‘Sranan Gowtu’ op North Sea Jazz Festival Rotterdam

7

Dit weekend wordt het North Sea Jazz Festival in Rotterdam gehouden. Ook muziek uit Suriname komt daarbij aan bod. Zo was een groep Surinaamse artiesten afgelopen nacht te zien op ‘Sranan Gowtu’. ‘Sranan Gowtu’ is een verzamel CD vol liedjes die gezamenlijk een afspiegeling vormen van de Surinaamse muziek door de jaren heen. Op North Sea Jazz kwam deze CD live tot leven met onder andere Edgar ‘Bugru’ Burgos van Trafassi(FOTO) Kenny B, Oscar Harris, Typhoon, Louis Windzak en Damaru.

RSOok Ronald Snijders was aanwezig op het North Sea Jazz Festival en is hier samen op de foto te zien met producer Quincy Jones.

7 REACTIES

 1. Staat Suriname eens op een internationaal podium en presenteren ze zich door o.a Ronald Snijders musicus/schrijver, en laat het publiek van Surinaamse afkomst en hier in dit topic afweten, beataat hun belangstelling voor cultuur dan alleen uit de Milan en Kwakoe waar voor de laatste er nog dames zijn die daar geen 3,50 voor over hebben, lijkt me niet onverstandig om in de breedte wat meer belangstelling te vertonen


  Maak melding

 2. Typhoon was er ook!

  En die heeft het zaterdag goed gedaan.
  Referenties in alle bladen, voor Typhoon.
  Iets andere koek dan de “with all due respect” grannies hierboven.

  @ Hans
  Genoeg ‘traumaloze’ surinedjes gezien op NSJ!

  We hebben genoten, op naar het volgend feessie: Zomercarnaval met heuse Tropische temperaturen.

  Life is good!!!!


  Maak melding

 3. Jazz is eentonig, net als het wilhelmus. Na de eerste 2 coupletten ga je je vervelen, bij jazz hetzelfde. Men vervalt eindeloos in herhaling en er lijkt maar geen einde aan te komen. Een vastgelopen platenspeler. Improviseren maar en steeds maar in hetzelfde eentonige ritme door blijven modderen. Jazz is net zo saai als de hollanders.


  Maak melding

 4. You Know Who, ik denk dat jij nog nooit van de Cottonclub, amsterdam hebt gehoord, dat was in de jaren 60 en 70 The Place to Be voor de Surinamers in Amsterdam waar voornl. jazz en jazzie muziek werd gespeeld, probeer eens een plaatje van Marius Monkau op de kop te tikken,alles behalve saai


  Maak melding

 5. Beest,

  95% van de Jazz is crap. Net zoals in andere genres slechts een gering % het aanhoren waard is. Maar die jazzikanten spannen toch echt de kroon met hun geblaas en getokkel en dat tientallen minuten lang. Een nummer kan wel tot een half uur doorgaan. Horrible, wanneer de melodie onaantrekkelijk is (95% kans dus).
  Ik kan niet voorstellen dat je alle jazzmuziek en alle jazzikanten fantastisch vindt. Zo ja, dan is er echt wat mis.


  Maak melding

 6. @You know Who, je hebt blijkbaar geen verstand van muziek anders zou je nooit nonsens uit je nek kletsen.
  Om van jazz muziek te houden moet je van goede huizen komen en om er enigszins te kunnen begrijpen.

  Uiteraard, smaken verschillen natuurlijk…………..maar om te beweren dat jazz niks is, spoor je waarschijnlijk niet.
  Hou je niet van dat soort muziek, is wat anders……….maar dan hou je sowieso niet van muziek, want bijna alle soorten muziek zijn voortgekomen uit de jazz zoals: Soul, Latin, Salsa, Funk, R& B, Hiphop enz…….

  Dus al met al kan je dan nu niet beweren dat het niks is!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.