zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaams auteursrechtenbureau geeft niet op

Surinaams auteursrechtenbureau geeft niet op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – Het Surinaams Auteursrechtenbureau, Sasur, weigert het bijltje erbij neer te leggen. De rechterlijke gang tegen een ministerieel besluit is dan wel op niets uitgelopen. Maar het betekent niet dat Sasur is uitgespeeld, zegt advocaat Edward Naarendorp. Er wordt nog met ‘internationale partners’ overlegd. Vleugellam is de organisatie geenszins.

Integendeel, er kan nog worden opgetreden tegen illegaal gebruik van muziek. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft weliswaar bepaald dat de volmacht wordt ingetrokken. Die volmacht verschafte Sasur de ruimte om geld te innen bij onder meer massamedia en showorganisatoren. Nu kan dit niet meer na het verlies in kort geding en hoger beroep. “Het dagelijks gebruik van muziek overal is voor een overgroot deel dus illegaal”, zegt Naarendorp tegenover de Times of Suriname.

De advocaat ziet Sasur wegkwijnen door toedoen van de politiek. “Hoe langer Sasur levenloos wordt gehouden, hoe groter de kans dat ze doodbloedt. Het is jammer dat de regering Sasur in deze positie heeft gebracht”, aldus Naarendorp. Wie niet treuren, zijn de mediabazen. Volgens Faried Pierkhan, voorzitter van mediavereniging VRTS, is Sasur nu wel vleugellam. In elk geval kan er niets worden ondernomen, nu het bureau zelf een bodemgeschil is begonnen bij de rechter.

[Archieffoto: Prem Ramlall, voorzitter van de Stichting Auteursrechten in Suriname (SASUR), tijdens een voorlichtingssessie over auteursrechten]

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Je neemt zo’n bureau serieus of niet.
  Zo niet, dan direct opheffen.
  Dat lijkt me sowieso een goede zaak, omdat dit bureau niet deugt.
  Als man en vrouw de deel uitmaken van zo’n organisatie is er iets niet pluis.
  Met een mooi woord noemen we dat toch zelfverrijking ?


  Maak melding
 2. @Rudinho,

  Man Bolle Willem, vrouw Latina Tina en 3 mengelmopjes Akalia, Azalia en Ahalia vormen samen BV Kingdom. Deugt dat wel dan? Gelijk afschaffen?!
  Bolle gaat zondag weer de eer opstrijken over de prestaties die door mensen van niet-Duytsen bloed is geleverd en niet tbv de kooning van Espania is gedaan. Wat een achterhaalde volkslied. Het volk vindt het echter prachtig om te zingen dat ze Wimpie van Nashua zijn. Zo zie je maar in wat voor een identiteitscrisis de Henkies, Hansjes, Willempies en Koosjes verkeren.


  Maak melding
 3. Hersenspoeling vindt plaats op een zeer ingenieuze manier. Als je steeds wordt gedwongen om te zingen dat JIJ Wimpie van Nashua bent, hoe kun je dan ooit nog de Nashuas tegenspreken? En kritiek op hen leveren? Alle Hansjes, Henkies, Koosjes en Willempies lopen er sterk gehersenspoeld bij. En staan direct gevechtsklaar om het Nashua geslacht te beschermen. Maar ze zijn dan ook goed gedrild, sinds hun peuterjaren al.


  Maak melding
 4. Jesse,

  Ik kan je niet volgen.
  Kun je mij vertellen, wat jouw posting met het artiel heeft te maken ?
  Ik zie in ieder geval geen enkel verband.
  Wat heeft Nederland nu te maken met het auteursrechtenbureau ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES