Opschudding over CoolCat shirt met Surinaams scheldwoord

25

Een t-shirt van de Nederlandse kledingwinkel CoolCat heeft de afgelopen dagen voor flinke opschudding gezorgd. Het shirt met de tekst ‘Ik ben kaulo gangster‘ wordt verkocht aan jongeren. Volgens het Algemeen Dagblad lijken Surinaamse mensen het meest geïrriteerd: kaolo is immers een zeer grof scheldwoord in het Surinaams.

‘Staat stoere kleding bij CoolCat gelijk aan grove scheldwoorden en het promoten van geweld?!’ en’Hoe kan het dat jullie een shirt met daarop verboden wapens (lees: boksbeugel en een vuurwapen) te koop aanbieden aan de jeugd?’ zegen mensen hierover volgens de krant.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij CoolCat. Eerder haalde het bedrijf t-shirts met een Braziliaanse vlag en in grote letters het woord MERDA, dat zoiets als ‘shit’ in het Portugees betekent, uit de schappen.

25 REACTIES

 1. Speciaal voor Molenaar.

  Dat je ook zeer narrow-minded bent, naast je vaker geuite overspannen en zwaar getraumatiseerde reacties naar velen op deze site, verklaart je opmerking dat iemand die geen Surinamer is, toch instaat is om bijna feilloos Surinaamse woorden en uitdrukkingen te kennen en te gebruiken. In tegenstelling tot jou, heb ik bijv. een stel goede en vooral degelijke Surinaamse vrienden en kennissen waar ik vaak mee optrek. Iets dat je waarschijnlijk niet zal begrijpen aangezien jij zeer waarschijnlijk helemaal geen vrienden hebt, dit gelet op je bijna dagelijkse expressie naar anderen op deze site. Nitwit, je leeft echt onder een grote steen of moet ik eerder zeggen een riool anno 2014????????

  Voorts:
  Je gebruikt te pas en te onpas bij jouw reacties naar anderen op deze site: “PAARSE KAKKERLAKKEN KOMEN UIT HUN RIOOL”.
  Ik heb trouwens de volgende vraag aan jou, Molenaar.
  Heb je ooit een paarse kakkerlak gezien?
  Volgens mij hebben alle kakkerlakken dezelfde kleur als jij. Ze hebben (bijna) altijd dezelfde kleur die een rioolrat als jij, hebt. En van riolen weet je natuurlijk alles af als gevestigde rioolrat. Jij Molenaar, komt er n.l. zelf vandaan!
  Advies aan je Molenaar: doe je niet voor alsof je beter bent dan de rest van je criticasters, je bent n.l. geen haar beter dan je vaak genoemde paarse kakkerlakken. Je komt immers uit hetzelfde riool.


  Maak melding

 2. @Dario de Jesus

  Net een T-SHIRT voor jou.
  Hahahaaaaaa…net iets voor de paarse kakkerlakken.
  Van baasje bouta tot volgelingen,deze T- shirt is jullie waard !!


  Maak melding

 3. Mijn advies aan Dario de Jesus

  Get a life…..

  ” In tegenstelling tot jou, heb ik bijv. een stel goede en vooral degelijke Surinaamse vrienden en kennissen waar ik vaak mee optrek.”

  Mag ik een kotszakje….


  Maak melding

 4. bepaalde tot nu toe geplaatste reacties slaan nergens op, laten wij volwassen zijn en de politiek hieruit laten. die nederlandse kledingwinkel wilt met deze t-shirts de moraliteit afbreken in suriname en zijn vuiligheid in dit land deponeren. Suriname is een maagdelijk land en gaat niet in met deze niet morele gedrag van deze buitenlander. Normen en waarden zijn nog hoog in het vaandel in suriname en ik hoop dat het ook zo mag blijven.


  Maak melding

 5. Molenaar vraagt:

  Mag ik een kotszakje….

  Nee je mag helemaal niets. Slik je eigen kots maar in of Stik maar lekker in je eigen kots!


  Maak melding

 6. NDP say yes to the dress, want/en Neks No Fout.
  @Kau Lo; jooo kier mie; ik heb heeeeel erg gelachen om jouw protest, tegen het gebruik van je naam. Famirie mie no e kong bijijijijijijjjjj. A sanie(kaulo gangster) fitie ding. Dat opschrift past en hoort precies bij DiDiBrie en Co. Mag de volgende keer P.P.gangster foe Su zijn… nml: Popo gangsters. Love it Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Je bent loser als je met zo´n T shirt rond loopt,maar je krijgt wel aandacht. Iets voor de Kwakoe festival of voor de Carnaval in R´dam strakkies.


  Maak melding

 8. Ha hahahaaai met of zonder O dit past goed bij en is goed voor alle bermbezoekers. Ze zijn toch ALLEMAAL………GANSTA. En voeden alleen gangsters op, als je een bermbezoeker spreekt, mie gado mang soso bebauw en ding wan fit-tie. Soso gangsta. En wat de letter O/A/U/ betreft oh man; het beste zou ook zijn om uit te blinken in dat groot Dictee dan in een o of au letter/woord in NEGER-engels.. Enkel in Su spreken en schrijven we zo. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Voor degene die niet weten wat Kaulo betekent: het komt van het woord Ka Olo….

  Die stoere gangsters die zeggen dat ze kaulo zijn, zijn niks anders als een strontgat gangsters…


  Maak melding

 10. ben66

  wie draagt dit shirt….BRUNSWIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  aan ben66
  nee santhoki draagt dit shirt samen met zijn VHPbazen de eigenaars van VHP!


  Maak melding

 11. Henk Molenaar

  Robert: “Normen en waarden zijn nog hoog in het vaandel in suriname ”

  Grapjas….

  Motje Henk de Neanderthal man Alweer LUL je .
  Shirt is in Nederland gemaakt door Nederlanders om Surinamers in een kwade daglicht te brengen. Als je de berichten lees Neanderthal man dan zul je merken dat de Surinamers een Aktie zijn begonnen om dit shirt uit de schappen tekrijgen. Voordat jij weer je BEERPUT bek open doet om zoals gewoonlijks om de Surinamers met je reactie te beledigen dan moet je weten waar over je praat!


  Maak melding

 12. Ray

  @Dario de Jesus

  Net een T-SHIRT voor jou.
  Hahahaaaaaa…net iets voor de paarse kakkerlakken.
  Van baasje bouta tot volgelingen,deze T- shirt is jullie waard !!

  Boomslingeraar alias Ray
  Misschien moeten we een shirt maken dat jou soortgenoten waardig is.
  Wat dacht je van een shirt met de volgende teksten. Ik ben een ROVER van DALITS BLOED en STELEN zit in mijn BLOED!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.