donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieModi bespreekt diaspora met Bouterse

Modi bespreekt diaspora met Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BRASILIA, 18 jul – President Desiré Bouterse en de Indiase premier Narendra Modi hebben een onderhoud gehad in Brasilia. Onder meer is gesproken over de Indiase diaspora in Suriname.

Voor Modi is die belangrijk genoeg om te willen bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Suriname. Bouterse heeft gevraagd om hulp bij de ontwikkeling van de agrarische industrie, vooral de palmolieproductie. Volgens de Times of Suriname had Modi het gesprek met Bouterse aangevraagd, vanwege het grote aantal Surinamers van Indiase afkomst. Overigens is ook met de leiders van Guyana en Peru gesproken om dezelfde reden.

Modi wil een hechtere samenwerking met Suriname. Hij ziet vooral mogelijkheden op het gebied van mijn- en landbouw. Bouterse meent dat Suriname veel voordeel kan halen uit de technologische kennis in India. Vooral de landbouw zou daar baat bij hebben. In grote lijnen is een intensere vorm van samenwerking overeengekomen. Suriname heeft een kredietlijn van enkele miljoenen dollars openstaan bij het Aziatische land. Daar is al gebruik van gemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. gaaaap…slaaap…slaap….

    Toen de indiaase ondernemers een palmolie industrie wilde opzetten hier eerder toen zeiden bouta en co ..NEE,NEEE….
    Toen kwamen zij met allerlei mythen en verhaaltjes over de indiaaseinitiatief nemers ,en natuurlijk als baasje zegt nee gaan de volgelingen als kippen zonder koppen het hardest meeschreeuwen. Je moet straks lezen hoor hoe ze nu hetzelfde project gaan toejuichen die ze eerder zonder nadenken hebben afgewezen,hersenen hebben ze nu eenmaal niet.Nu baasje zegt van ja het kan gaan de vogelingen staan schreeuwen ..ja…ja….
    Bouta heeft zijn ogen op de BRICS money pot. Hij is gaan slijmen bij Modi om mee te Mogen snoepen, Dat is bouta zijn bedoeling sinds wanneer denkt hij aan de bevolking ,of heeft hij echt hard geld nodig om dinootje zijn advocaten te betalen.


    Maak melding
  2. Lekker bezig wel weer hier de een weet nog beter wat er aan de hand is en wat er gebeurt is, het laatste is alleen maar speculeren, voorlopig maar even stilstaan bij de verongelukte mensen, lijkt me wel zo kies misschien zitten er wel nabestaanden van de passagiers op deze site, voor die mensen mijn condoleances


    Maak melding
  3. Suikerindustrie, mijnbouw, palmolieproductie. De Indiers hebben vaak belangstelling getoond, maar zowel Venetiaan als ook Bouterse stelden eisen die die mensen afschrikte.
    Zou het ineens anders gaan?


    Maak melding
  4. wanneer komen die helis eindelijk aan in sme..

    hoe vaak hebben we gehoord,dat ze verscheept waren en onder weg zijn..

    lackien hoe zit het uit eindelijk..,heb niet genoeg tjoekoes gekregen..

    de tijd nadert voor de zoon in new-york om ver-beoordeelt te worden..


    Maak melding
  5. 18 juli 2014

    PARAMARIBO, 17 mei – Suriname stelt veertigduizend hectare landbouwgrond beschikbaar voor de opzet van een Indiaas palmoliebedrijf. Dit staat in de intentieverklaring getekend door minister Kermechend Ragoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij en directeur Sanjay Goenka van het Indiase Food Fast and Fertilized, FFF.(Bron: DWT, 17 MEI 2008)

    @Ray,

    Praat toch de waarheid !!

    Al tijdens de regeerperiode van Venetiaan liepen de onderhandelingen met Sanjay Goenka van het Indiase Food Fast and Fertilized, FFF, niet goed.

    FFF had toen interesse om een groot palmoliebedrijf in Suriname. op te richten. Zij zouden inkomen met geld en technologie en Suriname moest garant staan voor de landbouwgrond.

    Je zou denken dat dit een prachtige deal zou moeten opleveren, totdat Sanjay Goenka nog een voorwaarde toevoegde dat zij op het aan te leggen palmolieproject de enige autoriteit zou en daarbij de overheid niet zou moeten bemoeien in arbeidsomstandigheden.

    Venetiaan en later Bouterse hebben dit voorstel afgewezen.

    @Ray, Srika hoopt dat je met deze posting weer bij de positieven bent gebracht.
    Srika


    Maak melding
  6. @Srika

    Het Indiase Palmoliebedrijf Foods Fats & Fertilizers Ltd (3F group) wacht sinds eind vorig jaar op een beschikking voor de toegewezen grond in West Suriname. Volgens de Surinaamse ambassadeur Aashna Kanhai in India, is de beschikking voor de 40.000 hectare rond Apoera in een ver gevorderd stadium. “Het duurt voor beide partijen al te lang en vermoedelijk komt het nog dit kwartaal rond.”

    Kanhai zegt aan Starnieuws dat de gemeenschap te Apoera niet hoeft te vrezen voor roofzuchtige houtkap door 3F group. “Deze onderneming is totaal niet gefocust op houtkap, maar op de grond voor het agrarische project. Dit hebben de toppers van het bedrijf ook concreet gezegd tijdens de onderhandelingen”, zegt de ambassadeur. De regering kan kiezen om de kaalkap en schoonmaak van het areaal op zich te nemen en dan is het hout van de overheid, “de verrekening van de schoonmaakkosten van het areaal zijn natuurlijk wel van belang”.
    De diplomaat zegt in 2012 een bezoek te hebben gebracht aan het bedrijf in Hydrabad. Na de ondertekening van de memory of understanding (mou) in oktober 2012, is het Indiase bedrijf gelijk begonnen met de kweek van jonge palmolieplantjes in India.

    Een testcase
    Indiaas ambassadeur Subashini Murugesan in Suriname zegt in een apart gesprek dat 3F group tevreden is met de aangewezen grond in West Suriname. “Het wachten is nu op alle papierwerk, waarna partijen kunnen overgaan tot het tekenen van het addendum op de 2012-mou.” Vervolgens zal het document voor goedkeuring naar De Nationale Assemblee worden gestuurd. Volgens Murugesan onderhandelen beide partijen verder over de aanleg van een wegverbinding. “Ik heb niet begrepen dat de ondernemers dit als eis hebben gesteld”, zegt Kanhai. Zij voegt eraan toe dat Suriname heeft gewezen op de bestaande goede waterwegverbinding tussen Apoera en Nickerie. “Dit lijkt relevanter in de beginfase van het project. Wij kunnen in een later stadium kijken naar een gezamenlijke aanleg van goede verbinding over land”, vindt Kanhai.

    Murugesan zegt dat de onderhandelingen met 3F group door Indiase investeerders met argusogen worden gevolgd en zij kijken hoe snel en op welke manier dit bedrijf in Suriname wordt geaccommodeerd. “Het is een pilotproject en als 3F succesvol is, geloof me, er zullen dan veel meer Indiase bedrijven naar Suriname komen. Onze economie is groeiende en Indiase investeerders zijn wijdverspreid over de wereld”, betoogt de diplomaat. Zij verwijst naar de constructie van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie, waar binnenkort honderd Indiase technici te werk worden gesteld voor een contractor. “Wij zijn goed als het om mankracht gaat. Jaarlijks studeren duizenden hoogopgeleide Indiërs af en als je eenmaal de deur opent, zullen er meer Indiërs komen”, besluit Murugesan.

    Dit alles was in de ijskast gestopt eerder door bouta en co, plotseling nu hij Modi heeft ontmoet gaat hij de scxhijnheilige spelen . Wanneer gaat je baasje bouta eindelijk begrijpen dat Modi en Obama gewoon mensen zijn zoals wij ?!!

    Ps hier de reakties van de ndp volgelingen,

    Devid de Bies: Laten wij afblijven van deze lieden ! Onze eigen mensen daar te Apoera moeten in staat worden gesteld deze onderneming te realiseren ! Begin aan onze eigen Surinamers deze 40.000 ha uit te geven ! Wat een ellende zullen we importeren hiermee ?

    Raoul Idoellakhan; helemaal een devid!!we hebben in dit land zoveel capaciteit wat niet gebruikt wordt..we zijn zo gezegend met natuurlijke hulpbronnen..in feite hebben wij niemand nodig om dit land zodanig op te bouwen dat er helemaal geen armoede,criminaliteit en achte…See More

    Carmelita Promesse; Ongelofelijk dat Suriname de natuur laat vernietingen door een palmolie bedrijf, het is hele slechte olie en nog een milieu onvriendelijk ook! Zo heeft Indonesië ook heel wat weg laten kappen voor Amerikaanse bedrijven die hierin handelen

    @Srika
    ben benieuwd hoe deze ndpers nu gaan reageren ….

    Get your facts straight first okay Srika !


    Maak melding
  7. @Srika

    2006

    PARAMARIBO, 10 okt – De industriële voornemens van China Zhong Heng Tai met Oost-Suriname deugen van geen kant. Dit stelt voorzitter Ronnie Brunswijk van coalitiepartner A Combinatie in een brief aan president Ronald Venetiaan. Mocht het bedrijfsplan worden doorgedrukt, dan hoeft niet te worden gerekend op de vijf parlementszetels sterke combinatie.

    Gevreesd wordt vooral voor Chinese migrantenstroom. “Ze willen duizend tot tweeduizend Chinezen hier brengen als arbeiders. Dat kunnen ze vergeten. Er kunnen hooguit honderd deskundigen uit China komen”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Ontwikkeling ten koste van alles is niet zijn standpunt. China Zhong Heng Tai wil een palmolie-industrie opzetten met geld uit de verkoop van plaatselijk hout.

    Vooral het binnenvoeren van Chinezen in het overwegend door Marrons bewoonde Marowijnegebied, wordt als stuitend ervaren. Marrons vormen ook nog merendeels de achterban van A Combinatie. “Je wil slechts achttien Surinaamse dollar per dag betalen aan arbeidsloon. Welke burger van Marowijne gaat werken voor zo weinig geld, terwijl je op je eenvoudige kostgrond veel meer kan verdienen?”, aldus Brunswijk

    Dit is het belangrijkste reden waarom de oliepalm bedrijven niet gestart konden worden tijdens Venetiaan omdat de ndp het boycotte !!!!

    Hahahaaaaaaaa…brunsie heeft liever dat de bevolking liever LUI dan moe is !!
    Hij heft liever dat de bevolking op hun droge achterste zit dan te gaan werken voor wat geld !!!


    Maak melding
  8. Waar heb ik dit eerder gehoord en gelezen ?
    Suriname zou toch de voedselschuur van Zuid Amerika worden volgens Bouta.
    Van al die luchtbalonnen is niets terechtgekomen en dat zal volgens mij ook zo blijven.
    Surinamers zijn per definitie geen landbouwers.
    Als je landbouwer bent moet je vroeg opstaan en hard werken en dat zit niet in de genen van veel Surinamers.


    Maak melding
  9. Suriname heeft een kredietlijn openstaan ? Het zal eens niet. Lekker de schulden doorschuiven naar de volgende generatie. Suriname blijft maar bedelen


    Maak melding
  10. Alle papieren zonder 10% cash back aan de presi desi gaat per direct naar de prullenbak. Kijk maar hoe vlot de nieuwe Chinese bouwproject komt en nog met vrij van invoerrechten. Hoe kan een surinaams bedrijf daarmee in competitive gaan.


    Maak melding
  11. als dé chinezen aankomen op zanderij ,dan hebben ze al een sme paspoort,rijbewijs en een groot stuk land gekregen.,voordat ze goed en wel in het land door de douane zijn doorgegaan…

    ze krijgen allerlei faciliteiten waarvan velen zelf geen weet van hebben..

    zo heb je aan de tawajarieweg een chinees die achter dessa een stuk land van 120 hactaren heeft gekregen,waarvan hij niet eens weet waar het ligt..,alleen op tekening gezien..

    en jij nu..

    die indiër probeert hoe dan ook te investeren in het land om het tot ontwikkeling te brengen,maar dat doet die afro-suri niet..

    ,ook al bezitten ze zoveel land plantages van hun voor-voor-ouders die slaven waren..

    wat willen die blakaa-mangs dan wel..


    Maak melding
  12. 18 juli 2014

    Beste @Ray,

    Bedankt voor jouw posting.

    Ik wil je adviseren om eerst al de (jaar)verslagen van FFF- staan wel in het Engels en te vinden op het net – vanaf 2008 t/m 2012 goed te lezen en daaruit te halen waarom het zo lang duurt om met Suriname een deal te sluiten.

    Deze lui van FFF zaten ook in Guyana, maar daar zijn de gesprekken snel afgebroken.

    Ik hoop t.a.v. dit item dan nog iets van je te horen.
    Srika


    Maak melding
  13. Modi,

    De indiaase president beloond met de hoogste zetel in india door de indoes vanwege het feit dat hij als gouveneur in gujarat ruim 1000 islamieten heeft laten afslachten. Moet suriname deze lul zijn bod accepteren. Het is hem verboden zich in de usa te vertoeven.
    Dus surinamers accepteer je de liefdes verhouding van bouterse en modi

    Jammer


    Maak melding
  14. Het rare is dat de marges op Palm olie groot genoeg zijn om redelijke lonen te betalen. Alleen de grote spelers in indonesie en maleisie zijn gewend aan de lonen van daar en zijn niet bereid iets van hun marge in te leveren. Ondanks dalende prijzen maakt men nog steeds netto 20% winst op de omzet en dat was 30%.
    Als Suriname bereid is Palmolie zelf in de hand te nemen en duurzaam te gaan produceren kan men gegarandeerd goede prijzen maken en ook nog eens de houtsector laten exploderen en de energie opwekking verduurzamen.

    Allen een ding is zeker deze regering wil dat niet. Deze regering houdt bij ieder initiatief de hand op en wil eerst geld in het handje en dat doen investeerders NIET. Daarom geen echte nieuwe goudmijnen, daarom Suralco aan het vertrekken, daarom geen houtexploitatie en daarom nog geen echte olievondsten. Laten we hopen dat er de komende 8 maanden geen wonderen gebeuren en dan kan er weer gewerkt, gebouwd en gespaard worden voor een iets betere toekomst.


    Maak melding
  15. Wanneer komt de tijd dat Suriname zijn eigen broek kan ophouden. Suriname leeft van de kredieten van donorlanden en inkomsten uit de aardolie. De overige inkomstenbronnen zijn nagenoeg opgedroogd. De goudindustrie laat zijn sporen na en in gedoemd te mislukken. De bauxietindustrie is op sterven na dood.

    Kredieten kosten geld, de rente moet door de volgende generaties worden opgehoest. Dit houdt in feite in dat er geen economische groei zal zijn de komende tientallen jaren. Immers met de verdiensten uit de aardolie worden ook allerlei sociale voorzieningen betaald (kinderbijslag, ouderentoeslag etc).

    De banken verstrekken kredieten aan particulieren met als onderpand stukken domein grond, die betrokken hebben gekregen van de overheid om voornamelijk landbouw te beoefenen. Vervolgens wordt deze inkomsten uit kredieten uitgegeven aan luxe goederen en kapitale villa’s van betrokkenen.

    En dan beweert de Surinaamse overheid en de governor van de CBvS dat de economische groei gestaag toeneemt.

    Economische groei op basis van consumentenuitgaven, gefinancieerd met kredieten van de geldscheppende instellingen, de commerciele banken, is geen economische groei !

    Economische groei moet gebaseerd zijn op export van goederen en diensten, inkomsten uit toerisme etc. etc.

    Suriname kan zich niet veroorloven om steeds meer kredieten te accepteren van donorlanden. De prijs die straks betaald moet worden is veel te hoog voor de volgende generaties.

    Bovendien moet met onmiddelijke ingang een verbod gelden voor commerciele banken om kredieten te verstrekken aan particulieren met domeingrond als enige onderpand !

    Ik hoop dat de alarmbellen in Suriname eindelijk gaan rinkelen !


    Maak melding
  16. Ay….baya,bighi Baas heeft zelf nu verlaard,dat hij ook Hindostaans bloed heeft. Dus de Indiase premier moest dat perse van bighi Baas weten.Dus de andere collega,s van Baas die vallen dan op een lager niveau bij Modi. het is zo grappig!!!!


    Maak melding
  17. Goudindustrie dood dat is goed want het vernietigd ons binnenland.

    Bauxietindustrie dood goed we schieten er niets mee op.

    Aardolie en toerisme zijn veelbelovend.

    Bescherm je natuur en nog eeuwen hierna zullen we ervan profiteren.

    En dat Brunswijk zegt niemand wil voor 18 SRD voor chinezen werken. Die man heeft gelijk.

    LIEVER EEN KLEINE BAAS DAN EEN GROTE KNECHT>

    Dat zullen de slaven die die nooit hebben willen leren en werken nooit begrijpen.

    Linksom of rechtsom zolang Bouterse ons president is moet hij steun genieten. In andere landen laten ze hun president ook niet vallen. Een laf deel van ons doet dat wel.


    Maak melding
  18. @Bella
    Dat nieuwe modewoord diaspora,zucht. # diaspora.

    De laatste tijd moet ik er ook om lachen!
    Tigri zei: Den teki (DIA) futu sondro wan (SPORA)


    Maak melding
  19. Bouta tegen Modi: “In the late sixties and early seventies I was a salesman of those books. “What are they”, vraagt Modi. “We call it the Surinam Kama Sutra study books”, antwoordt de voormalige pornoboekenverkoper.


    Maak melding
  20. Paramaribo – Het oliepalmproject tussen het Indiase Foods Fats & Fertilisers Ltd (FFF) en Suriname met een waarde van USD 250 miljoen dreigt aan onze neus voorbij te gaan, omdat ons buurland Guyana de FFF vorige week 50.000 hectare landbouwgrond heeft toegewezen. Volgens een betrouwbare bron is dit allemaal te wijten aan het gehaal en getrek tussen …

    Richard Kalloe en Winston Caldeira. Vijf jaar terug wilde FFF zijn oliepalmproject al beginnen in Guyana. Door bemiddeling van invloedrijke Surinamers heeft het bedrijf toen besloten Guyana te laten schieten en met Suriname in zee te gaan.

    In de daaropvolgende vijf jaren is FFF steeds van het kastje naar de muur gestuurd door Suriname, en klaarblijkelijk is de maat nu vol voor het bedrijf. Volgens onze bron gaf FFF twee weken terug de hoop met Suriname zaken te doen op, toen werd beloofd dat binnen een week een afspraak gemaakt zou worden met de president om zaken af te ronden.

    Dit gebeurde niet en bovendien kwam er een brief om de onderhandelingen opnieuw te beginnen. Hierop zouden de Indiërs de Surinaamse vertegenwoordigers de briefwisseling met Guyana hebben getoond om aan te geven hoe serieus zij zijn om Suriname als partner te laten vallen. Uit andere bronnen wordt vernomen dat FFF nog steeds het liefst met Suriname in zee wil gaan, omdat de criminaliteit in Guyana het bedrijf afschrikt.

    “Mensen houden van gissen, alleen gissen ze vaak verkeerd, omdat ze niet precies weten waar ze het moeten zoeken”, zegt Kalloe als reactie hierop. Volgens hem gaat de deal met het Indiaas bedrijf normaal door en is er niets aan de hand zoals wordt beweerd door anderen. “FFF heeft overal ter wereld vestigingen, dus hun deal met Guyana is niet uniek en Suriname heeft daarmee niets te maken.

    Dat van Guyana is een totaal ander project dan het project dat ze met Suriname willen doen. Het een heeft niet met het ander te maken en voor alle duidelijkheid, de deal met Suriname gaat gewoon door”, zegt Kalloe.

    Richard Kalloe is van de NDP.
    Deze R.Kalloe hebben de FFF geboycot om een onderneming te starten in Guyana ,zij,ja zij ,hebben het gedaan gekeregen dat FFF noch in Guyana noch in Suriname wat kon ondernemen.. De schuld ligt bij de NDP.


    Maak melding
  21. -Vreemd genoeg al die verhalen over het palmoliebedrijf en de productie.

    -Toen Venetiaan aan de macht was zou er ook al een palmoliebedrijf komen. Kan iemand zich nog herinneren dat Brunswijk alles toen heeft tegen gehouden?

    -Sommige Surinamers kletsen gewoon uit hun mond in plaats van dat zij nou echt aan het wek gaan voor het volk.


    Maak melding
  22. @hans
    “Lekker bezig wel weer hier de een weet nog beter wat er aan de hand is en wat er gebeurt is, het laatste is alleen maar speculeren, voorlopig maar even stilstaan bij de verongelukte mensen, lijkt me wel zo kies misschien zitten er wel nabestaanden van de passagiers op deze site, voor die mensen mijn condoleances”

    vrijdag 18 juli 2014 om 14:41 uur
    ————–
    Waar slaat dit op? Deze spoort echt niet.


    Maak melding
  23. Hmm Palmolie, dat dood en verderf veroorzaakt in Maleisië en Indonesië, samen met de kap voor Tropisch Hardhout daar. Ik raad het Suriname niet aan om er mee te beginnen, voor je het weet is Suriname één grote saaie palmolieplantage.


    Maak melding
  24. @khan,

    De VS heeft Modi al 3 keer verzocht naar Amerika te komen. Modi heeft het aanbod geaccepteerd. In september gaat hij naar de VS.

    Overigens vergeet je te vertellen – zoals een goede moslim betaamt – wat de aanleiding van de clashes in Gujrat waren. Daarom vertel ik het maar: de moslimterroristen hadden een treincompartiment vol met Hindoepelgrims van buiten afgesloten (om ontsnapping te voorkomen) en in brand gestoken, waarbij 58 Hindoes levend verbrandden. Dit zal jou en menige andere moslims vast heel veel deugd hebben gedaan.


    Maak melding
  25. die kleine indiaanse jongen heeft z.a. hij zelf zegd ook hindoestaans bloed..

    wil hij ook een pio paspoort i.v.m. de diaspora waar bij hij in het begin vel tegenstander was..,om vlak voor de verkiezing toch de oversteek te wagen naar india..

    hij heeft toch al een p s a pas laten produceren,waarbij lackien de hoofd rol speelt..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES