zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Investeren in Surinaams voetbal belangrijker’

‘Investeren in Surinaams voetbal belangrijker’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jul – Het is belangrijker te investeren in het Surinaamse voetbal, dan zonder meer buitenlandse krachten laten aanrukken. Dit stelt parlementariër Anton Paal (Mega Combinatie/Palu). De Surinaamse Voetbalbond, SVB, wil juist wel de rode loper uitrollen.

Dit dan voor buitenlandse voetballers van Surinaamse komaf. De bond heeft een wetsvoorstel ingediend bij het parlement. Het voorstel moet het toekennen van een dubbele nationaliteit mogelijk maken. Het enthousiasme is bepaald verdeeld. “Het is springen in een bad zonder water, want ik weet niet of topsporters met Surinaamse roots willen uitkomen voor ons land”, zegt Paal tegenover de Ware Tijd. Nederlandse voetballers bijvoorbeeld hebben zo hun eigen ambities.

Die zullen eerder hopen ooit uit te komen voor Oranje. Een wondermiddel is de dubbele nationaliteit dus niet voor het immer kwakkelende Surinaamse voetbal. Daarom zou eerst de blik naar binnen gericht moeten worden. “Laten we onze sport eerst opkrikken en daarna hulp van buitenaf zoeken. Ook moeten we oppassen dat we onze sporters in een hoek drukken. We moeten eerst werken aan de houding van de sporters, zodat ze liefde krijgen voor het voetbalspel”, aldus Paal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Met het WK. achter ons, zal strakjes ook de plotselinge drang/droom om Suriname gewoon van HOBBY voetbal land tot Wk kandidaat te maken,verdwijnen.


  Maak melding
 2. Het staat als een paal boven water dat deze meneer Paal een kip zonderkop is.Investeren in het voetbal moest allang geschieden.Was u meneer Paal al die tijd in diepe rust? Wat heeft u gedaan om het voetbal op een hoger niveau te brengen? Ik ben al moe van deze oerdomme volksvertegenwoordigers.Investeren moeten we meneer Paal.Als u minder van de buitenlandse reizen maakt kan het parlement het uitgespaard bedrag aanwenden om sport in ons land te bevorderen,maar intussn kunnen we natuurlijk gebruik maken van de Surinamers in het buitenland met een ander paspoort.


  Maak melding
 3. SVB en de (hoofdklasse )voetbalverenigingen in Suriname kunnen het beste naar streven met een plan van aanpak dat Surinaams talent van hen bij Europese prof-elftallen komen. Deze hebben dan de Surinaamse nationaliteit en kan de SVB en de DNA stoppen met het dubbele nationaliteit rotzooi voor Surineds (die bezig zijn met topsport in Nederland/EU). Met deze werkwijze is de SVB en het Surinaamsvoetbal verzekert een eigen nationale koers te varen en een koers te varen die duidelijk gericht is naar het doel om wk-voetbal te spelen..

  Je moet wel een idioot zijn als je een SuriNed talent ben en je al bezig ben als (semi-)prof te worden/zijn in Nederland/EU om dan dit in te verwisselen voor een zwembad zonder water.


  Maak melding
 4. Begin met een kleine voetbalschool waar talenten elke dag kunnen trainen. Start schoolcompetities om de talenten te ontdekken. Zomaar een idee.


  Maak melding
 5. Wat een onzin argumentatie. Voetballers die echt carrierre willen maken gaan liever voor de zekerheid van NL omdat een rijk land met 17 miljoen inwoners nu eenmaal altijd beter instaat zal zijn een volledig team van goede spelers te vinden.

  Als je voor SU naar het WK gaat is de kans groot dat Bruns ook in het team zit. Wel publiciteit ga j dan zeker krijgen.


  Maak melding
 6. En tegen welke clubs moeten ze dan voetballen, de voetballers de ze uit Nederland halen willen zich in de kijker voetballen om vette kontracten in de wacht te slepen,
  Ik zie nog niet zo snel een scout van AC Milan, Barcelona of Manchester ergens in Suriname op de bank zitten


  Maak melding
 7. @ Passant en Mujrim
  Goede redenering waar achter in sta. Thank you. Rob Groener heeft enkele jaren geleden kans gezein het Surinaamse elftal dicht bij de Olympische Spelen in Rusland te brengen. Verder, tijdens onze eigen trainer Kenneth Jaliens zijn wij enkele jaren geleden uitgeschakend door Guatemala. Maar, Guatemala heeft om van Suriname te kunnen winnen toen twee van haar profs uit Amerika laten overvliegen! Zo, we hebben het basis material wel om prestaties te boeken.


  Maak melding
 8. “We moeten eerst werken aan de houding van de sporters”.
  Volgens mij moeten we eerst werken aan de houding van de bestuurders, want daar ligt een groot probleem.
  Ik ben bang, dat we nooit aan een WK zullen deelnemen, omdat we daarvoor eenvoudigweg de kwaliteiten niet hebben.
  Een dubbele nationaliteit is volgens mij ook geen oplossing, omdat de meeste Nederlanders met een Surinaamse achtergrond ervoor kiezen om voor Nederlnd uit te komen.
  Bovendien levert een profvoetbalbestaan in Nederland financieel heel veel meer op, dan in ons land.
  Ik neem die sporters helemaal niets kwalijk, integendeel.


  Maak melding
 9. Een van de voornaamste kwalen die ik hartgrondig haat van Surinamers is dat ze vaak denken dat ze anderen (buitenlanders) nodig hebben om zichzelf te upgraden, dat ik mezelf vaak afvraag; waar is hun God toch gebleven die zijn gelovigen zou moeten aanmoedigen om het beste van alles te maken? Begin alvast op eigen kracht, toon wilskracht en volhardendheid, dan komt alles best wel op zijn pootjes terecht. Een berengoed idee om de Surinaamse voetbal wereld een nieuw leven in te blazen. Alhoewel ik persoonlijk de voetbalsport een waardeloze sport vindt kan ik toch begrijpen dat anderen die zich hierin thuis voelen zich met gemak kunnen profileren. Dit soort mensen moeten met raad en daad gestimuleerd worden om hun talenten te ontplooien zodat zij zich ook kunnen vertonen aan de top van de wereld wanneer het om voetbal gaat.

  Naar mijn mening is voetbal gewoon stom gedoe, trekken aan elkaar, pootjes maaien, duwen en wanneer men eindelijk de bal heeft wordt die weggeschopt, waar is het dan voor nodig om achter de bal aan te hollen? Ik zou zodra ik de bal bereikt hebt oppakken,want dan heb ik gewonnen….ja toch!

  Maar afijn, ik zal op z’n minst jullie toejuichen zodra jullie ooit een wk moeten spelen in future.
  django


  Maak melding
 10. voor topsport zijn discipline, karakter en doorzettingsvermogen vereist. Dus voor Suriname is dit op voorhand een KANSLOZE MISSIE.


  Maak melding
 11. Het willen pronken met andermans veren is belachelijk !!!

  Onderleiding van ” oom Wil ” Axwijck startte in 1977 een MAGNIFIEK projekt onder de naam ,het SOSIS mini pupillen en aspiranten voetbal. Jongetjes in de leeftijd van 8 t/m 16 die NOOIT geschoeid gevoetbald kregen een paar ” monta’s ” ( voetbalschoenen) en voetbal tenue in bruikleen.

  Het TALENT dat daar op de SOSIS sportvelden voetbalde was wonderbaarlijk en lag er voor het oprapen.

  De wil en het enthousiasme om te voetballen was STERK aanwezig.

  Op de tribune en langs de speelvelden was het steeds vol en de wedstrijden werden geleid door scheidsrechters als ; Lesley Rodgers ( tegenwoordig advocaat), ” Reppie” Redmond, Sidney Montexieu, etc etc.
  Ploegen als Prakikie, Kanarie, Amana, Santana, Oosthuizen, Uitvlugt, Roadrunner, Tuna ,Abra Broki en nog enkele anderen streden tegen elkaar alsof hun leven ervan afhing.

  Wanneer je als jonge voetballer (17 j) deze voetbal periode had afgesloten dan was het einde verhaal . Gebrek aan verdere begeleiding was het gevolg en dat is TOT HEDEN het geval !!!!! Suriname vestig je volle aandacht op het talent in het land en als men een plan van aanpak ontbeert wees niet hoogmoedig maar vraag hulp.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding
 12. “We moeten eerst werken aan de houding van de sporters, zodat ze liefde krijgen voor het voetbalspel”, aldus Paal.

  Dat is waar, maar zoals Mighty Sparrow jaren geleden reeds zong, geldt voor iedereeen, maar vooral voor voetballers; ‘No Money No Love’.
  Suriname you are the only one I’m dreaming of, but No Money No Love.

  http://www.youtube.com/watch?v=KMFkAuP73QQ


  Maak melding
 13. El Pensador: “voor topsport zijn discipline, karakter en doorzettingsvermogen vereist. Dus voor Suriname is dit op voorhand een KANSLOZE MISSIE”.

  El Pensador, het mag gezegd worden, je doet je best om na te denken, alleen is de uitkomst van je hersengymnastiek soep met ballen. Duitsland is wereld kampioen, maar dat wil niet zeggen dat alle Duitsers wereldvoetballers (kunnen) zijn/worden, als dat zo was bestond hun team alleen uit Duitsers en zaten er zeker niet zoveel allochtonen in Die Mannshaft. Er zullen vast wel Surinamers te vinden zijn die geen discipline, karakter en doorzettingsvermogen hebben, maar er zijn zeker ook een heleboel Surinamers te vinden, die deze eigenschappen wel in voldoende mate hebben. El Pensador, denk voortaan een beetje beter na voordat je bevooroordeelde onzin gaat verkondingen.


  Maak melding
 14. Aan een kant heb je gelijk. maar voetbal in het buitenland is big business. Spelers worden voor ettelijke miljoenen gekocht en verkocht. Noem me 1 Surinaamse voetballer die meer waard is dan 1 euro! Zodra ze in Suriname een paar voetbalschoenen aanhebben denken ze al dat ze Messi, Robben of weet ik wie zijn. Vergelijk de Europese (en ook andere landen) die voetbalacademies en scholen hebben niet met Suriname. Je kunt als bond wel plannen hebben, maar de uitvoering daarvan laat de eerstkomende jaren te wensen over. Voorlopig absoluut geen WK-deelname van Suriname. Jammer maar helaas. Die te grote broek past de bestuurders niet.


  Maak melding
 15. @henkes…

  je naam is gerelateerd aan een bekend jenevermerk en dat is duidelijk te merken aan je simpele, onzinnige reactie.

  Maar time will tell of Suriname ooit zal deelnemen aan het wk.
  Ik voorspel jou dat het nooit gaat gebeuren….punt!!!!!!


  Maak melding
 16. Suriname maakt wel een kleine kans om wereldkampioen te worden. Maar dan op het WK voor landen die geen prof competitie hebben. Het wordt tijd dat de FIFA daaraan gaat denken. Maar dat zal wel niet, want er valt dan niks te verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES