Suriname krijgt 24 uurs autopech service

28

Pech onderweg is voortaan geen onoverkomelijk probleem meer in Suriname, althans niet als het afhangt van verzekeringsmaatschappij Self Reliance en autohandelszaak Global Cars NV. De twee ondernemingen hebben zaterdag een 24 uurs autopech service gelanceerd.

De dienst is op afroep beschikbaar via het verkort nummer 138. De service is gebaseerd op een samenwerking die vorige week werd bekrachtigd door Adjai Bhiekhemsing en Maurice Roemer, respectievelijk directeur van Global Cars en Self Reliance.

28 REACTIES

 1. @Paulus de boskabouter, klopt idd wat je zegt. De Surinaamse wagenpark bestaat uit schroot.

  Het fenomeen onderhoud is bij de gemiddelde surinamer ook onbekend. Dat Suriname nu 24 uurs autopech service krijgt is voor vele een geschenk uit de hemel. Ze gaan het druk krijgen.


  Maak melding

 2. Hopelijk dat de helpers niet laat in de nachtelijke uren beroofd worden. je weet wel hoe het in SU gaat!! meer hoef ik niet te verhelpen.

  Het idee is wel buitengewoon! alleen moeten de dienders met rust gelaten worden!!


  Maak melding

 3. Als 24 uur autopech hetzelfde is als de ANWB dan is het uitmuntend.

  M.a.w. als je met pech van je auto langs de kant van de weg staat of door omstandigheden problemen met je auto hebt aan de motor, enz, of andere omstandigheden, dan wordt heeft de autobezitter de garantie dat monteurs van deze servicedienst, samen met de verzekeringsmaatschappij er zorg voor dragen dat dit probleem wordt opgelost of een andere auto in bruikleen krijgen totdat het probleem is opgelost.

  Ik wens ze heel veel succes toe.


  Maak melding

 4. @Paulus en Koos,
  gelijk hebben jullie !
  Op een bevolking van minder dan 500 000 zielen als je een autopech service gelanceerd krijgt en dat 1×24 uur per dag,dan kan je de staat van onze wagens raden.


  Maak melding

 5. Zoals altijd speculeren @koos, @paulus, @Ray en @passant er lustig op los.

  Het artikel beschrijft helemaal niet wat die pechservice inhoudt, maar de betweters weten het al.
  Koos weet al precies wat een abonnement gaat kosten, Ray weet al precies dat alle lijnbushouders een abo gaan nemen, paulus weet al dat er 10 sleepwagens zijn gekocht en passant weet al dat er een ezel-kar als vervangend vervoer wordt aangeboden.

  Hen, Hans en Grietje hebben zich nog niet laten horen.


  Maak melding

 6. Is dit niet te hoog gegrepen voor Suriname.
  Om zoiets goed te draaien moet je ook de mentaliteit hebben.
  En de Surinaamse mentaliteit kennende……….


  Maak melding

 7. @Paulus,Koos en Ray zijn volgens mij in geen honderd jaar meer in SU geweest!
  Zelfs hier in Holland waar men om de 3 jaar een nieuwe auto aanschaft is de ANWB nodig.


  Maak melding

 8. @John2

  Hallo meneer , de auto’s in Nederland rijden op Spiegel glad wegen en niet in de broko-broko straties als in Suriname.
  En het is heus niet zo dat bij de honderden dagelijks de nederlanders om auto service vragen.
  In Suriname wanneer wij de straat op rijden weten we bij voorbaat al wel dat de banden helemaal versleten zijn,de stuur kan elk moment loskomen,rem doet het niet 100%,motor kan ieder ogenblik verlamd raken …Batterij kan elk ogenblik zijn laatste adem uitblazen enz..enz., ..zo ja de surinamrs heeft auto pech service nodig.


  Maak melding

 9. @Jesse

  Onder autopech verstaan wij,
  -bandenpech
  -motorpech
  -remmenpech
  -radiatorpech
  -dieselpech enz….

  Sjeesje wat versta jij onder autopech ?!  Maak melding

 10. Ik denk dat wij voor de details bij de fa Self Reliance moeten zijn want wat is de gemiddelde wachttijd (ergens in het donker op een afgelegen plek) nadat er melding is gemaakt van pech (onderweg) !!!!

  Krijgen de mensen een delivery at autoshop/car clinic of home indien het voertuig niet op locatie gerepareerd kan worden ?

  Het idee is goed met name voor de vele vrouwen die niet al te technisch zijn en geeft hen ook een rustig gevoel wanneer zij onderweg zijn.


  Maak melding

 11. John 2, jij kletst ook maar wat, koop je in Nl een nieuwe auto en zelfs wanneer je de niet nieuwe auto in onderhoud hebt bij een gerenomeerd autobedrijf, krijg je mobiliteitsgarantie en heb je helemaal geen ANWB nodig.
  Maar ik vrees ook dat zo een dergelijk bedrijf het wel eens behoorlijk druk kan krijgen. ook door de toeristen die met huurauto’s rondrijden, vaak verkeren die ook niet al te beste technische staat, een paar verhuurbedrijven hebben niet voor niets een eigen servicedienst/autoambulance, o.a. De Paarl en Compaq Car,
  Maar of de Surinamer voor de diensten van Autopech in welke vorm dan ook willen betalen, zal de toekomst uit moeten wijzen


  Maak melding

 12. er zit een vermogen aan materiaal & gereedschap in zo’n service auto!!!

  wie beschermd de monteurs als zij in de donkere uren naar een afgelegen plek moet begeven!

  want ie sabi tog…


  Maak melding

 13. Ik ga alleen nachtdiensten draaien, want dan is de weg heel rustig, ik blijf dan lekker chillen bij mijn sma en als iemand met pech mij belt zeg ik dat je morgen als 1e aan de beurt bent.


  Maak melding

 14. Ik vind deze service een goede zaak !
  Vraag mij inderdaad wel af of deze service bestaansrecht heeft, maar dat zal de praktijk uitwijzen.


  Maak melding

 15. @Koos de Jong
  Al een tijdje volg ik jouw reacties en een ding komt steeds terug.
  Dat is het belachelijk maken en vernederen van Suriname en de Surinamers. Waarom? Wat is je doel? Wat zijn je drijfveren?
  Is dit je missie?
  Jij bent overigens niet de enige hoor die zich hiermee bezig houdt.


  Maak melding

 16. Tsja. Als ik mijn auto bij een (erkend) keuringsstation (verplicht) laat keuren, sta ik binnen vijf minuten met mijn keuringsbewijs weer buiten. Verlichting: in orde. Ruitenwissers en vooral de ruitensproeier: in orde. Richtingaanwijzers links en rechts: in orde (terwijl richtingaanwijzers zelden worden gebruikt door Suri’s). Terwijl richtingaanwijzers het enige communicatiemiddel is tussen twee auto’s, maar dat gaat de hersencellen van de Suri’s te boven. Remmen: wordt niet naar gekeken. Bandenprofiel: wordt niet naar gekeken. Komt nog bij dat er bij tijd en wijle een steekproef wordt gehouden door iemand van de KTMP, die niets anders doet dan het keuringsrapport van de keurmeester controleren en niet eens naar de auto kijkt. Goedgekeurd! Werkelijk, dit is te belachelijk voor woorden.
  Degene die in Nederland woont weet wat het kost om je auto APK te laten keuren, nog afgezien van de reparatiekosten voorafgaand aan een herkeuring. Ik vraag me dus in alle gemoed af of bij hulp bij pech er niet eerst gecontroleerd wordt of de auto wel is gekeurd (sic!) of in ieder geval een periodieke onderhoudsbeurt heeft gehad. Zo niet, dan denk ik, alle goede bedoelingen ten spijt, dat dit project niet gaat werken. Iedereen gaat namelijk een beroep doen op deze dienst als er een pech-geval is. Lekker makkelijk en nog gratis ook. Een nieuwe batterij (60 amp.) kost op dit moment ongeveer 335 SRD. Wordt die ook gratis vervangen? Nee toch. Ik denk dat je toch in ieder geval een WAM-verzekering moet hebben om voor deze service in aanmerking te komen. Hoeveel automobilisten rijden er zonder verzekering, keuringsbewijs, nummerbewijs en erger nog: zonder rijbewijs rond in Su? Het idee is prima, maar nu de uitvoering nog.


  Maak melding

 17. Vind een goede zaak vooral voor vrouwen.
  Want bijna iedere Surinamer is een WW-er hiermee bedoel ik een wegenwachter en niet datgene wat men in Nederland bedoeld.


  Maak melding

 18. De premie: hoe hoog?
  De service: wat valt er onder?
  De wachttijd: hoe lang moet je wachten op hulp?
  De kwaliteit: hoe vaak wordt er succesvol hulp verleend?

  Allemaal nog open vragen.


  Maak melding

 19. Hoe lang zijn sommigen van jullie (criticasters) niet in SU geweest? Ben er dit jaar nog (in het voorjaar) geweest. Ik kan alleen maar zeggen dat heel veel zaken in SU steeds professioneler worden aangepakt. Ook viel het me op dat er veel kwesties zoals dienstverlening etc. uit NL gekopieerd worden. Vind het best, zolang het maar in de samenleving van SU past en aangepast wordt aan de behoefte in SU.

  En overigens, Paulus de Boskabouter, bedoel je wagenpark of wapenpark?

  Al met al vind ik dit een goed initiatief; vooral voor vrouwen is deze nieuwe autohulpdienst in SU een zegen. Ook voor vrouwelijke toeristen/vakantiegangers lijkt me dit een schot in de roos. Maak zelf ook dankbaar gebruik van de ANWB (wanneer dat overigens nodig is, gemiddeld 1 keer per jaar).


  Maak melding

 20. @ Zwakka,

  Gaat erom dat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn voor hulp als men autopech heeft. Op een dag kunnen meerdere mensen autopech op verschillende tijdstippen hebben.


  Maak melding

 21. Oke, dank Smatje. Maar se gaan ook helpe in jungle om drie uur in nagt? Mense hebbe daar beigeloof. Se sien jorka en semaleba en so. En is erg donker daar. Als dier huilt, se denke dat is bose geest die schreeuwt.
  Ik ben bang dat die hulpman van autobedreif self hulp gaat nodig hebbe.


  Maak melding

 22. @ Zwakka,

  Werk is gewoon werk, op welk tijdstip dan ook. Ooit van de 24-uurs economie gehoord? Juist zou het een gat in de markt zijn voor deze onderneming om ook naar het binnenland uit te breiden en daar een filiaal te openen. Hoe meer bedrijven, hoe beter voor de economie en de werkgelegenheid.


  Maak melding

 23. Smatje,

  24 uurs ekonomie bestaat niet. Alleen 24 uurs slaafjes. Slaafjes die de nagt niet respekteere. Dan dese mensen sein 24 uur siek. Se lopen ront met roode ooge en vaak je moet 2 keer iets segge tegen se dan pas se verstaan het.
  Jij seg gat in de markt. Ik hoop niet, want anders centrale markt moet weer week sluite om die gat te vullen.
  In binnelant hoeveel auto rijd daar, niet veel. Dan bedreif gaat niet geld verspille daar. Voorloopig se mikke op Paramaribo en op kleine pegjes soals ligt en platband en bensine is op en so.
  Mense moet niet denke dat ik ga niet naar garaasje, laat die pegbedreif maar kome om te repareer. Want se sein geen god die gratis help, maar demoon die gelt graait.


  Maak melding

 24. @Zwakka, jij met je bromfiets komt niet in aanmerking voor die pechservice! Dus breek je hoofd maar niet erover.

  @Smatje, hoe kom je erbij dat die hulpverleners allemaal eunochs zijn? Misschien vergrijpen ze zich wel aan een hulpeloze vrouw in een hulpeloze situatie. Of verleent men wederzijds een gratis beurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.