‘Overwerkt veiligheidspersoneel is kruitvat’

11

PARAMARIBO, 21 jul – Overwerkt veiligheidspersoneel kan makkelijker brokken maken. De Bond van Veiligheidsagenten voor Hoogwaardigheidsbekleders, BVH, maakt zich ernstig zorgen. Een recent incident waarbij een militair betrokken was, is alleen maar een bevestiging.

De militair schoot zijn levenspartner dood. Er zou meer aandacht besteed moeten worden aan de psychische kant van de stress op personen die wapens dragen. Het maakt dan niet uit waar die zitten. Politieagenten, militairen, beveiligers van ministers, het risico is even groot. “We moeten de vinger aan de pols houden en zorgen voor meer nazorg”, zegt bondsvoorzitter Erwin Mogenstond tegenover de Ware Tijd. Het is het soort personeel dat lange uren maakt.

Te weinig wordt stil gestaan bij de gevolgen die het allemaal heeft voor het individu. Volgens Morgenstond wordt er ‘roofbouw’ gepleegd op het personeel. Er zouden vaker psychologische testen uitgevoerd moeten worden. Van Morgenstond mag het elk kwartaal. “De gemeenschap vertrouwt ons wapen toe en er moet duidelijkheid zijn over onze gesteldheid.” Bij de verschillende korpsen en het leger zijn de laatste jaren nogal wat gevallen van moord en zelfmoord gemeld.

11 REACTIES

 1. Wat een onzin! De militair werd gewoon door zijn vriendin gedumpt en dat kon hij niet verwerken. Het heeft allemaal niets met stress door overwerk te maken.


  Maak melding

 2. Presie deci is ook een zwaar gefrustreerde smeulende kruitvat die elk moment kan opgaan zoals de geschiedenis dat leert.

  Ray #3 op je lijst = somo


  Maak melding

 3. Sorry, maar de heer Morgenstond heeft een punt. In mijn functie als counselor in Miami merk ik vaak dat Suriname op dit vlak jaren achterloopt. Iedere professional in de USA is verplicht zich van tijd tot tijd aan te melden bij een counselor voor therapy. Vele insurance companies hebben deze therapy opgenomen in hun assurantiepakket. Ik denk dat dit in Suriname ook moet kunnen. Wij onderschatten deze wetenschap in Suriname met alle nare gevolgen van dien.


  Maak melding

 4. Suriname loopt niet alleen op het vlak van COUNSELING jaren achter maar Suriname loopt JAREN achter op haast ALLES !!!!!!!

  Slechts in LAKSHEID en in KLUNGELIGHEID spant men de kroon. Op deze twee gebieden loopt men de rest van de wereld KILOMETERS voor.

  Ben net terug uit het land en ben pisnijdig over hoe zaken daar worden aangepakt, de vrijgevochten boel dat daar is en de staat waarin het land verkeert.( te veel verwaarloosde panden )

  Erwin Morgenstond is volgens mij een roepende in de WOESTIJN ( genaamd Suriname ) !

  Hälsningar från CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Alleen het overwerk is niet de oorzaak. Privé problemen zijn vaak de oorzaak en het overwerk vergroot deze problemen alleen maar. Soms tot ramp voor betrokkenen en vele anderen.


  Maak melding

 6. Hoe, kan men overspannen worden van 7 even ??????

  Surinamers houden eenmaal van wapens, en dat is de hele tori.

  En waar de hersenen ontbreekt, wordt er vaak geweld gebruikt.

  En vaak ook tegen dames,en dat zijn mensen die voor mij als Lafbekken die door het leven gaan.


  Maak melding

 7. En vaak ook tegen dames,en dat zijn mensen die voor mij als Lafbekken die door het leven gaan.

  @Law mang.Djaft,

  Je hebt ook hele genadeloze goddeloze dames hoor, die best wel een pak slaag verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.