Partij marihuana bereikt Suriname niet

19

PARAMARIBO/KINGSTON, 13 aug – In Kingston, Jamaica, is ongeveer driekwart ton marihuana onderschept. Volgens de Jamaicaanse autoriteiten was het spul onderweg naar Suriname. De marihuana zat verstopt in een vrachtcontainer die bestemd was voor Suriname.

Er zijn geen aanhoudingen verricht, volgens de Jamaicaanse nieuwsmedia. Hoewel de straatwaarde vrij laag uitvalt, ongeveer vier en twintig duizend dollar, wordt de vangst belangrijk genoeg geacht. Op de plaatselijke zeehaven is eerder al een partij geperste marihuana in beslag genomen. Toen werd ruim driehonderd en vijftig kilo aangetroffen op een scheepswerf.

De Jamaicaanse justitie heeft recentelijk de strijd tegen de drugshandel opgevoerd. De vangst van de voor Suriname bestemde drugs wordt als een goed resultaat gezien. De marihuana was verpakt in honderden pakketjes die op verschillende plekken in de container verstopt waren.

19 REACTIES

 1. Waarom kunnen wij niet eens self sufficient zijn in weed? Tijd om die koloniale wetten over weed af te schaffen en het voorbeeld van Colorado en Washington State te volgen.


  Maak melding

 2. Al dat geneuzel over de onschuldigheid van het gebruik van Marijuana moet net zo hard bestreden worden als het verhandelen daarvan. Tien procent van de gebruikers loopt de kans schizofrenie te ontwikkelen. Personen, die voor hun achttiende veelvuldig marijuana gebruiken, plegen een aanslag op de ontwikkeling van hun hersenen met mentale stoornissen als gevolg. Net zoals de overheid actief het roken probeert uit te bannen, dient zij dat met het roken van marijuana te doen.


  Maak melding

 3. Maruwana, cook, alles is heel goed. So lang se worde gebruikt natuurlijk. Sodra se gaan in laboratorjum of worde verwerkt, dan dese natuurstoffe worde gif. Daarom kouwe op koka blaatjes en groente van maruwana blaatjes ete is gesond. Maar poeder van make is slegt.
  Surinaam heef self maruwana, dan waarom kom hier binne uit ander lant?


  Maak melding

 4. Baja het zou ook goed zijn te weten wat de eindbestemming van deze vracht aan drugs geweest zou zijn in Suriname,
  Enkele opties,
  – de lijder van Suriname bouta
  -Dinootje
  -Belfort
  -Brunsie of Pascal,abrahams.parmessar,……


  Maak melding

 5. 13 aug. 2014

  Wiet van Jamaica naar Suriname? Laat Srika toch niet lachen!!!

  750 kg wiet is qua volume toch groot en valt makkelijk op.

  Wie stuurt nu vanuit Jamaica wiet naar Suriname, terwijl bekend is dat in het binnenland van Suriname – en ook van Guyana – wiet al jaren in grote hoeveelheden geteeld wordt met zaden uit Nederland.

  Ja, volgens het model van ULLMAN is bedoelde transport van wiet van Jamaica naar Suriname bedenkelijk. Wie moest hiermee beklad worden?
  Srika


  Maak melding

 6. Ik vind dat de regering iets hieraan moet doen.We weten toch allemaal dat in de regering een paar ervaringsdeskundigen zitten ,die weten dat de verbruikers er niet zonder kunnen.Regering hoe gaat u dit probleem aanpakken?


  Maak melding

 7. RAY,je laat mij lachen, die gasten zijn zo dom ik heb marihuana plantages in SU gezien dan moet ik lachen want die wordt bewaakt door militairen vriend.En jij snap ook wel voor wie het allemaal bedoeld is,want van die club was zijn zoon de baas. Maar papie moet nu zelf zijn jointjes draaien.mooi land of niet Ray ???.Ze zijn gewoon bang voor die man.


  Maak melding

 8. Grote kans dat er zwaarder spul in de pakketjes zat. De marihuana was alleen een afleiding. De oorsprong van het spul kan Jamaica zijn geweest, maar dat is niet genoemd.


  Maak melding

 9. @Jimmy
  Juist Jimmy ,je hebt gelijk.
  Gewoonlijk is papie bouta al gevaarlijk genoeg, met een paar jointjes in hem is hij dodelijk,
  marihuana en bouta = Dodelijke combinatie.


  Maak melding

 10. volgens het bericht,komt die mariuana uit indonesia via jamaikaa naar sme..

  de vraag is,,wie is deze importeur in sme..

  bellie-fort,er is voldoende werk voor jou om dit uit te zoeken,laat zien wat je kan pak deze moordenaars dan op..

  of heb je been ballen meer..


  Maak melding

 11. 13 aug. 2014

  Beste Ray,

  Smokkelen van wiet uit Indonesië – praat liever vanuit Atjeh – is denkbaar, maar zeer moeilijk. Het in bezit hebben en of produceren van marijuana (wiet) in Indonesië wordt vaak met de dood bestraft.

  De gevonden wiet zal tussen huishoudelijke spullen bestemd voor Suriname Wie in Suriname doet zaken met Indonesië in huishoudelijke spullen? Of wordt bedoeld dat de vracht uit huishoudelijke spullen bestaat van de ambassade leden van Suriname, die teruggeroepen zijn naar Suriname?

  Bekeken naar het risico, de afstand van vervoeren en de uiteindelijke waarde in Suriname, is het voor Srika niet aannemelijk dat de smokkelwaar richting Suriname moest komen. Gewoon in de verkeerde container geplaatst!

  Ray, als jij het met de inhoud van mijn posting niet eens bent en jij persisteert dat een individu in Suriname meer van moet weten, dan raad Srika je aan even bij de Pendalalima van Somo aan te kloppen. Misschien ligt daar in deze jouw waarheid.

  Aan de kortzichtige denkers op dit forum: Berook Srika maar goed met de minpunten !!
  Srika


  Maak melding

 12. De marihuana is in Indonesië op de verhuiscontainer gedaan, het was in honderden kleine pietepeuterige pakjes verpakt, zoals een Javaanse vrouw, die gewend is pitjel in bananenbladeren in te pakken, dat zou doen, er zijn niet zoveel Javaanse vrouwen die tegenwoordig van Indonesië naar Suriname verhuizen. Ik zou alle Javaanse vrouwen die recentelijk van Indonesië naar Suriname zijn verhuisd, samen met hun tot voor kort, met speciale privileges op en neer reizende levenspartner(s), eens goed aan de tand voelen. Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om uit te komen op Paul en Mina.


  Maak melding

 13. Suriname staat in de wereld bekend als een doorvoerland van drugs. Aangezien Suriname een crimineel als president heeft, die zich hieraan schuldig heeft gemaakt, moet men niet raar van opkijken dat dit plaats vindt.


  Maak melding

 14. @passant Suriname stelt niets voor als het gaat om de drugsdoorvoer.De enkele stomme bolletjesslikkers die ze pakken worden in de media breed uitgemeten.Maar aangezien je een hekel heb aan onze zeer goede en populaire president ben je geneigd de republiek Suriname totaal te besmetten.


  Maak melding

 15. AUB Voordat de teelt en handel vrij worden gegeven eerst een tiental klinieken bouwen voor de schizofrenen die het gebruik van dit niet-onschuldige spul Sranang zal opleveren !

  NB Kennis/levendig bewijs over dit fenomeen onder Sranangmangs is te vinden in de vele Nederlandse klinieken waar deze geestelijk gestoord/verward geraakte gebruikers letterlijk wegkwijnen !


  Maak melding

 16. Al die verboten fans slaan de plank mis. Er is geen correlatie tussen beschikbaarheid en verslaving van drugs.
  Alcohol en tabak kosten de staat veel meer als je de kosten van politie, gezondheidszorg en andere sociale kosten meetelt maar durft men niets tegen te doen. In de landen waar marihuana op de bermen groeit zoals in India is verslaving geen probleem. Dus no spang over een paar djonko’s en hungebruikers. Marihuana heeft vele mediese toepassingen. In India gebruikt men marihuana voor duizenden jaren voor medicinale gebruiken zoals in ayurvedic. Onze Shiv Bhagwan, de eerste rasta man, was een regelmatige gebruiker. Om namoh Shivahje.


  Maak melding

 17. I ray,denken ze nou echt dat wiet uit indonesie komt?,dat moet iemand uit coronie zijn.Jamaica is om de hoek en bij de militairen op bronsberg daar is het uitverkoop.Ik reis met mijn rugzak door Su en met mijn eigen ogen zag ik dingen.Ik kom op plekken waar zelfs mensen uit Su niet durven te komen.militiaren hebben een landingsbaan in de jungle daar komt het allemaal binnen voor papie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.