  Wat mij ook opvalt is dat de verkoper van de bonen de Republiek een toeslag van 20% in rekening brengt. Staat de Republiek Suriname er zo slecht op bij haar leveranciers dat men bij voorbaat al een betalingsrisico toeslag op voert met een omvang van 2 jaar rentekosten.

  Het gaat allemaal heel goed. zelfs de kleinste zaken wet men enorm uit de hand te laten lopen.

  Voor iedereen die roept dit gaat om politiek gewin. Natuurlijk. Politieke partijen moeten zich immers onderscheiden, zaken aan de kaak stellen en aantonen waar de verschillen liggen.

  Amafo moest aftreden.
  VHP minister van OW is veroordeeld en de gevangenis in gegaan.
  Gilds is veroordeeld.
  Bouters kondigde aan 50% van de VHPers op OW te zullen laten opsluiten (geen reactie).
  Onder minister Jogi wordt betrapt, moet weg maar mag de gepikte grond houden.

  Het gaat om politiek en zie de verschillen zou ik zeggen.


  Maak melding
 11. Corruptie is een gevolg van slecht bestuur en dat maakt dat mensen ontspoord raken. Goed bestuur begint volgens Simons in eerste aanleg met integere personen, ongeacht hun positie.
  “Corruptie begint niet bij de politiek, maar veel eerder. Het is de politiek die mensen de kans geeft corrupt te zijn. Daarom is het belangrijk om jongeren op te voeden tot integere personen”, benadrukt de voorzitter in een persbericht van DNA.

  Wat een gelul van deze kameleon. Ze beschermt de leden van de regering door de oppositie steeds monddood te maken.
  Corruptie begint juist bij de politiek want indien het niet bij de politiek begint dan heeft de politiek, zonder gezichtsverlies, alle reden toe om de corruptie te verbannen.

  Kijk maar wat er gebeurt is bij:
  OW levering van brandweerspullen gegund aan de duurste aanbieder.
  OW brug bij Carolina wordt in eerste aanleg gegund voor een prijs die 100% hoger is dan de huidige prijs.
  Justitie, Belfort steelt en verdeelt.
  Deals met de goudbedrijven stinkt van alle kanten.

  En toch plaats deze kameleon de anticorruptie wet niet op de agenda in het DNA.
  Wie houdt wie voor de gek?????????


  Maak melding
 12. @ pokai tongo

  “OW brug bij Carolina wordt in eerste aanleg gegund voor een prijs die 100% hoger is dan de huidige prijs.”

  Ook hier wordt krom gehandeld. De eerste brug zou met nieuwe wegen ongeveer euro 32.000.000 kosten en zou ongeveer 500 meter lang zijn.
  Nu is er een regiecontract (open einde) afgesloten voor een brug die ongeveer 250 meter is, zonder aansluitende wegen voor een aanneemsom van euro 19.000.000.

  Het bedrag is heel wat lager maar staat nog niet vast, de brug is heel wat korter en de aansluitende wegen zijn geen onderdeel van de overeenkomst. ofwel het is een brug van jungle to jungle, ergens naar nergens die per meter aanzienlijk duurder is dan de eerste van een paar jaar geleden.

  RARA hoe kan dat


  Maak melding
 13. @ Koos de Jong.

  Sinterklaas bestaat echt, hij heet Belfort.
  Ja dat klopt,het is de nieuwe versie ; zwarte piet is nu wit !
  Het is een kwestie van schipperen,en het is geluk moet ik zeggen !!!!


  Maak melding
 14. “Gulle minister is niet slim”.

  De kans is groot dat je als minister in het kabinet van Bouterse de eindstreep niet haalt. Geen enkele persoon, die zich met hart en ziel wil inzetten voor het land en niet alleen wil ja knikken, is dus slim als hij/zij minister wil worden onder Bouterse.
  Als je echter minister wordt onder Bouterse, maakt niet uit of je democratisch gekozen bent of niet, je krijgt na een jaartje, al is het maar omdat je duimen hebt zitten draaien op het ministerie en hebt zitten graaien uit de kas van het ministerie, een riant pensioen. Zo bekeken is het heel slim om minister te willen worden onder Bouterse. Belfort is dus helemaal niet zo dom als hij op het eerste gezicht overkomt en daarom heeft hij ook zo’n grote mond dat Bouterse hem mag ontslaan als hij dat wil.


  Maak melding
 15. bellie moet direct weg hij deugt voor geen mm. hij is letterlijk een grote boef oplichter van het land..

  zijn eigen personeel moet in actie komen om hem weg te jagen.

  hoe kan je onder zulk een boef werken,terwijl je weet dat die vent on eerlijk is..


  Maak melding
 16. ik hoop ,,dat de nieuwe regering welke het ook moge zijn,,alle faciliteiten van alle ministers, parlementariërs, directeuren ,onder directeuren, onmiddellijk afschaft..

  het is een schande dat deze boeven worden beloond met allerlei gelden van het volk..


  Maak melding
 17. Vandaag heeft Hoorhart gezegd paal achter de uitgave van de minister te staan omdat anderen dat ook doen.Hij vergat te zeggen dat het ex-ministers zijn die hun gehele pensioen aan gemeenten doneren.Dus de vergelijking met Belly gaat niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES