Donatie VS voor strijd tegen HIV/AIDS in Suriname

15

De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania (l) heeft vandaag in het kader van het door de Amerikaanse regering gesponsorde PEPFAR Smal Grant Initative bijna US$ 27.000 geschonken aan de Suriname Business Coalition Against HIV & AIDS (VSB/SBC), de Stichting Liefdevolle Handen en de Medical Mission Primary Health Care Suriname.

De gedoneerde organisaties richten zich op projecten om moeilijk bereikbare en kwetsbare groepen in het binnenland te bereiken met voorlichting als onderdeel van de algehele strijd tegen HIV/AIDS.

15 REACTIES

 1. Hoop maar dat het zijn bestemming bereikt, en niet aan de strijkstok blijven hangen !!!!!!
  Ze neuken maar erop los en de Maatschappij, moet maar weer ervoor zorgen dat ze niet besmet worden !
  Waar is Lonny B dan, hij heeft toch flink wat harem in het binnenland ?????????


  Maak melding

 2. Die mensen in het bos hebben toch kruiden tegen aids? Die Zimbabwaan Moegabe beweerde zelf dat als je aids hebt en je doet het met een maagd, dat je dan geneest. Vandaar dat er in Afrika en in de bossen van Suriname geen maagden meer over zijn. Alles wordt al op 10-jarige leeftijd verkracht. Ook jongetjes.
  Dus die voorlichting van de Amerikanen is hard nodig. Alleen zorgen dat die Amerikaanse zendelingen zich niet vergrijpen aan de lokale meisjes en vrouwen, want daar staan ze bekend om.


  Maak melding

 3. @Law mang.Dja:

  De rest van de ‘donatie’ wordt door dezelfde Lonnie B. aangevuld met bijna US$ 50.000,-
  En hierover zullen ze zeker geen vragen stellen door het MOT.


  Maak melding

 4. @Law mang.Dja, fawaka mang!

  http://obsession-magazine.nl/?p=66163

  Hechtenis zoon ABOP-Assembleelid Brunswijk met 30 dagen verlengd.
  Zoon steelt 30.000 Amerikaanse dollar uit auto vader L.B.
  En volgens Lonnie Brunsie: Als mijn zoon niet met het volledig bedrag bovenwater komt, mag de RC het met nog een jaar verlengen.

  Maar het is toch goed dat de Stichting Liefdevolle Handen en de Medical Mission Primary Health Care Suriname, wordt gesteund met hun voorlichting over HIV/AIDS in het binnenland.


  Maak melding

 5. @ FER. E

  Als je Arts bent, is de kans dat je zoon ook Arts wordt, is zeer klein.
  Maar als je Pa een boef of moordenaar is, dan is de kans dat je zoon ook het hetzelfde wordt heel groot !!!


  Maak melding

 6. Wat zijn we als land aan het doen? Wij zijn blij met deze kleine donaties van USD 27000,terwijl we gemiddeld 10 maal zoveel per dag uitgeven als een grote regeringsdelegatie op snoepreis naar het buitenland gaat.We moeten toch leren om ons eigen broek omhoog te houden? We regering heeft een grote mond,waarom moeten we dan weer bedelen?


  Maak melding

 7. Ik dacht dat HIV overal ter wereld op z’n retour was. In Suriname niet dan? Wie zijn de dragers van het HIV virus in Suriname? Hoe komt het dat de Amerikaanse ambassadeur dat zo goed weet? Of is er misschien een binnenlandse kruidenmengsel tegen HIV waar men achter zit? Had hij niet liever condooms kunnen uitdelen? Dan liefst vrouwencondooms? En in die condooms een sterielmakende virus verwerkt? Weten jullie wel dat men in condooms ook steriliserende stoffen kan verwerken? Of wat je ook maar wil? Dat je met condooms zelfs bij een marrons-koppel een blanke kind kunt verwekken (europees sperma gedroogd en verwerkt in condoom)?


  Maak melding

 8. En dit noemen wij een Donatie en niet waarmee grapjas Belfort bezig is.Thanx Amerika.

  En heel goed dat men vooral de strijd gaat aanbinden met het HIV/AIDS virus in het binnenland. Als je nagaat dat dino daar 14 kinderen kan verwekken dan is het niet moeilijk te begrijpen dat men daar meerdere partners hebben en het risico groter ligt besmet te worden .

  En de lijder van Suriname wat doet hij?
  Hij schenkt GRATIS tv zodat deze groep van wk kan genieten .
  Over condooms en familyplanning heeft hij zeker nooit van gehoord.

  Bouta zet het leven van de surinamers in gevaar.
  Straks bij de nodeloze vergadering van de ACP/EU landen zullen er ook gasten komen uit Afrika en de kans bestaat dat zij het ebola virus met zich meenemen. In andere landen wordt het ebola virus zeer ernstig genomen.
  Ik raad alle surinamers aan om uit de buurt van deze gasten en vergadering te blijven.

  De ebola-uitbraak die West-Afrika momenteel in de greep houdt, begon in 2013 toen een 2-jarig jongetje uit Guinee besmet raakte.

  De peuter uit de Guinese regio Guéckédou werd op 2 december ziek en overleed vier dagen later. Een week daarna bezweek de moeder van de jongen. Zijn zusje van 3 overleed vlak na Kerstmis.

  Onderzoekers weten niet hoe het jongetje ziek is geworden. Mogelijk heeft hij besmet apenvlees gegeten. Omdat medici destijds niet aan ebola dachten, kon de ziekte zich razendsnel verspreiden, meldt de New York Times. Niet alleen verspreidde het virus zich via de familie van de jongen, ook hulpverleners raakten besmet. Door een van hen, die het veertiende geval wordt genoemd ofwel S14, kwam ebola terecht in een ziekenhuis in Macenta.

  Uiteindelijk werd er door hetzelfde ziekenhuis op 10 maart alarm geslagen. Te laat. De ziekte had al zo lang rondgesluimerd dat er teveel brandhaarden waren. Het epicentrum lag bovendien rond het drielandenpunt van Guinee, Sierra Leone en Liberia. Daardoor kon ebola makkelijk de grens oversteken.

  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN hebben bijna 1800 mensen de ziekte opgelopen, van wie bijna 1000 zijn overleden. Het is de grootste uitbraak ooit, sinds het virus voor het eerst de kop opstak in 1976. De uitbraak wordt daarom een internationale noodtoestand genoemd. Ebola zal de komende maanden vermoedelijk erger worden voordat de ziekte weer verdwijnt, verwacht de WHO.

  Waarom verdwijnt bouta en gevolg niet naar Afrika en houdt de meeting daar?
  Het is van NUL waarde deze meeting in Suriname.
  Niemand in Suriname gaat jammeren als de meeting in Afrika wordt gehouden.Onze GEZONDHEID is in direct gevaar die gekoppeld is aan deze meeting.


  Maak melding

 9. DeSpaanse missionaris Miguel Pajares, voor zover bekend de eerste Europeaan die met het ebolavirus was bemet, is in een ziekenhuis in Madrid overleden. Dat heeft de Spaanse krant El País dinsdag gemeld.

  Pajares (75) werd vorige week met een militair vliegtuig uit het West-Afrikaanse land Liberia, waar hij werkte, naar Madrid gebracht. Hij werd opgenomen op een speciale afdeling van het Carlos III-ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad. Pajares werd behandeld met het experimentele medicijn ZMapp, dat nog alleen op apen is getest

  Wij moeten protesteren tegen deze ACP/EU vergadering !!!!


  Maak melding

 10. Mijne mensen,
  ik ben niet discriminerend bezig maar VOORKOMEN IS ALTIJD BETER DAN GENEZEN.
  In Suriname hebben we de middelen en mankracht niet om Ebola te bestrijden. Qurantine alleen is niet voldoende.
  Stel je voor om een kleine griep gaat bouta naar cuba om zich te laten behandelen dat zegt toch heel veel over de gezondheids zorg in Suriname ?!
  In Suriname weten ze niet een hoe suikerziekte te behandelen en over Ebola weten wij letterlijk heel wenig of bijna niks.


  Maak melding

 11. Negatief, negatief en nog eens negatief,….zo ZIJN we!

  Negatief, negatief en nog eens negatief,….zo ZIJN we!

  Negatief, negatief en nog eens negatief,….zo ZIJN we!


  Maak melding

 12. Wat mij opvalt is dat de first lady veel meer doneert dan de amerikaanse ambassade,Zij doneert veel laptops,schoolpaketten,rolstoelen,leermiddelen enz. en dat alles uit “eigen zak”.Zij heeft namelijk een hele grote zak,die zij beheert voor de minister van financiën.Vindt u dat niet geweldig dat zij ons met ons eigen geld blijmaakt en wij worden erg blij en bedanken haar uit de grond van ons hart dat zij zo met ons eigen geld omgaat.


  Maak melding

 13. Wat een contrast.
  Amerika geeft 27.000 U$D in het kader van PEPFAR Small Grant en Lonny besteedt > 250.000 U$D louter voor het voetbal.
  We bleive lakke in dit mooie land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.