woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWet op Surinaamse nationaliteit aangepast

Wet op Surinaamse nationaliteit aangepast

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 jul – De wet op de nationaliteit en het ingezetenschap is gewijzigd. Het parlement stemde kamerbreed voor een modernere en efficiëntere afhandeling van onder meer verblijfsvergunningen.

Door achterhaalde bureaucratische regels in de wet werden aanvragen langer vastgehouden dan nodig. “Bevoegdheden tot naturalisatie moeten eenvoudiger. De minister die de verblijfsvergunning regelt, moet ook naturalisatie regelen!, zei Anton Paal (Mega Combinatie – Palu) in het parlement. Volgens de oude wet deed de minister van Binnenlandse Zaken zijn deel en de ambtgenoot van Justitie & Politie een ander deel.

In de praktijk gaf dit aardig wat ergernis en frustratie. “We moeten zorgen dat deze omissie zo spoedig mogelijk wordt weggewerkt door duidelijk tot uiting te brengen dat deze minister belast is met het naturalisatiebeleid”, aldus Paal. Het verenigen van zowel de verblijfsvergunning als de naturalisatie is ook waarom parlementariërs zelf het betreffende wetsvoorstel indienden. Over het mogelijk maken van de dubbele nationaliteit is niet breedvoerig gesproken. Wel wordt de deur op een kiertje gezet. “De dubbele nationaliteit is in veel gevallen onvermijdelijk en is iets waar wij mee zullen moeten leren leven.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

12 REACTIES
 1. Off topic. Wellicht een tip voor DADA en CO aangezien ze al 4 jaar begrotingstekorten hebben. Lang leve Chavizmo

  Reizigers die een vlucht nemen vanaf de internationale luchthaven in Caracas, zijn voortaan 127 bolivar (bijna 15 euro) kwijt om te ademen. Dat meldde de BBC.

  Maiquetia International Airport, de grootste luchthaven van Venezuela, rekent namelijk belasting op de lucht die uit het nieuwe airconditioningssysteem stroomt. Volgens het Venezolaanse ministerie van Water- en Luchttransport is Maiquetia het eerste vliegveld van Zuid-Amerika en de Cariben dat over deze technologie beschikt. Het zou bacteriële groei stoppen en de gezondheid van reizigers beschermen.

  Critici zien het als een manier voor Maiquetia om makkelijk aan geld te komen, nu veel veel internationale vliegmaatschappijen vluchten hebben geschrapt naar de luchthaven wegens een conflict met de regering in Caracas. Het socialistische Venezuela beschikt over de grootste olievoorraden ter wereld, maar producten als suiker en wc-papier zijn moeilijk te verkrijgen.


  Maak melding
 2. dit is zuiver geld kloppen van burgers door de staat,die onkundig is het land te besturen..

  zal mij niet verbazen als onze grote lijders dit v.b. overnemen..

  maar ben ook te gelijker tijd bang,dat deze maatregel op korte termijn naar de prullenbak zal verdwijnen..


  Maak melding
 3. Knippa.

  Ze kunnen hun kont na het toilet bezoek, altijd benzine gebruiken om hun kont te wassen. Ik zal suiker en lucifer voor ze sturen.


  Maak melding
 4. Pfffffffff…..de ndp lijders en zijn even domme ministers beschikken over meervoudige nationaliteiten. De reizen die ze maken om de haverklap naar de arme caricom -unasur an acp landen verkaart het allemaal.Ze brengen de meeste dagen door in deze landen en van hun hoor je als ze toevallig in Suriname komen voor een bezoekje.


  Maak melding
 5. Beste Ray,

  De zoon van de megalomane president heeft ook een reis afgelegd met een diplomatiek paspoort. Hoe hij aan die papieren is gekomen mij een raadsel. Overigens geniet hij nu van een lang verdiende vakantie in de States. Uiteraard met gezelschap van de Aryan Brotherhood, Latino Kings en MS13.
  Met de nodige rek en strek oefeningen gaat hij zich daar prima vermaken.


  Maak melding
 6. Koos de Jong,

  Wil jij ook op vakantie naar de states? Alaska of Siberie lijkt mij een geschiktere plek voor jou. Misschien Mantsjoerije. Maar als je het goedkoop wil houden kun je nog altijd naar Santo Boma. Belfort zoekt een nieuwe gevangenisdirecteur. Iets voor jou? Dan kun je je hobby uitleven met de zweep?


  Maak melding
 7. @Koos de Jong

  Haahahaaaaa…in Amerika is Dinootje verklaart voor PERSONA NON GRATA.
  Papaatje staat ook op deze zwarte lijst.
  Papaatje die denkt nog te genieten zoalang hij nog genieten kan.Maar aan alles komt een einde….ook her verhaal van boua en zoon zal zijn einde kennen,hopenlijk heel gauw…


  Maak melding
 8. Ha jajaaaaaai verkiezing e doro. Zo gauw de verkiezing aanstaande is laait dit weer op. Ha ha haaaaa Su horie joe dubbele nationaliteit, want we krijgen gehide Afrikaanse toestanden. Ik vertrouw vooral dat zwwwwak SVBbestuur niet. Voor de rest bekijken de dna-leden het. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES