Vernietiging broedplaatsen van muskieten

3

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Directoraat Openbaar Groen van het Ministerie van Openbare Werken in Suriname, zijn maandag samen begonnen aan een campagne tegen de Aedes muskiet. Hierbij worden oude en niet gebruikte autobanden bij de verschillende autobandenzaken in Paramaribo en omgeving opgeruimd. De actie maakt deel uit van een campagne om de broedplaatsen van muskieten te vernietigen in een poging de Chikungunya-koorts te bestrijden.

Chikungunya-koorts is een virale infectieziekte die wordt verspreid door de prik van geïnfecteerde muggen. De ziekte heeft veel van dezelfde symptomen als knokkelkoorts (dengue). De Aedes muskiet is verantwoordelijk voor de overdracht van de virussen van mens op mens en legt haar eitjes graag in helder stilstaand water. Autobanden, blikjes en bloembakken zijn gewilde broedplekken.

3 REACTIES

  1. Dit is een goed begin,maar de mentaliteit van ons moet veranderen.Wij gooien van alles en nog wat in ons woonomgeving,waarin regenwater kan ophopen en ideale broedplaatsen voor deze muskieten vormen.Zolang we niet bewust omgaan met ons millieu zullen we dit gedonder houden.


    Maak melding

  2. Je hebt tegenwoordig van die blauwe ultravioletstralende lampjes. Ik weet niet of ze die muggen aantrekken en electrificeren. Misschien.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.