Vakbonden willen af van toenemende belastingdruk

13

PARAMARIBO, 13 jul – De vakbeweging wil af van de jaarlijks toenemende belastingdruk op lonen. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47. De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, verwacht maatregelen van de overheid. Weliswaar komen die niet dit jaar.

Tijdens overleg met minister Andy Rusland van Financiën is gesproken over mogelijke oplossingen. De arbeiders en hun vakbonden merken jaarlijks een grotere belastingdruk. De lonen en ook andere vormen van inkomsten nemen toe. Onder de omstandigheden betekent dit zoveel als terechtkomen in een hogere belastingschijf. De vakbeweging wil daar van af. “Van de zijde van de regering is ons meegedeeld dat de overheid ook werkt aan wat wij bewerkstelligd willen. Daar zijn we blij mee”, zegt Berenstein tegenover de Times of Suriname.

Maar eventuele veranderingen zijn niet meer voor dit jaar. “Wij zijn er op geattendeerd dat eventuele aanpassingen pas in januari 2015 uitgevoerd kunnen worden, omdat de begrotingen van de ministeries al hun bestemming hebben. We hebben hier volledig begrip voor en willen geen druk leggen op de huidige begroting. Maar onze eisen en hetgeen ons is beloofd, moeten worden nagekomen”, aldus Berenstein. Belangrijk is dat de koopkracht van loontrekkers stabieler wordt.


13 REACTIES

 1. “Wij zijn er op geattendeerd dat eventuele aanpassingen pas in januari 2015 uitgevoerd kunnen worden, omdat de begrotingen van de ministeries al hun bestemming hebben”

  De regering koopt tijd, door de vakbeweging stroop om de mond te smeren. In januari 2015 kan de belastingdruk wel aangepakt worden, omdat vier maanden later verkiezingen zijn.


  Maak melding

 2. Bij het aantreden van de huidige regering had Bouterse welvaart voor iedere surinamer beloofd. 4 jaar later, inflatie neemt toe, suriname sluit bizar veel leningen en daarmee nemen de schulden toe, kwart monetaire reserves zijn verdampt, belastingdruk neemt toe, ambtenaren die structureel te laat hun salarissen ontvangen, subsidies niet uitgekeerd worden etc etc. En dan heb ik het niet eens over zijn verkiezingsprogramma.

  De welvaart van Bouterse is een sigaar uit eigen doos. Voor zo ver je kunt spreken over welvaart. Zij het al eerder, het land is skeer en de paarse beerput gaat langzaam open. Stank is niet te harden.


  Maak melding

 3. @ Koos de Jong. Let op vooral de volgende termen of ga ‘es effe heel snel googelen: ‘ confirmatie bias’ & cognitieve consonantie ‘ .

  Jij bent duidelijk een slachtoffer van deze twee termen uit de psychologie ! Jou overige (hol)maten, hobbelen je achterna.


  Maak melding

 4. @Milton, ik leg mijn vinger op een open zenuw en je begint meteen koeterwaals te ouwe hoeren. Met andere woorden ik heb bij het rechte eind. Bewijs jij het tegendeel maar.

  Voor meer info verwijs ik je naar index mundi, de site voor de cijfertjes. Julie paarse maloten zijn gelegenheids patriotten. Als Somohardjo gratis telo uitdeelt stem je PL. Milton je bent een echte tjatjoender. Vraag je hindoestaanse buurman dit voor je te vertalen.

  Have a nice day


  Maak melding

 5. Hahahaaaaaa….de paarse lijder doet het maar.
  Strakjes gaat hij ons komen vertellen in 2015 dat al zijn droomplannen uitgevoerd zullen worden in 2020 ook die van de balastingen.
  Hey kijk, paarse baaasje die gaat als niemendaaltje naar brazilie voor de briscs ontmoeting zogenaamd toch,hij is daar eigenlijk met als agenda WK FINALE BIJWONEN IN DE GEZELSCHAP VAN ROUSSEF.,hij heeft niks daar te zoeken,al de overige landen in de brisc hebben een populatie van over de 20 MILJOEN en dan vraag je je af waar in Godsnaam Suriname hoort in dit rijtje ?!
  Of gaat paarse baasje plotseling bij een unasur vergadering amerika of Nederland ook uitnodigen om als toeschouwer erbij te komen zitten !!!?
  Hai boi, paars gekleurde baasje. bouta……
  Suriname is geen lid van de Briscs organisatie

  Brazilie,Rusland,,India,Chili, en South -Africa zijn de lidlanden en geen Suriname,echt niet iets voor BOBO Bouta.
  .


  Maak melding

 6. Wat is dit voor een onzinnige opmerking van de heer Berenstein ?
  In ieder westers land – en Suriname rangschikt zichzelf onder die landen – betaal je meer belasting naarmate je meer verdient.
  Dit is weer van die opmerkingen van een vakbondsleider, die uit is op een politieke functie.
  Het is allemaal eigen belang !
  Ik begrijp heel goed, dat vakbondsleiders er zijn om de belangen van de werknermers te dienen, maar er zijn ook grenzen.
  De heer Berenstein zet zich denk ik af af tegen de graaicultuur in ons land en ook dat kan ik nog heel goed begrijpen, maar als je meer of veel meer gaat verdienen, draag je meer af aan belastingen.
  Zo werkt het systeem, maar blijkbaar mag dat niet in ons land van de heer Berenstein.
  We gaan richting verkiezingen en dat zegt genoeg.


  Maak melding

 7. Door de schijventarief in de belastingheffing betaal je procentueel meer belasting naarmate je meer verdient. Met andere woorden: wil je minder belasting betalen dan moet je minder verdienen en dat is usance in de meeste landen in de wereld. Alleen in Suriname weet men het niet.
  Advies: alle vakbondsleiders en mensen die een bestuurlijke functie ambieren een basiscursus belastingrecht laten volgen.


  Maak melding

 8. Als de brandstof prijs verlaagd wordt dan wordt de grootste belasting van het volk automatisch verlaagd. Waarvoor is dan nog dubbele belasting verlaging nog nodig? Verlaging van de brandstof prijs heeft zo een grote werking dat alles in dit land in prijzen omlaag gaat, omdat alle sectoren afhankelijk zijn van brandstof.


  Maak melding

 9. Off topic.
  In de ware tijd on line heb ik gelezen dat mensen gedwongen worden om lid van een politieke partij te zijn om in aanmerking te kunnen komen voor percelen en andere voorzieningen.
  Als ik in Suriname zou wonen zou ik voor alle zekerheid lid worden van alle politieke partijen. Kost wat, maar kan heel veel opleveren en niemand komt erachter dat ik dubbel spel speel omdat ledengegevens tussen de partijen niet worden uitgewisseld.
  Suriname ik remigreer.


  Maak melding

 10. Verkezingen 2015 al gewonnen door NDP totaal 36 zetels.

  Hoe? Simpel door CORRUPTIE in STAND TE HOUDEN.!
  Waarom: zoveel kapitaal om stemkaarten te laten VERNIETGEN.
  De kiezer krijgt als beloning voor de daad SRD 5000 contante ballen. Volkomen legaal. Dat mag.

  Dus Coronie 1000 stembiljetten
  Para 2000 stembiljetten
  Commewijne 1000 stembiljetten
  Wanica 2000 stembiljetten
  Nickerie 1000 stembiljetten.

  Wat een aantal haast onbetaalbaar. Maar effe: hoeveel is door corruptie binnen gehaald!!!!!!

  Let op : dit gaat ook op voor geregeerd hebbende NPS in het verleden.

  Dus niet kletsen. Volkomen toelaatbaar. En mijn stemkaart is nu al beschikbaar voor de vernietigingshandeling.

  Ik ben arm, heb geen grond, geen werk, geen sociale zekerheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.