Geen politiehoofdkwartier onder Bouterse – Ameerali

40

PARAMARIBO, 26 jun – Het lukt niet meer een nieuw hoofdkwartier uit de grond te stampen voor het Korps Politie Suriname, KPS. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Op het afkeuren van het deels afgemaakte gebouw is er geen vervolg.

Althans niet meer tijdens de huidige regering. Nu een team van deskundigen de halfbouw afkeurde, zal de politie het moeten doen met de status quo. “Dat ding daar is geen gebouw”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Het bouwsel zou niet goed genoeg zijn om te dienen als kantoorruimte. Hoewel nieuwbouw niet meer mogelijk is in het laatste jaar dat de regering rest, worden opties bekeken. Onder meer moet een nieuwe locatie worden gezocht.

Volgens de regering zou ook de locatie niet geschikt zijn voor het opzetten van een politiegebouw. Toch was de bouw gestart tijdens de vorige regering. De locatie werd als ideaal gezien om het huidige gebrek aan werkruimte voor het KPS op te lossen. Een van de belangrijkste bureaus van het korps, het bureau Nieuwe Haven, staat op terrein van Havenbeheer. Intussen is een alternatief stuk land aangeboden, dat dichterbij het stadscentrum ligt.

40 REACTIES

 1. De vorige regering heeft heel wat prutsers, broddelaars en sukkels aan werk geholpen die Surinaame tientallen miljoenen USdollars hebben gekost en alleen maar half knoeiwerk hebben geleverd.

  Denk maar aan aan de brug te Uitkijk, denk maar aan de Carolina brug (gebouwd op lucifer houtjes) en nu dit hoofdbureau van politie.

  Ook als bv een korjaal tegen de Carolinabrug war gevaren, was dat ding ingestort !
  Ik denk dat BallastNedam dacht van, ‘slopen die handel want dan hebben we ietwat meerwerk’ dus vraag ik me af of er misschien een tikkeltje moedwil in het spel c.q. aanvaring was.

  Any way, die NF boyz & girlz weten niets, kunnen niets, doen niets maar willen toch regeermacht.
  Zij behoren tot dezelfde categorie stumperds en stommelingen die ze aan werk helpen, met als resultaat een hoop ellende en weggegooid geld.


  Maak melding

 2. Ongelooflijk maar waar!

  Men denkt helemaal niet aan Nationaal- en Landsbelang.
  En hoe denkt men in SU. dit verder te financieren?

  http://www.nd.nl/artikelen/2014/april/17/suriname-verspilt-nederlandse-ontwikkelingshulp

  Suriname verspilt Nederlandse ontwikkelingshulp.

  In Suriname is twee miljoen euro Nederlandse ontwikkelingshulp gebruikt om een politiebureau te bouwen dat wegens ernstige constructiefouten weer moet worden afgebroken, nog voor het ooit kon worden gebruikt.

  De Nederlandse ambassade in Paramaribo kreeg tijdens de bouwwerkzaamheden bovendien geen financiële rapportages over het project, terwijl dat wel had gemoeten.
  De regering van Suriname zegt een onderzoek te openen naar de schuldigen.

  Lees het volledig artikel via vermelde site.


  Maak melding

 3. Als al het geld verbrast is aan de dure advocaten van dino,dan is hij binnenkort een vrij man en al het geld wordt terug verdient toch??????? wie weet,miljarden aan schadevergoeding.


  Maak melding

 4. Het geld is door de corrupte paarse strontput gespoeld. De bejaarde roversbende starten projecten maar werkelijk geen één project te fatsoenlijk opgeleverd. Vb de weg naar zanderij, de tramproject, aanleg dijken in Saramacca enz enz … Dat is de regering Bouterse. Woorden schieten te kort hiervoor. Dat kan alleen in een bananenrepubliek als Suriname. Allemaal opzouten !!


  Maak melding

 5. Het trieste van dit hele verhaal is, dat de Surinaamse bevolking weer het gelag betaalt.
  Als we nu een stinkend rijk volkje zouden zijn, oke, maar dat zijn we helaas niet.
  We zijn een relatief arm volk, dat door deze regering ook nog eens naar de financiele afgrond wordt geleid.
  Surinamers verdienen veel beter, dan deze regering, waarin voor een groot deel bejaarden het voor het zeggen hebben..
  Dus tijd voor verandering.


  Maak melding

 6. @Milton Fleur
  oorzaak en gevolg wel goed in de gaten houden aub voor dat u mensen beschuldigd van verspilling:

  1) Wie heeft het vorige hoofdbureau in vlammen doen opgaan. Wie was die pyromaan en vernieler??
  2) Ja de vorige regering heeft te gehaast en met te weinig management een ontwerp op de markt gebracht en opgedragen voor realisatie (schade pakweg euro 0.5 mio.
  3) de Huidige regering heeft zonder werktekeningen en controle iets laten bouwen en er voor betaald zonder te controleren of het goed was. Bijvoorbeeld u koopt een auto, U betaald en ze geven u een Fiets mee. Deze regering heeft betaald voor de ruwbouw van een gebouw en heeft wat bouwmaterialen gekregen. Dat kunt u niet verwijten aan de vorige regering.
  4) De schade aan de Carolina brug is ontstaan door een aanvaring en de schuldige (vriend van de President) onttrekt zich aan diens verantwoordelijkheid. Wij kunnen zonder onderzoek en gegevens niet oordelen of de constructie wel of niet klopt. U mag de vorige regering wel aanspreken op een domme bezuiniging namelijk de remmingwerken (aan vaar beveiliging).
  5) Ook de huidige aanvaring geeft te denken. Maar iets anders dan u denkt. Het levert een nieuwe smoes op voor vertraging van de nieuwe brug.

  Beste Milton Fleur met een iets bredere blik zie je meer en wordt het mogelijk te nuanceren.

  Inspaak zonder Inzicht is gelijk aan Uitspraak zonder Uitzicht


  Maak melding

 7. Ach ,niet moeilijk te raden dat Belfort en co gewoon op zoek zijn naar een sjieke buurt,want politie werk doet Belfort nu eenmaal niet !
  Wat heb je aan een politie brigade die niet eens een stelletje boeven achterna kan gaan ,integendeel juist advertenties plaats met de kopstuk ‘AANMELDEN’ en zie maar de boeven die melden zich aan na hun criminele daad in de hoop een ulo en computerdiploma te behalen en vergiffenis te ontvangen van Belfort.


  Maak melding

 8. Bouterse is degene die het vorige hoofdkwartier opblies en waar nu zijn “revolutie” herdacht wordt. Bouterse zal nooit een hoofdkantoor bouwen noch de rechtstaat in Suriname versterken. Never nooit.


  Maak melding

 9. Milton Fleur,

  Je mag natuurlijk een fanatiek aanhanger zijn van de regering Bouterse-Aamerali, dat is je goed recht, maar laat ons niet geloven, dat deze regering het zo goed doet of heeft gedaan.
  Bouterse heeft het geluk gehad, dat de vorige regering ons land financieel gezond heeft achtergelaten en dat de goudprijs in de eerste jaren van de regering Bouterse op zijn top was.
  Maar kijk ook eens, wat er daarna allemaal is gebeurd.
  Er zijn nauwelijks projecten gerealiseerd, terwijl Bouta er 30 op zijn lijstje had staan.
  De misdaad is toegenomen, de bevolking is steeds armer aan het worden, de buitenlandse investeerders blijven weg en het geld, dat er is, verdwijnt in de verkeerde zakken.
  Dat noem ik een slecht rapport.
  Ik ben politiek neutraal en geen aanhanger van welke Surinaamse partij ook, maar de objectiviteit gebiedt te zeggen, dat de vorige regering met heel andere en vooral slechtere economische omstandigheden te maken had.
  Bouterse is in 2010 in een gespreid bedje terechtgekomen, maar heeft er helaas weinig van gebakken.
  Helaas zijn de economische feiten niet anders.
  Ik verwijs je daarbij graag naar de rapporten en kwartaalstaten van Centrale Bank Suriname.


  Maak melding

 10. Helaas dat geld is al op en waaraan???

  -fraude
  -corruptie
  -valsheid in geschrifte
  -Brunswijk en de hele familie inclusief Belfort zijn familie hun auto’s krijgen een gratis beurt op kosten van de staat.


  Maak melding

 11. Een vriend van mij die een kennis heeft bij de politie vertelde dat de politie aldaar illegaal een hoerderij runt en er flink aan verdient.


  Maak melding

 12. @ Jojo & Rudinho, Het voormalig super oubollig politie bureau aan de waterkant is op 25 Februari 1980 kapot geschoten en in brand gevlogen door toedoen van de NPS.

  Velen kennen deze geschiedenis niet maar roepen lukraak zaken die niet kloppen. De onderofficieren wilden alleen maar een vakbond in het leger, maar ze werden geschoffeerd door Arron, Essed en de hele NPS kliek.
  De NPS’ers zijn zelf in staat geweest om de hoofdcommissaris van politie toen, Jimmy Walker opdracht te geven om in het Kampement gericht op een groep van 20 a 30 onbewapende militairen te schieten indien zij niet uit het kamp zouden vertrekken !

  Wil jullie vragen om allereerst het boek ‘ de nacht van de revolutie te lezen ‘ door Jozef Slagveer, 1980 (ISBN 99914 52001) aleer jullie verder gaan met al deze onzin op Waterkant.net


  Maak melding

 13. Wat een domme opmerkingen van al die nep Surinamers, die in Nederland wonen en genieten van de Sociale dienst. Ga eens naar Suriname om het land op te bouwen en geef de regering niet de schuld van alles. Jullie zijn die Ratten die gevlucht waren toen het slecht ging in Suriname. En nu domme commentaar leveren.
  Frek!!!


  Maak melding

 14. Milton Fleur,

  Ik ken mijn Surinaamse geschiedenis heel erg goed.
  Op de universiteit zijn we destijds tot in de treure ingegaan op de economische situatie in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw.
  Maar wat jij doet is van de hak op de tak springen.
  In de ene posting heb je het over het NF, in je laatste posting weer over de NPS.
  Wat bedoel je nu precies te zeggen, want ik begrijp het niet.
  Wat ik tot nu toe begrijp, is, dat je deze regering ondersteunt en dat is je goed recht, maar wat heeft dat te maken met iets, dat meer dan 30 jaar geleden is gebeurd.
  Misschien kun je je wat meer houden aan de inhoud van het artikel, want je haalt echt van alles door elkaar.


  Maak melding

 15. @ Rudinho. In principe is het centrale thema van dit onderwerp; Geen politiehoofdkwartier onder Bouterse-Ameerali, echter is en was mijn intentie om de invloed van de NPS binnen het NF te verduidelijken.
  De NPS had tot de laatste verkiezingen in 2010 de leiding binnen het NF, maar die zijn ‘frontaal’ op hun bek gegaan want ze hadden maar 4 zetels ! Wat een gore sukkels zijn dit zeg, met die arme Gregory, de kop van Jut !

  Dat je wil aangeven aan de ADEK te hebben gestudeerd is alleen mooi om jou postings op te leuken, maar waar waren jullie ADEK studenten direct na de onafhankelijkheid van Suriname ! Of was er toen nog geen ADEK en werd Suriname geleid door de sukkels van de NPS !
  Het land was een (economische)puinhoop na Nov 1975 welke alleen kon overleven door giften uit Nederland en dat vonden jullie prima zo !

  De Hollanders hadden helemaal niet ge-investeerd in de ontwikkeling van het land en jullie (eco) ADEK studenten, waren toen (en nog steeds niet) zo snugger om dat in te zien !

  Na 1980 is pas het besef gekomen in Su dat wij in een luchtbel zaten, en heeft het effe geduurd dat de ‘wetenschappers’ ook door hadden dat we al de vorige jaren in the land of make believe leefden !

  Ik ben een 101% Boutist en dat mag een ieder weten, omdat ik weet dat deze president te eerste zal zijn die het echt meent met z’n land en bevolking.


  Maak melding

 16. Milton Fleur
  in een rechtstaat beslist de rechter of de betreffende onderofficieren in hun rechten aangetast zijn, beledigd of geschoffeerd zijn. Met kogels tegen het bevoegde gezag in gaan staat buiten de orde van de rechtstaat en is illegaal.

  Of de vakbond terecht of ten onrechte afgewezen werd zal kan niet eenzijdig met kogels vastgesteld worden. Kogels versterken het argument niet, het verzwakt het argument.

  U hoeft mij de geschiedenis niet voor te lezen ik heb deze uit meerdere bronnen op papier langs zien komen. Voor mij staat 1 ding vast kogels maken niet dat de partij die ze gebruikt gelijk heeft. In een staat waar de rechter onafhankelijk is zal men eerst die weg moeten volgen. Bouterse en zijn mede onderofficieren hebben dat nooit begrepen.

  Milton Fleur zou het niet kunnen zijn dat de roep om een vakbond in gegeven is door zeer opportunistisch eigenbelang


  Maak melding

 17. ik dacht dat die politie bureaou in 2010 door de huidige regering werd gebouwd..,welliswaar voorbereidt door de vorige regering..

  maar alle kontrole betalingen, inspecties, cunsultans ,werden door de huidige regering toegepast..

  of zie ik het verkeert,,toen was er ook de middelen beschikbaar,dan vraag je je af waar het geld is gegaan..

  hebben die heren/dames al die tijd zitten slapen..

  maar niemand is in deze hele affaire gehoort ,laatstaan opgepakt ingesloten..

  hoe zit dat dan..


  Maak melding

 18. Milton Fleur

  Niet verwijzen naar boeken op waterkant.net, die ezels hier zijn boekschuw. De laatste boeken die ze in hun handen hebben kunnen houden was Loes en Mama, enkel omdat het noodgedwongen was.

  Neem die domme Jojo/Klojo, hij begint met oorzaak en gevolg, en begint doodleuk met de oude Politiebureau die in brand is gestoken.

  Daarna beweerd ie gewoon met droge ogen het volgende “de Huidige regering heeft zonder werktekeningen en controle iets laten bouwen”.

  De eerste steenlegging door Sardjoe, Santakie en Kanhai hebben ze dus gedaan zonder werktekening, vandaar dat het gebouw nu op instorten staat.


  Maak melding

 19. @henk molenaar…

  mafkezen als milton fleur moet je geen aandacht aan schenken.
  Zulke paarse geindoctrineerde revokleuters, met de striemen van de luiers nog in hun reet, hebben geen enkel historisch besef en kakelen alleen maar hun meervoudig moordenaar en drugsveroordekde dictator na.

  Dit zijn de randdebielen die tegen vergoeding van een handje rijst en een lauwe parbo kogelbrieven in je brievenbus komen gooien.


  Maak melding

 20. @Sabidieri
  Ik heb zelfs de rapporten gelezen die de minister na veel gedoe geopenbaard heeft.
  Onder de vorige regering is het terrein bouwrijp gemaakt. Voorbereidende werkzaamheden gedaan en ja een eerste (ceremoniële) steen gelegd.
  De huidige regering heeft gefaald in toezicht ten aanzien van alle volgende werkzaamheden en dat was aanzienlijk meer dan voor haar aantreden gebeurt was.

  De oorzaak en gevolg punten hadden de bedoeling aan te geven kijk eens genuanceerd naar wie welke schade aangericht heeft. Voor dat er een schuldige voor verspilling aangewezen wordt. De FEITEN zijn duidelijk indien men goed kan lezen en WIL lezen.

  Uw reactie geeft alleen voor ingenomenheid aan. Het is toch zeer duidelijk wie geschoten heeft. Het is toch zeer duidelijk onderwiens beheer de aannemer niet gecontroleerd is en onder wiens goedkeuring de aannemer en adviseurs betaald zijn voor niet uitgevoerd werk en/of werk wat niet goed uitgevoerd is.

  Gaat u aub weerleggen wie er geschoten heeft en gaat u aub aantonen dat de vorige regering toezicht gehouden heeft en betalingen goed gekeurd heeft in de periode na augustus 2010.
  Overtuigd u mij en praat er aub niet omheen, haal er aub de slaven tijd niet bij, geef aub calimerostan niet de schuld ect.. Wees eerlijk en geef aan wie het gedaan hebben.


  Maak melding

 21. Jojo, u heeft uw punt gemaakt en zegt de Suri geschiedenis te kennen echter wil ik nogmaals vragen om het boek ‘de nacht van de revolutie’ heel goed te lezen.

  Let wel, de militaire vakbond waar de onderofficieren om vroegen was niet uit eigen belang, maar in belang van de gehele SKM (Surinaamse Krijgsmacht) !

  Een aanzienlijk deel van de onderofficieren kwam (op verzoek van Suriname zelf) uit Nederland om in het leger te dienen maar deze lieden konden niet doordringen tot de leiding om hun frustraties kenbaar te maken.
  Er was toentertijd van alles mis in het leger die het moest doen met afdankertjes van de TRIS periode, en werd er door de leiding enkel vanaf de officieren (met Hollandse salaris suppletie) geluisterd !

  En als we praten over een bepaalde causaliteit van een situatie, dan mag je van mij elke democratie, dictatuur of anarchie bij halen, maar de root cause van de Suri geschiedenis vanaf 25/02/80 is begonnen na 25 Nov 1975 met de NPS’ers aan het roer !

  Het recht is op dat moment ondergeschikt want de regeerders c.q. politiek bepalen in zo’n situatie de uitkomst van elke rechtszaak.

  En over kogels gesproken; Henk Arron (NPS) had kolonel Ingmar Elstak de opdracht gegeven om met scherp op zijn eigen manschappen te schieten als die zich niet uit het kamp zouden verwijderen.
  Toen deze weigerde was Jimmy Walker (Politie) wel bereid dit te doen en is hij met een hele politie colonne het kamp binnen getrokken om deze klus van ganser harte te klaren.

  Deze Walker was zo dom en heeft het ook geweten op 25/02/80 !

  De animositeit tussen leger en politie is inmiddels weggeëbd maar het is, in den beginne, heel heftig geweest vanwege de attitude van de NPS malloten die het land in die positie hadden gemanoeuvreerd.


  Maak melding

 22. dat hele ding ruikt naar corruptie weg met dat ding mang .
  ik ga hier kort over zijn omdat dit geen zin heeft om te reageren .wel wil ik mijn hart luchten om te zeggen dat de vhp deze njang gaat missen .wij leven in su en je weet dat er vele aannemers zijn die niet goed werk leveren en onder de tafel corrupt bezig zijn .het gaat niet alleen om dit gebouw ,zie maar die wegen die betegelt worden allemaal nep heb ik al eerder gezegt .binnen een paar maanden zijn die betegelde wegen weer kapot .tjoekoe e pai aan de gene die het moet controleren mie mang .deze vhpers zijn kampioen als het om grond en onderhandse gunningen gaat .ze hebben het steeds over abrahams ze weten precies hoe het werkt dus gunnen ze abrahams niets .het doet ze pijn dat ze niet in het machtcentrum kunnen komen .het volk ziet wat paars doet en dat gaat zich in mei 2015 in verkiezings winst verklaren .het volk voorliegen denken ze te kunnen scoren maar ze hebben het mis .de enige echte gelifde president is dan ook desi delano bouterse en dat weten velen .bouterse heeft suriname op de kaart gezet .overal komt er water licht onderwijs infrastructuur wegen bruggen huizen bouw ja wij gaan er voor ,dit is nog maar het begin in vier jaar als je vergelijkt 15 jaar front en nederland .
  bouterse is en blijft nog altijd de sterke man van suriname .


  Maak melding

 23. Milton Fleur,

  Even een heel eenvoudige vraag aan jou.
  Heb jij de beginjaren 80 bewust meegemaakt of heb jij je kennis over die tijd alleen maar uit een paar boeken ?
  Als ik jouw postings lees, dan denk ik, dat het laatste het geval is.
  De situatie destijds is het toenmalige militaire regime volledig uit de hand gelopen, omdat er geen intellect aanwezig was onder de coupe-plegers.
  Een paar coupe-plegers had de MULO doorlopen, maar de meesten zijn nooit verder gekomen, dan de lagere school.
  Er is destijds maar wat aan gerotzooid met een aantal moorden als triest dieptepunt.
  Ik huldig het principe, dat niemand heeft het recht heeft iemand anders van het leven te beroven.
  Als jij in je postings terugkijkt op die periode verdedig je met hand en tand, wat is toen is gebeurd en dat vind ik verwerpelijk.


  Maak melding

 24. Geen politiehoofdkwartier onder Bouterse – Ameerali

  Mijn vraag of er soms/bewust opzet in het spel is, om geen nieuwe Politiehoofdkwartier te realiseren in Paramaribo/Suriname.

  Als ik mij niet vergist, was ook al vanaf het begin wat onenigheid ontstaan over het ontwerp van het gebouw.

  Maar dat er vandaag de dag zoveel (geld) (EURO’S) tegenaan is gegooid zonder een goed resultaat is gewoon ‘schande’.

  Gefrommeld aan draagconstructie hoofdbureau politie

  Uit een nader onderzoek moet blijken wie de wijzigingen heeft doorgevoerd aan het ontwerp van de originele draagconstructie van het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie op de hoek van de Gemenelandsweg en de J.A. Pengelstraat. Mogelijk is dit de oorzaak waarom het zo verkeerd is gegaan met de bouwwerkzaamheden.

  Frits Tjon Ayoung van het Ingenieursbureau Tjon Ayoung zegt dat nog niet duidelijk is als het Adviesbureau voor Architectuur en Constructie(AAC) van Tommy en Mukesh Mungra of de aannemer Shailesh Jankie van Bouwvast Jankie getornd heeft aan de draagconstructie. Feit is dat er gefrommeld is aan de draagconstructie.

  Eind 2008/begin 2009 had de toenmalige regering onder leiding van Venetiaan/Sardjoe een consortium van architectenbureaus onder leiding van DAS aangetrokken om een ontwerp van het politiebureau te maken en het project aanbestedingsklaar te maken. Omdat het bedrag te hoog was( ca. euro 5 miljoen), mislukte de aanbesteding en besloot de regering verder in zee te gaan met AAC.

  AAC mocht gebruikmaken van het ontwerp van DAS en kreeg toestemming van de opdrachtgevers om wijzigingen aan te brengen. Tjon Ayoung zegt dat deze handelswijze in principe niet correct is. Je kan geen tekening van iemand anders nemen en gebruiken. Aac maakte een begroting van ca. euro 2.5 miljoen.

  Na het aantreden van minister Rabin Parmessar op Openbare Werken(OW) is een consortium van ingenieursbureau onder leiding van Tjon Ayoung aangetrokken om een onderzoek te verrichten. Uit het onderzoek blijkt nu dat met name wijzigingen zijn aangebracht in de draagconstructie. Onduidelijk is het nog wie de wijzigingen heeft doorgevoerd.

  Mungra heeft volgens Tjon Ayoung een ontwerp gepresenteerd zonder indeling, het betrof een ruw ontwerp. De verdere indeling zou op een later tijdstip geschieden. Achteraf bekeken zegt Tjon Ayoung dat de toenmalige regering door beter te onderhandelen toch mee zouden kunnen gaan met het ontwerp van DAS. Hij legt uit dat de huidige aannemer slechts een deel van het werk heeft gehad en dat is de ruwe constructie.

  Zoals eerder gezegd, is de indeling voor de binneninrichting nog niet plaatsgevonden. Alles bij elkaar gerekend, kom je toch op het eerste bedrag van ca. euro 5 miljoen van DAS legt Tjon Ayoung aan onze redactie uit. De constructie is nu niet levensvatbaar en zoals het nu daar staat, zal het gesloopt moeten worden. Het is niet sterk genoeg, het kan de functie waarvoor het is gemaakt niet vervullen. (Edunet)


  Maak melding

 25. Triest dat velen bewust niet willen inzien/accepteren dat de huidige press een veelvuldige moordenaar is die direct verantwoordelijk is in het tenietgaan van ons geliefde land.
  Een zieke hond kan je genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is helaas niet te genezen net als de velen die een moordenaar, verkrachter, drugsdealer adoreren.
  normen en waarden hebben mede door hem plaats gemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 26. Rudinho; don’t judge me if you don’t know me (by 2pac) !

  Ik heb heel veel ‘live’ mogen mee maken op 25/02/80 en de dagen daarna, voor al in het centrum van PBM.
  Velen waren in paniek en het stikte van de militairen in de stad. Ook de rovers zagen hun kans schoon om zaken leeg te plunderden.

  Kan nog een heel relaas houden wat ik zelf allemaal heb meegemaakt (bijna opgepakt om naar het kamp te worden afgevoerd voor een kennismaking met de bullepees ! ) .

  Ik praat geen poep beste ‘vrind’, maar dat doen velen hier wel op dit forum.


  Maak melding

 27. @Milton

  Jaja, “de enige president die houdt van land en bevolking” !

  Blijkt uit : massamoord op de bevolking door de pres, 8 december en Moiwana en de vele andere doden door de militaire onderdrukkers !

  Blijkt uit weggeven 85.000 HA bosgronden aan vriend/rechterhand Gopi, kosteloos terwijl dit Kapitaal eigendom is van de bevolking !

  Blijkt uit vernietiging van onze Grondwet door een NEP-amnestiewet, die internationaal en nationaal niet wordt erkend !

  Blijkt uit het feit dat de staatskas is geleegd voor onzin-uitgaven, monetaire reserves worden vernietigd, het werkloosheidscijfer stijgt, daar komt nog een Suralco-energiecomplot bij volgens Desi !

  Zoon pres zit vast voor MEGA-internationale delicten, pres en OM in Sur weten van niets ! Namens de staat spreekt de drugspresident van een complot !

  Blijkt uit een bange PG !
  Pres en PG zwijgen over standrechtelijk gedode zogenaamde verdachten van overval ! Ouders en familie horen gewoon niets van de pres, ook deze mensenlevens tellen niet mee ! De “verdachten” zijn zonder reden met kogels doorzeefd door politie en CTU !

  Beschieten en in brand steken van het vm politiehoofdbureau is een van de misdaden van de pres en zijn militaire vrienden die onze democratie hebben vernietigd ! Een leger dient BUITEN het bestuurscentrum van een land te blijven !
  Wat voor straf staat er op brandstichting ?? Er is bewijs dat deze pres, die zou houden van land en volk, meerdere eigendommen van de staat, van burgers en van bedrijven OPZETTELIJK in brand heeft laten steken/schieten !!

  En deze pres houdt van land en volk, srafu Milton sribi go moro fara !

  Sranang sa wini !!! Keti o koti baka !!!


  Maak melding

 28. Milton: “Ik ben een 101% Boutist en dat mag een ieder weten, omdat ik weet dat deze president te eerste zal zijn die het echt meent met z’n land en bevolking”

  Mag ik een kotszakje…..?


  Maak melding

 29. Milton,

  I don’t judge you, maar als jij ook alles live hebt meegemaakt, dan begrijp ik werkelijk waar helemaal niets van jouw postings.
  Hoe kun je een moordenaar zo verheerlijken ?


  Maak melding

 30. @ Henk Molenaar, dat zakje heb je niet nodig want je kunt tijdens het kokhalzen en/of vomeren deze substantie makkelijk weer gelijk doorslikken !

  @ Rudinho, jij hoeft het niet met mijn denkwijze eens te zijn en ik absoluut ook niet met jou.
  Wie heeft er vermoord ? Heb jij of heeft iemand in jou naaste omgeving gezien dat de bevelhebber van toen op wie dan ook heeft geschoten ?

  Ik wil geen ‘lolo takie’ van niets en niemand horen maar keiharde getuigen horen zeggen wat ze hebben gezien en met confrontatie wat ze hebben gezien op 08/12/82 !

  Pres Bouta, we love you !!!!


  Maak melding

 31. @Milton

  Een ECHTE legerleider/bevelhebber zou alle militairen die hij GEEN opdracht had gegeven onschuldige en ongewapende Surinaamse burgers te martelen en te vermoorden, direct laten oppakken en laten berechten door een krijgsraad te velde !
  Het zou neerkomen op de doodstraf voor de betrokkenen.

  Echter deze bevelhebber heeft de massamoord bejubeld en heeft leugenachteige verklaringen op de televisie afgelegd. Zat dus in dit nederlandse complot en heeft daaraan meegewerkt !
  Is 102% verantwoordelijk voor oa deze laffe moorden !

  Trouwens Nederland moet het INDdossier van Bouta openbaren, dan zal blijken dat de moordenaar, ten tijde van het begaan van de moorden de nederlandse nationaliteit bezat.

  Nederland kan dan ook direct inzage geven in het personeelsdossier van DDB, dan zal blijken dat het gaat om gewoon een coup tegen ons volk in opdracht van de koloniale heerser Nederland ! Met als gevolg onderdrukking van ons volk door domme koloniale militaire slaven.

  Vandaar de terugkerende (zogenaamde) ruzie tussen Bouta en Nederland, soso toneel !

  Nederland verbergt info om een giga-schadeclaim van het volk van Sranang voorlopig te ontlopen !
  Nederland zal boeten voor het wegschieten van onze democratie. Alle schade dient te worden vergoed !

  PS : het staat op band dat deze zogenaamde zelfbenoemde bevelhebber branden heeft doen stichten. Ook gaf hij, DDB, op deze tapes openlijk bevel dat er niet geblust mocht worden door de brandweer !!


  Maak melding

 32. na de verkiezing in mei 2015 zal de aarde onder de voeten van zowel a-meer-alie als bouta in sme veel te heet worden..

  ze zullen nu al een plek moeten zoeken waar ze zicht zullen verschuilen..

  vluchten kan niet meer..


  Maak melding

 33. laat de aanhang van front zeggen wat ze willen , ze weten dat het spel uit is voor front .ze bedenken van alles om het de mc moeilijk te maken maar ze kunnen hun doel niet bereiken en dat maakt ze huiverig .er komt zeker een gebouw maar waar er corruptie vrij gebouwd wordt .men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .de vhp weet bliksems goed dat dat gebouw niet goed is en dat het naar corruptie stinkt maar ze moeten het natuurlijk zo spelen alsof ze van niets bewust zijn .tigrie ouwroe ma a no e las ing pinie .heb heb meerdere malen aangehaalt dat de vhp nooit in te halen is als het om corruptie gaat en onderhandse gunningen .misschien weet deze generatie het niet maar ik met mijn 46 jaar weet er alles van ,vanaf de npk .voorheen waren ze al aan de top maar nu is het nog erger .wees bewust en denk aan het verleden en het heden .


  Maak melding

 34. Beste Pero
  Natuurlijk stinkt het hele gedoe rond om het politiebureau. Wat heel duidelijk is (als je de rapporten leest) dat er enorme gigantische fouten gemaakt zijn (fouten mag en is op zich niet strafbaar) en dat er sprake is van enorme incompetentie.

  Fouten en incompetentie onder de vorige en de huidige regering.
  De fouten van de vorige regering lagen in een zeer knullig ontwerp en aanbestedingstraject. De oorzaak van die fouten lag in het kunnen innen van middelen van Nederland voor de realisatie. Fouten in de budgettering etc. die tot foute beslissingen en onmogelijke opgaven (herontwerp tot aanbestedingsdocumenten voor te laag honorarium en te weinig tijd).
  Fouten bij de aanbesteding die er niet om logen maar die in het niet vallen bij de brandweeraanbesteding waar Suri Shoping aan de bel getrokken heeft. om iets te vergelijken.

  Echter onder de vorige regering is nagenoeg geen werk uitgevoerd. Alleen bouwrijp maken en een eerste steen. Zie in de rapportages de momenten van gedane betalingen en waarvoor betaald is.
  Als u het laatste in ogenschouw neemt heeft deze regering betalingen gedaan voor werkzaamheden waarvan door ontbrekend toezicht of erger toezicht dat niet kritisch was of erger toezicht dat zich had laten manipuleren niet vastgesteld is of het deugdelijk werk was.
  Nu jaren later wordt op meer dan knullige wijze vast gesteld dat er van het toezicht en management van het project onder de verantwoordelijkheid van deze regering helemaal maar dan ook helemaal niets deugde.
  Pero ik kan het weten wat ik teken regelmatig af voor de deugdelijkheid van werk van aannemers. Als het niet klopt dan krijgen ze geen cent ook al hebben ze miljoenen te goed. Hoe hoger het te goed des te meer gemotiveerd men is om gebreken te herstellen.

  De aannemer (wie het ook is) heeft zijn geld en gaat op z’n handen zitten tot dat de regering iets doet. De aannemer is fout maar deze regering heeft het door incompetentie zo ver laten komen. Niet de vorige regering.
  Het gaat om de feiten en die kunt u lezen in de rapporten van het ministerie van O&W


  Maak melding

 35. @FER. E

  Ik hoop dat je de strekking van het kranten artikel begrepen hebt.
  http://www.nd.nl/artikelen/2014/april/17/suriname-verspilt-nederlandse-ontwikkelingshulp

  Immers kort samengevat komt het er op neer dat de afgelopen 4 jaar ( dus onder de NDP regering) geen financiele verslagen zijn verstrekt aan de geldschieter en dat er klaarblijkelijk ook geen goed toezicht op de bouw was.
  Als dit politiebureau-project al een mislukking was dan komt die mislukking in alle opzichten TOTAAL VOOR REKENING VAN DEZE REGERING !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.