Telefoonbedrijf Uniqa Suriname in de etalage

9

PARAMARIBO, 10 jul – Telefoonbedrijf Uniqa Suriname wordt verkocht. De verliezen sinds de oprichting ruim vijf jaar geleden, zijn niet meer te dragen. Volgens Etto Oniel, functionaris van moederbedrijf United Telecom Services, zijn er al geïnteresseerden.

De verkoop van het kleinste telefoonbedrijf van Suriname moet nog dit jaar rond zijn. “Er staan vijf potentiële kopers in de rij om Uniqa over te nemen. Wij zijn in onderhandeling en lijken naar het beste aanbod uit”, zegt Oniel tegenover de Ware Tijd. Hier en daar wordt gefluisterd dat concurrent Telesur behoort tot de ‘potentiële kopers’. Maar dit wordt stellig ontkend. Ook het eveneens verlieslatende filiaal op St. Kitts & Nevis wordt verkocht.

Beide bedrijven leden vorig jaar samen bijna twintig miljoen dollar verlies. Aan opdoeken wordt niet gedacht. “Uniqa is in Suriname om te blijven. Er komt alleen een nieuwe eigenaar. Onze business blijft groeien. Vooral de internetdiensten doen het goed”, aldus Oniel. United Telecom Services is gevestigd op Curaçao. Het bedrijf boekte het afgelopen jaar ruim twee en een half miljoen dollar winst. Dit was te danken aan de operaties op Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Barths.

9 REACTIES

 1. Jesse, Jampanesies houden wel van betalen. Somo heeft al zijn reisjes naar Indonesie zelf met het geld van de overheid betaald.


  Maak melding

 2. @Esmerald

  Jij verlangt teveel van die man. Hij moet Melchers nog US$ 350.000 terugbetalen. Straks gaat hij de schuldsanering in en dan kunnen al die geldschieters fluiten naar hun centen.


  Maak melding

 3. De behoefte van mensen om telefonisch over van alles en nog wat te kletsen blijkt ongeloofelijk groot te zijn. Dat ook nog eens op elk gewenst moment.
  Op dit moment leven er meer mensen dan ooit tevoren op de wereld en is er meer onzinnig gepraat dan ooit tevoren. Wat een ethervervuiling! Elk seconde worden er honderden miljoenen woorden uitgesproken. Dus honderden miljoenen geluidsgolven gaan door de aarde en de ether. Ze kunnen zulke trillingen veroorzaken dat de aarde het op den duur niet meer aan kan. Dan komen daar nog eens audio- en videoapparatuur, tv-zenders, radio zenders etc. bij.
  Die voetbalcommentator die in 4 miljoen huishoudens tegelijk te horen is! Had hij ooit gedacht dat z’n stem 4 miljoen maal herhaald zou worden?
  Technologie is niet slecht, maar wordt zo ondoordacht gebruikt dat het vroeg of laat onze ondergang zal worden. Vrees ik. Alle stilte zal verdwijnen en mensen zullen heel duur moeten betalen om stilte te ervaren. Speciale gebouwen gaan worden gebouwd met kamers waar geen geluid van buiten kan doordringen en de huur zal van zo’n kamer zal enorm hoog zijn. Stilte zal iets worden voor de weinigen die het zich nog kunnen veroorloven.


  Maak melding

 4. Waarom mislukt het vrij ondernemersschap toch iedere keer weer in ons land ?
  Waarom zijn wij niet in staat om een fatsoenlijk bedrijf in de benen te houden ?
  Waarom zijn wij – wellicht met uitzondering van Staatsolie, maar die onderneming wordt vooral overeind gehouden door buitenlandse expertise en dat kost ons heel veel geld – niet bij machte om iets zelf overeind te houden zonder iedere keer afhankelijk te zijn van subsidies ?
  Ergens is er toch iets ontzettend mis met ons land ?
  Wij zijn in heel veel opzichten volgens mij nog steeds een ontwikkelingsland, waar heel veel geld aan de strijkstokken van verschillende mensen blijft hangen, die het toch al heel erg goed hebben.
  Surinamers zijn geen echt volk, maar een optelsom van verschillende culturen, die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
  Vandaar ook al die scheldpartijen op dit forum.
  Jammer, maar het is volgens mij niet anders.


  Maak melding

 5. Ook in NL belt men liever met Skype of facetime vanwege dat het gratis is. Maar Lieve mensen als je kinderen hebt, dan wil je dat deze bereikbaar zijn. Met alles wat er hedendaags allemaal gebeurt, staat bereikbaarheid central. En helaas kan je niet altijd via wifi of mobiel data met Skype bellen en heb je enkel GSM of GPRS bereik (ja ook in NL nog steeds), dan moet je wel kunnen bellen…. Simpel as that.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.