Aanslag op politiestation met de dood bekocht

21

PARAMARIBO, 21 jul – Een onbekende man heeft een mislukte aanslag gepleegd op een politiestation in Paramaribo. De man is doodgeschoten door Max Terborg, hoofd van de Bikers unit van het Korps Politie Suriname. Volgens Terborg had hij geen keus.

De man kwam als een dolle op het gebouw af rennen in hartje Paramaribo. Zijn hoofd was met lappen omwonden. Een medewerkster op het station zag hem het eerst. Hij had een fles bij zich met wat naar later bleek een brandstof. Toen de man de fles met lont wilde ontsteken werd hij door Terborg aan gesproken. Dat moet iets hebben los gemaakt. De fles belandde op de grond en de man greep naar een houwer die hij bij zich had.

Het was toen rennen geblazen voor de commandant. “Hij is tot in de winkel achter me aan gekomen. Ik heb toen mezelf en ook anderen moeten beschermen”, zegt Terborg tegenover Apintie. De man werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, maar gaf onderweg de geest. Het korps heeft een onderzoek ingesteld. Er vielen verder geen gewonden.

21 REACTIES

 1. @Law mang.Dja:

  Ik ben het eens met je.
  Opruimen die (hap).
  Eerst was hij een onbekende man!
  Thans middels een politiekogel bekend geworden.


  Maak melding

 2. FER E.

  Fer, fa waka man.

  Ik handel radikaal,en geen smoesjes erom heen !!!
  Zachte heelmeesters, maken stinkende worden.
  Suma no wani yéré, abi fu firi brada.


  Maak melding

 3. Nu vraag ik mij in gemoede af waarom in deze de naam van de diender van belang is. Of staat het stoer om een onverlaat om zeep te helpen en dat handelen op jou geweten te hebben?


  Maak melding

 4. @ Paraman.

  Dat heb je goed gemerkt,het is de fout van de krant (verslaggever) om dat te vermelden. Maar de Korpsleiding van de Politie had dit ook kunnen corrigeren!!!!!


  Maak melding

 5. Zoals het voorval beschreven is, treft de agent geen enkele blaam, maar toch zou men het officiële onderzoek eerst moeten afwachten, voordat men de agent met naam en toenaam in de publiciteit brengt, zolang er geen officieel onderzoek gepleegd is naar de ware toedracht, is deze agent eigenlijk verdachte, hij heeft namelijk schuld aan het overlijden van de vermoedelijke aanslagpleger, die een Surinaamse burger/mens is met alle rechten en plichten die bij die status horen. Stel dat het verhaal van de agent niet klopt. Het heeft er weer veel van dat de leiding van de politie voorbarig zijn conclusies klaar heeft, net als bij de dood van de vier in hun auto doorzeefde ‘verdachten’ van zware criminele activiteiten. Tot nu toe is niet bekend wat er toen precies gebeurd is. Tjin Liep Shie, jullie zijn weer eens een keer voorbarig bezig, het lijkt erop dat deze agent professioneel heeft gehandeld, hij begon niet als een idioot in het wilde weg te schieten, hij probeerde zich terug te trekken, pas toen het niet anders kon schoot hij op zijn aanvaller. Als deze toedracht waar blijkt te zijn dan verdient onze agent een pluimpje, maar het korps als geheel heeft, door de naam van de agent te publiceren (ook de agent zelf kwam uitgebreid in beeld op de T.V.) weer eens een keer getoond niet professioneel te handelen.


  Maak melding

 6. Vandaag ben ik het niet direct eens met mijn kabels, nml :
  1. Hij kwam als een dolle het gebouw binnen dan kun je op/in het been schieten of de hand/arm waar de fles inzat.
  2. Men wist in eerste instantie niet precies dat er brandstof in de fles zat pas toen hij doodgeschoten was, bleek wat in de fles zat.
  3. Toen de fles viel sprak de agent de man aan, toen knakte er iets en trok de man een houwer, toen had je ook in dat been/arm kunnen schieten.
  4. Wie zag de man eerst, welke medewerker is dat? Is deze medewerker ook wapen dragen(collega)? Als dit het geval is dan kon zij hem van achteren (toen hij terborg achterna zat)in het been kunnen schieten.
  5. Leert de su politie niet dat ze onder alle omstandigheden kalm moet(en) blijven.
  6. Niet alle psychiatrische patienten zijn drugs/alcohol verslaafd en of een dief. Zullen wij die dan allemaal die amok maken doodschieten?
  7. En ik geloof dat verhaal van de agent ook niet. Vaker is gebleken dat de amokmaker zich dan niet meer richt op de persoon die hij achter na zat/zit, maar dan op de omstanders, maar ja de agent zei; ik heb mezelf en anderen moeten beschermen. Any way ik hoop dat de agent verder zal kunnen omgaan hier mee. De amokmaker in vrede zal rusten.
  En dat er nu echt wel hulp komt voor dit soort mensen, want wij lopen met zijn allen gevaar, maar probeer foe no kierie, want dit zal altijd aan je blijven knagen. Odiiiii
  Glenny


  Maak melding

 7. Uit onbetrouwbare bronnen vernomen dat het broertje van de man door een politie-agente verkracht was en dat hij verhaal kwam halen.
  Helaas heeft niemand hem willen aanhoren…..


  Maak melding

 8. @Glenn Pengel

  je hebt makkelijk praten van achter je pc.
  ik zou je wel willen zien in zon situatie als iemand met een houwer achter je aanrent om je te kappen.
  misschien zou je hem vragen even stil te blijven staan zodat je hem in zijn been kon raken.

  SOSO LAFU !!


  Maak melding

 9. Er was helemaal geen sprake van een aanslag. Misschien van een voorgenomen aanslag. De aspirant dader heeft helemaal niks kunnen doen omdat de agent het object van zijn woede werd en hij hem achterna ging. Vreemd dat de verslaggevers geen omstanders hebben geinterviewd. Nu is het allemaal een eenzijdig verhaal van de kant van de agent.
  De oorzaak van de woede van de dode man kan niet meer worden achterhaald. Maar het gaat er vast om dat hij pissig was op een agent die iets gedaan had wat niet door de beugel kon. Die beste agent blijft dus onbestrafd.


  Maak melding

 10. Doet me denken aan bouta en co…eerst de politie hoofdgebouw in brandsteken en daarna lijder van het land worden. Kan alleen in Suriname gebeuren…..


  Maak melding

 11. @pietpetit

  Als politieman moet jij de situatie de baas zijn .In dit geval is deze politieman niks anders dan een lafaard. Hij draagrt toch een geweer? Waarom dan geen losse schot afschieten om deze slachtoffer te remmen ? Waarom gericht shcieten ,1,2, 3…….
  En idd er zijn geen omstanders geinterviewed en natuurlijk gaan wij alleen het verhaal van deze politieman horen, het slachtoffer kan zijjn zijde van het verhaal niet vertellen.

  Baja denk eens aan de slachtoffers die tot in hun huizen overvallen ,verkracht en of vermoord worden,als de politieman hier vreesde voor zijn leven omdat hij achterna werd gezeten door een persoon met een houwer,hoeveel angsten moeten de huiseigenaren dan wel niet doorstaan in hun Eigen huis?! en dan ook nog zonder een wapen in handen npg erbij !!!


  Maak melding

 12. @Bella:

  Dat zijn zeer slecht opgeleide journalisten.

  Deze Journalisten zijn hedendaags zeer slecht opgeleid en zijn naïef, onwetend of gewoon ego-belust.


  Maak melding

 13. @Billa en @Fer F,

  Niet bij jullie opgekomen dat die agent zelf met naam, toenaam en foto in de krant wilde komen? Hij ging toch ook naar Apintie? Of heb je dat niet gelezen?

  “Ik heb toen mezelf en ook anderen moeten beschermen”, zegt Terborg tegenover Apintie”.


  Maak melding

 14. @Steenhard de Waarheid (dinsdag 22 juli 2014 om 15:52uur)
  @Fer F,

  Bedankt voor je tip.
  Ik wist niet dat deze diender van het KPS zelf de media had opgezocht.

  Dan is het geen echte (slimme) diender.
  Krijgen ze geen enkele (training) hierover in het KPS.?
  Of zijn ze zo publiciteitsgeil met alle gevolgen van dien?

  Dus de gehele Korpsleiding incl. hun ondergeschikten dienen een mediatraining te gaan volgen.
  Korpschef T-L-S, er is extra werk voor u aan de winkel.


  Maak melding

 15. @Piet petit

  Ja he,en wij verwachten van de politie dat zij ons moeten beschermen ,maar ze zijn nog banger dan wij het zijn .
  Of iedere burger krijgt een geweer en we schieten de geboeften zelf stuk en dan hoeven wij niet op de politie te wachten. Probleem dus opgelost !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.