Voedselbank voor Surinamers in nood

49

PARAMARIBO, 18 jul – Suriname krijgt een eigen voedselbank voor noodlijdende individuen en gezinnen. Initiatiefnemer is stichting Delia Family onder leiding van Olivia Simson. Er zullen voedselpakketten worden verstrekt.

Na de lancering zal op kleine schaal worden begonnen. De focus is niet alleen op gewoon voedsel geven. “Het is belangrijk de gezinnen wekelijks te ondersteunen en samen te kijken wat ze kunnen doen om uit hun noodsituatie te raken”, zegt Simson tegenover Radio 10. De stichting zal samen met de hulpbehoevenden kijken naar hoe het gezinsinkomen wordt besteed. Ook de leefsituatie van de mensen zal onder de loep worden genomen.

Van geval tot geval zal dan naar oplossingen worden gezocht. “Het is niet de bedoeling jarenlang steun te geven”, aldus Simson. De gezinnen en individuen moeten op termijn zichzelf kunnen bedruipen. Daarom wordt behalve voeding ook gewerkt aan vorming en het scheppen van een veilige omgeving. In eerste instantie zullen vijf en twintig gezinnen worden geholpen. Delia Family moet het vooral hebben van donaties. Mijnbouwbedrijf Grassalco heeft al hulp geboden.

49 REACTIES

 1. Er werd breeduit gelachen door de ndpers toen ze hoorden van de voedsel bank in Nederland.

  Even zien of ze nu gaan lachen.
  Met voedselpaketten en lange rijen hebben we reeds eerder al kennisgemaakt in de jaren 80,voor de oudere mensen onder ons geen nieuws dus,voor de revo baby’s wel.
  WELKOM BIJ DE VOEDSELBANK VAN SURINAME !!


  Maak melding

 2. ok, alle beetjes helpen.

  Hopelijk dat er een goed plan van aanpak hier ten grondslag ligt.

  Triest dat in zo’n groot land als Suriname, domeingronden maar in handen zijn mensen die aan de touwtjes trekken van politiekepartijen, hun familie, vrienden.

  Deze lijders zijn schuldig dat niet alle Surinamers minimaal 1 ha aan grond hebben in de distrikten om en rond Paramaribo, Saramacca, Coronie, Nickerie.

  Het oerwoud is niet van de inheemsen en de marrons, iedere Surinamer heeft ook recht om langs de rivieren van Suriname, de weg van Zanderij naar het Stuwmeer 1 ha aan domeingrond te bezitten. Wel kan men rekening houden met inheemsen en marrons dat andere Surinamers niet in hun gebieden domeingrond krijgen, tenzij onder bepaalde voorwaarden en zeer beperkt wel moet kunnen.

  Suriname is van alle Surinamers, inclusief Surineds of Surinamers die in andere buitenlanden wonen en ook deze moeten recht hebben op wan pisie dotie pé ding papa, nanga ding mama bing dé. Ook hun voorouders hebben heel zware offers gebracht voor Suriname gelijk aan die zich op hun borst kloppen Surinamers te zijn en daar wonen. De Surinamers in het buitenland hebben dat recht ook.


  Maak melding

 3. Begin met de omgeving veilig te maken. Zodat de ouders naar werk kunnen gaan zonder zich druk te maken over de veiligheid van hun kinderen. Dan heb je ook geen voedselbank meer nodig.


  Maak melding

 4. ” Delia family moet het vooral hebben van DONATIES ” !!!

  Hier enkele POTENTIËLE ” Donateurs ” ( in het dagelijks leven POTENTIËLE ZAKKENVULLERS) die maandelijks een flinke bijdrage kunnen storten .

  1. Brampie, de mega zakkenvuller
  2. Stevie M, the gold digging preacher
  3. Ingrid B, the computer lady en haar lover, ” Desiderius”, de leider van ” the purple Dalton Gang”
  4. Lonny B, Santa Claus uit de Surinaamse bush bush
  5. Big Cliff, the Limbo dancer
  6. Gerold, de goud politie, Dompig
  7. Alle blue label Whiskey zuipende bendeleden van ” Desiderius”, die zich in zijn SALOON ( kabinet van de Pres ) dagelijks laveloos bevinden.
  8. Bigi Bóbó Robert, de VIEZE president ,niet te vergeten.

  Kom op met die poen, stelletje TOP ZAKKENVULLERS !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Pero, RobG, Sabidieiri, Paraman, Milton Fleur en co.
  De vooruitgang komt ook naar Suriname. Nu ook een voedselbank. Het was niet dat het niet nodig was het duurde wat langer om het te organiseren.


  Maak melding

 6. -Ik weet niet of ik de tekst goed gelezen heb:::

  -Zijn het niet de NDP’ers die Nederland uitlachte dat ze arm zijn geworden en mensen naar de voedselbank moeten gaan?????

  -Suriname met een voedselbank en ja hoor zie weer een buitenlandse bedrijf die gaat helpen.

  =Waar blijft Brunswijk met zijn geld!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Ik denk dat het helaas inderdaad nodig is, deze voedselpaketten, het toezenden van pakketten vanuit Nl. neemt, uitgaande van het aantal pakketten wat er vanuit de winkel van de nicht van mijn vrouw verstuurd word t.o.v. een mooie poos terug


  Maak melding

 8. Ze zijn weer langzaam de rijst en BATJAUWWWWWW systeem van de NPS over te nemen/in(te)voeren/ iets waar ze vanaf hun komst over zaten te zeuren dat dat niet goed was. DiDiBrie loop naar je M..R met de heeeeele ndp aanhang. Oeng zaka-zaka. Oeng mik a Su volk tot grotere/meerdere bedelaars. Voedselschuur in wording trong Voedselbank haha grotere hoogt, grotere hoogte e tik Su met de ndp aan de macht. Ik vraag u niet om van mij te houden; ik houd wel van u, zoveel houdt DiDiBrie van u, waardoor u nu uw hand moet open houden voor…… en gaan naar de voedselbank haha. Odi.


  Maak melding

 9. Ik vind het verstrekken van voedselpaketten zal ,eiden tot het kweken van luilakken en mensen die totaal niet ondernemend meer zijn.Bij ieder persoon moet men nagaan wat hij/zij nog kan doen en niet direct afschrijven voor de gemeenschap.


  Maak melding

 10. Surinamers die niets te eten hebben, afgezien van invalide en zieken, zijn gewoon lui. Je hebt geen werk, tijd zat en je bent te lui om te planten. Hiervan een deel voor jezelf gebruiken en een deel verkopen, Als je nu voedselpakketten krijgt word je nog luier gemaakt, Overheid, geef deze mensen grond om te gaan planten.


  Maak melding

 11. Mensen toch!
  Het gaat aan jullie voorbij dat er ook mensen zijn die het niet zo breed hebben als jullie; waar dan ook op deze aardkloot.
  Dat er een instantie in het leven wordt geroepen om de nood enigszins te lenigen, juich ik van harte toe. Mijn steun verdienen ze.

  Ik snap niet dat enkele forummers ook hier weer een politieke issue van maken.
  Eentje durft zelf te stellen dat over een tijdje een pedofielen partij zal komen (waar het hart vol van is, loopt de mond van over).
  Diezelfde persoon wekt in zijn andere posting de indruk dat zo’n voedselbank lang nog niet een gek idee is; dit laatste, puur en alleen ten faveure van de omzetten van het winkeltje van de nicht van zijn vrouw (how lower can you fall).

  Off topic: de persoon in kwestie kan nog niet eens z’n moerstaal behoorlijk schrijven.


  Maak melding

 12. -Mensen helpen dat hoort zo, maar de voedselbank in Suriname krijgt en heeft een politiek gezicht denk ik persoonlijk. Lees hier maar waar wie de pakketten krijgen:::::

  = 19 juli 2014 – 00:07
  Bewoners Moengo Tapoe deponeren problemen bij minister

  Dorpsbewoners van het dorp Moengo Tapoe in het district Marowijne vragen aandacht van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling voor de knelpunten in het dorp.

  De aanmeersteiger van de bewoners bevindt zich in een deplorabele staat. Petrus Adam, woordvoerder van de bewoners van Moengo Tapoe, vroeg de minister om dit probleem aan te pakken.

  Ook het sanitair vraagstuk is een probleem voor de mensen in het dorp. De mensen willen openbare toiletten in het dorp, zei Adam.

  Volgens Adam wordt het gebied door anderen in een hoek gedrukt, omdat Moengo Tapoe van Ronnie Brunswijk is. “Andere dorpen krijgen pakketten en andere faciliteiten. Al deze ontwikkelingen passeren ons. Moengo Tapoe is het gezicht van Brunswijk en wij vragen een oplossing”, zei Adam.

  Hij zei verder dat dit gebied niet vergeten mag worden, omdat het mensen zijn die hier wonen.

  Het assembleelid Marinus Bee vroeg de mensen om een beetje geduld, omdat het tempo in het machtscentrum niet zo snel is. “Het gaat niet zoals wij willen, maar wij zijn sterk en wij gaan door”, hield hij de mensen voor.

  Minister Betterson zei dat er gekeken zal worden hoe de middelen vrij te krijgen om dan zeker een aanmeersteiger voor de mensen te kunnen aanleggen.

  Volgens districtscommissaris Theo Sondrejoe van Marowijne laat de districtsbegroting het niet toe om een aanmeersteiger te financieren.

  De minister beloofde zijn best te zullen doen om de middelen te krijgen, zodat er een aanvang gemaakt kan worden met de aanleg van de aanmeersteiger. Hoeveel de bouw van de openbare toiletten en de aanmeersteiger zal kosten, kon de minister niet zeggen.


  Maak melding

 13. Hoor Bouterse nog zeggen dat alle Surinamers een gouden kerst tegemoet konden zien. Bedoelde Bouterse soms een voedselbank ? Ik zei het al eerder het land staat op de rand van de afgrond. Een kwt van de monetaire reserves is verdampt zonder dat daar nieuwe inkomsten tegenover staat. Het is 5 voor 12 voor dit kabinet.

  Graag een reactie van de paarse kliek, zonder te schelden svp


  Maak melding

 14. Jim Hok in paniek !

  Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen hoopt dat de internationale goudprijs niet verder daalt, maar gaat stijgen. Iamgold Rosebel Gold Mines heeft in 2013 slechts US$ 57 miljoen aan winst geboekt. Haast een vierde deel van de US$ 220 miljoen winst in 2012. De oorzaak ligt in een afgenomen productie en de lage internationale goudprijs. “Als de goudprijs lager wordt, zal het moeilijker worden om nieuwe investeringen aan te trekken” uitte Jim Hok, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, zijn zorgen.

  Mark my words de prijs voor goud gaat dalen !


  Maak melding

 15. N.a.v. bovengenoemd artikel over (donatie) aan Voedselbank, heb ik ook een aanvulling.

  Lees het navolgende artikel over de aankoop van een woning voor SRD. 3 miljoen.
  De helft van dit bedrag kon alvast worden gestort in de kas van
  stichting Delia Family.

  Belfort: Pand voor MOT was urgent
  19 Juli 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Pand aan de David Simonsstraat gekocht voor MOT.
  (Foto: Raoul Lith)
  Minister Edward Belfort van Justitie en Politie bevestigt tegenover Starnieuws dat het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) deze week is verhuisd naar de David Simonsstraat.

  De bewindsman zegt dat het pand is gekocht voor SRD 3 miljoen ten laste van zijn begroting. Hij is nog niet ter plekke geweest, maar had op zijn ministerie een onderhoud met de directeur van het MOT.

  Kijken jullie goed naar het desbetreffende pand incl. perceel.
  Is dit SRD. 3 miljoen waard?
  Er zijn enkele figuren die hiervan rijk zijn geworden.
  Winti Wai Lanti Pai, zullen wij zeggen.
  Wie was de taxateur in deze?


  Maak melding

 16. @Ira,
  Dat weet ik zo nog niet; dat een “voedselbank in Suriname een politiek gezicht” heeft. In elk geval krijgen zij van mij het voordeel van de twijfel.
  Het specifieke probleem dat door jou wordt gekenschetst, is inderdaad het gevolg van het aloude onvermogen van politici bij het maken van goed beleid en de controle op de juiste uitvoering daarvan.
  De oprichting van de voedselbank is naar mijn weten een particulier initiatief en dient om in de eerste levensbehoeften van noodlijdenden te voorzien.
  Ook kan ik andere particuliere initiatieven noemen die ik een warm hart toedraag.
  Neem nou de Stichting Sweet Merodia van Cynthia Mc Leod; een stichting die niet gelieerd is aan geen enkele politieke partij. Ergo, bemoeienis van politieke partijen wordt geweerd. Doelstelling van deze stichting: mogelijkheden creëren voor Surinaamse jongeren en -ouderen om op een prettige manier hun land te leren kennen en ervaren. Bij de jeugd kennisvergroting t.a.v. de eigen geschiedenis, de geografie en biologie en de zorg voor het milieu aan te leren.
  Dit alles wordt bekostigd uit de opbrengsten van hun plantage-tours voor toeristen en de donaties vanuit Nederland (Amsterdam).
  Ira, ik kan jou zo’n plantage-tour absoluut aanbevelen; ook al was het alleen maar om de gedachtegang dat hierachter zit.
  De verzorging is meer dan perfect en staat in geen verhouding tot de prijs die betaald wordt (een habbekrats).

  Kortom; in Suriname gebeuren er ook positieve dingen. Laten wij dat koesteren en ophouden om elke topic aan te grijpen om land en volk door het slijk te halen.

  Tot slot Ira, no hard feelings; tek a weekend.


  Maak melding

 17. @hans
  “Dan zal er ook wel over een tijdje een perofielen partij komen onder leiding van Pero himzelf, enkele leden zijn al door JoJo genoemd”

  Waar slaat dit nou in ’s hemels naam op?
  Very much off-topic, inhoudloos en achterlijk!
  Niveau: 0,0


  Maak melding

 18. @ FER. E

  ” Wie was de taxateur in deze ? ” Wat denk jij daarvan als ik zeg dat de taxateur de eigenaar zelf was namelijk Raoul Doekhie ?

  Het huis en het perceel zijn natuurlijk geen € 750.000 waard. € 200.000 (SRD 600.000 ) lijkt mij naar SURINAAMSE STANDAARDEN een redelijk bedrag.

  De mensen die sowieso door deze deal de staat/ belastingbetalers FINANCIEEL hebben uitgekleed zijn zij die zitting hebben in die zogenaamde stichting ” Tropical investments ” met Raoul Doekhie als voorzitter en ene lellebel genaamd Sherida Nabi ( secretaris/ penningmeester ). Ook de zgn “onwetende ” Rahid Doekhie niet te vergeten

  Maaaaarrrrrrr…… de grootste ZAKKENVULLER/ OPLICHTER /BOOSDOENER en degene die ook een deel van de “financiële
  éksi koekoe ” krijgt is niemand anders dan good old ” Bóbó Robbie ” ( de VIEZE president ).

  Hij, “Bóbó Robbie “, heeft na 3 DAGEN de transactie GOEDGEKEURD . Wat een top snelheid van onze Bóbó.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 19. @ Lal Kapoor,

  Toon toch een beetje respect, dit soort schelden is wat dronken motjo’s doen.
  Pero is vrij zijn menig te uiten je hoeft niet eens met hem te zijn, dat moet hem weerleggen met feiten en statistieken en geen scheldwoorden, non sense en valse beschuldigingen. In mijn omgeving komen mensen die 180 graden apart van elkaar zijn meestal tot een beter oplossing dan de hielenknikkers en jaknikkers zolang ze respect voor elkaar tonen.


  Maak melding

 20. Bad Santa
  Welkom is de Suirname van 2014!
  Het grootste probleem van Suriname zijn de Surinamers.
  >
  >
  >
  >
  BLA BLA BLA
  Dit verhaal hebben we al vaker gehoord, grootste probleem in Suriname zijn de Surinamers want volgen jou zieke geest zijn ze allemaal te lui om te werken en maken het land kapot.
  Dan gaan wij naar Afrika grootste probleem in Afrika zijn de afrikanen ze zijn te lui om te werken en hun land te ontwikkelen volgens jou zieke geest.
  Dan gaan we naar europa, de grootste probleem in europa zijn niet de Europeanen maar de buitenlanders die in europa wonen, want volgens je zieke geest zorgen ze altijd voor problemen , ze zijn te lui om te werken en zitten allemaal in de criminaliteit en maken van europa de paradijs getto.
  Het is een gewoonte van sommige om andere volken de schuld te geven van alles en niet de echte oorzaken opnoemen zoals naweeën van kolonisatie door Europeanen en het stelen van grondstoffen en mineralen door Europese landen om zich zelf te verrijken en andere landen aan de grond te houden! Kijk naar Suriname goudcontract 95% voor een buitenlandse bedrijf 5% voor Surinaamse staat. Suralco speelt toneel om meer te stelen door dreigen weg te gaan en nu willen ze Surinaamse olie, we hebben hier een naam voor Chantage. eerst stelen ze Surinaamse bauxiet, toen Surinaamse goud nu willen ze Surinaamse olie , straks willen ze Surinaamse landbouw en vissen,dan gaan ze over naar Surinaamse hout tot dat Suriname niks meer heeft te bieden en is vernietig. We hebben dit te danken aan de 38 jaar regeerperiode van NPS en VHP alles is begonnen door de beleid die ze hebben gevoerd, een beleid van roven en zich zelf verrijken! Als de VHP en NPS in hun 38 regeer periode een goede fundering van EERLIJKHEID en Rechtvaardigheid met respect voor de grondwet hadden neergezet. dan had er voor 100% geen staatsgreep plaatse gevonden en we hadden waarschijnlijk nooit van de namen Bouterse, Brunswijk en Somohardjo gehoord. De drie namen zijn de gevolgen van het regeerbeleid van NPS en VHP en de RIPPLE EFFECT van hun 38 jaar beleid is nog voelbaar. Het wordt tijd dat de NPS en VHP in de spiegel kijken en zien wat ze veroorzaakt hebben inplaats met de schuldige vingers altijd naar andere wijzen die hun puinhopen van het verleden proberen op te ruimen. alle financiële problemen van NU hebben wij te danken aan het financiële DIEFSTAL verleden van de NPS en VHP ROVERS en dat kan niemand ontkennen! Behalve RAY natuurlijk.


  Maak melding

 21. Lawman echte lawman…zij willen lui en een dom volk….voedselbank heb jij als jij niet kan planten niet kan vissen en waar nergens iets te vreten is zonder geld….ma ja lawman di…!!!


  Maak melding

 22. In het verleden zat haast elk district vol met vruchten, vlees of vis maar nu lopen zij als idioten naar de Chinese winkels.
  De politiek heeft ons tot een dom achterlijk volk gemaakt .
  Nu moeten de jongeren roven om dagelijks te kunnen eten, het zou anders zijn als een ieder zijn kostgrondje nog had.
  Nu draait alles om geld en het vruchtbare bodem daar schijten wij op…!!..minachting…!!en dan komen anderen meer domheid in de bevolking pompen….een ieder in het land is bang een eigen kostgrondje op na te houden…na law a volk e law toch…!!


  Maak melding

 23. Reageerders,odi odi.

  @Hugo CHAVÉZ : Fawaka!
  Wel de family DOEKIE & co. zijn in deze aardig bezig geweest.
  Dus “Bóbó Robbie” ( de VIEZE president ) gaf zijn goedkeuring.

  En natuurlijk werd één der geboefte Notaris die dit ambt niet waardig is bij betrokken.
  Tzt. kan men zo’n document ook raadplegen via via in het kadaster van Domeinkantoor.

  Maar het SU. (volk) ziet en hoort het ook.
  Het SU. volk berusten zich in hun lot.
  Wat ik zo jammer vind, dat er geen WOB is.
  Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
  Kwaliteit en integriteit overheidsinstanties.
  Volgens mij zal dit nog vele (generaties) duren voor zo iets echt gerealiseerd zal worden.

  Het gejammer van Carl Breeveld van DOE nó DOE, is dat deze nog steeds het Anti-Corruptiewet met anderen in het parlement niet voor mekaar heeft gekregen in DNA.

  Maar ze kletsen wel elke dag over PSA & DIASPORA!
  Vooral die ANTON PISPAALTJE.

  Dus Stichting Delia Family, dient nu een behoorlijke donatie te krijgen van de Family DOEKIE.


  Maak melding

 24. @w.a.a.r.h.e.i.d. is h.a.r.d., je ben iemand die mee praat met anderen zonder zelfs na te gaan of het klopt. Men noemt dit na-apenrij.
  Ik weet dat je van de NDP bent, en velen denken net als jou.

  =Aan jou wat huiswerk:::ga maar na wat voor schuld Bouterse al niet heeft gemaakt bij China. Straks hebben die Chinezen het gedaan.

  =De volgende regering mag straks weer schulden komen aflossen. Al die beloften van Bouterse staan nog op papier.


  Maak melding

 25. Ira

  @w.a.a.r.h.e.i.d. is h.a.r.d., je ben iemand die mee praat met anderen zonder zelfs na te gaan of het klopt. Men noemt dit na-apenrij.
  Ik weet dat je van de NDP bent, en velen denken net als jou.

  =Aan jou wat huiswerk:::ga maar na wat voor schuld Bouterse al niet heeft gemaakt bij China. Straks hebben die Chinezen het gedaan.

  =De volgende regering mag straks weer schulden komen aflossen. Al die beloften van Bouterse staan nog op papier.

  IRA
  Dit is wat ik bedoelt met de vinger wijzen naar andere, doe jij je huiswerken ga onderzoeken hoe dit allemaal komt en je zult zien dat het door de 38 jaar regeerperiode van roven en zelf verrijking door de NPS en VHP komt en dit is het ripple effect van hun 38 jaar regeerperiode beleid. 2 ik ben geen NDP man maar ik steun ze wel omdat het na de NPD en partij DOE waar ik voor bent de enige multiculturele partijen zijn. Alle andere partijen zijn corrupte en etnische partijen. De NPS heeft het verpest en mijn partij DOE is nog niet sterk genoeg om Suriname te besturen dan blijft de multiculturele partij NDP over die ik steun. Het zal niet uitmaken wie aan het hoofd van de NDP staat de negatieve reactie zullen blijven komen al krijgen wij presidenten van de NDP als Robert Ameerali ,Doekhie of Ashwin Adhin de VHP zal hun niet accepteren omdat ze een VHP president willen en niets ander dus zullen ze deze presidenten net zo hard aanvallen zoals ze met Bouterse doen!


  Maak melding

 26. zal desi ook naar de voedselbank gaan.of is hij de direkteur.EN IK LEES dat Suriname van niemand is hahahh,indianen zijn de eigenaren vvan Suriname,het is erg jammer dat die Hollanders de rest hebben gebracht, dan had ik nu een mooi land zonder goud boeven en zakkenvullers.CANADA heeft een goudmijn in Su en gaat er met 95% vandoor en Su 5%.en 5% is 200 miljoen mensen in SU.dus wat nou voedselbank schaamte dat moeten jullie eten vooral degene die stemmen op zo een man,en zeggen dat i indiaan is.geen kahh is hij van indianen.


  Maak melding

 27. @ FER. E

  Fa waka, fa waka !

  ” En natuurlijk werd één der geboefte NOTARIS dit dit ambt NIET WAARDIG is erbij betrokken ” .

  Dat is ongetwijfeld het geval. Suriname wemelt van de NIET CAPABELE mensen en het NOTARIAAT is daarbij ook STERK vertegenwoordigd.
  GELD,GELD,GELD !!! Dat is wat telt in Suriname en zelfs mensen met NOBELE beroepen verkopen hun ziel aan de Duivel voor een paar duiten waardoor ze hun job ONDERMAATS uitvoeren.

  Lees het volgende artikel en HUIVER !!!!! http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24140
  Het zal je maar gebeuren !!!!

  Jag önskar dig en trevlig söndag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 28. Bad santa, thanks voor je comment top! je snap hoe het zit.En ja de waarheid is hard.Van pengel tot nu allemaal hun eigen belang.als je in Suriname rijk wil worden moet je in politiek gaan en je ziel verkopen aan goud bedrijven.Net wat jij schrijft 95% en Su 5% hahaha.lang leven de voedselbank voor lui lakken.


  Maak melding

 29. Aan die ezel die denkt dat hij de waarheid weet: toen ik 30 jaar geleden suriname verliet was er ee regering onder leidinf van een bevelhebber ene desie b. ik zou in1980. Oor het eerst gaan stemmen maar desie b en kornuiten hadden een leuker idee. Suriname gong goed toen het nieuw front zich aankomdgde mensen die weten hoe een brug betaald worden huiveren wanneer zij de nieuwe desie schulden zien maken. Dit wordt SAPSAPSAP maar den hoop ik dat de volgende machthebbers het beter aanpaken en als desie blijft dan hoop ik dat hij de staatsschat tot de bodem wegvreet……. Maar je kunt soms ook ziende blind zijn.


  Maak melding

 30. Roze Kakkerlak voor dat jij iemand er van beticht dat hij zijn moers taal niet kan schrijven, zou ik eerst maar eens goed gaan leren lezen, er staat “Perofielenparij”, dat jij wat anders wilt lezen van zegt genoeg over jou, net zo als het totaal verkeerd willen begrijpen van de voorlaatste alinea, maar ja het zijn dan ook de hersens van een kakkerlak


  Maak melding

 31. @Hugo CHAVÉZ:

  THNKS voor verwijzing van het artikel.
  Het is ook reeds jaren bekend met zulke (geboefte) in SU.
  Maar ze worden zogenaamd beschermd.

  En dit is mijn aanvulling op zulke (gasten):

  Daarom heb ik reeds geruime tijd Voorzorgsmaatregelingen getroffen tegen deze (geboefte) en expliciet tegen Notarissen.

  Ze kunnen misschien in SU. nog worden beschermd.
  Maar zodra ze buiten Suriname zijn met vakantie of voor wat anders, is het einde oefening.

  Hun nabestaanden & vrienden kunnen dan het bekende Condoleanceregister gaan ondertekenen.

  Enkele van deze (Notarissen) hebben wij reeds geruime tijd in het vizier.
  Ik blijf het zeggen: Zulke Notarissen zijn dit ambt niet waardig.


  Maak melding

 32. zover ik weet,is sme altijd een voedsel bank geweest en zal blijven..

  er altijd een bedeling geweest bij lansiegrong een sociaal zaken ding,waarbij een ieder die behoefte heeft een pak met batjauw teré kan gaan halen..

  er is altijd een ministerie van sosiale zaken geweest altijd on-min vermogen kaarten .

  de laatste veertig jaren geen dag gaat voorbij of er worden dozen honderden duizenden containers vol uit holland naar sme verscheept.

  gratis en voor niks voor de arme sloepers en toch zijn die gasten ondankbaar en blijven schelden op de ex-suris / families nota bene degen die die dozen met levensmiddelen/geld sturen..

  wat willen we nog meer..


  Maak melding

 33. Voedselbanken zijn er altijd geweest, alleen onder andere namen. De christelijke kerken waren er meester in arme mensen met voedsel, geld, school, ziekenhuis en goederen te lokken naar hun geloof.


  Maak melding

 34. Alles wat dedebeh beloofd werkt averechts.
  Zo zou het niet meer nodig zijn om dievenijzer te plaatsen nou ja het is niet nodig nee want al zet je dievenijzer ze komen er toch doorheen. Vroeger slopen ze je huis binnen nu maken ze je met grof geweld wakker en komen ze met een metaal detector zoeken naar het goud.

  Nu mag Jef een lied maken over voedselbanken in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.